• 9.374.935 stemmen

Met onder meer: Tobin Bell, Cary Elwes en Costas Mandylor

Releasedatum: 6 januari 2011

Plot Saw 3D

"The traps come alive."

Het gevecht tussen detective Hoffman en Jill Tuck duurt voort. Ondertussen ontmoeten een aantal overlevenden van de spelletjes van Jigsaw, elkaar bij een sessie van Bobby Dagen, die beweert zelf ook een overlevende van Jigsaw te zijn. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en zal hij een serie tests moeten afleggen om zijn vrienden en uiteindelijk zijn vrouw te redden.

avatar van KwintenS

KwintenS

Wat was dit een zware tegenvaller. Ik had de afgelopen dagen nog eens alle vorige films gekeken en dit was toch wel met voorsprong de slechtste. Je hebt weer 2 verhaallijnen maar het probleem is dat deze alle 2 slecht zijn, terwijl in vorige films er altijd wel 1 de moeite was.

De ene verhaallijn was een kopie van saw VI. De andere (de Hoffman verhaallijn) heeft niks meer met de oorspronkelijke saw te maken eigenlijk. De andere films hebben een hoop flashbacks die de bedoelingen van jigsaw duidelijk maken. Dit was meer een slasher die niks meer te maken had met de oorspronkelijke bedoeling van jigsaw.

Wat ook tegenvalt is dat er allemaal nieuwe personages zijn. Dat zorgt ervoor dat je totaal geen voeling hebt met de agenten.

En dan was er nog de 'twist' op het einde. Als afsluiter was dit ongelofelijk zwak omdat je die van heel ver ziet aankomen. Ik ben echt slecht in twists te zien aankomen maar deze wist ik al nog voor de film begon.

Het is moeilijk om hier een score voor te geven. Want als afzonderlijke film valt deze nog wel mee. Het verveelt voor geen seconde en de gore zit ook weer goed. Maar in vergelijking met de andere films en het geheel op zich is dit echt ondermaats. Je zou dit de film teveel kunnen noemen want eigelijk waren alle antwoorden al gegeven. Er was nog 1 vraag over en die is beantwoord. Maar dit was veel te weinig om nog een extra film te maken.

Als je dit vergelijkt met de andere delen: 1,5* jammer genoeg

avatar van The Oceanic Six

Wederom een geslaagde Saw film!

Ik ben misschien 1 van de weinigen, maar ik vind deze reeks echt leuk, uitgezonderd deel 5 die echt geen leuke valstrikken had. Dit nieuwste deel is weer lekker wreed, interessant en kent zelfs een aardig plotje.

Het begint allemaal al erg lekker met de trap waar honderden mensen omheen staan. Dat gaf de actie wel meteen een nieuwe dimensie. Daarna krijgen we weer een plot met wat oude bekenden en ondanks dat het best aardig is om te volgen, boeit het verhaal in Saw me niet zo heel erg meer. Ik kijk meer voor de dodelijke traps. En daar kent dit deel er heel wat van. De trap met de auto en de daaropvolgende 3 kills maakte was bijzonder geslaagd!

Later krijg je weer de hoofdpersoon in beeld die een heel traject moet afleggen waarbij hij telkens het leven van iemand kan redden. Daarbij zaten wel een stel erg goede stukken. Het einde was ook sterk met de vleeshaken in de borst en de gruwelijke verbranding van zijn vrouw. Yak!
De Saw films moeten het toch hebben van de wreedheden en dat pakt nu goed uit. Leuke, originele traps met tussendoor een aardig verhaal. Ik ben tevreden. Originaliteit en Oscar winnend acteerwerk zoek ik toch niet meer in deze reeks. Wat mij betreft plakken ze er toch nog een extra deel achteraan. Het einde liet immers wel ruimte open voor een vervolg. Ow, wel 1 groot minpunt...waarom was Tobin Bell als de Jigsaw nauwelijks in beeld? Dat was echt jammer. Buiten 1 scene in de boekenwinkel had hij nauwelijks screentijd.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

bollepeer schreef:

nee das waar, maar ik blijf zeggen dat als andere ze niet leuk vind dat je ze dan zelf wel mooi kan vinden. ik vind ze namelijk allemaal mooi

Tuurlijk, en dat hoor je me ook zeker niet zeggen.

Ik heb ook een hoop films waar ik van houd aan waar de meeste mensen een hekel aan hebben.

