• 9.376.097 stemmen

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Rudy Youngblood, Dalia Hernández en Jonathan Brewer

Releasedatum: 11 januari 2007

Plot Apocalypto

"No one can outrun their destiny."

Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?

avatar van pascal83

pascal83

Mel Gibson wederom op de spirituele tour, dit kan alleen maar (weer) heel indrukwekkend worden.

Cast is trouwens geheel Mexicaans en de film is in de Maya taal ingesproken.

Officiële site: http://apocalypto.movies.go.com/

avatar van De GeuS

De GeuS

pascal83 schreef:

Omdat...

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ik hoop dat deze evengoed wordt als Braveheart en de Gladiator.

avatar van pascal83

pascal83

De GeuS schreef:

Omdat...

Die conclusie trek ik deels door de indruk die de trailer heeft achtergelaten (met bijbehorend verhaal) en deels door de indruk die zijn vorige film heeft achtergelaten.

avatar van Phoenix

Phoenix

Het is in ieder geval een onderwerp dat ik nog niet vaak heb teruggezien in een film. Ben ook benieuwd, ookal vond ik The Passion verschrikkelijk.

avatar van streeter

streeter

De grappigste trailer die ik in jaren heb gezien! Ik heb me slap gelachen!

avatar van thecompany

thecompany

Hebben wij het over dezelfde trailer of maak je een grapje? Ik vond er weinig grappigs aan.. Film zelf lijkt me wel leuk.. Ik heb nog niet zoveel films over de Maya's gezien..

avatar van streeter

streeter

Ja, dezelfde trailer. Als je de high-res versie van de trailer kijkt en hem tussen de 'o' en 'n' in 'everyone' stopt, en dan frame-by-frame kijkt, zie je waar ik het over hebt. Het is heel dicht bij de 'n'

avatar van Matthis

Matthis

Ben benieuwd wat je maar zag dan ik.

De muziek die na dat everyone van jou komt, ken ik al wel: House of Flying Daggers.

Zie uit naar deze film: ook nog niet veel over de Maya's gezien en niet Engels gesproken!

avatar van Anatolia

Anatolia

Je kunt van hem zeggen wat je wil, maar eindelijk is er een regisseur in Hollywood die in de gaten heeft dat ook "taal" een belangrijk factor is in films.

avatar van Jivis

Jivis

Lijkt me een goede film, al is het natuurlijk meer dan duidelijk dat de hoofdpersoon het uiteindelijk met veel bravoure net niet redt en de Maya's allemaal ten onder gaan.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Geen idee waar die trailer nu precies over gaat, maar boeiend is het zeker.

Ben best wel benieuwd naar deze film. Hoe maffer Gibson wordt, des te benieuwder ik naar z'n films word.

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

The Passion of The Christ was juist een van de beste films op deze planeet. Hoop dat deze daar in de buurt komt.

avatar van as

as

Hoop wel dat hij na dit zijn religieus fanatisme wat achterwege laat en gewoon een Mad Max 4 gaat maken.

avatar van cinefil18

cinefil18

De trailer zag er toch nog niet al te fantastisch uit.

JoeHallenbeck schreef:

Geen idee waar die trailer nu precies over gaat

Ik ook niet, zeker niet in vergelijking met het plot. Zeker is wel dat ik het een prachtige trailer vond. Mooie beelden, geen belachelijke Maya's, sterker nog het was erg geloofwaardig. En wat mij nog blijer stemde was dat er geen sprake was van een inmens gevecht tussen twee partijen. Maar wat heeft de Apocalypto (geen idee of dat het woord is voor een zonsverduistering) nou met de ondergang te maken van de Maya beschaving? Buiten dat ik nu erge zin heb om deze film te gaan bekijken zit 'The New World' nog steeds in mijn achterhoofd. Die deed ook erg goed aan (spiritueel meets actie) maar hij pakte anders uit. Hopelijk weet Gibson hier raad mee, dat zou ik niet durfen zeggen aangezien ik hem alleen ken als acteur.

avatar van The One Ring

The One Ring

Angrod_Pallanén schreef:

De apocalyps is de ondergang van de wereld volgens de Bijbel.

Angrod_Pallanén

Ja dat snap ik, maar wat hebben de Maya's daar mee te maken? Die hebben toch een geheel eigen cultuur en geloof? Daarbij juichde zo'n duizend mensen op een plein toen het voorbij was.

avatar van film-gek

film-gek

ik hou wel van dit soort films, van die oude culturen en ik vond the passion ook wel goed dus ik denk dat dit ook wel goed zal zijn..

avatar van sekiaku

sekiaku

streeter schreef:

Ik heb toch ook niets ontdekt zenne.

avatar van Materny

Materny

De trailer motiveert me niet om deze film te gaan kijken, maar het verhaal zie ik wel zitten.

Nog maar even afwachten tot de eerste reacties binnenkomen en kijken of de film flopt in de states voordat ik mijn beslissing maak.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

Angrod_Pallanén schreef:

volgens mij maakte de maya´s hun berekeningen(voorspellingen) aan de hand van de zon/maan of zoiets.

ze hielden zich in iedergeval sterk bezig met de hemel en de bewegingen van de planeten. ze waren met name geïnteresseerd in de bewegingen van de Plejaden-sterrengroep en van de planeten Venus, Mars, Jupiter en Mercurius. Ze hielden ook de zon en de maan scherp in de gaten, waardoor ze verduisteringen nauwkeurig konden voorspellen. Waarschijnlijk heeft de omkering van het magnetisch veld van de zon en de periode van geringe zonneactiviteit een beslissende rol gespeeld in de ondergang van de maya´s. De Maya´s waren voorbereid op deze magnetische omkering en de daaruit voortvloeiende afname van de vruchtbaarheid. Ook de verminderde regenval speelde een rol. Dit leidde tot een droge periode.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

ik ga deze film zeker kijken, hoop dat dit net zo´n topper wordt als zijn vorige films. de trailer zag er veelbelovend uit.

avatar van Purmerend

Purmerend

Nieuwe film Mel Gibson vertraagd vanwege regen

(Novum/AP) - 'Apocalypto', de nieuwe film van regisseur Mel Gibson, komt vier maanden later in de bioscoop vanwege hevige regenval bij de opnamen in Mexico. De datum van de première is verschoven van augustus naar december, meldt producent Disney.

Bron

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Gibson heeft, net als bij zijn The Passion of the Christ, authenticiteit hoog in het vaandel staan; zo is de film volledig opgenomen in een Maya-dialect, en heeft Gibson ervoor gekozen om geen bekende acteurs op te laten draven. Afgezien van hemzelf wel te verstaan.

Bron: AP

Betekent de laatste zin, dat hij zelf ook gaat meespelen?

avatar van Montorsi

Montorsi

Ziet er wel leuk uit, origineel onderwerp/script. Ben wel een beetje benieuwd.

avatar van gotti

Origineel? Waar dan?

Angrod_Pallanén

Ik ken geen film hierover hoor....

avatar van gotti

Buiten de Maya beschaving dan is het toch al tig keer gedaan dat één persoon opstaat om 'de mensheid' te redden...

Angrod_Pallanén

Ja, natuurlijk, maar zo zijn alle films die uitkomen niet origineel meer. Het concept dat hier wordt gehandhaafd vind ik harstikke origineel en bovendien interessant, als de omlijsting toch origineel is, who cares of de rode draad origineel is? Als het maar een origineel einde heeft en niet meteen wel of niet gered.