• 9.372.770 stemmen

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Avontuur / Fantasy | 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Harry Potter and the Philosopher's Stone / Harry Potter en de Steen der Wijzen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 22 november 2001

Plot Harry Potter and the Sorcerer's Stone

"Let the magic begin."

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Verfilming van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.

Ron Weasley

Vernon Dursley

Quirinus Quirrell

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Toch maar met nog een halfje verhoogt, dus 4.0. Zonder twijfel de beste van de 8 die ik tot nu aan toe heb gezien.

avatar van davincstyle

davincstyle

Voor de 3de keer gekeken denk ik zo. Tijdje terug dat ik Harry Potter 1 heb gezien en aangezien de bluray box is uitgekomen moet ik dus even de hele serie films gaan kijken. Harry Potter is geniaal en blijft geniaal, wat kan ik er nog over zeggen...

Topfilm.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Een topbegin van mijn favoriete filmserie!

avatar van ettio

ettio

Leuke film, maar niet super. Heb eerst alle films gezien en ben nu eens aan de boeken beginnen (ben niet zo'n lezer). De eerste film volgt redelijk het verhaal van het boek al zijn er wel een aantal verschillen, maar die vind ik niet storend. Het gaat net als in het boek vooral om het introduceren van de karakters en de wereld van tovenaars en nog niet zo om de spanning.

Het acteerwerk van Radcliffe is nog niet al te best, maar wat wil je op die leeftijd.

avatar van DDT

DDT

Goed om es te zien,das alles.Kbegrijp al die heise errond niet hoor.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

DDT schreef:

Goed om es te zien,das alles.Kbegrijp al die heise errond niet hoor.

Heisa?

avatar van Rodger

Rodger

het eerste, maar ook een van de betere delen..

3.5**

avatar van Samhain

Samhain

The magic begins........................... heerlijke films dit, vooral tijdens de kerstdagen.

avatar van tommycool

tommycool

Ongeloofelijk magisch begin van een geweldige films reeks. Dit deel is nog magischer, en in een zekere zin spannender dan alle andere delen. Deze film behoort dan ook tot 1 van mijn favoriete films.

avatar van greeno

greeno

Als groot Harry Potter fan vind ik deze film een van de beste.

Ik heb die boeken allemaal gelezen en de films gezien. Dit is echt een begin van een nieuw magisch avontuur.

Heb je deze film nog niet gezien? dan is dit echt een aanrader.

Harry is een wees. Zijn ouders worden vermoord door. HIJ DIE NIET GENOEMD MAG WORDEN. Hij is nog maar een paar maandjes oud als dat gebeurt. Hij overleefd de vloek des doods (avada kadvara). Harry word naar ze oom en tante gebracht. Door Professor Perkamentus, professor Anderling en Hagrid.

Ruim 10 jaar later krijg Harry een brief van Zweinstein Hogeschool voor Herkserij en Hocus Pocus. Eerst worden de brieven door ze oom en tante tegen gehouden. En de besluiten zelfs te verhuizen naar een huisje op de berg. Maar daar komt Hagrid en dan gaan ze samen naar Zweinstein. Daar ontmoet hij Ron Wemel En Hermelien Griffel. Met Ron kan hij op het begin meteen goed vinden. Hermelien nog niet.

avatar van scorsese

Aardige fantasievolle film waarin de jonge Harry Potter wordt toegelaten op de school voor tovenaars. Vermakelijk, maar wel wat aan de lange kant. En omdat het hier om het eerste deel gaat, gebeurd er verhaaltechnisch vrij weinig en dient deze film voornamelijk als introductie. Mooie decors, kostuums en special effects (alhoewel het CGI gebruik soms overduidelijk zichtbaar is)

avatar van Decec

Decec

Een uitstekend Fantasy/Avontuurfilm...

Herzien gezien na 8 jaar later...

Uitstekend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Perfect effect mooi gemaakt...