En dat moet je vooral volhouden, als je Saw tof vind moet je ook zeker niet naar mij luisteren. Alhoewel ik wel echt houd van deel 1

avatar van james_cameron

Last but not least! Solide laatste (?) deel, propvol gruwelijkheden en bizarre plotwendingen, zoals we inmiddels wel gewend zijn. Natuurlijk, niet alles is even logisch en het is soms wel heel erg zoeken hoe alle puzzelstukjes na al die delen nog in elkaar moeten vallen, maar ik heb me toch weer prima vermaakt. Bloody, nasty fun. Niets meer, zeker niets minder. Mocht dit het laatste deel blijken te zijn, is het een waardige hekkensluiter.

avatar van Elineloves

Elineloves

‘’ You wanna know the only thing that's wrong with killing you, Jill? I can only do it once. ‘’

Finally. Na al die tijd weet ik eindelijk wat met Dr. Gordon gebeurd is na Saw 1. Dat was voor mij toch wel een van de grootste filmraadsels van de afgelopen jaren. Het puzzeltje viel in elkaar. Ergens had je het kunnen weten. Die ‘Jigsaw’ die de cape droeg, die hinkte met zijn voet, alsof hij hem flink bezeerd had. Ook zijn er genoeg verwijzingen geweest naar ‘chirurgische traps’, denk aan alle verstopte sleutels e.d., (wie kan dat beter dan een chirurg?), en natuurlijk hadden we al eerder gezien dat een slachtoffer zijn hulpje was geworden.

Enfin, de film begint goed. Goede openingskill, niet direct te spannend. Het wordt langzaam opgebouwd. En dan begint het. Ik vond ik het erg spijtig te zien dat die debiel van een Mark Hoffman het overleefd had, eind deel 6. Maargoed, ergens viel dit ook wel te verwachten. Ik wist sowieso dat hij te zien zou zijn, maar ik hoopte in de flashback-manier. Niet dus.

En toen kwam Bobby. Ik was verrast te zien dat Sean Patrick Flanery deze rol speelde, wist ik niet. Toch moest ik aan zijn personage wennen. Ik had direct een ‘afstandelijk’ gevoel bij deze man. Later werd dit wel minder, toen hij zichzelf moest ‘bewijzen’ en zijn geliefde moest proberen te redden. Heavy.

Wel fijn om weer wat flashbacks te zien naar eerdere kills, en de personages die deze overleefd hebben. Ook weer een handjevol (prominente) nieuwe personages, zoals Gibson (Chad Donella) die zijn rol zeker niet onverdienstelijk neerzet. Verder is het acteerwerk wisselend. Enkele personages weten goed te overtuigen, anderen lijken weggelopen van een of andere amateur toneelclub. Vooral dat laatste gevoel blijf ik houden bij Mark Hoffman. Wat is het nou precies met deze man? Is hij een psychopatische maniak of een buitengewoon slimme moordenaar? Je ziet hem de meest gruwelijke traps verzinnen, en anderzijds is het ook een ordinaire moordenaar die met een mes en/of pistool zwaait om mensen uit de weg te ruimen. Vervelende etter.

De traps waren weer prima. Het was weer even goor als altijd. Die van Evan, Chester uit Linkin Park, was schitterend. Hier zat ik toch wel even met dichtgeknepen oogjes te kijken. Ik hoopte ergens dat het hem zou lukken, maar helaas. Cool om weer eens zoveel mensen tegelijk in één trap te zien, in plaats van een persoon die zichzelf of een ander moet redden. Wel werd ik er een beetje moe van dat er wéér een sleutel in iemand zijn buik/middenrif was verstopt. Dit hebben we toch al 2 á 3 keer eerder gezien? Toegegeven: het is weliswaar op een andere manier gebracht, het blijft onsmakelijk, dat geef ik toe.. maar waren ze een beetje door de verfrissende ideeën heen? Ook viel het me op dat véél meer reddingspogingen mislukten. De trap van Joyce, dat ze levend aan het verbranden was, zag er ontiegelijk smerig en realistisch uit. Bij de trap van Jill daarentegen, moest ik even lachen. Misschien omdat ik die trap ook al 3 keer eerder heb gezien, maar die tong die zo hond-achtig erbij lag.. tsja.

Wat het einde betreft van de film: het duurde behoorlijk lang voordat Gordon in beeld kwam. Dat zorgde er ook voor dat het einde afgeraffeld leek. De vragen zijn grotendeels beantwoordt, maar er zijn ook weer nieuwe bijgekomen. Marks my words, er komt nog een deel. This isn’t over.

avatar van rep_robert

Mensen, mensen, mensen. Sorry hoor maar dit deel kan echt niet meer. Deeltje nummer 7 bewijst maar is hoe het echt absoluut niet moet.

Toegegeven, de film begint erg leuk op dat plein door zo'n trap openbaar te maken(al mocht er wel meer mee gedaan worden, zoals de interactie met die shoppende mensen) en je denkt dat het de toon zal zetten.

