Genre: Horror / Mystery
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Matthijs van Heijningen Jr.
Met onder meer: Mary Elizabeth Winstead, Eric Christian Olsen en Joel Edgerton
Gesproken taal: Engels, Noors en Deens
Releasedatum: 17 november 2011
Plot The Thing
"It's Not Human. Yet."
In een onderzoekskamp op Antarctica leidt de ontdekking van een buitenaards schip tot een confrontatie tussen de studente Kate Lloyd en de wetenschapper Dr. Sander Halvorson. Terwijl Dr. Halvorson zich blijft richten op zijn onderzoek gaat Kate samen met de helikopterpiloot Sam Carter op zoek naar de buitenaardse levensvorm.
- Trailer (YouTube)
- Who Goes There? (BoekMeter)
- The Thing (MusicMeter)
Lars
Olav
Peder
akira124
haha ja dat klopt, deze film voegt inderdaad niets toe. Maar voor een remake is hij nog aardig te pruimen.
Alleraardigste prequel, een aangename verrassing van regisseur Van Heijningen Jr. Natuurlijk is de film grotendeels een herhaling van zetten, maar toch is het allemaal best spannend en goed in elkaar gezet. De grotendeels noorse cast is daarnaast uitstekend, en de mooie Winstead in een hoofdrol is altijd leuk. De special effects zijn hier en daar iets te eentonig, vooral in de finale, maar de creaties zijn wel lekker bloederig en bizar. Nee, hier hoeven we ons als nederlanders absoluut niet voor te schamen.
luckydevil
Hoi daar mensen
Ben het met velen eens wat betreft het orgineel, komt boven deze film uit vooral wat geluidseffecten en niet te vergeten de rol van kurt Russel maar niet met kop en schouders.
Het is een heel aardige film wou eigenlijk een stukje kijken maar heb hem helemaal afgekeken in 1 ruk dus en hij vloog voorbij dus zeker het kijken waard !!
SaintOfKillers
Het ruimteschip verraad te veel, is een gevalletje van typische moderne horror waarin er te veel wordt laten zien en vind ik het extreem moderne gehalte van het ruimteschip totaal niet passen bij de aliens, veel te modern. Ondanks de gave van de alien om dna te imiteren zijn het niet van die intelligente wezens, net zoals de Ridley Scott alien bijvoorbeeld. Ze komen alleen om te moorden en te populeren, meer niet. Daarnaast veranderd de film vanaf hier in een soort van actiefilm en deed het me ook lichtjes denken aan de eerste X-files film...alle verassing is er wat mij betreft ook af na zo'n scene.
De aliens van Scott reizen ook als halve parasieten mee met geavanceerde ruimteschepen van "intelligentere" wezens, waarom zouden deze dan niet hetzelfde hebben gedaan?
Waku
1 op1 kopie van orgineel uit begin jaren 80.
Alleen de special effects zijn wat geavenceerder en moderner.
En dat ziet er prima uit.
Maar omdat we wat gore betreft in loop der jaren al heel veel gewend zijn laat "The Thing 2011"
geen verpletterende indruk achter. Vandaar dat de klassieker gewoon de klassieker blijft ondanks deze in nieuw jasje gestoken remake.
lagaiske
Deze film lijkt toch verdacht veel op de versie van Carpenter ondanks dit een prequel hoort te zijn.
Ook deze kijkt lekker weg maar is daardoor wel zeer voorspelbaar.
Wat men dan plots tijdens de aftiteling doet om deze film dan toch te koppelen aan the thing uit 1980 van Carpenter slaat helemaal nergens op.
Jammer een gemiste kans volgens mij.
Desondanks toch een vrij leuke film!
MIME2000%
Er zit absoluut geen enkel logica in de film,
Hoe kan zo een vaag onintelligent schepsel een geavanceerd ruimteschip ontwikkelen
laat staan de blauwdrukken tekenen.
een film met veel gaten, misschien komt er een derde remake waar ze hopelijk de gaten plamuren.
P.S
Dit is geen horror/mystery maar een drama/scy-fi
naar mijn mening en die van 119 personen
Er zit absoluut geen enkel logica in de film,
laat staan de blauwdrukken tekenen.
P.S
Dit is geen horror/mystery maar een drama/scy-fi
naar mijn mening en die van 119 personen
Je lijkt er weinig van begrepen te hebben. Hoezo is het een onintelligent schepsel. Het kan alle levensvormen imiteren, dus ook een wetenschapper die een ruimteschip kan bouwen. Verder zou ik het horror.sci/fi noemen, dus spreek verder niet voor mij.
Ik vind het een redelijk primitief wezen met erg machtige gaven. Het monster op zichzelf straalt niet heel veel intelligentie uit. Net zoals Ridley Scott's alien is het oppermachtig en levensgevaarlijk , maar heeft het maar 1 doel: het uitroeien van andere rassen en zichzelf voortplanten. Ik zie ze niet met een lasapparaat in de handen een ruimteschip bouwen
EW101
Kan het niet zo zijn dat enige overlevende aliens probeerden te ontsnappen van de leuke imitator en dus met een ruimteschip op de Aarde landen. Niet wetende dat ze dat ding bij zich hebben.
