menu

Apocalypto (2006)

mijn stem
3,75 (3799)
3799 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
139 minuten

geregisseerd door Mel Gibson
met Rudy Youngblood, Dalia Hernandez en Jonathan Brewer

Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=y_LIzqF0J2M

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Kondoro0614
4,0
NYSe schreef:
(quote)


Ik kon het niet laten


Droge humor.. Kan ik altijd waarderen .

4,5
Nou, toch de film bekeken,

Na lang piekeren heb ik toch de film bekeken, en het viel zeker goed!
Eerste waar ik aan dacht was natuurlijk alle onbekende acteurs en de taal, maar daar heb ik me overheen gezet en dat heeft me ook geprezen.
De film is 1 en al spanning, het is net zoals fast & the furious maar dan in een ander tijd en zonder mechanismes.
Wat een bikkel toch, die Jaguar Paw, door rennen met een paar pijlen in z´n lichaam.
Had het eind al van mijlen ver zien aankomen, maarja, wie laat z´n geliefden en z´n nakomelingen achter in een grot
?
Er word in deze film niet veel gepraat, maar dat hoeft ook niet.
Als je strak wil staan van de adrenaline, kijk dan deze film!
4,5*

avatar van VincentL
4,0
Apocalypto

Bijzonder intrigerende poster moet ik zeggen. Het creëert een zeer duistere, bijna sinistere sfeer nog voordat je de film opgestart hebt. Een horror-Maya verhaal had mij ontzettend interessant geleken. De eerste minuten waren dan ook even wennen, want het is allemaal ontzettend kleurrijk en licht. Heeft Gibson mij na de eerste schok weten te intrigeren?

Het antwoord daarop is ja, kan ik stellen. Ondanks dat het even wennen is aan de toon die film aanslaat begint het allemaal erg sterk. Gibson zet echter een behoorlijke stereotypering van de Maya- en indianencultuur neer. Niet dat dat per definitie negatief is. Toen de film vorderde kreeg ik een behoorlijk 10,000 B.C. gevoel. Ik weet nu waar Emmerich zijn inspiratie vandaan heeft gehaald... Naarmate het einde in zicht komt weet de film niet om wat clichés heen te komen. Toch is een goede referentie naar het begin een waardige afsluiter van een sterk verhaal.

Godzijdank heeft Imdb foto's bij de personage's toe laten voegen, want anders kon ik niemand meer uit elkaar houden. Wat een heerlijke namen hebben al die Maya's toch.
Rudy Youngblood speelt een goede hoofdrol. In het begin is hij ietwat vervelend, vooral richting zijn impotente dorpsgenoot Jonathan Brewer. Hij weet echter een aardig heroïsch personage neer te zetten. Brewer speelt overigens goed. Ook hij weet naarmate de film vordert te groeien.
Morris Birdyellowhead speelt als dorpsoudste ook niet slecht. Jammer dat hij zo snel het veld moet ruimen, want hij is één van de weinige die vanaf minuut 1 goed presteert.

Gibson heeft de film goed in elkaar gezet. Door alles grotendeels in het oerwoud af te laten spelen komt er een extra dimensie in de film. Het continue geluid en belemmering van het zich geven een spannende factor. Daarbij komt dat de personages perfect hun weg weten te vinden. Dit creëert een realistische afstandelijkheid, die goed is voor de sfeer. Daarnaast is ook de stad, die veel van het Azteekse Tenochtitlan weg had, goed in beeld gebracht. Lekker vuil, niet onderdoende voor Europese steden uit die tijd. Ook de subtiele verwijzingen naar de ondergang van het rijk, zoals de pokken, en de minder subtiele, Columbus die aan komt varen, kon ik wel waarderen.

Apocalypto een van de sterkere indianenfilms van Hollywood geworden. Helemaal omdat het zich louter onder inheemse afspeelt en inheems gesproken is. Extra puntje op de valreep

4*

avatar van Zwolle84
4,0
Ren voor je leven

Dat Apocalypto een Mel Gibson is, spat er aan alle kanten vanaf: grote gebaren, veel gevoel voor dramatiek, bikkelhard in beeld gebracht bloederig geweld, pompeuze muziek, op de huid gefilmd en net als in Braveheart en The Passion Of The Christ wordt ook hier een belangrijk stukje wereldgeschiedenis als kapstok voor een dramatisch verhaal gepakt.

