• 9.375.363 stemmen

Met onder meer: Tobin Bell, Cary Elwes en Costas Mandylor

Releasedatum: 6 januari 2011

Plot Saw 3D

"The traps come alive."

Het gevecht tussen detective Hoffman en Jill Tuck duurt voort. Ondertussen ontmoeten een aantal overlevenden van de spelletjes van Jigsaw, elkaar bij een sessie van Bobby Dagen, die beweert zelf ook een overlevende van Jigsaw te zijn. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en zal hij een serie tests moeten afleggen om zijn vrienden en uiteindelijk zijn vrouw te redden.

avatar van bollepeer

bollepeer

maar jij zegt dat de 3D te koste gaat van de verhaallijn?? dat is de grootste onzin die ik ooit heb gehoord. je kan best vinden dat 3D niets toevoegd, maar het kan nooit ten koste gaan van de verhaallijn.

avatar van ErickZonderK

ErickZonderK

bollepeer schreef:

Vind ik wel: de traps zijn allemaal over-de-top alleen maar voor het 3D effect, maar dat is heus niet mijn enige argument (lees mijn review maar).

avatar van Emma'

Emma'

Ik keek er erg naar uit om deze film te zien, aangezien ik een groot Saw-liefhebber ben. Het verbaasde me hoe ze keer op keer nieuwe traps weten te verzinnen zonder cliché te worden. De acteerprestaties zijn sinds Saw 1 wel behoorlijk achteruit gegaan, maar het einde maakte dat helemaal goed. Pluspuntje voor de scène waarin de vrouw van Bobby Dagen sterft, heel mooi gedaan. De scène op het winkelplein vond ik wel een beetje een tegenvaller. Daar staat dan weer tegenover dat ik de pijn bijna voelde toen Bobby z'n kiezen eruit moest trekken. Nou ja, ik kan zo wel door blijven gaan, mooi einde van de Saw-reeks maar er had meer uitgehaald kunnen worden. 3,5*

avatar van ErickZonderK

ErickZonderK

Emma' schreef:

Haha. Ja, bij mij precies hetzelfde bij de tandentrap. Mijn favoriete trap trouwens in de hele film want ik vond de rest maar allemaal over-de-top vooral de Horsepower trap.

avatar van DVD-T

DVD-T

met Saw 3D, waarom ze films die een vervolg zijn 3D moeten gaan noemen blijft me een raadsel, zijn we dan echt aan het einde gekomen van een best leuke reeks. De vervolg films komen echter niet echt in de buurt van het origineel, en zeker de laatste paar niet.

Toch niet helemaal een geslaagde afsluiter. De film gaat verder waar we in deel zes zijn opgehouden, en lijkt verhaaltechnisch totaal niet van de grond te komen. Het komt allemaal erg geforceerd over. De serie leek al wat dood te bloeden, en wat mij betreft is het met Saw zeven dan ook helemaal klaar. De inspiratie is qua verhaal ver te zoeken. De moorden blijven echter wel ingenieus. Ze zijn blijkbaar daaer nog niet aan het einde van hun inspiratie. De moorden lijken weinig te doen te hebben op het verloop van het verhaal en zijn er puur ingestopt om het publiek te vermaken. Dat is zeker gelukt. Het verhaal van de schrijver is ook niet erg interessant meer en is een rechtstreekse kopie uit deel 2 t/m 6. Jammer dat ze niets beters konden verzinnen.

En dan het einde. Nou einde? Min of meer. Als we zo doorgaan komt het einde nooit in zicht, elke keer een andere moordenaar als er iemand doodgaat. Toch wel een verassing dat Dr. Gordon in het complot zat, terwijl je daar in andere delen nooit meer wat over hoorde. .