Nee heb de film nog niet gezien ,maar zou best 'mogelijk' kunnen zijn.
Dan heb je er toch weinig van begrepen. Het ding kan andere levensvormen perfect imiteren, dus ook de lasser of werktuigbouwkundige. Het monster kent dus velen verschijningen. Dat glibberige tandending is ook niet perse zijn oervorm.... En of jij het er intelligent uit vond zien zegt me niks. Je hebt ook al niet door dat je voor een vreselijke voetbal club bent.
j0zman
The Thing uit 1982 is mijn favoriete horror film allertijden. De spanning, het niet weten wie/wat is, en uiteraard de enge (en soms smerige) creaties die The Thing "aanneemt", maakten Carpenter's versie voor mij één van de beste horror films ooit.
Ik ging dus redelijk sceptisch deze film in en had er niet al te hoge verwachtingen van. Maar goed ook denk ik;
- Veel minder spannend (in de 1982 versie probeerde The Thing te overleven. Soms liet ie daardoor iemand in leven, om zo zijn identiteit geheim te houden). Hier leek het alsof hij zo snel mogelijk wilde aanvallen. Ook werkte Carpenter meer met spanning en het 'onzichtbare', terwijl hier The Thing vaker zichtbaar is, en daardoor het spanningselement er vanaf is.
- Simpel/Rammelend verhaal / onwaarschijnlijkheden.
De wagens waren bijvoorbeeld wel heel snel weer gemaakt. Zo had er ook wat meer aandacht besteed kunnen worden aan het einde (waarom zelfmoord, en wat deed die helikopter daar? Tuurlijk, ik weet dat het de link is naar het origineel, maar het had zat bij de film zelf (ipv na de credits) toegevoegd kunnen worden ipv een 'after thought'.
- De effecten / The Thing waren best goed gemaakt. Alleen, het origineel had animatronics en visual effects. Hier werd vrijwel alles gedaan met CGI. Dat oogt gewoon nep, minder smerig en niet echt eng. Oldschool visual effects moeten niet onderschat worden vind ik
Goed, al met al een aardige prequel (ik heb ze zeker slechter gezien). Echter, als de 1982 versie hoog bij je in het vaandel staat, dan raad ik je aan deze film niet al te serieus te nemen.
PS: Sam had het er aan het eind over een Russische basis. De basis uit 1982 The Thing is Amerikaans. Hintje naar een vervolg? (Sorry als dit al eens opgemerkt was)
MIME2000%
Nou mijn punt was eigenlijk, dat als je zo intelligente schepsel bent waarom je dan op zo'n achterlijk manier gedraagt zoals (Robert het beschreef). Er kon net zo goed een genetisch gemanipuleerde seriemoordenaar daar rond lopen, dat had nog meer zin gemaakt,
en als je dan toch een remake maakt, dan ook even de achtergrond en het doel van schepsel meegeeft.
Uit jou quote merk ik dat jij een simpel film kijker bent die tevreden is met elke onverklaarbare
verklaringen in een film, zolang de slechterik maar sterft.
Allemaal leuk en aardig, maar alles wat jij hier beweert is niet tot uiting gekomen in de film(s). Volgens mij kan het enkel DNA kopiëren en dat wilt niet zeggen dat het gelijk de intelligentie op een zelfde manier overneemt. Het neemt enkel de fysieke vorm aan, want het doel van de primitieve alien blijft hetzelfde. Doden en voortplanten, heb ze verder niet echt op een intelligente manier bezig gezien.
Blijf het ruimteschip element maar bullshit vinden en totaal niet passen bij de soort alien waarmee de mensen te maken hebben.
Mosselnator
Waardige prequel er is goed aandacht besteed aan het verhaal en het plot is ook goed doordacht.
Je kunt echt zien dat er goed gekeken is naar het origineel om alles zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, zelfs de hakbijl in de muur zit er in verwerkt. Wel vind ik het jammer dat alles CGI is gedaan, dat kun je hier en daar wel zien.Maar als je je daar niet aan stoort heb je een top film.
paul83
Prima remake/prequel of hoe je het ook wil noemen. Toch een redelijk vreemde keus aangezien heel veel elementen overgenomen zijn van het origineel (die inderdaad beter was).
Het verhaal is natuurlijk hetzelfde alleen zien we het ruimteschip wat beter. Die toevoeging snapte ik aan de ene kant wel aangezien het een prequel is.
De acteerprestaties zijn gewoon goed. De heldin deed het overigens niet al te best naar mijn mening. De rest van de cast doet zijn ding en stoort nergens.
De CGI vond ik, in tegenstelling tot een paar anderen hier, heel goed te doen. Het beest is echter te snel in vol ornaat te zien en dat neemt een boel spanning weg. Toch zeikt iedereen daar altijd over. Bij andere films laten ze het juist weer te weinig zien. Iedereen wil weten hoe iets eruit ziet en dat doet deze film goed. Alleen is het te vroeg.