Helaas krijgen we een bijzonder kut verhaal toe geschoteld het eerste half uur, de film gaat echt helemaal nergens heen en de kills(met die racisten) deden mij echt totaal niets. Pas na een half uur komt er een beetje structuur in de film en krijg je traps zoals ze bedoeld zijn in de Saw reeks. Met dat bedoel ik dat je een hoofdpersoon hebt die verschillende dingen moet doorstaan om zijn/haar geliefde te redden. Dit zijn opzich wel geinige traps, maar nergens beter dan alle voorgaande delen. Ook vond ik alle zogenaamde vieze dingen er eigenlijk behoorlijk nep uitzien, was er wel budget?

Dan houd je de waardeloze cast(kon alleen van Tobin Bell in 1 flashback genieten) en het crap verhaal over. Over de acteurs wil ik niet eens praten, maar dat verhaal. Sjongejonge, hoe vergezocht wil je alles hebben. Die Bobby solliciteert gewoon naar een tripje in 1 van Jigsaw's vallen als je je voordoet als een slachtoffer van hem maar het niet bent. Gelukkig gebeurt dat dan ook. Het lijkt wel alsof die gozer het ontbeert aan elke vorm van hersencellen.
Ik kon me op de aardige vallen na dan ook totaal niet inleven in zijn personage.
Naast dit personage heb je vaak nog het andere verhaal van de politieagent die op zoek is naar antwoorden. Dat is in dit deel zodanig saai uitgewerkt dat de hele climax voor geen meter werkt. voor zover je van een climax kan spreken.

Waarom dit the Final Chapter heet kan ik me ook niet voorstellen, wat wordt er eigenlijk afgerond in deze film? Welke o zo belangrijke antwoorden heb ik in deel 7 gekregen waar ik zo graag antwoord op wilde? Het hele verhaaltje rondom Jill Tuck is dan ook barslecht uitgewerkt. Volgens mij hadden ze haar nog wel mysterieus gemaakt in het vorige deel, nou die mysterieusheid is compleet verdwenen.

Zo jammer is de climax dan ook, het is weer dezelfde climax als die ik in 4/5 delen hiervoor ook heb gezien. Er blijkt dus nog iemand te zijn die briefjes schrijft en Jigsaw's slaafje is. Dit gaat er bij mij niet in. Ze doen niet meer eens moeite voor een Saw film

Het absolute dieptepunt in de steeds slechter wordende reeks! Deel 6 is nog een meesterwerk vergeleken met dit wanproduct
A&L, je had gelijk...ik had niet verder moeten kijken.

En the Final Chapter?? My ass!

avatar van Kiros

Kiros

Ik kon als echte SAW liefhebber niet wachten tot hij in de bios te zien was. Zeker niet wanneer hij in andere landen al enige tijd te zien is.
Eindelijk vandaag kunnen kijken in zeer goede kwaliteit (blu-ray 1080p) dus ging er eens lekker voor zitten.

Helaas werd al snel duidelijk dat het acteerwerk zeer ondermaats was, soms bij het lachwekkende af. Dat stoorde mij enorm.

De traps waren aardig bedacht maar meer gericht op het gore-publiek. Zoveel mogelijk bloed en ingewanden laten zien, maakt een 'trap' nog niet geslaagd. Sleutels in het lichaam, dat kennen we nu ook wel..

Het feit dat Dr. Gordon nog een rol van betekenis zou gaan spelen op het einde was wel duidelijk. Zijn rol in het begin was te onbetekenend om hem daarvoor te laten opdraven.

Als Saw-fan van het eerste uur ben ik jammer genoeg niet vermaakt.

avatar van mrwhite

mrwhite

" The final chapter"

Als grote fan van de serie keek ik enorm uit naar dit zevende deel en met de terugkomst van Dr. Lawrence Gordon kon dit enkel goed zijn !!!! Maar wat ben ik teleurgesteld de film mist vooral sfeer en dat was nu net wat alle andere delen zo leuk maakte, ook de traps vond ik nu niet echt geslaagd om nog maar te zwijgen over de acteerprestaties ok die zijn in een aantal delen niet echt om over naar huis te schrijven maar hier was het wel heel pover en de personages kwamen heel ongeloofwaardig over.

Is dit nu het laatste deel ik denk het niet. Als ik het me goed herinner had Friday the 13th ook een Final chapter en toch zijn er nog een aantal delen van gekomen plus deze serie brengt veel geld in het laatje.

Saw (2004) 4*

Saw VI (2009) 3*

Deze is dus duidelijk wat mij betreft het zwakste deel 1*

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Een uitgemolken thema, die met dit deel het "einde" betekent van een reeks die verrassend begon en naarmate er meer delen kwamen een karikatuur van zichzelf begon te worden. Al met al een (w)aardige afsluiting die toch nog ruimte overlaat voor een vervolg......

avatar van maartendri

maartendri

Kijk:

Saw is Saw, en daar moet je van houden.

Hou je ervan is het een topfilm, hou je er niet van moet je hem niet kijken.

Dat wil ik als eerste zeggen.

