• 9.373.293 stemmen

The Passion of the Christ (2004)

Drama | 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)

Alternatieve titel: The Passion Recut

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn

Releasedatum: 1 april 2004

Plot The Passion of the Christ

"By his wounds, we were healed."

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

avatar van NERD

NERD

Armeens en Aramees is volgens mij niet hetzelfde

EmDee

Hmmmm, NERD is me al voor met een reactie.

avatar van gimli f

gimli f

Leuk hoor die film in het Aramees...

wat krijgen we daarna? Een epos over het vroegere Babylonie of een film in het Sumerisch?

EmDee

Ja, een film over de toren van Babel en dat ze dan allemaal door elkaar gaan praten.

avatar van gimli f

gimli f

Kijk, zie hier het eerste deel van het script...

En hoe gaat dat verhaal van die Iraakse koning die speciaal voor haar uit Perzie afkomstige koningin een vreselijk mooi park liet maken, omdat zij heimwee had naar de rozen en planten uit Perzie...

kunnen we ook gebruiken....

avatar van Macmanus

Macmanus

Wat lees ik nou ze zijn al begonnen met deze film, hij heet trouwens The Passion.

En er zijn al plaatjes http://www.aintitcool.com/display.cgi?id=13876

en volgens IMDB is hij nog steeds in latijn en Aramaic. http://us.imdb.com/Title?0335345 volgens IMDB.

EmDee

WOW, dat ziet er erg indrukwekkend uit!

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

wow, ziet er ongelofelijk uit ...

avatar van Macmanus

Macmanus

Lekkere poster

Het is alleen jammer dat mij de laatste 12 uur van jesus zijn leven geen reet kan schelen en hier is al helemaal geen verassend eind dus daar hoeft geen ruzie over gemaakt te worden

avatar van Linda

Linda

die poster ziet er wel lekker ranzig uit.

avatar van IamBernie

IamBernie

Ik zie op het tweede plaatje dat hij door z'n handen is gespijkerd. Heeft onderzoek niet allang uitgewezen dat dit niet mogelijk was?

avatar van gotti

Jesus! Wat ziet dat er mooi uit zeg!

avatar van JayLunar

JayLunar

Ik d8 eerst aan een grap, maar gaat deze film nou echt gemaakt worden dan?

Wel een beetje pretentieus ofniet?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

ofwel wordt ie legendarisch goed ofwel lachwekkend.

Dit soort films, kan niet anders, ben in alle geval benieuwd...

Jordy

Jammer dat Gibson en Caviezel zo gelovig zijn, zou wel eens een sceptische film over Jezus willen zien

EmDee

Life of Brian nooit gezien, Jordy?

ohja bijna vergeten

Jordy

wat interessante info op aintitcool

WOW, deeply impressed!

EmDee

Tja, het is idd nooit goed.

avatar van Stephan

Stephan

Ik wordt hier nu een beetje moe van.

Als het nu de waarheid is.

En was Jezus niet de grootste jood?

Doet me allemaal een beetje denken aan menig discussie hier. Doordat men zich blijkbaar aangevallen 'voelt' gaat men absurd in de verdediging.

Als reactie hierop een citaat van de [u]Joodse[/u] beweging Neturei Karta...

"Bovendien –en daar hebben ze een punt– verzetten deze joden zich tegen de al te gemakkelijke beschuldiging van ‘antisemitisme’ die te pas en te onpas uit de kast wordt gehaald door Israëlische joden jegens de Palestijnen en al wie hen niet steunt. Het is op zich stilaan al een vrij ‘gratuite’ uiting van frustratie, bovendien zijn Arabieren ook semieten –er zijn zelfs meer niet-joodse semieten dan joodse. En waarom de Arabieren terroriseren als vergoeding voor een holocaust die niet eens door hen werd bewerkstelligd, waarom een volk onderdrukken waarmee de joden gedurende eeuwen in vrede hebben samengeleefd?"

Roadmap to peace

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik zag de trailer en dat zag er niet goed uit. Vol effectbejag.

Stephan schreef:

[u]Joodse[/u]

Underline-script werkt niet op MM.

avatar van FisherKing

FisherKing

Citaat van Mel Gibson:

Ik ben geen dominee en ook geen pastoor, maar ik heb het gevoel dat mijn loopbaan me heeft geleid tot het maken van deze film. De Heilige Geest was in mij werkzaam

avatar van Stephan

Stephan

FisherKing schreef:

Citaat van Mel Gibson:

That's the spirit!! Kijken dus deze openbaring!

Er komt toch wel een sub. Anders is het project niet winstgevend en er moet volgens de producenten toch geld in het laatje komen.

Ben wel benieuwd, zag de trailer, de opnamen zagen er gelikt uit, en er hangt een harde sfeer, ga ik zeker checken!

avatar van pascal83

pascal83

komt in het voorjaar uit .... dus jordy, voeg toe aan de film info

Jordy

Als er een precieze datum is mag je die in een privé bericht naar Henk (stinissen) sturen