• 9.378.921 stemmen

Paranormal Activity 2 (2010)

Horror / Thriller | 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 97 minuten (unrated versie)

Geregisseerd door: Tod Williams

Met onder meer: Brian Boland, Sprague Grayden en Molly Ephraim

Releasedatum: 21 oktober 2010

Plot Paranormal Activity 2

"In 2009 you demanded it. Nothing can prepare you for what's next."

De familie van Katie (Katie Featherston) installeert na een serie gebeurtenissen, waarvan ze denken dat het inbraken zijn, beveiligingscamera's in hun huis. Het blijkt dat een paranormale aanwezigheid en Katie zelf verantwoordelijk zijn voor de schade. Overtuigd dat er iets bovennatuurlijks aan de hand moet zijn met een geest, moet de familie Katies kwellingen doorstaan terwijl de geest op haar kleine neefje Hunter aast.

avatar van helleke

helleke

Voor zo'n film vind ik het wel maar magertjes dat het eerste schrikmoment waarbij Kristi van de trap wordt gesleurd pas na 1u12' volgt.

Daarna doen er zich nog enkele onverklaarbare situaties voor, maar veel te weinig om van een geslaagd vervolg te spreken.
Daarom 2,5 sterren.

avatar van mnrk

mnrk

Ook dit 2e deel is weer prima opgebouwd...je zit soms echt gespannen naar het scherm te kijken om te kijken of er wat gebeurd.

Ook de schrikmomenten zijn weer goed aanwezig maar ook de humor is soms prima tussendoor....het acteerwerk is ook goed maar de hond Abby is toch wel helemaal geweldig !

Wel deze film 's nachts kijken en het geluid goed hard aanzetten....

Goed vervolg op deel 1..!.

De opbouw van spanning kwam wel wat minder snel op gang, maar niet hinderlijk.

Gelukkig waren er nog aardig wat schrikmomenten, Vooral in die keuken...Omg 0_o !!!.

Wel grappig dat de eerste film in dit verhaal word verwerkt. De scenes met de hond kwamen erg geloofwaardig en goed over.

Einde vond ik wat te snel gaan, maar dat was bij de vorige film ook wel eigenlijk.

' Weer een vermakelijke en spannende film.

avatar van payrits

payrits

Dit is gewoon een

film die spannend is als je hem met zijn 2en kijkt.

Gewoon lekker in je 1tje of met zijn 2en savonds als het donker is lichten uit

en het is een top film.

voor mij een dikke 4.0

avatar van cm_punk

cm_punk

beter dan 1...

avatar van Jessel

Jessel

Vind het maar een saai gedoe!

avatar van Thom1994

Thom1994

payrits schreef:

Dit is gewoon een

film die spannend is als je hem met zijn 2en kijkt.

Gewoon lekker in je 1tje of met zijn 2en savonds als het donker is lichten uit

en het is een top film.

voor mij een dikke 4.0

In je eentje is 'ie wellicht nog spannender

avatar van L0rd_pwnz0hr

L0rd_pwnz0hr

Heb deze met een groep vrienden gekeken en in zo'n melige sfeer is ie natuurlijk veel minder eng. Zij hadden deel 1 allemaal al een keer gezien en zeiden dat die film fucking eng was, dus als iemand die niet van horror houdt scheet ik vooral van te voren in m'n broek.
Maar het viel hartstikke mee. Het eerste uur gebeurt er eigenlijk niks en wordt er vooral spanning opgebouwd. PA2 was niet echt eng, maar had vooral schrikmomentjes zoals als overdag de kastjes ineens openschieten en als die vrouw aan het einde bij Hunter zit, dan gaat de camera weg en zit ze er ineens niet meer, best eng ff. Maar blijkbaar moet je deel 1 gezien hebben, want al m'n vrienden zeiden dat Katie in deel 1 ook voorkwam en nu snapte ik gewoon helemaal geen fuck van het verhaal. Kan iemand het me alstublieft uitleggen, want ik snapte het einde ook niet. Het was wel een kut einde.

Later die avond kwam ik thuis, m'n hele huis in het donker gehuld. En om door het donker te lopen deed me helemaal niks. Als PA2 écht eng was geweest was dat wel anders geweest denk ik. 3*

avatar van 606

Toch weer een paar keer enorm moeten schrikken en was ook creepy.