Ten tweede dit: je kan bij deze reeks films niet zomaar even instappen bij deel 3 of 6 of weet ik veel op welke andere plek.

Je moet beginnen bij deel 1 en eindigen bij deel 7.

Klaar.

Daar ging ik ooit een keer de fout in. Ik begon bij deel 5 (omdat ik Saw toen pas in het oog kreeg) en daarna ging ik naar 1.

Van deel 5 snapte ik de ballen niet, daarom eerst deel 1 t/m 4 gekeken, daarna nog een keer deel 5. Nu begreep ik het.

Nu Saw 3D:

Naast de oogstrelende horror die in de film zat, was de film ook psychologisch goed in orde.

Alles kreeg een mooi eindje, zonder afgeraffeld te worden.

Vragen die je in de vorige delen kreeg werden allemaal opgelost.

Daar voor moet ik Patrick Melton en Marcus Dunstan (de scenarioschrijvers) bedanken.

Die merkwaardig genoeg, pas begonnen aan Saw bij deel 4.

Nu is mijn vermoeden dat alles van tevoren is uitgedacht (net zoals bij Harry Potter) helemaal aan diggelen gegaan.

Moet ik op het laatst nog wat even kwijt aan Tobin Bell:

Tobin, jij bent een geweldig acteur! Niemand kan zo goed een op hol geslagen kankerpatiënt spelen als jij.

avatar van Zinema

Schrale melkkoe.

Het met deel 4 gestarte soap-gehalte aan onnodig verhaalgeneuzel is gelukkig iets minder bij dit deel, al wordt e.e.a. nog wel even gebruikt om er een kont uit te draaien. En om, ondanks de belofte van een laatste deel, de weg alvast vrij te maken voor Dr. Gordon. Uiers moeten nu eenmaal schraal gemolken in Hollywood. Helemaal als het een melkkoe betreft.

Een ster voor de marteltuigjes en eentje voor de herinnering aan deel 1.

avatar van Theunissen

Mijn god wat een waardeloze afsluiting (wat ik overigens betwijfel) was dit, het was een ware martelgang om deze ellende uit te kijken. Wat is er eigenlijk afgesloten ?

Het verhaal was echt triest (totaal niets vernieuwend of verrassend) en wist totaal niet te boeien, laat staan dat het ook maar één moment spannend was Zelfs de traps waren regelmatig zeer flauw. Het dieptepunt was overigens de cast die echt waardeloos was. Al met al kun je deze film makkelijk omschrijven met één woord, namelijk "woordeloos".

P.S. lag het soms aan de HD versie want in de versie welke ik gezien heb zat enorm veel roze (zelfs het blood was roze) ? Ben overigens blij dat ik deze ellende niet in de bioscoop gezien heb want iedere eurocent zou een verspilling zijn geweest.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Als trouwe volger van de alsmaar slechter wordende delen, had ik gehoopt op een waardig afscheid.

Maar helaas is de trend doorgezet en heeft men het voor elkaar gekregen om af te sluiten met een draak. De film oogt van begin tot eind inspiratieloos (kan ze bijna niet kwalijk nemen), de traps zijn niet origineel en weinig inventief en waar ze de acteurs vandaan halen is me een vraag. Je zou denken dat er een aantal er wel op vooruit waren gegaan na een aantal delen, maar nergens wordt het goed. De bijrollen zijn overigens wel goed gespeeld, tenminste, wanneer krijsen de graadmeter zou zijn.

Het meest vreemde van de film vond ik toch wel de publiekelijke begin trap. Deze had voor het verhaal totaal geen functie en is ook qua opzet compleet anders dan alle andere in de vorige delen.

De (meeste) Saw-delen werken omdat het vermakelijk is. Dat werkt alleen wanneer je vervolgdelen maakt, maar bij een Final Chapter heb je iets meer nodig. Hier wordt er verwacht dat er ook een toepasselijk, bevredigend en vooral waardig eind aan de martelpraktijken komt. Voor mij is dit jammer genoeg geen van alle geweest en voelde het meer aan als wéér een twist. Snel wordt dan nog even getoond hoe die tot stand gekomen is en zijn we bij het waarschijnlijke einde der einde aanbelandt.

Jammer.

avatar van Neder0001

Neder0001

Na lang wachten, EIN-DE-LIJK gezien. Wat een onzin dat ie pas zo laat in Nederland uit komt, maar goed.

Alweer een prachtig nieuw deel in de SAW reeks waar ik wederom erg van heb genoten. In het begin vond ik hem ietwat tegenvallen, omdat we weinig zagen van John en Hoffman. Ook zagen we weinig bekende gezichten (niet zo gek aangezien iedereen al is afgeslacht in de vorige delen) en moesten we de personages even leren kennen voordat we aan het hele verhaal konden beginnen, dus achteraf bleek het helemaal niet zo erg. Ook in dit deel worden er weer mensen gestraft die het verdienen, geweldig dat iemand zo dom kan zijn om een verhaal te verzinnen over dat ie zogenaamd een Jigsaw survivor is, dat is vragen om problemen .