Londen, daar hebben we ook gezien...

Prachtig kostuums...

Uitstekend achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Super geweldige films...

Het blijft top 10/ *****

avatar van gauke

gauke

Eerlijk is eerlijk: toen ik de film zo'n 11 jaar geleden zag, had ik het boek nog niet gelezen. Ik was zo enthousiast door het pakkende verhaal, vol magische en mystieke elementen, dat spannender en spannender werd, dat ik onverwijld voor de bijl ben gegaan. Een mix van machtig avontuur, licht drama en niet overdreven komedie, in relaxte stijl, rond een intens sympathieke, aardige, kleine held. Zowel de regie als de cast, cameravoering, muziek en decor zijn sterk. Achteraf kan ik slechts constateren dat de film ongelooflijk trouw aan het boek is gebleven.

avatar van killerfreak

killerfreak

Sinds vorige week eindelijk begonnen met het kijken van de intussen befaamde Harry Potterreeks. Het eerste deel had ik wel al af en toe gezien met vlagen (als m'n zus deze keek), maar dit was dus m'n eerste volledige kijkbeurt.

De tovenaarswereld wordt mooi geschetst met de nodige graphics en gimmics, maar toch kan deze me niet ontdoen van het feit dat het hier over een 'kinderfilm' gaat. Op zich niks mis mee, maar ik mis soms het volwassen karakter in de film en de diepgang die ik (misschien onterecht) had verwacht.

Desalniettemin deftig begin van de reeks, 3*

avatar van misterdhdh

misterdhdh

ben opgegroeid met harry potter, en ben daardoor begonnen met lezen. heb zeker alle films en boeken 2 keer gezien/gelezen. dit is een leuke intro van wat later nog een spannende reeks wordt. acteerprestaties zijn wel aardig, niet top natuurlijk maar wie kan super acteren op die leeftijd. leuk verhaal, zeer goed verfilmd, sommige mindere stukjes werden weer gevolgd door een goed stuk. wist natuurlijk alles wat ging gebeuren. maar alles was zeer goed, komt op de 10de plaats in mijn top 10. het einde vond ik niet leuk met die puntenverdeling, daar ergerde ik me ook al aan in de boeken. het was iets teveel happy end.

4/5

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Uitstekende verfilming van het eerste boek uit de wereldberoemde Harry Potter-reeks. Ik heb alle boeken meerdere keren gelezen en alhoewel er in een verfilming natuurlijk altijd zaken weggelaten moeten worden omdat het anders een film van zes uur wordt, stoorde me dat hier niet. De belangrijkste zaken zijn gebleven.

Alle personages zijn uitstekend gecast, met als hoogtepunten Maggie Smith als professor McGonnagol en een briljante Alan Rickman als professor Snape. Die man is erin geslaagd EXACT het personage uit het boek neer te zetten, geweldig!

avatar van dimo89

dimo89

Verhaal blijft mooi, origineel en prachtig gemaakt. Verdiend in mij ogen absoluut de volle 5.

avatar van BBC

BBC

Ik blijf het zeggen, Harry Potter heeft voor mij iets prachtigs. Ik ben nu toch maar overgestapt naar de engelse boeken maar ik blijf ze lezen

Met dat gezegd blijft het altijd lastig om de films te waarderen, omdat ik het altijd lastig vind als er stukjes worden weggelaten of sterk veranderd worden. Maar bij het eerste deel viel dat reuze mee.

Nee, het acteerwerk bij onze jonge vrinden is niet perfect, en ze zijn overduidelijk gecast vanwege hun uiterlijk. Toch schaadt het de film niet, en blijft een topper van jewelste!

Dat ligt voor mij aan het geweldige verhaal, de toplocaties en verdere acteurs die het perfect doen. Met Alan Rickman voorop.