Deel 1 was wel wat spannender.

Het acteerwerk was op zich ook best goed.

3,5 ster

avatar van Minotaures

Minotaures

Niets verrassends en nieuws.

Na deel 1 te hebben gezien hoorde deel 2 er natuurlijk ook bij. Het vorige deel vond ik niet zo geweldig, dus had bij deze ook geen hoge verwachtingen.

Lekker op hetzelfde niveau als deel 1, maar dan ietsje anders. Zo ging het hier om het eisen van Hunter en dat we hier Micah en Katie voor hun dood en verdwijning zo af en toe eens zien. Qua foefjes wat de demon flikte verschilde niets met wat die in deel 1 deed; omgooien van dingen, bonken en voetstappen op de trap. Wel werd die na een tijdje zeer agressief en viel de hond en Kristi aan.

Ik vond het af en toe wel grappig, dat is dus wanneer de zwembad reiniger telkens uit de bad wordt gehaald door dat demon.

Zoals deel 1 neem ik aan dat dit wereldwijd genoeg mensen een trauma zal hebben gegeven en het slapen voor hun ongemakkelijk hebben gemaakt. Maar zo overdreven erg zal het vast niet zijn (?). Er waren geen stukjes waar ik behoorlijk om moest schrikken. Het enige stukje was dat eerste goed hoorbare knal, totaal onverwacht. Daar moest m'n hart even om knijpen.

Ook zie ik dat er een 3de deel gepland is wat in oktober 2011 uit zal komen, ben benieuwd of dat doorgaat.

Net als deel 1 had deze geen spanning en werd het nergens eng of anders in die richting.

avatar van Resh

Resh

Wat een spanning! Ik zat heel de film met open mond te kijken. Ik vind de manier van filmen weer helemaal top, zo leef je echt mee in de situatie en het lijkt zo alsof alles echt live gebeurt en niet dat het een film/geacteerd is. Goed acteerwerk dus. Ik vind knap van beide PA delen dat je steeds in spanning zit, okal gebeurt er niks maar je verwacht steeds iets. Ook zitten er paar hele goeie schrikmomenten in waarvan ik bijna van mn stoel af vloog. Jammer dat Kristie niet echt als een goede moeder overkomt, ik bedoel geen enkel moeder zou uitgaan waneer er rare dingen gebeuren in het huis, en dat ondanks alles iedereen het baby toch in zn eentje laat in zn kamer vond ik toch ongeloofwaardig. Ook vond ik het raar dat er niet echt actie ondernomen werd waneer Kristie opeens gek werd. Ze gingen gewoon verder met het leven alsof er niks gebeurd was. En het einde was verassend. Deze deel was duidelijk beter dan de vorige, in deze zit meer spanning in, dat vooral kwam doordat er een baby in de spel was. Ik beoordeel deze film binnen zijn genre, en daar is hij zeker in geslaagd, een zeer goeie horror/thriller die zwaar underrated is. Tip: kijk dit 4 uur s'ochtends met alle lichten uit en volume beetje hoog .

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Ik vond het een beetje zelfde als de eerste

Het eind is wel spannend

maar het begin is zooo saai als wat er gebeurt te weinig

avatar van Stewie Griffin

Stewie Griffin

Spannend!

Ik vond de film lang niet zo eng als het eerste deel, maar wel heel spannend.

Dit 2e deel vind ik een betere film dan deel 1, alleen niet eng.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Is er al bekend of er een derde deel komt?

avatar van El ralpho

El ralpho

jazeker

You knew it was coming. The next horror movie franchise to dominate October on an annual basis appears to be Paranormal Activity, with the third film being rushed into release ten days before Halloween. But it's not all bad – the second installment was actually considered a worthy, if unspectacular, follow-up by most, and at the very least it drove the incredibly stale Saw series running and screaming from the marketplace. Regardless, ongoing horror franchises don't exactly have the best track record in their later installments, and this one has the stink of money-grubbing shamelessness written all over it. Let's just hope it's at least as good as part 2 – which is somewhat likely given that Tod Williams is returning to the director's chair.