Ook de traps waren weer eens gruwelijk, maar dat heeft niet direct invloed op het cijfer voor mij. Ik vind SAW gewoon leuk vanwege het verhaal (ja ja, die zit er echt in mensen). Het hele verhaal waarbij een iemand een zieke spel bedenkt en vervolgens mensen achter zich krijgt die het willen voortzetten. Ook geniet ik altijd weer van de twists op het eind. Bij deze film zag je hem al aankomen nog voordat je de film keek. Dr. Gordon als Jigsaw, het werd al geruime tijd gespeculeerd op het internet grotendeels wegens de "operatie" waarbij een sleutel achter iemand z'n oog werd geplant. Toen ik dat las geloofde ik ook direct dat Dr. Gordon een handlanger van Jigsaw was. Het einde was dan ook geweldig, want je wist gewoon dat Hoffman de fout in ging door Jill terug te pakken. Zoals ze zei voerde ze "enkel John's laatste wensen uit", en hij wou Hoffman alleen maar testen. Het is dus duidelijk dat ondanks het ontsnappen uit de reverse beartrap, Hoffman is gezakt voor de test. Het was dan ook te verwachten dat hij gepakt zou worden.

Het eind is weer zo gemaakt dat indien ze willen, SAW 8 er gewoon komt. Willen ze het niet, dan droom je zelf maar over wat er verder zou gebeuren. Persoonlijk zou ik SAW 8 natuurlijk graag willen zien, en als ze eraan beginnen zouden ze zo op naar de 10 kunnen vanwege het feit dat er nu weer een andere Jigsaw is, en die laat je niet in 1 deel al verwijnen.

SAW 8? Graag!

Nogmaals een 5* voor mijn favoriete filmreeks: SAW.

avatar van Shinobi

Shinobi

Dit is gewoon weer Saw zoals je van Saw verwacht: lekker veel bloed, zieke traps, gore en dat allemaal in 3D.
Ik had al wel gelezen dat we dokter Gordon terug gingen zien, maar niet in zo een rol. Uiteindelijk bleek hij gewoon Jigsaw te helpen.

De traps zaten overigens weer ingenieus in elkaar. Het begon gelijk goed in de winkelcentrum dat iedere toeschouwer kon meekijken hoe drie mensen het moesten zien te overleven, met daarna de racisten (leuke bijrol van Chester trouwens ), de droom van Jill en uiteindelijk de proef van die schrijver (dat met die borstspieren ophijsen zat er wel aan te komen). Alleen wel jammer dat hij niemand redt.

Saw 3D is een waardige afsluiter van de reeks.

3,5 Sterren.

Butt.

Van de originele fun uit de eerste film is al lang niks meer over. De reeks zwalkt al een tijdje tussen matig en slecht maar weet met dit laatste deel finaal de bijl erin te zetten. Laten we hopen dat er geen vervolgen meer komen, of ze moesten terug serieuze mensen aan de reeks gaan koppelen.

Acteerwerk is écht slecht. Die twee hoofdflikken zijn gewoon abominabel, vrouw van Jigsaw kan zich nog niet uit een trap acteren en ook de rest van de acteurs maken er een farce van. Traps zijn ook deze keer wat warriger, maar het is vooral het povere regiewerk van Greutert die de finale doodsteek geeft. Het ziet er bij momenten allemaal zo lullig uit.

Da's meteen ook het grote probleem. In de eerste film was alles nog lekker gritty en grauw, de openingsscene hier leek wel uit een tienerslashertje te zijn geknipt.

Tot halverwege de reeks vond ik ze best wel leuk, maar de laatste jaren meer en meer een sleur. Dit laatste deel is veruit het slechts, weet nergens enige vorm van kwaliteit naar boven te brengen en ruikt gewoon erg naar amateuristische uitmelkerij.

Wel een paar geinige kills en toffe machines. Maar zelden goed gebruikt.

avatar van $pecial

$pecial

Wat een bras. Ongelofelijk dat dit misbaksel de bioscoop gaat bereiken. Compleet overbodig deel (afin de laatste 6 waren overbodig), acteerwerk is weliswaar nog slechter; niveau Amerikaanse soap-serie As the world turns bijvoorbeeld.

Plotwendingen lachwekkend, amateuristisch camera- en montage werk. Onbedoelde budget-film uitstraling.

Goed begin van 2011, ahum. Nachtmerries gegarandeerd; als blijkt dat deel 8 ook nog eens gerealiseerd kan worden.