Plotgaten zitten er wel in deze film. Toch zijn de keuzes van de personages in elk geval aanvaardbaar in tegenstelling tot de meeste films. Een voorbeeld van een aantal dingen die ik bijvoorbeeld niet snap is dat het beest redelijk intelligent blijkt te zijn (zichzelf blussen in de keuken), maar wel aan de verkeerde kant van zijn hoofd naar zijn oor grijpt om zijn oorbel te zoeken).
Het tempo ligt redelijk hoog, de CGI is goed en de setting is meer dan goed. Leuke popcornfilm.
En een tip voor een aantal mensen: wacht even voordat je bij de aftiteling de film uitzet.
Ik vind ze wel minder intelligent gedragen, ik zie alleen de wil om te overleven en te doden.
Volgens mij gedragen ze zich exact zo als het wezen dat ze hebben gekopieerd, dus inclusief die persoons intelligentie.
Fast Eddy
Goede remake van de versie uit 1982.
Alhoewel ik de versie uit 1982 wel iets beter vond.
Waar je in de vorige versie wat langer moest wachten om te weten hoe 'the thing' eruit zag,
(Wat de spanning ten goede kwam), hebben ze nu gekozen voor een vlugge onthulling, wat enigzins jammer was.
Acteerprestaties zijn best ok en de special effects prima.
Maar waar in de versie 1982 de special effects een award gekregen hebben, zal dit nu wel niet het geval zijn, daar we toch al het één en ander gewend zijn)
Tevens een foutje in de film (of heb ik misschien iets over het hoofd gezien).
Blijkbaar hadden ze alle voertuigen onklaar gemaakt (kabels doorgeknipt), maar blijkbaar was het toch geen probleem om 2 voertuigen te vinden om naar het ruimteschip te rijden.
Tevens dacht ik in het begin, bij het zien van de hond, dat ze deze film als voorloper op de versie van 1982 gingen maken. Zodat de versie van 1982 als 'vervolg' zou dienen op de nieuwe versie.
Ook maken ze een verwijzing naar een dichtbijgelegen station waar ze naartoe kunnen gaan.
Maar dan had het moeten eindigen dat er 2 mannen overbleven en dat de hond besmet was.
Toch een 'kleine' gemiste kans.
Al bij al, niet slecht, maar tov de versie uit 1982 heeft hij niet echt een meerwaarde.
brujeria
ik ben het eens met rep_robert
het wezen is misschien in theorie wel hyper intelligent en kan alle vormen aannemen, maar in de praktijk is het in zijn basis vorm maar een primitief dom slijmerig krijsend mispunt.
ik bedoel, als een beetje koeren en stinken en rond slijmen nu echt het beste is wat je als intelligent wezen hebt, als het er op aan komt....
paul83
Goede remake van de versie uit 1982.
Alhoewel ik de versie uit 1982 wel iets beter vond.
Acteerprestaties zijn best ok en de special effects prima.
Tevens een foutje in de film (of heb ik misschien iets over het hoofd gezien).
Toch een 'kleine' gemiste kans.
Nu zet je weer het verhaal over de mannen er neer terwijl je het al weet nu. Dus geen gemiste kans.
ralfsjam
Laten we het met elkaar eens zijn, dat het origineel van een re-make altijd beter is.... Alleen al omdat dit creatief gezien het meest origineel is. En daarmee heb je al gewonnen! Re-maken, is tegenwoordig na-apen met groot budget. Of te wel niet te veel moeite doen om geld te verdienen.
En daarmee krijgen ze meestal goede waarderingen van de jonge kijkertjes die het origineel niet hebben gezien, en denken dat het anno 2011 een goed verzonnen film is.... win/win.
De oudere kijkers vergelijken de re-make meestal met het origineel en zoeken dan naar positieve kenmerken van de re-make om hun "genieten" goed te laten keuren. Of ze nemen er geen genoegen mee, omdat de re-make niet het gevoel gaf dat ze bij het origineel hadden. Tja, kijk dan het origineel, en niet de re-make!!!
Re-makes zijn altijd minder dan het origineel
godertdk
grappig om te zien wat er gebeurde voor dat het verhaal uit 1982 start. nu misschien nog een vervolg op de versie uit `82? wie zal het zeggen............
Re-makes zijn altijd minder dan het origineel
Er zijn wel remakes die beter zijn dan het origineel:
1. Inglorious bastards
2. Ocean's eleven
3. 3:10 to Yuma
4. Munich
Het is schaars maar maak aub geen statement dat het zo is. Dus niet luisteren naar de meneer hierboven. Een heleboel mensen vinden het origineel beter omdat ze er als tiener naar hebben gekeken wat een indruk achter laat. Ik heb ook het idee dat er een boel mensen hier meehuilen met de wolven in het bos.
Het gaat dus niet altijd op.
paul83
IS GEEN REMAKE!!!! IS EEN VOORLOPER OP DE 1982 VERSIE.
Ook nog eens.

Tucker and Dale vs. Evil
Horror / Komedie, 2010

The Thief of Bagdad
Avontuur / Fantasy, 1940

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
Komedie / Misdaad, 1988
gebaseerd op boekparanoiaresearch station alien life-formprequelantarcticablizzardduringcreditsstingerbody horror