Bron: Bloody-disgusting.com

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Mooi Ben trouwens nog niet toegekomen aan deze film, beetje bang dat 'ie tegen gaat vallen, en uiteraard moet de film alleen gekeken worden, en dat ben ik de laatste tijd zelden.

avatar van Metalfist

Metalfist

Paranormal boredom

Vrijdagavond is nu al jaren de dag waar ik met één van mijn beste kameraden afspreek en we eigenlijk niet meer doen dan wat Playstation spelen of een film zien. Een traditie die al jaren loopt maar het wordt moeilijk en moeilijker om nog deftige films te vinden die we allebei nog niet gezien hebben. Ons oog viel op deze Paranormal Activity 2 maar ik had het eerste deel niet gezien dus ik stond er nogal wat onwennig tegenover. Mijn kameraad zei echter dat het waarschijnlijk niet echt veel met elkaar heeft te maken dus ik liet me overhalen.

Nu blijken de films wel toch een groot aantal verwijzingen naar elkaar te delen maar het kon me eigenlijk niet bijster veel schelen want diep vanbinnen was ik aan het doodgaan van de saaiheid. Een godganse film zitten we te zien naar een oersaai koppel met een vervelende dochter en een stereotiepe huishoudster die gedurende het merendeel van de film wat doelloos zitten rond te dwalen. Oké, sommige schrikeffecten zijn geslaagd maar de opbouw is zo slaapverwekkend! Onbegrijpelijk dat dit blijkbaar zomaar wordt geaccepteerd. Men neemt een waterzuiveringspomp die uit het water komen, men neemt een hond die voor de kelderdeur staat te blaffen en je laat het zo'n twintig keer zien met elke keer een leuk zwart schermpje dat de zoveelste nacht aankondigt en blijkbaar is dat genoeg opgewekte spanning. Maar niet alles is slecht, dat moet ik wel toegeven. Het begin is slaapverwekkend maar eens Kristi wordt aangevallen komt er eindelijk wat schot in de zaak. Vanaf dan krijgen we de film te zien die ik verwachtte en weet Williams toch een paar gammele punten bijeen te sprokkelen. Ik blijf het alleen onbegrijpelijk vinden dat met een interessant uitgangspunt zo weet te verkloten door het tempo. Ik hoop dat deel 1 toch wat sneller in elkaar zit. Wel grappig dat de film eigenlijk zo hard zijn best doet om ons te laten geloven dat dit op waargebeurde feiten is gebaseerd. Eerst het typische "We would like to thank the..." bullshit en ook de aftiteling lijkt niets prijs te geven, althans toch niet tot het Paramount logo want daarna komen de acteursnamen gewoon op het scherm. Bye bye enige geloofwaardigheid.

De cast is op zich nog niet zo bijzonder slecht. Ze weten het huisje-tuintje-boompje gezin geloofwaardig neer te zetten maar het wordt allemaal zo verschrikkelijk slaapverwekkend gebracht. De vader die eerst niet wilt geloven, de moeder die hysterisch wordt omdat ze zoiets gelijkaardig vroeger heeft meegemaakt, ... Niemand kan worden beschuldigt van slecht acteren maar het script is nefast voor de prestaties en dat is toch wel jammer. Want ik blijf er bij, hier had meer ingezeten. Vooral doordat het idee van de verschillende camera's doorheen het huis wel goed werkt. Het wordt niet zo ongeloofwaardig gebracht als ik had verwacht en dat is ook één van de weinige goede zaken aan de film. Leuk dat ze blijkbaar van plan zijn om elk jaar een nieuw deel in de franchise te brengen maar dat hoeft voor mij toch niet.