Tot zover het slechte nieuws; Apocalypto is vele, vele malen beter dan zijn twee voorgangers. Waar Braveheart nogal clichématig en gezapig was en TPOTC bijna het stempel 'film' niet waardig is, zijn de Gibson-elementen in Apocalypto gevangen in een bloedstollende prent. De ruim twee uur, waarvan bijna een uur uit achtervolging bestaat, vliegen zo snel voorbij dat de eindcredits als een donderslag bij heldere hemel over het scherm rollen.

Niet zo vreemd ook, want voor die tijd krijgen we de ene impressie na de andere voorgeschoteld. De hoofdpersoon overleeft ternauwernood een onthoofding door een zonsverduistering, wordt door een speer gespietst, glipt tussen de rotsen door na van een torenhoge waterval te springen, outrunt een jaguar, heeft nét genoeg adem om koppie-onder door drijfzand te waden en ziet júíst zodra hij zich gewonnen geeft de schepen aanmeren.

Te veel van het goede? Welnee! Een film is in eerste instantie entertainment en dat is precies wat Apocalypto je biedt. Onder het mom van overlevingsdrang en een zijn met de natuur ga je er zelfs bijna in geloven. Het zeer sterke acteerwerk en de ditmaal goed gedoseerde, hierboven beschreven Gibsonnetjes koppen het vervolgens in. En dan ga je al snel met krachttermen smijten: bloedstollend, adembenemend, adrenalinerush en ga zo nog maar even door.

Als we IMDB moeten geloven gaat Gibson ons in 2017 zijn interpretatie van WO2 voorschotelen... vanzelfsprekend. Laten we hopen dat hij de lessen uit Apocalypto als leidraad neemt.

avatar van John Milton
4,0
Zwolle84 schreef:
Als we IMDB moeten geloven gaat Gibson ons in 2017 zijn interpretatie van WO2 voorschotelen... vanzelfsprekend. Laten we hopen dat hij de lessen uit Apocalypto als leidraad neemt.


Je maakte me even heel enthousiast en verwonderd, met de terugkomst van Gibson als regisseur. Maar als ik even google naar het onderwerp, vrees ik wel wat voor cornyness en belangrijker, voor de neiging tot het brengen van religieuze inspiratie.
The project looks a perfect fit for the religiously minded Gibson.

aldus The Guardian. A Christian war hero... Ok, die term komt van The Guardian, maar gezien Mels afgelopen jaren ben ik niet helemaal gerust op wat hij met deze film precies wil zeggen

Maar ik ga het absoluut zien.

avatar van Zwolle84
4,0
John Milton schreef:
Maar als ik even google naar het onderwerp, vrees ik wel wat voor cornyness en belangrijker, voor de neiging tot het brengen van religieuze inspiratie.


Oei, ik ben nog aan het bijkomen van m'n vorige Gibson/religie-combo. Maar hopelijk valt het mee.

avatar van Zwolle84
4,0
En Randall Wallace zou de film aanvankelijk gaan regisseren, lees ik nu. Ik vrees dat je gelijk gaat krijgen wat betreft cornyness.

avatar van John Milton
4,0
Zwolle84 schreef:
En Randall Wallace zou de film aanvankelijk gaan regisseren, lees ik nu. Ik vrees dat je gelijk gaat krijgen wat betreft cornyness.

But I don't wanna be right. Ik wil een goede film!

4,5
Echt een supervette film.

avatar van DVD-T
4,0
Gibson brengt een uitgestorven volk weer tot leven.

En hoe. Erg gedetailleerd. Om te beginnen met de taal die gespoken wordt. Net als in The Passion erg gewaagd om een film zo te brengen. Zo ga je echt in de film magie geloven. Maar niet alleen in de taal is het waarheidsgetrouw, maar ook in al het andere. De locatie's zijn om te begin fantastisch gekozen. De jungle is echt een karakter op zich. Het dorp ziet er geleefd uit en in de stad is het al helemaal geweldig. Wat een lagen zijn daar te ontdekken. Prachtig hoe de stad echt op is gebouwd en de mensen in al hun kostuums en make up echt daar zijn. En dat allemaal zonder of zo min mogelijk gebruik van CGI. Prachtig hoe de Maya beschaving hier wordt neergezet. Geweldige casting ook trouwens van alle acteurs. Komen een paar geweldige koppen voorbij.