De film is vermakelijk, maar het niveau zakte met de film steeds dieper. Nu maar hopen dat dit echt het laatste deel was. Visueel nog wel dik in orde, en ook de traps blijven leuk, maar voor de rest is het helemaal op.

avatar van Melvv

Melvv

Matig ten opzichte van deel 2 en 5.

avatar van Robin Manu

Robin Manu

dit is NIET het laatste deel, Dokter Gordon heeft het nu overgenomen..

DVD-T schreef:

avatar van Lui

Lui (crew films)

dit is NIET het laatste deel, Dokter Gordon heeft het nu overgenomen..

Ik weet niet waar je dat vandaan haalt, maar Dr. Gordon voert enkel de laatste wens van John uit en is geen volwaardige Jigsaw als Amanda en Hoffman. En daarmee eindigt het spel.

avatar van puckb96

puckb96

Ik ben een groot Saw-liefhebber/fan. De geniale verhaallijn (die helaas bij deze wat miste) interesseert me met name en natuurlijk zijn de traps ook wel cool. Ik vond deze persoonlijk redelijk. Maar absoluut niet de beste. Het einde is helaas voorspelbaar, maar de film moet het met name doen voor de martelingen en de gore. Een paar overbodige traps zoals The Horsepower Trap en The Public Trap, die geen betrokkenheid hadden met de verhaallijn. Maar Hoffman een dikke bad-ass! Jill, slechte actrice! Die Gibson vond ik ook niet zo slecht. Dus ja kortom: redelijk filmpje maar niks vergelelen met I, III en VI, mijn persoonlijke favorieten.

avatar van Lange Darm

Lange Darm

Kon er wel vrolijk van worden...vrij hard soms bijna tikje B maar toch.

Alleen nadeel aan Saw films vind ik dat er inmiddels zo veel gasten bij het verhaal betrokken zijn dat als je de persoon ziet niet meteen de gehele historie ervan kunt herinneren. Op Jigsaw zelf na natuurlijk

*2,5

avatar van Jobjee

Jobjee

Ik vind het nog best een aardige laatste film van de Saw reeks.

Niet de beste van de hele reeks maar vond hem nog goed te doen

avatar van jOERI

jOERI

Er wordt op wikipedia al melding gemaakt van Saw VIII; komt uit in oktober 2011 in USA

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, als er nu pas melding voor word gemaakt, vraag ik me af of dat wel zo zal zijn. Dat gaat een beetje krap worden, vind je niet?

avatar van hitchhiker

hitchhiker

Onzinnig vervolg.

avatar van Crunchy

Crunchy

Deze film was echt niet zo best. Ik bedoel:

- Het bloed was echt serieus Nep! Het was gewoon roze

- In zo'n scène waar die gast moet overleven en waar zijn collega in een kamer op het punt staat opgehangen te worden zijn er twee deuren. Eén om naar zijn collega te gaan en de ander geen idee. Hij weet het ook niet, hij hoort die gast en gaat de kamer binnen. Zie je later ineens de politie maken die deur gewoon open. Dat is echt een verschrikkelijk slecht detail.

- Ze acteren ook niet zo heel goed. Soms geen Xpressie

- In zo'n scène wil hij zien wat er met zijn collega gebeurt, kijkt ie door een gat in een houten muur. Hoort hij haar schreeuwen, loopt die door een groter gat waar hij in past. Dat is gewoon een vet slecht detail, dat zou je toch niet doen als je er zelf was.

+ Ja, het verhaal liep wel, maar het was niet best. De kills waren soso, dus ik blijf bij mijn beoordeling.

avatar van ibendb

ibendb

Ik heb deze niet gezien in 3D, dus je zag wel dat er veel dingen zijn waar je als 2D-kijker je alleen maar aan kunt ergeren.

Volgens mij gaat het in dit deel enkel om mensen zo creatief te doden. Van sommigen wist ik zelf niet waarom ze zo bruut dood moesten.

Is iemand het ook opgevallen dat het bloed ROZE is?

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik ben een groot liefhebber van de saw-reeks.

heeft toch zijn stempel op de horrorgenre gezet.