1.0* voor de bij vlagen gory kills.

avatar van Spetie

Toch wel duidelijk het minste deel uit de reeks dit. Er zitten misschien wel weer wat aardige vallen bij, maar verder heeft dit deel weinig te bieden. Vooral de verloop van de verhaallijn begint nu echt lachwekkend te worden.

Waar het ook aan ontbreekt is sfeer. Elk voorgaand deel had nog wel een bepaalde sfeer, de een meer dan de andere, maar ook dat is hier helemaal weg. Ook het camerawerk is vaak erg matig. Verder is het verloop van de film deze keer uiterst voorspelbaar, want de plotwending, waarbij Dr. Gordon aan het eind ineens opduikt en Hoffman alsnog pakt, kon ik voor het begin van de film al aangeven en ik denk velen met mij. Sowieso te stupide voor woorden dat Gordon gaat meehelpen met Jigsaw, terwijl het natuurlijk veel logischer was geweest als Gordon wraak had genomen op Jigsaw. Maar goed het verhaal lijkt sowieso al bijzaak te zijn geworden sinds deel 4.

En ik denk niet dat dit het laatste deel is, want ook met deze film is een hoop verdiend en in Hollywood melken ze nu eenmaal graag iets uit.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg leuke afsluiter (?).

Het script is weer op een geforceerde manier tot een geheel gebracht, maar de traps hebben ook hier weer hun werk gedaan en mij gedurende de 90 minuten goed weten te vermaken. Vooral de scène met de neo-nazi's mag op het lijstje van beste Saw-traps geplaatst worden. Ook de beginscène was een erg leuke.

De 3D gimmick kan ik in dit soort gevallen veel beter hebben. Gewoon pure fun, waar niet gepronkt wordt met een stukje technologie waar eigenlijk maar weinig mee te pronken valt, wat mij betreft. De stukjes darm die in Saw 3D naar je toe komen vliegen geven de film, net als in Piranha 3D, een extra laagje absurdisme. Heb er enorm om kunnen lachen.

Van de intelligentie waar ooit sprake van was in het begin van deze reeks is nu weinig meer over, de reeks is alleen maar meer gaan inspelen op onze zieke perversies, maar of ik dit erg vind? Nee, zeker niet, het amusementsgehalte was weer enorm hoog en ik zie dit toch echt liever dan quasi-serieusheid zoals we die bijvoorbeeld zagen in het erg zwakke vierde deel.

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

Saw 7

Helaas had ik meer verwacht van Saw 7 na een bioscooprelease, veel mediaaandacht, een 3D-release en een groot budget. In ieder geval minstens een beter deel dan deel 3 t/m 6. Jammerlijk gaat dit, op de openingscene na, niet op voor deze film. Ik krijg de indruk dat de nadruk het meest heeft gelegen op het laten zien van zoveel mogelijk gore en nóg meer scenes waarin je je hoofd het liefst weg wil draaien in plaats van een degelijke film die in de schijnwerpers van deel 2, of misschien wel deel 1, zou mogen staan. Desalniettemin een popcornfilmpje die goed weg te kijken is.

avatar van Jeffie

Jeffie

Wauw,

meer heb ik er eigenlijk niet op te zeggen..

De cirkel is rond, ik weet nu hoe het verhaal helemaal in elkaar zit..

Ik vind dat de makers dit nog niet zo slecht hebben gedaan..

Maar het belangrijkste aan deze films zijn dat het weer lekker gortig was

De traps zijn weer goed utigewerkt, en niet te vergeten, met een lekker bloederige afloop

4* voor een van mijn favoriete filmreeksen

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Waarom in godsnaam weer die 3D. Het voegt echt weinig toe, behalve die paar spetters en vliegende lichaamsdelen.

Het geluid was in orde, vanaf het begin wordt alles krachtig in beeld gebracht.

Van de Saw-reeks heb ik alleen de eerste paar delen gezien, ik geloof t/m deel vier. Ik was dus bang dat ik veel informatie miste, maar opzich was dat niet erg.

Die eerste scène in dat gebouw: waarom probeer je met een tas 'n groot raam in te slaan? Was dat echt de enige optie denk ik dan. Beetje raar ook dat ze het maar van één kant lieten zien, er was vast nog wel ergens een deur.

De vallen zijn weer sick bedacht, zoals dat touwtje met de sleutel en een vishaak eraan.

Tot mijn verbazing bleef het allemaal 'n beetje hetzelfde. Hoogtepunten zijn toch weer die boobytraps en ook dit keer zitten er weer echtgenoten tussen die Heeeeelp roepen. Ook moeten ze iets offeren alvorens iemand te kunnen redden.

Ik vond het ook jammer dat die handlanger van Jigsaw zo'n saai figuur is. Het liefste zag ik Tony Bell zélf, op die stoel met z'n badjas aan. Want die machinegeweer deed tóch het werk.

Verder is dat speur- en kantoorwerk een beetje te simpel. Er zit te weinig spanning in.