Verhaal is er wel maar dient meer als kapstok om ons van de jungle langzaam aan de stad in te brengen en dan weer terug. Jammer dat het af en toe wat melodramatisch over komt. In essentie is Apocalypto gewoon een chase film waarin we met een rotgang door de jungle heen gaan met daarbij een hoop actie en spanning. Ook hier wordt op een erg mooie manier gebruik gemaakt van de locatie. Alles erg goed in beeld gebracht door Semler, die hier fantastisch werk heeft geleverd. Geweldig shot trouwens van die waterval.

Gibson weet een goede film te brengen en schroomt daarbij niet om ons het nodige geweld en bloed te tonen. Alles om een zo authentiek mogelijke beeld te schetsen. En dat is erg goed gelukt.

avatar van Argyle
4,5
Een ijzersterke film van Mel Gibson.

4,0
Een zeer spannende, en wrede film waarbij je op het puntje van je stoel zit!!

avatar van Rowinos
4,0
Apocalypto wist telkens aan mij te ontsnappen op de een of andere manier. Gelukkig toch nog van de week deze krent in de pap opnieuw tegengekomen in iemands toplijstje. Gisteren dan eindelijk gezien en wat ben ik aangenaam verrast zeg! Regisseur Mel Gibson weet te overtuigen met deze gelikte indianenfilm die zich afspeelt in de eindtijd van de Maya's. De perfecte spanningsboog (indanengrapje), onverwacht mooie acteerprestaties en unieke setting maken deze film echt tot wat hij is. Groot pluspuntje is daarbij de gesproken taal van het Yucateeks Maya, die de sfeer erg ten goede komt. Het beeldgehalte is zoals verwacht jungle-achtig met al zijn schoon- en gruwelijkheden. Heel mooi om naar te kijken, maar tegelijkertijd niet voor de mensen met een zwakke maag. Enig minpuntje zijn de vele historische feiten die niet kloppen (zonsverduisteringen werden door de Maya's met geavanceerde kalenders voorspeld ipv gevreesd, er zijn nooit massagraven bij dit soort steden gevonden etc.). Het feit dat sommige decors en items er een beetje te Hollywood-plastic uit zagen (zoals de tempels en het mes van de Maya-leider zorgde er ook voor dat ik blijf steken op 4 sterren. Al met al genomen zeker wel een blijvertje voor in de filmkast.

avatar van Ebenezer Scrooge
5,0
Rowinos schreef:
De perfecte spanningsboog (indanengrapje)

avatar van Bélon
4,5
Meevaller van het jaar. Heb met een hele vette glimlach deze film zitten kijken. Gibson gaat hier echt over the top in een aktie/survival spektakel dat van het scherm spat. Audiovisueel top notch. Heb mij geen moment verveeld.

Gibson doet zijn eigen ding en i.p.v. de film met Engelse cast te schieten maakt hij gebruik van de lokale bevolking die in haar eigen taal spreekt. Ook schuw hij een flinke dosis bloed en geweld niet waardoor hij een PG-13 wel kan vergeten: dit zijn twee redenen waarom een filmmaatschappij hier denk ik niet zo blij mee was. Als filmliefhebber des te meer want hoewel de film vaak erg over the top is voelt het wel authentiek aan.

Gibson maakt een film hoe men een legende vertelt: vol met bombast en zaken op het randje van waarschijnlijkheid en/of geloofwaardigheid, maar het wordt nooit Fantasy, het is niet outside the realm of possibilities.

Ik ben bijna in staat om 5 sterren voor deze film te geven maar hou het bij 4,5* dan heb ik nog speelruimte een herziening. Deze scoort bij mij hoger dan Braveheart (1995) dat had ik nooit gedacht (OK Braveheart moet ik maar weer eens herzien).