Ontzettend saai begin en pas helemaal op het einde wordt het ietwat interessant. Dan rolt de aftiteling echter over het scherm en is de film gedaan. Geen idee waar de reeks zijn bekendheid mee heeft verdiend want dit is verschrikkelijk saai, ik ga me toch niet direct wagen aan het eerste deel.

avatar van Fryce

Fryce

Leuke opvolger. Met name het verhaal is erg leuk gedaan. Vond hem wel een stuk minder eng dan deel 1. En de vader kwam bij tijden wat ongeloofwaardig over.

avatar van puckb96

puckb96

Goede opvolger. Nog spannender. Opnieuw wat onbekendere acteurs en een goede character development net zoals in deel 1. Gewoon goed.

avatar van jipt

jipt

De pret is er wel een beetje van af. Weinig nieuwe vondsten, opbouw is veel te traag, en de bewakingscamera's hebben totaal geen meerwaarde. Vooral vervelend dat elke avond dezelfde shots worden laten zien, gaap. Einde is dan toch nog wel spannend, maar niet genoeg voor een voldoende

avatar van RealLife

RealLife

Gewoon een kopie van het eerste deel, dat nog enigzins origineel was. Snap niet dat mensen durven beweren dat deze spannender zou zijn dan deel 1... Ze gebruiken alle zelfde truukjes opnieuw, zelfs het ouija bord hebben ze schaamteloos overgenomen!

Zou iedereen aanraden het eerste deel te kijken en deze film achterwege te laten.

avatar van *film fan*

*film fan*

NIET KIJKEN !

waardeloze horror.

dit kan je geen film noemen!

avatar van Goudvis1

Goudvis1

als je geen zin hebt om na te denken en tijd over hebt KIJKEN!!

verder is er wéér een open eind dus deel 3 zal ook wel komen.

Ik vond hem tijdens het was opvouwen leuk om te kijken maar het is zeker geen aanrader!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

En zo zie je maar: wat gewoon begon als een amateurswerkje met deel 1 wat misschien in het jaar 2007 gewoon voor een klein publiek gemaakt was en dat de makers daarna dachten van: gewoon een simpel horrorfilmpje voor de grap, eindigde dan toch in een groot succes als nota bene een van de engste horrorfilm allertijden. En in 2007 tot de releasedatum in 2009 was er ook denk geen sprake van een vervolg. Maar na het lovelijke publiekelijke ontvangst, werd er om meer geschreeuwt. En werd er dus in korte tijd een deeltje 2 gemaakt. En ik moet zeggen: deel 2 is toch zeker niet slecht.

Deel 2 is dan een prequel op deel 1 en dit keer is het niet een echtpaar maar enkele familieleden die met de spookachtige dingen te maken krijgen. Alles lijkt in het begin hetzelfte, (alleen dit keer met bewakingscamera's ipv een videocamera op een plaats.) Het gezin komt bijeen om lekker te relaxen en ze nemen nog een baby mee ook. Overdag is het lekker nietsvermoedend zonnen en 's nachts is het weer angstvallig in het ronde turen met die camera's en komen de bizarre dingen steeds weer dichterbij en beseft het gezin toch wel dat er iets niet helemaal klopt in hun huis. En alhoewel er misschien eerst niet zo heel veel gebeurd, toch blijft dit eng en ik heb toch ook wel enkele keren gehuiverd en ben me ook wel eens enkele keren rot geschrokken. Bv bij: die keukenscene waarbij al die kastdeuren openvliegen en ook bij dat stukje dat de film even in een Blair Witch fase gaat en dat Katie ineens voor de camera staat met een bek vol scherpe (?) tanden. Was trouwens ook wel even mooi om de film in Blair Witch fase te zien. Ja, het is weer een heerlijk potje griezelen met PA 2.

En het einde is dan weer wel een kort vervolgje op deel 1. (de bioscoopversie dan) En daar lopen toch ook even de rillingen van over je rug en we mogen nog even angstig nagenieten van weer zo'n epioloog tekst en die enge geluidjes bij de aftiteling...tijdens het verwerken van de film.

Deel 2 was net zo spannend en eng als deel 1 en de fans van cam-horror mogen weer flink griezelen met dit deel. Het is me trouwens wel gelukt om deze 's-nachts met alle lichten uit te bekijken. Is ook een stuk effectiever. En ik lees hier dat er nog een deel 3 komt. Aan de ene kant mag ie wel komen maar aan de andere kant zou het wel een beetje de open einde verpesten. Maargoed, ik kijk er wel naar uit.

