• 9.378.137 stemmen

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Avontuur / Fantasy | 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 152 minuten / 159 minuten (extended version)

Alternatieve titels: Harry Potter and the Philosopher's Stone / Harry Potter en de Steen der Wijzen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 22 november 2001

Plot Harry Potter and the Sorcerer's Stone

"Let the magic begin."

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Verfilming van het eerste boek uit de succesvolle Harry Potter-reeks van J.K. Rowling.

Ron Weasley

Minerva McGonagall

Vernon Dursley

Quirinus Quirrell

dafoefan schreef:

Ik ken deze film niet, heb er wel van gehoord.

Maar ik geef je helemaal gelijk want hij staat toch in de top-lijsten. Ik bedoelde meer dat de film veel te langdradig zou worden als je alle details erin zou verwerken. Kijk nog maar eens goed naar het bericht

Misschien wel, misschien niet. Want als ze het met leuke special effects zouden doen, kan het nooit vervelen.

Kevin13

ze doen het met leuke special effects en kan het wel vervelen.

bv. de draak, zo saai.

voldemort, zo saai.

Kevin13 schreef:

ze doen het met leuke special effects en kan het wel vervelen.

bv. de draak, zo saai.

voldemort, zo saai.

Voldemort vond ik helemaal niet saai, maar juist erg spannend. En de draak was inderdaad niet zo meeslepend maar toch wel leuk om naar te kijken. Vind IK.

Lola3 schreef:

Ze hadden ralph fiennes niet moeten pakken voor die rol.

wie dan wel?Ik vond dat die man het vrij behoorlijk gedaan heeft.

Kevin13

ik weet het niet. maar het moet iemand zijn die van zien al griezelig is en ook inleeft in zijn rol van de slechtste tovenaar van allemaal.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

inderdaad.

maar toch heeft hij het goed geacteerd.

misschien had voldemort tijdens de eindconfrontatie iets spannender en griezeliger mogen zijn.

maar toen en nu is het nog altijd een film voor kinderen gemaakt.

Kevin13

daar heb je ook gelijk in, dat de filmen voor kinderen zijn.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Hoe kan je nou zeggen dat Ralph het niet goed doet als Voldemort?

Hij is juist geweldig, zijn gezichtsuitdrukkingen zijn goed, zijn vage stem past bij zijn rol, en hij leeft zich juist geweldig in, kon je ook goed zien aan zijn rol in Goblet.

Hoe intens hij zijn personage maakt, als Voldemort eindelijk een menselijke vorm heeft, zijn bewegingen, echt ik vond het hem perfect doen.

Maar ja ieder zijn mening, en dit is natuurlijk meer een discussie voor bij The Goblet Of Fire.

avatar van dafoefan

dafoefan

Ze hadden ralph fiennes niet moeten pakken voor die rol.

In dit deel speelde Ralph Fiennes nog niet voor Voldemort.

Ralph Fiennes begint pas in deel 4.

Ik vond hem juist heel goed spelen.

Rianneke_Dan schreef:

en dit is natuurlijk meer een discussie voor bij The Goblet Of Fire.

avatar van MovieMeterGirl

MovieMeterGirl

eerste film ik kon nadat ik de film voor het eerst gezien had niet meer wachten op de volgende delen... !!

avatar van M.ike

M.ike

Leuke kinderfilm.Toen ik deze zag in de bios (was groep 5) kon ik niet slapen ik vond voldermort eng ! 3*

avatar van WeZet

WeZet

Het krijgt van mij 3 hele sterren om de goede sfeer+muziek die erin zit!

-*3.0*-

avatar van car-men

car-men

Eerste film is altijd het leukste, omdat je niet weet wat je moet verwachten. Er wordt veel over gepraat en is ontzettend mooi in elkaar gezet. De personages zien er allemaal prachtig uit. Boek vind ik toch iets mooier, maar dat is vaak het geval.

Zeker 4* waard!

avatar van veron35

veron35

Heel slecht acteerwerk. wel een leuke film

3,5 ster

avatar van Nazlakh

Nazlakh

"Harry Potter and the Sorcerer's Stone", een film die ik niet ken. Wel ken ik het erg leuke deel 1, "Harry Potter and the PHYLOSEPHER'S stone", wat ik overigens een hele leuke film vindt.

Weet iemand misschien waar de naam "Sorcerer's" is uitgegeven, ben er gewoon benieuwd naar.

avatar van saleena

saleena

Ik snap niet dat hij alweer op tv komt

Ik ben wel een harry potter fan maar de eerste vind ik niet zo leuk

Van alle vier de films vind ik de derde het leukst

Van de vierde had ik meer verwacht vanwege voldemort,maar hij ziet er niet eens eng uit

Meer belachelijk

ps:Zijn er meer harry potter fans op deze site

avatar van muismat

muismat

Ik vind hem maar matig, zeker in verhouding tot het boek, toch 3 sterretjes omdat het er allemaal erg mooi uitziet.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Nazlakh schreef:

Zo heet de film in de VS, het land van herkomst (het boek heette daar ook al zo). In alle niet-Amerikaanse versies heet de film wel Philosopher's (naar de oorspronkelijke, Britse titel van het boek).

avatar van swankel

swankel

Bij de harry potter reeks vind ik dat het vooral om de sfeer gaat die erin zit,want dat is echt geweldig gezellig.

Vooral als het dan ook nog buiten regent.

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

OMG daar hadden ze nog een melkmuiltje hahaha

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Goede special effects, veel sfeer, maar is niet al te spannend. Het vervolg is erg slecht, het derde deel komt weer wat dichter in de buurt bij het eerste deel.

avatar van ultra lord

ultra lord

ik vind dit echt een film met sfeer zoals tukkerstein zei. maar de spanning vind ik wel goed de vervolgen vind ik minder worden

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Dit vind ik een van de beste en de spanning zit er goed in!

Het verhaal is heel goed en de special effects zijn mooi.

Harry potter films zijn gewoon erg cool!

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Ik vind eigenlijk alle harry potter films cool, bij deze is vooral het einde GIGA geweldig. Ik kan niet anders dan alle films een 5 geven, want ze staan zeker allemaal in me top 5!

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

Movie_fan# schreef:

Dit vind ik een van de beste en de spanning zit er goed in!

Het verhaal is heel goed en de special effects zijn mooi.

Harry potter films zijn gewoon erg cool!

Ben ik het mee eens

avatar van daanos;

daanos;

woow het zijn echt nog ukkies in deze film, maar hij is wel leuk hoor, heb me goed vermaakt..

3,5

avatar van Lavigne

Lavigne

ja indd!! vond hem ook echt wel leuk!! en ben dan 18 volgende week weer een film op maandag, die ga ik ook kijken

3.5

avatar van jeseke

jeseke

vond deze film een goed eerste deel voor de harry pottern filmen