Van mij mag hier trouwens best een vervolg op komen.

4,5*

avatar van baspls
3,5
Een kleine Maya-gemeenschap leeft vredig in de jungle, maar dan worden ze overvallen door een troep welvarende Maya's die opzoek zijn naar mensenoffers voor de zonnegod. Een jonge krijger moet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje achter laten...

Apocalypto is een sterke en meeslepende Historische avonturenfilm van Mel Gibson. De film had een stereotype blockbuster kunnen zijn, maar Gibson maakte de wijze beslissing om alle rollen te laten vertolken door indianen en afstammelingen van Native Americans die ook nog eens een inheemse taal praten. Veel acteurs in de film hebben nooit eerder geacteerd en leven echt als Indianen in de jungle.

Voor de film hebben de filmmakers zich laten inspireren door de Popol Vuh (een boek met de Mythologie van een mayavolk dat tegenwoordig door indianen als heiligboek wordt gezien), Spaanse manuscripten over de Maya's en het Kuifje-album De Zonnetempel (waar Kuifje door een eclips zijn vrienden van de brandstapel weet te redden).

Het camerawerk was sterk gedaan en deed af en toe denken aan een natuurdocumentaire. De film is vrijwel volledig op locatie gefilmd in Mexico en dat is te zien. De digitale effecten zijn uitstekend met de beelden geïntegreerd. De scènes met dieren zagen er erg echt uit, waarschijnlijk veel gebruik gemaakt van animatronics. De gore was ook erg sterk, van Tapir-geslachtsorganen tot mensenoffers.

Weer een goede film van Mel Gibson. In grote lijnen is het natuurlijk nog steeds een avontuurlijke blockbuster over de held die zijn dierbare wil beschermen, maar dit is gewoon vakkundig goed en origineel gedaan.

avatar van Teekay
4,0
Alweer een tijdje geleden dat ik deze film heb gezien. Niet mijn soort film vanwege het geweld (wat me bij is gebleven is de scene waar ze moesten rennen voor hun leven, voornamelijk die man met die pijl/speer pfffff my goodness!) maar wel heel goed, hoe kan het ook anders met Mel Gibson als regisseur!

avatar van TornadoEF5
3,5
Mooie film.

De film duurt wel even om op gang te komen, maar uiteindelijk krijg je wel een heel mooie film te zien. Een sterkte punt van de film is het realisme op de bevalling of zonsverduistering na dan, en de keuze voor de authenticiteit (eigen taal, casting (niet zoals in Gods of Egypt bvb.) en research). Ik had een paar vraagtekens over het einde omdat ik dacht dat de Maya's eigenlijk rond het jaar 800 leven en nadien snel in belang afnamen, maar blijkt dat er nog lokale Mayastammen in het noorden van Yucatan leven. Aan de andere kant was de beschaving die we te zien kregen wel echt groots, en deed het zelfs wat denken aan de beschaving van de Azteken (en hun rituelen). De tempel lijkt dan weer gebaseerd op Chichen Itza (blijkbaar gefilmd in Tikal), maar dergelijke tempels waren wijdverspreid ooit. Ik weet alleen niet of er nog Mayasteden van die aard waren in het begin van de 16e eeuw die trouwens wel een beetje wat weg hadden van het Oude Egypte, maar daar ga ik dus niet over zeuren. Toch vind ik het einde met de Spanjaarden die daar plots zijn een beetje misplaatst. Natuurlijk zijn er in zo een verhalen wel altijd heel wat toevalligheden en is het bombastisch gemaakt, maar op zich had ik daar hier geen problemen mee. Het belangrijkste is het resultaat, en dat mag er wezen.

Verder is de film ook een lust voor het oog. De Mayastad werd geweldig afgebeeld, maar ook de jungle toont opnieuw zijn pracht. De muziek vind ik ook vrij goed gedaan. De acteerprestaties zijn ook zeer goed. Ik ben blij dat ze voor authentieke (en niet zo bekende) acteurs gekozen hebben. De zwangere vrouw ziet er trouwens erg aantrekkelijk uit. Met momenten ook lekker bruut, op dat vlak is de authenticiteit dus ook bewaard.