Leuk dat we weer teruggaan naar de badkamer, maar jammer dat de serie zo zwak wordt afgesloten.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Voorlopig het laatste deel uit een serie die met een heel aardig deel begon, vervolgens twee enigszins kijkbare delen kreeg en daarna een van de belabberdste films leverde die ooit in Hollywood zijn gemaakt. De producenten wisten dat de koek na het zesde nutteloze deel met kansloze plotwendingen wel een beetje op was, maar toen kwam net op tijd de 3D-hype zodat ook het laatste druppeltje melk uit de ranzige, beschimmelde Saw-uiers gemolken konden worden.

Het acteerwerk is belabberd. De plotwendingen zijn niet interessant. Het verhaal is voorspelbaar, want elke actie van de slachtoffers mislukt simpelweg. Geen uitzondering.. De 3D is duidelijk later toegevoegd, want 3D-scenes zijn er nauwelijks. Enkel de ondertiteling staat een meter voor het beeld, en een enkele keer een ledemaat of wat druppels bloed. En is het geen idee om een keer die bandjes gewoon vantevoren te slopen? Dan is de lol er snel vanaf bij de Jigsaw.

Waarom ik dan toch 1,5* geef aan deze film? Deze film bevat meer gore en bloed dan de delen 4 en 5 (6 heb ik niet gezien), en de vallen zijn ook wat origineler. De zeer matige delen 4 en 5 bevatten heel veel gelul en proberen een verhaal te vertellen, maar dat is zo slecht dat dat mij nauwelijks kon boeien. Dit deel begrijpt ietsje meer dat de serie toch al totaal verpest is en dat heel veel bloed het enige is dat de film kan redden.

Dus 1,5*

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Slecht.

Die 3D bril heeft helemaal geen toegevoegde waarde. Je wordt er alleen moe van en krijgt last van je neus. Verder is de film veel van het zelfde. Alleen is de manier waarom er dingen ontstaan en gebeuren volkomen niet realistisch. Het enige wat ik een een beetje leuk vond waren de lugubere dingen die er gebeurden. Ook vond ik de eerste scène, waar ze in het centrum zijn opgesloten best wel vet. (Natuurlijk niet realistisch, maar wel leuk). Ook het einde is typisch, maar zeker niet slecht.

Dit is de slechtste Saw die ik heb gezien.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Er kwakt een hoop bloed en zooi op je af en het zijn best vervelende manieren om dood te gaan. vooral de verbrandingsscene is pijnlijk. En daar gaat het uiteindelijk om.

Maar nu ben ik toch wel uitgesawd. Zoveel martelingen, geschreeuw van talentloze acteurs en die verhaaltjes die eromheen zijn verzonnen: het zal allemaal wel. Beetje saai zelfs. Ik heb het niet zo heel lang geleden gezien maar ben alweer een boel (traps) vergeten.

avatar van Mobilemel

Mobilemel

Ik ben een echte Saw liefhebber. Ik heb de hele reeks t/m 5 met veel lol samen met mijn broer gekeken. Af en toe handen voor mn gezicht maar het was te doen en er was vaak een acceptabele reden waarom iemand dit lot moest ondergaan. Die persoon kon er voor vechten om te laten zien dat hij/het leven waard was. Personages hadden een link met elkaar en de puzzels waren cynisch, cryptisch, sadistisch, humoristisch, smerig maar op te lossen.

Mijn broer en ik hadden dus veel zin in een 3D uitvoering. Toen we vanavond in de zaal aankwamen in pathe scheveningen werden we vergezeld door maar liefst 8 andere filmbezoekrs die zich aan deze film durfden te wagen. Mmmm was dit al een voorteken?

Het begon met een scene waarin een man zn been was afgehakt en dicht moest schroeien ik weet nog steeds niet waarom en wie dat was en of hij het redt met zn houten been. Dan krijg je een scene in de etalage die ze veel mooier in mijn beleving hadden kunnen uitdiepen vanwege de metafoor etaleren en erg ranzig eindigt. Een saw film heeft naar mijn idee nog nooit zoveel bloed en rondvliegend vlees gehad als deze. En niet eerder was het verhaal zo mager. Ik las al eerder dat iemand het als een aaneenschakeling van vreselijke martelscenes zag en dit is volgens mij niet anders te benoemen. Wij zijn halverwege de film de zaal uitgelopen omdat we het zo slecht vonden en dit hadden we beiden nog nooit gedaan. Ingewanden, ledematen alles kwam in beeld en waarom????? Misschien zijn we wel jigsaw moe en moet hij eindelijk zn rust vinden. Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens lekker met mn broer saw 1 en 2 in de herhaling ga kijken. Daar werd tenminste goed geacteerd, waren de scenes echt spannend en was er een goede reden waarom ze er in terecht waren gekomen . GAME OVER

avatar van namingway24

namingway24

Met Saw 3D krijgen we een waardige afsluiter van de reeks.