Daarom vind ik het zo jammer dat the final chapter

niet de grand finaly is waar ik op had gehoopt.

Plagiaat tekst + reacties verwijderd.

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Krijgen we alle antwoorden van Saw die we willen hebben in dit laatste deel van de Saw reeks?

Waar gaat dit laatste deel over? Nou eigenlijk gewoon een anderhalf uurtje knocken tussen Det. Hoffman en Jigsaw's ex-vrouw Jill Tuck! LOL! We hebben ook nog een of andere kerel genaamd Bobby Dagen die een zogenaamd slachtoffer is geweest van een Jigsaw-trap. Hij wordt natuurlijk getest in een spelletje! Dat gedeelte lijkt heel erg veel op Saw VI. Kevin Gruetert regisseerde Saw VI en ging eigenlijk Paranormal Activity 2 regisseren, maar werd teruggedwongen tot deze film. Jammer voor hem dus! Maar ja, hij heeft dan de laatste Saw-film geregisseerd. En ik kan makkelijk zeggen dat Saw 3D de bloederigste in de hele serie is. Man, jezus! Tis echt heftig! In deze film zitten maar liefst 11 traps, terwijl er in de andere films maar 7 inzaten. Maar vooral de Car Trap , daar zat ik met m'n hand voor de mond man. Man, die was heftig! In ieder geval Chester Bennington van Linkin Park zat erin samen met nog Scream Queen winnaar Gebby West en twee andere mensen. Dus: Chester, je zit in de gruwelijkste Saw-trap! Maar voor de rest was Saw 3D een prima filmpje en ik heb maar één minpunt. Dat minpunt is het acteerwerk. Ik dacht heel even dat M. Night Shyamalan dit regisseerde. Maar er zaten echt een paar slechte spelers in. Maar de terugkerende mensen: Det. Hoffman is weer goed, Jill (op de één of andere manier is zij mijn favoriete personage). Maar ook onze ouwe vriend Dr. Gordon is weer terug! (dat lijkt me trouwens geen spoiler hé). Dat was namelijk de grote hamvraag: wat is er met Dr. Gordon gebeurd na deel 1? Maar ook de mensen van The Public Trap: Brad en Ryan. Die kunnen niet acteren! En ook nog onze favoriete overlevers komen terug. Altijd leuk natuurlijk! Maar het is met name de laatste 15 minuten die we graag zien in Saw: het einde! We dachten bijna allemaal zo van: hoe zal Saw nou eindigen? Ik dacht namelijk al dat het na Saw III zou eindigen, helemaal niet dus! Maar het einde is echt krankzinnig. Ik vond het geniaal. Het is echt voor de fans! Het maakt me geen ene reet uit wat jij er zelf van vind, maar ik vond het geniaal! En dan krijgen we op het einde die geweldige muziek van Charlie Clouser weer te horen! Geweldig! En het enige waar Saw 3D dan op had moeten letten is het acteerwerk. Voor de rest was het allemaal prima. Het 3D was gewoon oké, niks bijzonders. De 3D effecten waren natuurlijk leuk vooral allemaal ledematen en die buizen die dan "in your face" komen. Maar Saw 3D was eigenlijk een prima filmpje, niet de beste maar zeker een waardige Saw-film! En tja, het acteerwerk mag dan misschien slecht zijn maar je kijkt die Saw-films toch niet om prachtig acteerwerk te zien? Maar ze hebben wel gelijk. Het acteerwerk is op vele punten zeer slecht. Ik kan makkelijk zeggen dat dit een waardige finale is en een prima afsluiter. Een 4,5 krijgt Saw 3D van mij! En dit had een 5 kunnen krijgen was het acteerwerk niet zo slecht. En de plot twist is weer te gek en de verhaallijn is top. Maar ik ga Saw denk ik wel missen na al die jaren. Dus kortom: prima film!

avatar van 009

avatar van Nitrouz

Nitrouz

ik ben opzoek naar de 3 beste saw films uit de reeks: wat is jullie mening?