De film brengt ook een boodschap met zich mee. De Maya's zijn als volk bijvoorbeeld bekend en gepopulariseerd geworden door hun zogenaamde voorspellingen en Mayakalender waarbij de wereld zou vergaan in 2012. We weten uiteraard wel allemaal dat dat quatch is, en dat onze eigen interpretatie van die Mayakalender fout is, en bovendien ook nog niet eens door wetenschappers werd ondersteund. Maar als de Maya's ons wel één iets kunnen leren, dan is het wel dat ze ons een waarschuwing gegeven hebben. Het begin van de film zegt: "A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within. - Will Durant", en volgens mij is dat niet enkel een verwijzing naar de ondergang van de Maya's, maar ook en vooral naar onszelf. De Maya's hebben weinig geluk gekend, en hadden een heel variabel en kwetsbaar tropisch klimaat. En (sub-)tropische klimaten zijn over de loop van eeuwen heel onstabiel. Landbouw is er daarom niet heel betrouwbaar. Dat is ook opnieuw iets dat we terugzien in het Oude Egypte waar we hetzelfde fenomeen kennen, gezien men daar afhankelijk was van de aanvoer van de Nijl, en de hoeveelheid neerslag die er vooral in Oost-Afrika viel. Doorgaans kent zo een klimaat een nat en een droog seizoen, maar soms valt er heel weinig tot zelfs geen neerslag in dat nat seizoen. En wanneer het dan wel regent, wordt het plots ook weer gevaarlijk, want rivieren worden dan op korte tijd heel ontstuimig (en we zien dat ook terug in de film waar de grot met moeder en kind zich razendsnel opvult en volgens mij wordt de snelheid waarmee de grot wordt opgevuld in de film zelfs onderschat). Soms gebeurt het dat een nat seizoen uitblijft voor enkele jaren, of dat er amper neerslag valt op een decennium, een eeuw, enkele honderden jaren of zelfs millennia. Het klimaat zoals we het kennen is veel onstabieler dan we vermoeden te denken. In het geval van de Maya's kenden ze een droogte van enkele eeuwen lang waarbij veel minder neerslag valt. En in hun geval hebben ze er wellicht ook zelf een invloed op, want er zijn namelijk aanwijzingen dat er enorm veel grond werd ingenomen en hout werd omgehakt, voor bijvoorbeeld hun tempels te bouwen, maar de vocht die een regenwoud vasthoudt (zoals de schaduw bvb.) zorgt juist voor de neerslag. Wanneer het woud verdwijnt, verdwijnt ook de neerslag die het woud intact houdt of creëert. Dat is een proces van desertificatie, en het massaal grondgebruik voor landbouw heeft de desertificatie toen veroorzaakt in Zuid-Mexico. Datzelfde proces zagen we bijvoorbeeld ook terug in de Sahara 6000 jaar geleden toen die quasi overal een drukbevolkte savanne was (hoewel de uitbreiding van de woestijn onvermijdelijk was door orbitale factoren en de lichte afkoeling en stabilisatie van de wereldwijde temperatuur, maar overbegrazing heeft toen het proces flink versneld). Hetzelfde proces zagen we ook terug in het Nijlgebied en de Vruchtbare Sikkel die vroeger veel "vruchtbaarder waren dan het dorre klimaat die je nu terugziet wanneer je aan Irak of Syrie denkt. De daling van de zeespiegel heeft echter in het Midden-Oosten ook een flinke rol gespeeld. Een ander voorbeeld is het Amazonegebied vandaag de dag, waar het proces zelfs nog veel sneller gaat dan in voorgaande gebieden. En regenwouden of savannes zijn extra kwetsbaar voor dergelijke fenomenen.

Onze les is dat we onszelf ook aan het verzwakken zijn, en dezelfde fouten aan het begaan zijn op een veel grotere schaal. Apocalypto verwijst ook naar onze Apocalypto. En hetgeen de Maya's meemaakten, is een voorproefje van wat ons op te wachten staat. De ontbossingen, het uitstoten en dumpen van al ons afval (zoals CO²), overmatig gebruik van grondstoffen en onze grond zal uiteindelijk zijn tol uitwijzen. De Maya's ondervinden zelf hoe gevoelig we zijn aan onze klimaatverandering, nu is het onze beurt. Misschien heeft de Mayakalender dan toch nog enigszins voorspellende kracht, maar interpreteren we het zoals altijd weer opnieuw verkeerd. Als wij aan een apocalyps denken, dan denken we aan een apocalyps van bijbelse proporties. Als ik aan een apocalyps denk, dan denk ik aan vandaag of aan 65 miljoen jaar geleden.

avatar van mama_peet
5,0
wat een top film!