De film is minder ingewikkeld dan de voorgaande delen, en richt zich voornamelijk op het aan elkaar knopen van losse eindjes en een lekkere serie sadistische proeven; dit is zeker één van de bloederigste Saw-films. Het begint al goed met de eerste test, die vooral opmerkelijk is omdat het zich op klaarlichte dag en voor een groot publiek afspeelt. Het is op dit moment wel een beetje de vraag hoeveel tests Jigsaw en consorten hebben gemaakt, maar als ze zo goed en bloederig zijn hoor je mij niet klagen. Er zitten nog een paar fantastische vallen in deze film, en we zien hier eindelijk het effect van de reverse bear trap; een goede payoff wat mij betreft.

Het verhaal wordt hier aardig afgerond, hoewel aan het eind van de film nog een twist om de hoek komt kijken. Op het moment dat dit in beeld kwam zei ik al "ik wist het". Ik vond het wel een grappig einde, vooral omdat ik er stiekem al een beetje op gehoopt had; ik vind Lawrence Gordon de enige waardige opvolger, en hoewel het niet echt logisch is was het wel een toepasselijk slot: de hele serie komt in de laatste scène full circle; een mooi afscheid van de reeks.

De acteurs waren goed, met uitzondering van Madylor als Hoffman; hij begon me hier nu echt de strot uit te hangen. Betsy Russell was ook niet van al te veel waarde; ze zag er wel mooi uit in dat dunne nachthemdje, maar ze deed niet veel meer dan een beetje bang zijn en zich verschuilen. Leuk was het om Saw-ers van het eerste uur Tobin Bell en Cary Elwes nog even te zien; ze deden wat ze moesten en deden dat met glans. De slachtoffers in de vallen waren ook erg overtuigend.

Ja, dit was een mooie afsluiter(?) van de reeks; een simpeler verhaal, veel bloed en ingewanden, en een leuk, bevredigend einde. Zeg nooit nooit, maar als er echt geen Saw films meer komen vind ik dat prima; het was een leuke achtbaanrit...

avatar van otherfool

otherfool

Het zoveelste en hopelijk laatste weggooideel van de serie die ooit zo aardig begon. Verschillende doorlopende lijntjes moeten aan elkaar worden geknoopt en ondertussen wordt er een paar nieuwe spellen gestart. Dat laatste aspect levert nog wel wat aardige traps op, redelijk in beeld gebracht ook, maar het kan allemaal niet verhullen dat het bij 1 a 2 films had moeten blijven.

2* kan ik er nog net uitpeuren, op voorwaarde dat het nu echt afgelopen is.

Interessante hardlooptechniek heeft die Jill trouwens...

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Klaar.
Heb het laatste deel gezien, kan er over mee praten. Zal hem binnenkort aanschaffen aangezien ik mijn collectie compleet wil, maar Saw is voor mij nu echt klaar. Het eerste kwartier was werkelijk waar tenenkrommend. Ik dacht naar een hele andere reeks te kijken dan naar Saw, klaar lichte dag, meetings en praten over gevoelens. Totaal niet het idee wat je verwacht bij the final chapter en het pakte ook niet goed uit. Vond het concept nog best wel origineel en vernieuwend. Gelukkig keerde de film daarna terug in zijn oude vertrouwde donkere straatje met dit keer, na een weer hoopvol deel 6, terug in een smerige bloedplas. Vernieuwende en leuke traps waarvan je weer heerlijk op het puntje van je stoel kan zitten om mee te gaan in het geschreeuw en gejank om maar uit ''dat ding'' te komen. Helaas met niet veel succes deze ''aflevering''. Om het verhaal doe ik het allang niet meer en ook de montage en het hele visuele audio gedeelte is na 1 en 2 ver te zoeken, wat enigszins jammer is. Hoe snel we in de eerste twee gedeeltes om de personages heen gingen worden we nu in vlagen met snelle montage gemanipuleerd. Het groene en rode dempende licht sfeertje word vertrouwd en dat maakt de film wel een stuk minder spannend. Zeker omdat er zoveel regelmaat in deze serie zit. We kennen de structuur nu wel, ik verwachtte wat anders (wat ik natuurlijk op het begin kreeg, maar wat totaal misplaatste). Toch meer dan blij, mede dankzij de gore en het heerlijke geschreeuw. Vermakelijk. 3 sterren

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Het zesde deel kon ik na zijn twee uitermate teleurstellende voorgangers wel waarderen, maar deel 3D - deel 7 - is weer lekker huilen met de pet op.

Weer vanouds extreem bloederig en qua sadisme wel weer origineel, maar nergens spannend of verrassend. Het zou het laatste deel moeten zijn dus dat hoop ik dan maar.