avatar van blablabla89

blablabla89

Wat een teleurstellende film. Deel 1 vond ik super goed ookal werd dit wat minder toen ik erachter kwam dat het toch niet op waarheid was gebaseerd (ja, ik was een van die naïvelingen die dat dacht). Dus ik had ook goede verwachtingen voor deel 2 maar helaas. De film is voor het grootste gedeelte echt oersaai! Als ik dan zonodig een familiefilm wil zien dan graag die van mezelf en niet van een of andere familie in Amerika. Ook al moet ik daarbij wel zeggen dat die man zo nu en dan wel gevat en geestig uit de hoek kwam maar of dat het doel was van de film? Verder vond ik de hond nog een van de boeienste dingen. Hij deed nog een beetje zijn best om het eng toe doen overkomen. Erg goed getraind! Echter, als ik een hondenfilm wil zien dan zet ik Airbud wel op.
Wat betreft cameratechniek hebben ze dit keer gekozen om naast de videocamera ook beelden van de bewakingscamera's eraan toe te voegen en op zich geen verkeerde keuze. Het zorgde toch voor net dat beetje afwisseling waarin het bij deel 1 wat ontbrak. Jammer vind ik wel dat ze pas op het einde gingen werken met de beelden weer te geven in fast forward speed. Juist dit maakte deel 1 spannend want telkens als de teller stopte wist je dat het menens was.
Zoals gezegd werd de film nergens echt spannend. Oke, je had wat schrikmomenten waarbij kastjes opeens spontaan open vlogen en mensen over de grond gesleurd werden maar dat was het dan ook. In deel 1 gebeurde zover ik me kan herinneren meer van dit soort dingen. En als je dan overdag naar de familieperikelen zit te kijken, laat dan op zijn minst 's nachts wat meer gebeuren dan een pan die van het plafond valt.. Ook was de spanningsopbouw van deel 1 beter. Elke nacht gebeurde er weer iets wat hefiger was dan de nacht ervoor. In deze film bleef het de hele film min of meer gelijk met alleen aan het einde wat echte actie.
Wat ik wel goed gevonden vind is de connectie met deel 1. De film speelt zich in dezelfde tijd af en je krijgt dus ook de hoofdrolspelers en zelfs een stukje uit deel 1 te zien. Leuk bedacht!
Verder valt ook niks aan te merken op de acteerprestaties van de acteurs. Prima gespeeld, heel natuurlijk en geloofwaardig.
Kortom: het concept is nog steeds goed alleen de uitwerking ervan is niet spannend genoeg voor een horrorfilm.
Weet iemand of de ongecensureerde versie noemenswaardig beter is?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Volgens mij is er geen ongecensureerde versie. Dat is alleen weer iets wat op de Dvd-cover word geplaatst om klanten op ideeen te brengen.

avatar van blablabla89

blablabla89

sinterklaas schreef:

Hmm jammer. Ik ben overigens wel blij om te lezen dat er nog een deel 3 komt!
Ik heb nog een vraag over die foto van die tante die ze in het begin laten zien en op het einde verbranden. Ik kan me uit deel 1 herinneren dat er ook iets was met een foto die op zolder lag. Was dit dezelfde foto? En is door het verbranden van de foto de demon overgegaan naar het huis van haar zus? Of waarom was die demon na die soort van exorcisme opeens weg en opeens bij haar zus?

avatar van puckb96

puckb96

*film fan* schreef:

NIET KIJKEN !

waardeloze horror.

dit kan je geen film noemen!

Horror? Vind het eerder een suspense/thriller.

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Waardeloos. Ook hier is het 2e deel zoals zo vaak weer erg slecht. Maak in godsnaam op films die uniek zijn geen vervolg. Kijk alleen maar de laatste 5 minuten want dan gebeurt er wat. Snel vergeten.

avatar van Noodless

Noodless

Beter dan ik had verwacht. Het concept is natuurlijk hetzelfde , maar wordt toch enigszins op een andere manier gebracht door de bewakingscamera's. Je ziet heel het huis en als kijker probeer je de rare dingen te ontdekken. Het vorige deel wordt goed in verband gebracht met deze film en je krijgt meer duidelijkheid. Het acteerwerk vond ik in dit deel beter. Ook de manier van filmen in deze film krijgt mijn voorkeur t.o.v. het vorige deel. Op naar het derde deel met als hoofdvraag : ' Waar is Hunter ? ' 6,5/10