5,0
geplaatst:
Het blijft een raadsel waarom deze film niet in de top 10 staat van moviemeter. Een weergaloos en feilloos monument in de filmgeschiedenis.

avatar van Melksnor
geplaatst:
Wat een sublieme scene met die zwarte panter. Schitterende beesten. Gek als je weet dat Gibson achter de camera staat bij dit apocalyptische avontuur.. Wat een rush, heerlijk !! 4*

4,0
geplaatst:
Blijft een superfilm die ik zo af en toe kijk met de beste achtervolging scene die er bestaat.
Voor mij dan hè.
Rennen en vechten voor je leven en nooit opgeven.

avatar van Smugmarty
4,5
geplaatst:
"No one can outrun their destiny".
We dagtekenen 2006, voor Lehman Brothers en Subprime hypotheken....en dat zien we terug in een productie van 40 miljoen dollar met als decor de Zuidamerikaanse jungle.
Oog voor detail, schitterend camerawerk, weelderige kostumering en geen woord engels maar een verloren taal met veel klik en klak geluiden die enkel nog op het schiereiland Yucatan gesproken worden vandaag de dag. Rauwe interpretatie van een verloren cultuur aan de vooravond van de Spaanse overheersing.

Het bloedvergieten, de wreedheden en hardheid van de cultuur geven het geheel een beklemmende sfeer en met een achtervolging van bijna een uur is dit een kijkrit die zijn weerga niet kent.
De dramatiek van Gibson komt helemaal goed uit de verf in dit epos wat zich wat mij betreft in het rijtje Ben Hur en Lawrence of Arabia schaart. Maar dan nieuwer en in HD

Na een tweede zit van de film zou ik hem bijna omhoog bijstellen.
Wat een topper.

avatar van IH88
4,0
"A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within."

Schitterend. Apocalypto laat weer eens zien wat voor fantastisch regisseur Mel Gibson is, en wat voor vakman hij is. De regie, de casting, de sets etc. Het moet allemaal ontzettend veel bloed (letterlijk), zweet en tranen hebben gekost. Ook voor de acteurs, en ze zijn allemaal fantastisch. Vooral Youngblood, wat een geweldige casting. Ook het verhaal over het einde van de Maya's is interessant, en Gibson schuwt de gruwelijke en expliciete scènes niet. Het laatste gedeelte is spannend, en de laatste scene laat zien dat het tijdperk van de Maya's voorgoed voorbij is. Maar Jaguar Paw en zijn gezin leven voort.

avatar van Anjin
5,0
Poeh hè, laatste tijd niet zo'n topfilm als deze gezien ...

avatar van schenkowiets
5,0
Blijf het een meesterwerk vinden !

avatar van Shadowed
3,5
Half geslaagd.

Gibson is een regisseur die me wel steeds meer aanspreekt, omdat hij niet bang is om grofheid en bruutheid te schuwen, zoals ik in The Passion Of The Christ ook zag. Braveheart was ook vrij lomp, maar wat meer in een humoristischer manier.

Deze film schuwt voor een groot deel ook geen bruutheid, zelfs niet in de vorm van dierendoden en mishandeling. Al had ik meer moeite met het doodsteken van een Jaguar dan de moorden op volkeren. Sommige scenes zijn erg fraai en intens in beeld gebracht, met het offeren voorop. die koppen die van de trap rollen, gaf me soms toch wel de rillingen..

Ook mooie beelden van de jungles, maar de film duurt toch echt wat te lang en is iets te langdradig waardoor je niet altijd je aandacht echt vol naar de film kunt blijven houden. Desondanks is Apocalypto een goede film.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:06 uur

geplaatst: vandaag om 15:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.