• 9.372.496 stemmen

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Avontuur / Fantasy | 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Harry Potter and the Philosopher's Stone / Harry Potter en de Steen der Wijzen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 22 november 2001

Plot Harry Potter and the Sorcerer's Stone

"Let the magic begin."

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Verfilming van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.

Ron Weasley

Vernon Dursley

Quirinus Quirrell

Ik zal snel gaan.

avatar van Wouter

Maak geen haast, zou ik zeggen.

avatar van cornelis

cornelis

Ga je mijn smaak nou lopen dissen, Jordy?

Welke prachtfilms zou je missen als je mijn stemlijst volgt?

avatar van Jordy

Jordy

zeggen dat je soms een andere smaak hebt is toch niet hetzelfde als dissen??

had ook kunnen zeggen "check even of je het vaak met mijn mening eens bent"

avatar van Flexje

Flexje

dat joch kan echt niet acteren dus he

avatar van Wouter

Is een 3 dan niet wat veel Krotom?

Jos2

Stond deze film een paar dagen geleden echt in de top 100 van deze site? Dat doet je wenkbrouwen fronzen. Ik twijfelde tussen een halve en een hele ster. Vooruit dan, een ster voor wat waarschijnlijk de meest overhypte film van het deccenium wordt.

avatar van Jordy

Jordy

ik krijg een beetje het idee dat de hype je beïnvloed heeft bij je beoordeling??

ach ja, die top100-notering was wat overdreven, maar sja, als 9 van de 10 eerste stemmers de film 'erg goed' vinden, dan krijg je dat...

Jos2

Over die hype: ik werd er eerst inderdaad door beinvloed toen ik een halve ster wilde geven. Ben toch maar eerlijk geweest en het op een hele gehouden.

avatar van StuF

StuF

ik vond de film de moeite waard door de mooie effecten, het knappe filmen en vooral de leuke fantasievolle scenes, maar het acteren van harry potter vind ik gewoon niet goed (de andere kinderen (op 1 zon dikzakje na) wel en de oudere cast ook). het is natuurlijk moeilijk om een boek van een xaantal honderd bladzijden in 2,5 uur film te stoppen, maar aangezien ik simpelweg vind dat ze dat niet goed gelukt is vind ik de film op dat punt ook niet goed. er wordt soms ingegaan op piepkleine details die ook weggelaten hadden kunnen worden waardoor ze de hoofdpunten wat beter op elkaar over hadden kunnen laten lopen. nouja ik vond de film toch nog wel 3 sterren waard.

avatar van Flexje

Flexje

Nee want de film is toch nog best vermakelijk, vooral voor het iets jongere volk. En het slechte acteren van dat joch word gecompenseerd door het betere acteren van de rest. Volgens mij laten ze dat kind ook extra weinig zeggen omdat ie er niks van bakt. Of was dat in het boek ook zo?

avatar van vlocko

vlocko

wel aardige film, leuk voor de fun ofzow ...

Vlocko

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond hem zeker erg vermakelijk, maar het grootste nadeel vond ik toch de anticlimax. Ik had echt een stoer gevecht ofzo verwacht, maar dat viel nogal tegen. Voor de rest vond ik het er allemaal erg goed verzorgd uitzien en kreeg ik niet de indruk dat hij zo lang was, wat natuurlijk ook voor de film pleit. 3,75 sterren, dus afgerond nog 4 sterren.

Jos, als je de nederlandse versie gaat kijken, dan krijgt ie van jou toch vast wel minstens 3 sterren (sorry, ik kon het weer eens niet laten; erg kinderachtig (maar dat gebeurt wel eens als je op maandagnacht/ dinsdagmorgen half 3 nog in een internetcafé in amsterdam zit).

avatar van troy31

troy31

Knap gedaan hoor.Het ziet er allemaal schitterend uit. Ik heb de boeken allemaal in 1 ruk uitgelezen en wist dus hoe dit deel af zou lopen, dat scheelt misschien.'t Is ook niet erg, want ik genoot ook vooral van de aankleding. Harry vind ik goed gekozen en ook Hagrid is mooi(is ie echt zo groot?) En Sneep, ja, die is inderdaad lekker eng.....

avatar van Psyche

Psyche

Brrrrr, boek is inderdaad boek en film is inderdaad film.

Waar was de humor waar ik zo erg van in de deuk lag?

avatar van Knoei

Knoei

Duidelijk niet aan alle verwachtingen voldaan.

Boek blijft inderdaad boek en film blijft film.

Ongelofelijk dat men dacht dat deze film een strijd zo leveren tegen The Lord of the Rings.

Ik raad aan om het boek te lezen en niet de film te kijken!

Een hele leuke en grappige film.

Het boek was mooier, maar dat heb je altijd bij verfilmingen.

Deze film blijft wel goed dicht bij het origineel en dat maakt de film vrij goed.