Beetje jammer dat de films afzwakken vanaf deel 4, maar dit deel is voor mij absoluut het kijken waard!

avatar van Fieke_28

Fieke_28

Ik heb de afgelopen weken alle boeken voor het eerst gelezen (in het Engels) en ben nu dan begonnen aan de films. Aangezien je met boeken altijd een hele eigen voorstelling kan maken van datgene wat er verteld wordt, werd ik steeds nieuwsgieriger hoe het in de films allemaal eruit zou zien. En dat heeft me niets teleurgesteld!

De casting is top (Alan Rickman als Snape, Maggie Smith als Professor McGonagall, stuk voor stuk precies zoals ik me ze had voorgesteld) en het gevoel van het eerste boek weten ze perfect te pakken. Natuurlijk is het acteurwerk van de jongeren niet geweldig, zien sommige zaken (zoals de Quidditch wedstrijd) er niet altijd even realistisch uit, maar dat maakt het de film er voor mij niet minder om. Hoewel misschien ietwat kinderlijk, wordt je gegrepen door het verhaal en vanaf het begin meegevoerd in de magische wereld van Harry Potter.

avatar van TheBigGreenday

TheBigGreenday

Net zoals de Steen der Wijzen, de Orde van de Feniks en de Relieken van de Dood de beste boeken zijn in mijn ogen, zijn dat ook de beste films uit de Harry Potterserie, vandaar mijn 4 ****.

baspls

De beste Harry Potter-film! Ik zelf vind alleen The Philosopher's Stone en The Chamber of Secrets echt goed. De andere (behalve The Half-blood prince die zwaar kut is) zijn ook nog wel redelijk maar minder goed. De muziek van John Williams is gewoon zwaar episch. Er is goed geacteerd en het is ook heel erg leuk dat John Hurt ook nog effe om de hoek komt kijken als Stokkenmaker. De stijl van deze film is wel goed en er is een mooie sweer (die in de latere films niet te vinden is).

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

R.I.P. Richard Griffiths (Herman)

avatar van Peterjan

Peterjan

ja inderdaad ! rust in vrede .

baspls

Was wel een goede en komische acteur.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Erg jammer inderdaad. Vooral als Uncle Vernon was hij briljant: 'bring my coffee boy!'

avatar van Kiara1996

Kiara1996

Hele goeie film! Ik vind alle films trouwens geweldig.

avatar van benni

benni

TOP EN ALLE HARRY POTTER FILMS EN BOEKEN ZIJN TOP

xoxoxoxoxoxoox de dochter van deze accountmensje

baspls

Alle films? Deel 6 is een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Deel 2 en 7 part 2 zijn ook erg goed. De andere vind ik redelijk maar de beste blijft deel 1.

avatar van TassenThee

TassenThee

Hallo

Dit is echt een leuke film! Toen ik wat jonger was, was deze film toch enen die ik vaak zag.

Vooral de zwerkbalwedstrijd was en is het tofste gedeelte van de gehele film voor mij.

Maar wat me nu toch opvalt is dat de film heel luchtig en sprookjesachtig (zoals ik hier ergens gelezen heb) wordt gehouden. Dan heb ik toch liever de duisterdere deen die wat later komen, dit was toch iets te. En ook valt het mij nu op dat ik, hoewel ze nog altijd goed zijn, de special effects begin te doorzien, dat ze niet meer zo echt leken als indertijd...

Maar over het algemeen gezien echt een aanrader! En ik zal het nog is herhalen vooral de zwerbaldingen zijn top. Ik vergeet nog één geweldig ding te vermelden: de muziek! Ronduit prachtig! Ook de casting is zeer goed. Alan Rickman als professor Sneep is precies zoals ik hem mij had voorgesteld...

Ik schenk deze film 4 sterren!

0.5 ster= zeer slecht

1 ster= slecht

2 sterren= matig

3 sterren= goed

4 sterren= zeer goed

5 sterren= fenomenaal goed!

avatar van domkey

domkey

Ik blijf proberen, maar slaap na een half uur.. ...niet mijn ding blijkbaar.