I was geweldig, II was voldoende. De rest is troep.

Wat doet het zevende deel (!) in de Saw serie goed, en wat deed het slecht?

Laat ik beginnen bij het begin, de openingsscène was aardig. Maar ik mis als kijker ook maar enige binding met de personen in deze scène. Als opening doet 'ie het goed, en het was leuk om te zien hoe het publiek reageerde.

Het verhaaltje in de gehele Saw reeks is natuurlijk verwaarloosbaar, het is al snel duidelijk dat het slechts een excuus is om de meest zieke martelingen te vertonen.

Enige probleem hier was, dat de gore vooraan staat, en weer enige binding met de slachtoffers niet aanwezig is. Wat bij het eerste deel er wel was, was er hier niet.

Het is vooral een film voor de liefhebbers/fans van gore, het gaat maar door, en het gaat maar door. Het gaat eigenlijk nergens over, maar de zieke scènes blijven komen.

1,5* voor Saw VII

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Saw I, VI en III!

avatar van Lenzo

Lenzo

ik ben opzoek naar de 3 beste saw films uit de reeks: wat is jullie mening?

1, 2 , 3. Lekker op volgorde .

avatar van Tarkus

Tarkus

De 7de film uit de reeks, de laatste (eindelijk) en meteen ook de minst goede.

Als er al in de vorige filmen weinig sprake was van een goed scenario is dat in deze film al zeker niet.

Alles draait hem hier om hoe bloederig je iemand kan ombrengen, en hoe schokkender hoe beter.

Het is de laatste dus, en ik ben blij dat er een eind aan is gekomen, ik heb ze allemaal gezien, en er waren een paar uitschieters bij, o.a. deel 1 en 5 waren de betere voor mij.

Er zou alweer sprake zijn van deel 8, maar ik denk dat het voor mij hier toch ophoud, ze kunnen er als ze dat willen eeuwig mee doorgaan, maar dit laatste deel had al zovele flash-backs naar de vorige filmen dat ik zo'n vermoeden heb dat men nu wel uitverteld is.

Het is voor mij mooi geweest... om het op een wat sarcastische toon te zeggen..

avatar van Neder0001

Neder0001

puckb96 schreef:
Jill, slechte actrice! Die Gibson vond ik ook niet zo slecht.

Sorry, wut?! Gibson was zo ontiegelijk slecht, niet normaal meer man! Ik stoor mij vrijwel nooit aan slechte acteerprestaties maar bij Gibson irriteerde ik mij mateloos. Vooral dat stukje met Jill "I knew you were crazy the minute I laid eyes on you. Crazy. Okay, this is what we're going to do, Crazy." kwam er zo beroerd uit

avatar van jelleluiken

jelleluiken

Saw 3d, is een leuke film gezien te hebben.

- Het is het zijn echte kut krijsers.

+ de scene waarin zijn vriendin verbrand is egt criepie.

(eigen mening)

avatar van puckb96

puckb96

Neder0001 schreef:

Gibson, vond ik zelf niet slecht. Maar zijn dialoog was heel slecht. Ja, die "crazy" scene was inderdaad heel irritant of "she looks crazier then a sack full of cats". Wat de hell? Maar Jill ook hoor. Vond ik zelf. Vooral op het begin wat Erick noemde.

avatar van damianus

damianus

ik vind alle saw films wel leuk behalve deel1 dan

avatar van Lui

Lui (crew films)

avatar van isa_boy

isa_boy

het was de leukste deel ooit zelfs in 3D geen een van deze deel op hebben het overleefs alleen van de vorige deel hebben het overleefd waaronder dr gordon maar deze deel heefd niemand het overleefd en wat is het erg dat dr gordon ook nu de hanlanger was van jigsaw en hij heefd mark hofman opgesloten in het badkamer en het film eindigde net als van eerste deel het was best wel spannend en griezelig.