Wel jammer dat sommige dingen weggelaten zijn, nu klopte het verhaal niet meer.

Ik heb em 3,5* gegeven.

avatar van manic

manic

t Is alweer een tijdje geleden, dat ik 'm zag. Alle boeken had ik al verslonden (engelse edities). Conclusie de film verpest het boek niet! HOERA! Maar bah, die nare kinderen in de bios, die gaan zitten vertellen wat er komt en dan ook nog in het Nederlands! Deel 4 moet het spannendste worden en hopelijk is het dan ook voor 16 jaar en ouder (duh).

Alan Rickman is inderdaad de perfecte Snape. "Harry" mag bij het volgende deel wel wat beter zijn best doen. Herkenbare (heus dit is een boekverfilming) en vermakelijke film.

4 sterren.

avatar van sanna

sanna

tis misschien een beetje laat dat ik stem maar wilde het cijfer ff opbeuren.

heb dus een 5 gegeven ok toegeven de film was niet perfect, maar ja wat wel/

tekortkomingen als het slechte acteren v. mn daniel radcliff kind is ook pas 12)ofzo en het vd hak od tak springen, worden wel weer goed gemaakt door de goede special effects (quidditch echt te gek), de adembenemende sfeer, perron 93/4, het verboden bos weg is weg etc) en het supergoede acteerwerk v een aantal anderen (alan rickman als sneep en vooral degene die prof. quirrel speelde ben even zijn naam kwijt)

ben zelf super potter fan en een film is een film en een boek een boek dus niet te veel vergelijken! dus vond het ech nie tegen vallen.

kijk uit naar deel 2 (en boek 5)

avatar van Marco

Marco

een correctiestem, dus. Belachelijk. je zegt zelf dat er slechte dingen aan die film zijn.

avatar van Lincia

Lincia

Deze film viel echt flink tegen! Vooral de nederlandse versie!

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Gewoon erg leuk gedaan allemaal... beetje een kinderfilm, je merkt toch beetje dat het daar op gericht is (maar goed dat wist iedereen ook wel van te voren..) Verder best wel grappige en ook mooie scenes, 3,5 sterren.

avatar van Menni

Menni

Als Harry arriveert op Hogwarts, valt er genoeg te genieten, vooral van de gegeven lessen en de bijbehorende leraren. Aanvaring met een megatrol is ook nog erg leuk. daarna begint de fx-bonanza echter meer en meer te irriteren, omdat bijvoorbeeld niet duidelijk wordt waaróm Potter zó bijzonder is dat de hele school 'm al kent voor 'ie arriveert. Terwijl z'n maatjes een stuk knapper toveren.. En zo zijn er nog wel meer losse endjes om de teleurstelling te vergroten. Maar goed, verstand op nul enzo..

avatar van neo

neo

ik heb deze film express totaal genegeerd vanwege het feit dat de film me gewoon helemaal niks leek.ik moest de film draaien dus ik moest em eigenlijk wel kijken.volgende week zaterdag nog een keer

was toch nog wel aardig goed.mooie special effects vooral en natuurlijk magistrale muziek van john williams.ik vond die megatrol ook erg cool.leuke rollen van maggie smith en alan rickman en een kleine van dacht ik john cleese.alleen die harry potter irriteerde me enorm.die sportwedstrijd was overigens erg specatculair.3 sterren voor deze mindere soort van lotr voor kinderen.

avatar van Thomas

Thomas

een leuke Kinderfilm!! niet meer, niet minder!

avatar van Zidaan

Zidaan

Ik ben zelf een harry lezer. De special efects waren echt te gek. Alleen had ik een aantal personages me anders voorgesteld en daarom is me fantasie figuurlijk een beetje verpest. Verder een leuke film, en de acteurs vertolken de rol die ze hebben goed.

4 sterren dus

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

het lijkt me geen leuke film.

ik werd ziek van al die reclame troep

als ze dat nou voor star wars deden

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Nu wordt het niet zò veel gedaan voor star wars als Harry Potter, (hoeewel?) maar toch ook veel in de krant, tv, tijdschriften,...

En dan de hasbro figuren, lego, comics ... ga nog maar 20 min door.

Maar Harry Potter was al een bekend boek, het is dus al bekend, en dan wordt de film meer gevolgd, en natuurlijk is het voor kinderen (bedoeld, natuurlijk ook wel eens amusant voor volwassenen) en dus veel reclame. En het resultaat is dus een groot succes.

avatar van Borezz

Borezz

Dit kan niet waar zijn: de huur-DVD die in de videotheek ligt is slechts 4:3, dus geen breedbeeld!

ik heb hem al heel vaak gezien ik vind het wel een geinige film maar die andere mensen die iets zegen dat hij het niet goed doet vind ik shit al of hun alles goed doet hij moet doen wat erin het script staat en als dat weinig nouja pech maar als hij slecht is waarom doet hij de volgende film dan ook weer mee:roll: