• 9.377.028 stemmen

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Rudy Youngblood, Dalia Hernández en Jonathan Brewer

Releasedatum: 11 januari 2007

Plot Apocalypto

"No one can outrun their destiny."

Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?

avatar van Montorsi

Montorsi

gotti schreef:

Buiten de Maya beschaving dan is het toch al tig keer gedaan dat één persoon opstaat om 'de mensheid' te redden...

ja, maar films gesproken in een oude, nauwelijks meer gesproken taal zijn toch vrij schaars. Tevens boort Gibson toch wel een nieuw onderwerp aan met de Maya's. Films over de oude Grieken hebben we nu wel gehad..

avatar van FillumGek

FillumGek

Passion of the Christ was oersaai maar toch ben ik benieuwd naar deze. Het lijkt me een interessant onderwerp over de Maya-beschaving. Hopelijk wordt het wat.

avatar van as

as

Hatsa! Mooie nieuwe poster. Erg mooi zelfs..

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ja, inderdaad erg mooi!

avatar van Phoenix

Phoenix

Ben toch erg benieuwd hoe dit in beeld wordt gebracht. Het blijft toch een erg interessante maar toch onderbelichte en mysterieuze beschaving.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Je denkt toch niet dat Mel Gibson een waarheidsgetrouw beeld van de Maya-beschaving zal geven

avatar van Sollomon T.

Sollomon T.

het belooft geen Braveheart te zijn , ik heb gelezen dat disney de film opkoopt

avatar van sju

sju

Trailer in de bioscoop gezien.... Gelukkig nog weinig onthullend, desalniettemin boeiend en maakt nieuwsgierig... Het onderwerp alleen al is interessant, en Mel regisseert geen bekende acteurs

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Nieuwe trailer.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nieuwe trailer vind ik minder. Het mysterieuze is er af, en ook de sfeer is totaal anders. Doet me denken aan "The New World" ookal betwijfel ik of het erger dan dat kan.

wat een vette trailer

avatar van BobdH

BobdH

Na de eerste screening van de ruwe cut van de film op een Amerikaans filmfestival, is er van alle kanten te horen dat de film niet alleen erg goed is, maar ook zelfs gruwelijker dan The Passion of the Christ...

Enkele reacties:
"And yes, there is a lot of blood. It will be fascinating to see how much of the violence will remain, since much of what we saw tonight is very, very, very (very) graphic. This includes a human-sacrifice scene, once the prisoners make it to the city, and the blood never really lets up from there."

"Some of the social and political commentary may get lost beneath the massive amounts of blood and body parts..."

Ze hebben het hier weliswaar over een onvoltooide cut, die misschien aangepast wordt voor de bioscooprelease. Maar de rating is al veelzeggend. De rating van Apocalypto is namelijk: "Rated R, for sequences of graphic violence and disturbing images." Passion of the Christ was: "Rated R, for sequences of graphic violence."

avatar van Phoenix

Phoenix

Hoe kut TPotC ook was, ik ben toch geintrigeerd door dit project.

avatar van Riddick

Riddick

Dit is super vet.. Je moet even de 'OUDE' Trailer/teaser kijken. En dan op het einde naar de aap gaan die schreeuwt.. (Dit moet met Quicktime), en dan aan de rechter kant stapjes achteruit gaan.. dan kom je opeens bij een groep mensen bedekt met wit poeder.. En dan nog 3/4 achteruit.. ong.. dan zie je iets heel vets..

De Mel Gibson Joke..

(misschien is dit hier al eerder gezet)..

Ik was het vergeten eerder te zeggen, ik kwam hier een paar maanden geleden achter..

avatar van Bazza

Bazza

Riddick schreef:

De Mel Gibson Joke..

(misschien is dit hier al eerder gezet)..

bedoel je dan die aap met dat brilletje?

avatar van Quentin

Quentin

De release van Apocalypto is verplaatst naar 11 Januari 2007.

avatar van christian

christian

Quentin schreef:

De release van Apocalypto is verplaatst naar 11 Januari 2007.

jammer maar ik kan niet wachten

balen hey dat hij nu pas 11 januari in de bios komt

avatar van BobdH

BobdH

Om verwijderen te voorkomen: zojuist gezien in de persvoorstelling.

Moet nu snel weg, maar even een comment: dit is de eerste film die echt verpest wordt door de digitale camera!! En hij is zeer wreed...

Verdere argumentatie volgt later

avatar van Miss////

Miss////

Lijkt mij toch wel een goede film. Ga hem zeker zien.

Ik vond tPotC ook al een super film..

film-gek

je kan nu al op yahoomovies.com film clipjes bekijken en ik moet zeggen dat ik nu al helemaal niet kan wachten totdat hij in de bios is vooral het filmpje dat ze die maya's gaan offeren ziet er erg mooi uit

avatar van bisse

bisse

Dit is een een zeer simpele film met en zeer simpel script. De uitwerking is wel heel erg goed gedaan.De film is spannend met veel vette actie en geweldige beelden. De beschrijving hierboven klopt echter geen hol van. Het gaat er juist om dat een man van een bepaalde jagersstam en zowat de rest van zijn stam wordt meegezeuld door de maya's om te worden geofferd. Zijn familie heeft hij op tijd kunnen verstoppen maar hij wordt gevangen genomen. Deze man wil koste wat kost ontsnappen om terug te keren naar zijn vrouw en kind. Goede beslissing van Mel om de hele film in authentieke taal te schieten want op deze wijze blijft het simplistische script overeind en geloofwaardig. Het is een soort van geweldadige avonturenfilm met een authentieke meerwaarde en heel makkelijk om als kijker mee te leven met alle gebeurtenissen. Het overwinnen van angst en de strijdt tussen goed en kwaad staat centraal. Ik heb echt genoten en de film lijkt me ook erg toegankelijk voor een groot publiek. Het einde vond ik ook echt supergoed en sloot perfect aan bij de ontwikkelingen. 4 sterren voor een stukje top-notch entertainment met een vleugje meerwaarde.

Ik haat the passsion of the christ werkelijk en de reden waarom deze film zoveel aandacht kreeg. Deze film heeft daar echter weinig mee te maken. behalve dan dat mel het mega geweldadige aspect wederom kan verantwoorden doordat het overeenkomt met de werkelijkheid. In deze film draagt het geweld echter wel degelijk bij aan entertainment en spanning in tegenstelling tot POTC waar het totaal geen enkele functie had. Tenzij je natuurlijk iemand bent die beter kan meeleven met een religieus figuur als je werkelijk iedere zweepslag gezien hebt. Dit keer brengt mel ons gelukkig weer een film met alles erop en eraan en geen irritant uitgewerkt stukje marketingbedrog wat voor een film moet doorgaan.

Deze film komt gelukkig veel meer overeen met braveheart dan met the passion mocht je perse een vergelijking willen trekken.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Leuk dat er eens een film wordt gemaakt over deze vergeten geschiedenis van de menselijke beschaving. Ben erg benieuwd.

avatar van fanaat

fanaat

Ik heb zojuist gehoord dat de film een nominatie heeft gekregen op een golden globe! Ik wilde hem al dol graag zien maar nu wil ik hem zeker zien!

avatar van sjoerdh

sjoerdh

Om het eerlijk te zeggen, lijkt deze film mij helemaal niks. Al zou ik geld toe krijgen zou ik er nog niet heengaan. Dat komt deel omdat ik Mel Gibson een rassistische geloofsfanaticus vind. Kan Mel Gibson eigenlijk een film maken zonder liters bloed? Ik moet toegeven dat ik Braveheart een hele goede film vind, maar dat kwam vooral door de rest van de cast. Maar Mel Gibson ook als acteur, in films zoals Mad Max en Payback, dat kan je toch gewoon geen goede acteur vinden. Ik geef toe dat het leuk is gedaan om iedereen Maya te laten spreken, maar laat dat dan zien in de trailers! En in de film Merry Christmas over de 1e wereldoorlog spreken de fransen ook frans en de duitsers duit en de engelsen engels .

avatar van sjoerdh

sjoerdh

Oh ja, historisch gezien klopt er ook helemaan NIKS van!

avatar van glem

glem

jaaaah deze film lijkt me ook erg goed leuk om een keer te kijken met je vriendin hahaha deze komt cker aan de beurt

avatar van glannestino

glannestino

sjoerdh schreef:

Oh ja, historisch gezien klopt er ook helemaan NIKS van!

Hoe weet jij dat nou? Ten eerste je hebt de film toch nog niet gezien?! en ten tweede er is maar heel weinig bekend over de Maya's. En wat er wel over bekend is, zou Mel Gibson echt wel gebruikt hebben.

avatar van Tim_FilmGek

Tim_FilmGek

sjoerdh, je oordeelt veels te snel over deze film. en mel gibson is een groots acteur.

avatar van filmsjefke

filmsjefke

ik heb hem zojuist gezien en vind het echt 1 van de betere films dit jaar tot nu toe (makkelijk te zeggen nu het jaar nog maar 5 dagen aan de gang is )... ook al zitten er op het einde wat scene's in die er uitzien alsof ze het project af wilde hebben (weet niet hoe je onzichtbaar typt dus ik zal maar niks over de scéne zeggen die ik bedoel)... maar het verhaal is zeer goed uitgewerkt en die bloederige scenes waar ik hier reactie's over lees dat dat zo extreem zou zijn dat valt reuze mee, eerder vrij weinig zelfs....

ik geef de film 5.0* wat mij betreft een toppertje...