• 9.378.498 stemmen

Met onder meer: Tobin Bell, Cary Elwes en Costas Mandylor

Releasedatum: 6 januari 2011

Plot Saw 3D

"The traps come alive."

Het gevecht tussen detective Hoffman en Jill Tuck duurt voort. Ondertussen ontmoeten een aantal overlevenden van de spelletjes van Jigsaw, elkaar bij een sessie van Bobby Dagen, die beweert zelf ook een overlevende van Jigsaw te zijn. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en zal hij een serie tests moeten afleggen om zijn vrienden en uiteindelijk zijn vrouw te redden.

avatar van DVD-T

DVD-T

met Saw 3D, waarom ze films die een vervolg zijn 3D moeten gaan noemen blijft me een raadsel, zijn we dan echt aan het einde gekomen van een best leuke reeks. De vervolg films komen echter niet echt in de buurt van het origineel, en zeker de laatste paar niet.

Toch niet helemaal een geslaagde afsluiter. De film gaat verder waar we in deel zes zijn opgehouden, en lijkt verhaaltechnisch totaal niet van de grond te komen. Het komt allemaal erg geforceerd over. De serie leek al wat dood te bloeden, en wat mij betreft is het met Saw zeven dan ook helemaal klaar. De inspiratie is qua verhaal ver te zoeken. De moorden blijven echter wel ingenieus. Ze zijn blijkbaar daaer nog niet aan het einde van hun inspiratie. De moorden lijken weinig te doen te hebben op het verloop van het verhaal en zijn er puur ingestopt om het publiek te vermaken. Dat is zeker gelukt. Het verhaal van de schrijver is ook niet erg interessant meer en is een rechtstreekse kopie uit deel 2 t/m 6. Jammer dat ze niets beters konden verzinnen.

En dan het einde. Nou einde? Min of meer. Als we zo doorgaan komt het einde nooit in zicht, elke keer een andere moordenaar als er iemand doodgaat. Toch wel een verassing dat Dr. Gordon in het complot zat, terwijl je daar in andere delen nooit meer wat over hoorde. .

De film is vermakelijk, maar het niveau zakte met de film steeds dieper. Nu maar hopen dat dit echt het laatste deel was. Visueel nog wel dik in orde, en ook de traps blijven leuk, maar voor de rest is het helemaal op.

avatar van Lange Darm

Lange Darm

Kon er wel vrolijk van worden...vrij hard soms bijna tikje B maar toch.

Alleen nadeel aan Saw films vind ik dat er inmiddels zo veel gasten bij het verhaal betrokken zijn dat als je de persoon ziet niet meteen de gehele historie ervan kunt herinneren. Op Jigsaw zelf na natuurlijk

*2,5

avatar van ibendb

ibendb

Ik heb deze niet gezien in 3D, dus je zag wel dat er veel dingen zijn waar je als 2D-kijker je alleen maar aan kunt ergeren.

Volgens mij gaat het in dit deel enkel om mensen zo creatief te doden. Van sommigen wist ik zelf niet waarom ze zo bruut dood moesten.

Is iemand het ook opgevallen dat het bloed ROZE is?

avatar van Nitrouz

Nitrouz

009 schreef:

ik ben opzoek naar de 3 beste saw films uit de reeks: wat is jullie mening?

I was geweldig, II was voldoende. De rest is troep.

Wat doet het zevende deel (!) in de Saw serie goed, en wat deed het slecht?

Laat ik beginnen bij het begin, de openingsscène was aardig. Maar ik mis als kijker ook maar enige binding met de personen in deze scène. Als opening doet 'ie het goed, en het was leuk om te zien hoe het publiek reageerde.

Het verhaaltje in de gehele Saw reeks is natuurlijk verwaarloosbaar, het is al snel duidelijk dat het slechts een excuus is om de meest zieke martelingen te vertonen.

Enige probleem hier was, dat de gore vooraan staat, en weer enige binding met de slachtoffers niet aanwezig is. Wat bij het eerste deel er wel was, was er hier niet.

Het is vooral een film voor de liefhebbers/fans van gore, het gaat maar door, en het gaat maar door. Het gaat eigenlijk nergens over, maar de zieke scènes blijven komen.

1,5* voor Saw VII

avatar van jordandejong

jordandejong

Één van de beste Saw's vind ik.

Natuurlijk moet netzoals elke horrorfilm tegenwoordig ook deze weer in 3-d. Word daar wel een beetje moe van omdat het vaak vrijwel niks toevoegd. Hier echter is het niet erg storrend.

Saw gaat de laatste delen eigenlijk natuurlijk nergens meer over. Toch vond ik het leuk om te zien wat er met Dr.Gordon is gebeurd, al was het wel wat voorspelbaar.

Maar een Saw film kijk je (iniedergeval ik) tegenwoordig niet voor het verhaal maar voor de gore. En daar is deze de beste in. Tuurlijk na het eerste deel was elke saw qwa gore gruwelijk, maar hier is de gore .

Traps (wat er erg veel waren) waren vaak wel wat over the top, maar niks mag de pret bedrukken.

Dit is opnieuw een uitstekend vermakelijk Saw-deel met U.I.T.S.T.E.K.E.N.D.E gore!

Leuke toevoeging trouwens van Chad Donella die ik nog kende van Final Destination.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik heb het weer eens geprobeerd maar ik kom niet door dit gedrocht. Het moralistische gezever komt me de strot uit, het geweld is misselijkmakend en het acteerwerk is afschuwelijk slecht.

Zeer slecht.

avatar van K. V.

K. V.

Ze zijn een klein beetje een andere weg ingeslaan, want dit keer was er eigenlijk redelijk veel verhaal en eigenlijk ook relatief weinig flashbacks (zeker in vergelijking met de vorige delen). Spijtig genoeg ook redelijk weinig Jigsaw zelf, maar die is dan ook al een tijdje dood Natuurlijk zitten de vertrouwde elementen zoals de dodelijke traps er ook weer in. Dit keer waren ze weer erg inventief, al zitten er al redelijk veel in de trailer, dus als je die nog niet hebt gezien, bekijk hem dan beter niet.

De film was in 3D, maar eigenlijk had dit niet echt een meerwaarde, dus mocht je de keuze hebben, zou 'k toch voor de 2D versie gaan en bestel een extra zak chips of zo

Is dit nu het einde? Hm, misschien wel... de cirkel lijkt me toch redelijk rond en ze hebben het toch relatief goed laten eindigen, al kunnen ze er altijd nog een deel aan breien, maar mocht er geen deel meer volgen, zou 'k het zeker niet erg vinden. 'k neem genoegen met het einde

'k vond het een geslaagd deel en leuk om Dr. Gordon nog eens terug te zien, al was 'k wel verschoten hoe hij verdikt en grijs hij was geworden.

avatar van Awake78

Awake78

In de game-industrie hebben we ook van die jaarlijkse producten, zoals Fifa en Call of Duty, en die vreten we ook allemaal als zoete koek. Dus waarom niet om de zoveel tijd een film met een beproefd concept en alleen inhoudelijk wat aanpassingen?

Ik heb daar geen problemen mee, je weet wat je krijgt en zo dus ook met deze Saw. Verhaal boeit mij allang al niet meer, en dat komt omdat je toch snel weer vergeet wat er de vorige keer is gebeurd en met welke personages.

De traps waren best wel weer innovatief en de spanning wordt goed opgevoerd. De openingsscene vond ik dan stiekem wel weer fantastisch gedraaid.

Erg mee vermaakt dus, alleen inderdaad dat beroerde moralistische gezever mocht van mij OF beter uitgewerkt worden OF weggelaten worden. Dat met die racisten sloeg nergens op, er wordt niks meer uitgelegd en daardoor krijg je geen gevoel mee met de hele scene.

avatar van patrick17

patrick17

De laatste SAW film uit de reeks. ''The final chapter''.

Het is genoeg geweest zo! Na alle delen gezien te hebben is de conclusie wel dat
met dit laatste deel het helemaal klaar is. In mij vorige mening zo'n twee jaar terug
had ik nog verwacht dat er een deel bij zou komen maar het is nu definitief klaar.
Voor de film is dat ook beter. Het heeft weinig inhoud meer om het lijf.

Het deel begint overigens prima met een trap wat iedereen kan zien maar niets aan kunnen
doen. Lekker gruwelijk. Het was te verwachtten dat de dame in kwestie dood zou gaan.
Dat agent Gibson erbij kwam is omdat de film een beetje lang is uitgevoerd.
een leuke bijvoeging maar meer ook niet. Doktor Gordon kwam te vroeg in beeld daardoor werd
het eind gewoon weg voorspelbaar.Uiteindelijk was het zonde dat John Kramer amper screentijd kreeg, de oprichter van Jigsaw die vervaagte in het laatste deel, zonde had veel meer uitgehaald kunnen cq moeten worden.

Het einde is natuurlijk als afsluiter prima. Jill Tuck is dood door het werk van haar eigen man in uitvoering van Mark Hoffman, Hoffman wordt uiteindelijk gepakt en gezet in de kamer waar alles is begonnen! Ja!!

Afsluiten die handel. Het is goed geweest.

avatar van MizKriz

MizKriz

Heel goed vervolg.

Hoewel het verhaal (het spel) veel te zwak was.

Het einde van de film heb ik nooit begrepen..

Uiteindelijk moeten ze toch op zoek zijn naar Hoffman?

En wie waren die 2 andere varkens die Hoffman op het laatste mee ontvoerden?

Dat is wat ik me op de dag van vandaag nog altijd afvraag.

Maar al bij al goede film.

avatar van Lennert

Lennert

Ook al heb ik 4 en 6 nog niet gezien, ik heb niet het idee dat ik die films per se in chronologische volgorde moet zien omdat het verhaal eigenlijk al lang niets meer voorstelt. De reden dat deze film me nog bleef intrigeren, was voornamelijk vanwege het feit dat de vallen best spannend waren en ik me zo zat te ergeren aan de gehele cast (uitzonderlijk voor Cary Elwes, al vond ik zijn motieven echt niet realistisch), dat ik toch hoopte dat een paar mensen het loodje zouden leggen.

Voor mij was alleen de eerste film waar het nog niet om gore draaide een erg goed werkje en varieren de andere films van matig tot aardig. Maar goed, het is allemaal uit te zitten en verveelt niet, maar origineel of briljant is het echt al lang niet meer. Hopelijk is dit ook echt de laatste film uit de reeks.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

En zo uiteindelijk de laatste deel van Saw, dat weer onderhoudend was en het moorden en het slachten gewoon vrolijk (voor de laatste keer) doorgaat. Nu gaan we er ook nog wat filosofisch in en komen er inderdaad ook wat interviews met de slachtoffers. Jigsaw is dood maar het spel gaat uiteindelijk voor dat Bobby opnieuw in het labyrint word gedropt en zijn vrouw mag redden. Tegen het einde word het ook weer erg bijzonder allemaal, met een keiharde payback.

En zo is dit weer een leuke laatste deel van Saw. Natuurlijk niet weer een hoogvlieger maar wel weer een lekker bloederig tussendoortje.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nooit een al te grote fan geweest. M´n vriendin helaas wel. Om de reeks dan toch maar even af te sluiten (althans, laten we het in godsnaam hopen), heb ik het zevende deel gisteren meegepikt. Aardig pijnlijk hoogtepunt is de boobytrap met de auto, de rest haalt nééérgens enig niveau. Wat op die manier wel consequent in dezelfde lijn ligt met de voorgaande delen. Lelijk geschoten en kapot geknipte semi-torture, met een kleurloze soundtrack en een vreselijk soapie einde.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Je kan veel over Saw en de dalende kwaliteit van de reeks zeggen, maar het blijft op de één of andere manier wel consistent. Niet zoals in talloze andere franchises in het horrorgenre worden vervolgen en verhaallijnen vergeten of opzij geschoven, de zeven films van Saw volgen elkaar wel echt op. De sfeer, de flow en de karakters; het voelt wel steevast aan als een reeks. En nu ook hopen dat de film zich weet te onderscheiden van andere horrorseries en dat 'The Final Chapter' ook echt het laatste hoofdstuk is. Want het is inmiddels toch wel gedaan met Jigsaw en zijn legacy.

Ook in Saw 3D (waarom niet gewoon Saw VII?) gaat men weer op herhalingsoefening; iemand moet een serie vallen doorstaan, terwijl politieagenten druk proberen uit te zoeken hoe de vork echt in de steel zit. De traps en bijbehorende kills zijn wederom behoorlijk gruwelijk, maar beginnen langzamerhand wel erg complex en bespottelijk te worden. Ook blijft het jammer dat de meest vervelende, platte en eendimensionale karakters in deze vallen worden gezet, waardoor je hoopt noch verwacht dat ze er uit zullen komen. Zelfs de hoofdpersonages boeien eigenlijk helemaal niets, het zal je toch worst zijn of ze het allemaal halen of niet. Het welbekende Saw-slot is overigens ditmaal erg makkelijk te voorspellen, je kon al van ver aan zien komen dat Dr. Gordon er meer mee te maken zou hebben. Desondanks deden deze laatste paar minuten mij meer dan de rest van de film in zijn geheel. Met name de belachelijke opening, die uit een totaal andere film lijkt te komen, is volkomen bespottelijk.

Na standaard elk jaar een nieuwe Saw film is het inmiddels een tijdje rustig, dus wellicht laat men de reeks nu echt voor wat het is. Of is men al druk op zoek naar een manier om de serie nieuw leven in te blazen. Wat mij betreft is het wel even klaar, zeker na de vierde film ging het niet al te best met de kwaliteit van de films. En deze matige afsluiter is daar het bewijs van.

2,5 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

Een 'mooi' einde van de reeks, maar daar waar het verhaal nog een prominente(re) rol speelde in de vorige films krijgt de kijker hier de ene trap op de andere afgevuurd, alsof alles dat nog in het geheugen zat er nu uit moest. Beetje jammer, maar ik ga niet klagen na deze geweldige reeks films. Ja, het was bij momenten niet altijd even goed of vernieuwend, maar zonder twijfel een van de meest succesvolle horrorfranchises van dit decennium!

avatar van John Barry

John Barry

Saw 7 vind ik een wel een aardige film.

Ik merk een verandering in de Saw serie. De eerste Saw film was een spannende psychologische thriller met een paar sterke gruwelijke scènes. In de Saw 2 en 3 werden die scènes alleen maar gruwelijker. En tegelijkertijd bleven de films spannend. In saw 4 doen de filmmakers er nog een schepje boven op wat betreft de gruwelijke scènes. Maar de spanning in Saw 4 is zo goed als weg. In Saw 5 het zelfde liedje. Veel gruwelijke scènes die op zich wel sterk zijn. Maar aan echte spanning ontbreekt het. Maar in saw 6 is de spanning weer terug. Saw 7 heeft ook een aantal sterke gruwelijke scènes en de spanning is ook wel voldoende aanwezig in Saw 7.

De gene die in deze film o.a. getest word is de gene die verzonnen heeft getest te zijn door Jigsaw. En je raadt het al. Uiteraard moet die persoon uiteindelijk daadwerkelijk de test afleggen die hij oorspronkelijk verzonnen had. Deze verhaallijn is wel spannend. Maar de verhaallijn die echt spannend was vond ik de verhaallijn over Hoffman. Het is wel een spannend schaakspel wat er in de film gespeeld word. Hofmann lijkt de grote winnaar te zijn maar dan gooit doktor Gordon roet in het eten. Voor Hofmann een grote verassing. Voor mij als kijker niet zo. De Saw films houden er wel van om aan het einde een flinke wending aan het verhaal te geven. En aangezien je wel kan verwachten dat dokter Gordon niet terugkeert voor 1 scene komt het dus niet helemaal als een verassing dat Gordon uiteindelijk het spel wint. Ik vond het einde van deze film goed.

In Saw 7 acteert helaas niet iedereen voldoende. Sean Patrick Flanery als Bobby Dagen acteert ondermaats. Hij dreunt zijn tekst een beetje op, maar acteren is het niet echt te noemen. Betsy Russel als Jill Tuck acteerde in de voorgaande films wel aardig maar in deze film stelt ze me toch een beetje teleur. Betsy acteert op de automatische piloot. Over de rest van de cast hoor je mij niet klagen. Tobin Bell als Jigsaw acteert het beste. Bell zet een goede schurk neer. ostas Mandylor als Detective Mark Hoffman acteert ook goed. Cary Elwes als Dr. Gordon levert een redelijke prestatie af. De rest van de cast acteert ook wel aardig. Er zitten ook een aantal flashbacks in de film. De flashbacks geven weer erg interessante achtergrond informatie. Ze zijn een goede aanvulling. De muziek die we in deze film voorgeschoteld krijgen vond ik niet zo goed. De muziek zorgt nu niet bepaald voor meer sfeer en spanning.

Al met al vond ik Saw 7 een aardige film.

3 sterren voor deze film.

avatar van Insignificance

Insignificance

De cirkel is rond, de koek is op en het bloed vermoedelijk ook, want er vloeit heel wat. Misschien wel het meest roekeloze deel uit de serie. In alle opzichten. Als maaltijd de metafoor is, krijg je veel op je bordje, maar afgemeten geserveerd of lekker is het allemaal niet meer. De traps zorgen ervoor dat de film niet helemaal in een vrije val belandt, al gaat daar ook wel eens wat mis.

Zoals de eerste. En plein public en ook nog eens in het daglicht, een fikse stijlbreuk. Past totaal niet. Dat trekt Greutert daarna recht als hij het ongure weer opzoekt, maar zo'n nachtmerrie, hoe spetterend ook, is tamelijk flauw. Wel weer enkele leuke vallen die een betere film hadden verdiend. Betere slachtoffers ook, want er lopen er een paar bij die je het bloed onder de nagels halen.

All you had to do was shut the fuck up. Het geldt niet alleen voor haar, de cast is inmiddels bedroevend. Een minder sterke troef dus en dat wringt nogal, want de rest was al prut en is dat hier erger. De beide verhaallijnen die langs elkaar kronkelen, zijn dit keer wel erg pover. De basis blijft ijzersterk, de formule die het films lang heeft gehanteerd, is van een andere orde. Game over.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Wel grappig dat dit deel nog redelijk hoge scores ontvangt. Ik had dat niet verwacht want was zelf nogal teleurgesteld na het zien van Saw 3D (of Saw 7). Het acteerwerk van een aantal acteurs (met name de nieuwe hoofdrechercheur en Jill Tuck) vielen me zwaar tegen. Ik begon me er op een gegeven moment echt aan te irriteren.

Maar gelukkig maakten de traps een hoop goed en waren die in ieder geval even ingenieus als altijd. Hierdoor komt Saw 3D nog net op een 5 wat mij betreft. Maar hopelijk is de serie nu ook klaar. Het is mooi geweest zo.

5/10 (IMDB)

avatar van Kondoro

Kondoro

Gisteren aangekomen aan het (tot nu toe) laatste deel van Saw, het is nog even wachten totdat ze nieuwste film ‘Jigsaw’ uitbrengen (hij draait nog in de bioscoop) dus even snel alle zeven films die er voor waren gekeken en ik moet zeggen dat de serie nu toch wel tot zijn verste is uitgemolken en ik geen goed gevoel heb over het achtste deel ‘Jigsaw’. Dit zevende deel boeit mij niet veel, ik kon er niet door komen en ook al is het nu meer een ‘Guilty Pleasure’ dan een goeie film reeks, ook dat gevoel spat er niet meer van af en ik ben er wel een beetje klaar mee. Gelukkig is daar voor mij dan het feit dat ik klaar ben met deze reeks en dus nog even moet wachten op het nieuwe deel, ik heb me er zelf door heen geslepen en dit zevende deel laat toch echt wel zien dat de film eigenlijk geen goeie inhoud maar kan verwerken, hij is veelal saai.

Het verhaal is kloppend maar erg uitgemolken, net zoals in het deel hiervoor blijkt nu de vrouw (Jill) de nieuwe Jigsaw-killer te zijn wat eigenlijk nergens meer op slaat. En dan aan het eind van de film blijkt er weer een hele nieuwe Jigsaw killer te zijn namelijk Dr. Lawrence Gordon die in het eerste en beste Saw deel zijn voet er af moest zagen om vrij te komen, toen hij dit had gedaan bleek John blijkbaar gezegd te hebben dat Gordon dingen voor hem moet gaan doen (waarna hij verzorgt werd door John).

De film begint uiteraard weer met een mooi begin waar we zien dat een meid met twee jongens in een etalage vast gebonden zitten waarna een cirkelzaag voor hun als een malle te keer gaat. De jongens moeten kiezen om elkaar te vermoorden of om de meid te doden. Wanneer ze er samen achter komen dat zelfs in dit spel de meid hun allebei zit te verraden en besluiten vervolgens om haar te vermoorden. Ik denk dat dit misschien nog wel de bruutste game was in de hele film.

Het verhaal gaat eigenlijk als volgt, we zien een groep mensen die allemaal slachtoffers zijn geworden van de ‘Jigsawkiller’. Echter zit er één man bij die beweert dat hij ook door Jigsaw was gevangen genomen maar dit liegt. Hij zit vervolgens in het spel en moet zijn vrouw zien te redden en tegelijkertijd zijn werknemers die verschillend vast zitten. En als ik eerlijk mag zijn vond ik het pas gaaf toen hij het spel verloor en zijn vrouw in een soort brons stier overleed door de hitte en brandwonden van het verwarmde ijzer. Al om al niet erg bijzonder en erg gelijkend aan het voorgaande zesde deel, blegh!

Nee, Kevin Greutert weet mij dit zevende deel niet te boeien en het is allemaal erg soft. Wel geinig om te zien dat we hier een nog een rol mee maken van de inmiddels overleden rock zanger ‘Chester Bennington’ die in het zomer van dit jaar zelfmoord heeft gepleegd. Nee, Saw 7 is het niet voor mij en word nergens leuk, helaas.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

De_Dorstige schreef:
Een leuk tussendoortje, maar geen waardige afsluiter. Dat bloed zag er zo nep uit... Ik vond de traps in deze film ook niet bijzonder. OP naar Jigsaw!

Inderdaad, ik heb nog nooit fuschia gekleurd bloed gezien! Dat was vooral duidelijk zichtbaar in de eerste 'trap', waarvan ik mij ook wel afvraag hoe de dader deze hele setup kon regelen in een winkeletalage in het midden van een drukke straat.
Dit zevende deel moet het vooral hebben van de bloederige traps en niet van een goed verhaal, hoewel het wel een leuk idee is met die auteur die doet alsof hij een overlevende van Jigsaw is. De acteerpresaties van de slachtoffers en ook van de speurders zijn weer ondermaats en ook de muziekscore is in dit deel inspiratieloos. Enkel Tobin Bell als Jigsaw en is altijd wel goed maar hij komt in dit deel heel weinig voor. Toch leuk om Cary Elwess als dr. Gordon terug te zien, hoewel het wel heel onwaarschijnlijk is dat een slachtoffer die in het eerste deel zijn voet verloren heeft ineens medeplichtige van Jigsaw wordt. Een stuk minder goed dan deel zes, maar ondanks de ondertitel "The Final Chapter" zou er toch nog een achtste deel volgen. Op dus naar het achtste en waarschijnlijk het laatste deel van deze serie?

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Veel leuker dan de meeste films uit de reeks. Acteerwerk is nog steeds belabberd, verhaaltje is weinig bijzonder en die mythe rond Jigsaw interesseert me gewoonweg niet, maar gelukkig zit er weinig recherchewerk in en vooral lekker veel bloederige stukken. Een enkele keer zelfs echt leuk (die openingsscène met publiek, al had daar nog meer mee gedaan kunnen worden) maar vaak plezierig genoeg. Bijna de beste uit de reeks: 2,5*.

avatar van Hannibal

Hannibal

Terwijl de vorige delen ook al nauwelijks te pruimen zijn en ik het deel hiervoor niet eens zo heel erg slecht vond, heb ik toch dit deel ook bekeken, vanwege het 'je-wilt-toch-weten-hoe-het-nou-afloopt'- gehalte, niet omdat het goede films zijn.

Mijn verwachtingen waren dus heel laag, maar dit was zelfs nog slechter dan mijn verwachtingen.

Als je "slechts" twee kiezen hoeft te trekken (zo'n beetje de minst afschuwelijke opdracht van de hele reeks), en je gaat vervolgens met je wang tegen een muur beuken, terwijl je met een tang je complete tandvlees aan gort trekt, waarbij je liters bloed verliest, ben je volgens mij niet de allerslimste thuis, of gewoon een hele slechte tandarts. En dan denk je, nou veel dommer kan het niet worden, gaat ie haken door zijn borstspieren prikken en zichzelf optakelen alleen maar omdat iemand zegt dat ie dat moet doen! Als hij even om zich heen had gekeken had hij al minimaal één bureau gezien waar hij op zou kunnen gaan staan, en een aantal stoelen. Scheelt toch de helft. En WAAROM spietst hij die haken in godsnaam door zijn borst, als hij ze ook gewoon aan zijn broekriem kan maken, waarna hij zichzelf probleemloos omhoog kan takelen om die mevrouw te redden. Of hij hangt de haken in elkaar en gaat er in zitten als een soort schommel, dan was hij er met een beetje kiespijn vanaf gekomen, maar nee, ram ze in je borst, nadat je even een praatje hebt gemaakt met je vrouw terwijl je nog maar 4 minuten hebt.

Positief aan dit deel is dat het "The Final Chapter" is hoewel erna nog Jigsaw kwam en er alweer iets iets voor dit jaar in de planning staat (Spiral.) Ik hóef het niet te kijken, ik weet het...

Even wat anders: Er zijn toch zieke geesten die dit bedacht hebben, dus daagde ik mezelf uit om een Jigsaw-trap te bedenken, en de volgende gruwelijke pijnlijke val kwam in mij op. Wat is zo ongeveer de ergste pijn die je kent, en wat iedereen al eens heeft meegemaakt? Precies, je teen stoten! Een mechanisme dat je voet naar voren laat schieten en tegen een muur laat knallen, en intussen een woordzoeker oplossen, terwijl je elke 10 seconden keihard je teen stoot. Binnen 3 minuten met de overgebleven letters een woord vormen, anders gaat er een luik open en val je twee meter naar beneden met je blote voeten op legoblokjes. DAT moeten ze in de nieuwe film doen, dan geef ik 5*

Voor deze kom ik niet hoger dan 1,5*
En dat is nog best goed voor zo'n belachelijke film.

