The Passion of the Christ (2004)
Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)
Alternatieve titel: The Passion Recut
Geregisseerd door: Mel Gibson
Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci
Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn
Releasedatum: 1 april 2004
Plot The Passion of the Christ
"By his wounds, we were healed."
The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.
- Hê Kainê Diathêkê (BoekMeter)
- The Passion of the Christ (MusicMeter)
Jesus
Judas Iscariot
Pontius Pilate
Claudia Procles
malkovich
Maar als je de bijbel zou lezen, zou je ook een nog vlak personage ontdekken. Dus waar hebben we het over. Zo veel staat er niet in het NT hoor. Zoals de psychologische ontwikkeling die Jezus doormaakt bijvoorbeeld....
Hoe dan ook, bij film kun je je niet zomaar tot een feitenverslag beperken. Dan sla je het plankje mooi mis.
RolfWolf
Wie niet ontroerd is, heeft geen hart....
"Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt. Want met het oordeel waarmee gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden. En met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden." Aldus Jezus.
malkovich
Als je dit tot een "feiten"verslag rekent, dan mag die akelige Lord of the Rings helemaal van het scherm....
malkovich
Fijn voor Lord of the Rings. Die wordt ook helemaal als een nieuwe religie gezien. Wellicht worden dat ook "feiten".
jassonn
_______________________________________
Die aardbeving was indderdaad erg slecht gedaan,viel mij ook al op.
(en dat met alle technieken van vandaag de dag.)
En dan over het acteerwerk van Jim Caviezel (Jesus),bij nader inzien vond ik het eigenlijk helemaal niet zo geweldig,Jesus werd nogal "éendimensionaal" neergezet.Dit ligt dan waarschijnlijk wel weer voor een groot deel aan het verhaal zelf,echt acteren was er eigenlijk niet bij.
malkovich
Die aardbeving was indderdaad erg slecht gedaan,viel mij ook al op.
(en dat met alle technieken van vandaag de dag.)
En dan over het acteerwerk van Jim Caviezel (Jesus),bij nader inzien vond ik het eigenlijk helemaal niet zo geweldig,Jesus werd nogal "èendimensionaal" neergezet.Dit ligt dan waarschijnlijk wel weer voor een groot deel aan het verhaal zelf,echt acteren was er eigenlijk niet bij.[/quote]
Die aardbeving was een minpuntje jah. Maar ja Return of the King mocht ook een prijs ontvangen voor special effects. Pfff. Een woord: lava!
Nick Kang
Misschien als jassonn en malkovich wat beter zouden letten op de vormgeving van hun bericht. Dat zal het heel wat gemakkelijker maken om het bericht goed te kunnen lezen.
jassonn
Heb er voor meneer even een regel ruimte tussen gemaakt.
Kun je het zo wel lezen?.......
pjotr
Maar het ging hier over The Passion of the Christ...
In de Oor hadden ze het er trouwens over dat deze film over een aantal jaren wel als Passion 9 from outer Space bestempeld zou worden..
malkovich
Maar het ging hier over The Passion of the Christ...
Leg uit..
Sjoerd
Ging om het feit dat het echt een culthitje zou worden volgens de recensent van de Oor, en dat het grote publiek de film verder vrij snel zal vergeten.
Nick Kang
Heb er voor meneer even een regel ruimte tussen gemaakt.
Kun je het zo wel lezen?.......
malkovich
Ik denk dat het wat simpel was geredeneerd. De film is vrij groot in zijn aanpak daarmee bereik je ook een groot publiek. Misschien dat het geloof niet zo'n hype veroorzaakt in Nederland. In USA is dat wel het geval.
malkovich
Zegt misschien ook wat over de Amerikanen.
Die komen altijd met een overtreffende trap. Maar dat doet aan de film niets af.
Ik vind het nogal simplistisch beredeneerd van sommigen als ze kopieergedrag vertonen. En dan bedoel ik het bijna letterlijk quoten van recensies.....
tovenaar
Jammer dat je niet ingaat op de dingen die anderen en ik zeggen Malkovich. Je verdedigt deze film niet echt met verve moet ik zeggen. Je sleurt LOTR erbij om niks en je doet niks met de kritiekpunten die er aangedragen worden.
malkovich
Dat klopt, maar dat was even een reactie op een film die veel te erg verheven wordt. En de punten van kritiek zijn met name de martelscenes (gruwel), inhoudelijke zaken (laatste 12 uur) en karakterontwikkeling....
Oftewel kopieren..... Ik zie ze in elke recensie staan.
tovenaar
Ikzelf heb geen enkele recensie gelezen, dus als ik met dezelfde punten kom, dan zal er wel een kern van waarheid in zitten he?? Waarom zou iedereen toch met dezelfde punten komen anders?!
PS, ik vind ook dat LOTR te erg verheven wordt, maar dat ga ik toch ook niet hier bij The Passion aandragen om een slecht punt uit The Passion goed naar voren proberen te laten komen.
Ik kan niet anders concluderen dan dat je maar weinig te melden hebt in deze discussie.
malkovich
Kijk nu word je persoonlijk. Dat vind ik jammer.... Trouwens je mag best parallellen trekken met andere films. Ik had het over special effects die slecht zouden zijn....
Dat vind ik jammer....
malkovich
LOTR is het beste voorbeeld. Die komt al drie keer achter elkaar onbetwist als winnaar uit de strijd als het gaat om special effects.
En daar hoor je ook niemand over praten???
Enkel de minpuntjes worden in the passion belicht, waarschijnlijk komt dat door vooroordelen?? Niemand heeft het over de menselijkheid van Jezus die heel mooi wordt weergegeven...
En trouwens ja, ik vind idd dat je geen hart hebt als het niks met je doet (mijn mening!)....
Malkovich gebrabbel...
malkovich
Als je begint met: "Och, krijgen we dat gezeik weer" ben je ook niet met een gezonde discussie bezig....
tovenaar
Ik denk dat ik daarna méér dan voldoende argumenten heb aangedragen in de discussie, jij daarentegen niet. Mooi dat je even 3 pagina's aan berichten van mij overslaat.

Opnames van 'The Passion of the Christ'-vervolg moeten volgend jaar beginnen: 'Het wordt een hele LSD-trip'

Dit is wat we weten over 'The Resurrection of the Christ' van Mel Gibson: 'De grootste film in de wereldgeschiedenis'

'The Passion of the Christ' van Mel Gibson morgenavond op televisie

Alec Baldwin en het schietincident op de set: Dit zijn vijf andere ernstige ongelukken

The Song of Bernadette

Samsara
Drama / Romantiek, 2001

Die Fälscher
Oorlog / Drama, 2007
christendomjewryromeinse rijksufferingapostlelast supper romanbijbelcrucifixionsatanmissionmartelenwreedheidjesus christgraphic violencechristelijke filmaramaicjesus christ graphic violenceancient language film