avatar van joolstein

joolstein

Gezien de titel en subtitel “The Traps Come Alive,” is het niet moeilijk te achterhalen dat de film mee wil liften op de 3D-rage.Tja een bioscooplokkertje want de 3D-effecten zijn schaars en stellen weinig voor. Om de 3D te introduceren begint het met een scène om dit te kunnen laten zien! Pijnlijk... want het is zowel de beste van deze film als de slechtste scène die ik tot dan toe in een Saw-film heb gezien. Wel is nu het aantal van de beruchte traps (elf nieuwe moordmachines) omhoog gegaan maar ze zijn alle inspiratieloos. De acteur Costas Mandylor speelt Mark Hoffman hij was nooit heel sterk, hij oogde te normaal en heeft weinig charisma. Erg knap dat men het voor elkaar kreeg om hem nu één van de betere acteurs te laten zijn. Ook de zogenaamde verrassing was uiteindelijk niet zo heel schokkend meer, eerder mak. Nu las ik dat de door zelfhulpgoeroe Bobby dagen ‘verzonnen’ (en later uitgevoerde) marteling, is ontleend aan de Indiaanse Sun Vow ceremonie, en dat die ook is te zien is in de film A Man Called Horse (1970) Benieuwd hoe het er daaruit ziet? Echter voor mij was deze Saw een erg teleurstellende beleving! En nee de laatste werd het nog lang niet!

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

Nog steeds oké om naar te kijken al mist hier wel de echte Saw-sfeer, die ze toch behoorlijk veel delen hebben weten vast te houden. Het acteerwerk wordt steeds slechter. Dacht ik bij deel 6 nog dat het niet erger kon dan Costas Mandylor, hebben ze hier met Chad Donella een nóg slechtere acteur weten te vinden.

Zaten wel weer een paar leuke traps in al is het echte Jigsaw-idee - keuze tussen leven of sterven - wel losgelaten. De vrouw in de openingsscène heeft bijvoorbeeld niks te kiezen. Wat overblijft is een tamelijk traditionele slasher, met wat creatievere kills.

En tja, de flashbacks en het teruggrijpen op eerdere delen, is er iemand die dat nog echt leuk vindt? Voegt allang niks meer toe.

avatar van Fisico

Fisico

Ik zag niet alle episodes van de Saw-franchise, maar ik heb toch de indruk dat het nieuwe er wat af is. Veel herhaling en de dilemma's die worden voorgeschoteld wekten eerder een soort gelatenheid op. Als de echte Jigsaw er niet meer is, dan trommelen we gewoon nieuwe daders op. Je begint met de vrouw en eindigt met Gordon. Om het hele verhaaltje te vullen moet je dan ook wat flashbacks stoppen om toch aan de 90 minuten te komen en de kijker mee te laten zijn van wat er allemaal wordt gebrouwen.

Het acteerwerk blijft belabberd en enige voeling met de slachtoffers krijg je nooit. Hier en daar wel een leuke trap, zeker die publieke bij de openingsscène, maar na het toneeltje van het trio hoop je gewoon dat het slecht afloopt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Neergezet als "de grote finale", maar dat draait in de handen van regisseur Kevin Greutert vooral uit op een ware teleurstelling. Een hoop figuurtjes uit voorgaande reeksdelen worden opgetrommeld, waartussen de makers talent hebben getoond in het vinden van de slechtst mogelijke acteurs. Specifiek Costas Mandylor en Betsy Russell bakken er weinig van, helaas hebben ze allebei een uiterst grote rol toebedeeld gekregen. Leuk is dat de vallen nog altijd gruwelijk zijn vormgegeven en zelfs wat grappige cameo's (Chester Bennington) kennen. Naar het einde toe wordt alles keurig afgesloten, maar ik kan niet zeggen dat ik er geboeid naar heb gekeken. Pover "laatste" deel dat 7 jaar later toch weer gewoon een voortzetting kreeg.