Scream 4 (2011)
Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox
Releasedatum: 14 april 2011
Plot Scream 4
"New decade. New rules."
Tien jaar is er verstreken sinds Sidney Prescott (Neve Campbell) haar laatste confrontatie had met de gemaskerde moordenaar Ghostface. Ze leeft nu geïsoleerd en ze heeft ze een boek geschreven dat veel lovende kritieken heeft ontvangen. Ze wordt echter uit haar dagelijkse routine getrokken als Ghostface weer verschijnt in Michigan, met als gevolg dat Sidney weer herenigd wordt met Dewey (David Arquette) en Gale (Courteney Cox).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- SCRE4M (MusicMeter)
Charlie Walker
Kate Roberts
Deputy Judy Hicks
TragieStar.*
You'll never know. Hoop dat dit 4de deel wel evengoed word als deel 1, al gaat dat moeilijk worden. En anders hopen dat het beter word als deel 3.
Kan nu echt niet meer wachten!
FillumGek
Het weerzien met de oude cast zorgt al voor een flink aantal sterren
apolicum
Zal wel niet veel beter zijn dan de vorige 3 delen.
Hoeft ook helemaal niet?
Als hij het niveau van deel 1 al BIJNA kan benaderen zal ik héééél content zijn
ference-b
na de trailer te zien zal het wel zo'n ''standaard'' slacht film zijn... de regels van de eerste delen komen te vervallen en de killer filmt nu alles..... hopelijk word het niet zo uitgeperst als de saw reeks... maaaaarrrrrr we zijn benieuwd natuurlijk en kan dus niet wachten
Phoebe318
Scream 1 was de eerste horrorfilm die ik helemaal geweldig vond!
Deel 2 & 3 waren leuke vervolgen, maar nu ben ik natuurlijk wel heel benieuwd naar deel 4!
clockwork72
Hier kijk ik erg naar uit. Hoop dat het wat wordt, maarja Wes Craven maakt hem dus dan wordt het sowieso goed.
yeyo
Craven heeft nochtans heel wat flops gemaakt de laatste twee decennia.
scream 4 is geschreven door de scenarist van de 1e en de 2e dus dat is sobieso al een sterk pluspunt.
kijk er echt naar uit, ik hoop gewoon dat hij al beter gaat zijn de de 3e...
Starmaster501
Wow, ik zag die trailer op de site van pathe, en daar was het gewoon een film die de vorige screams parodiëerd... Er zat gewoon veel humor in...
JulesTMNT
Was aanvankelijk was sceptisch, maar krijg hier toch ook wel zin in.
Skycrawler
Neve Campbell zal blij zijn met deze carriere revival. Waar is zij de laatste tien jaar geweest? Ik heb haar na Scream 3 in geen enkele memorable rol of film gezien. Craven heeft de laatste jaren ook alleen maar flops afgeleverd. Een uitgelezen kans voor hem om zijn portemonnee te spekken.
Elineloves
Nog precies 10 dagen !!
Ik begin alvast met aftellen
Ik doe met je mee, vind de Scream films echt heerlijk, en de trailer ziet goed uit.
Kisje
Ik ben erg benieuwd... Pas nog 2 delen gezien
, één van de komende dagen ook nog deel 3 meepikken en ik ben weer up-to-date en klaar om aan deel 4 te beginnen
Ik las al hier in de buurt een bioscoop die een Scream marathon gaat houden. Begint ergens 's avonds en ze eindigen uiteraard met Scream 4.
Maar ik hoef alleen maar de 4e te zien
JulesTMNT
Heb ook al met een vriend afgesproken alvorens naar de bioscoop te gaan een marathon van de eerste 3 films te houden
Al 1 stem?
Helaas kan ik de film niet zien op de exacte premiere datum
. Maar hopelijk wel snel, en dan lees ik de recensies van jullie wel
Sjoerdow
En dat weet je al na de trailer te zien
Moet je nagaan hoe goed ik ben
IcU
Ben benieuwd wanneer de eerste recensies binnenkomen. Eerste journalisten screening is al geweest.
TragieStar.*
Waar heb je dat vandaan dan? Oh, ik zie het al op IMDb
Wel balen hoor, ik dacht juist dat het de langste ging worden
Inderdaad. Scream 2 en 3 waren ook veel te langdradig, duurden bijna 2 uur. 100 minuten is meer dan voldoende voor een film als Scream. Ik hoop vooral dat ze het niveau van deel 1 kunnen benaderen.
Ik vond het juist sterk aan de scream reeks dat ze net ietsje langer duurden dan de standaard horror films....
Ik vond de 2e & 3e totaal niet saai eigenlijk...
Kan niet wachten om scre4m te zien eigenlijk!!
Mister Movie
Ik ben bang dat dit een Hele Slechte Film gaat worden...
Maar het blijft Scream dus ik zal em toch maar een bezoekje gaan brengen
Xan21
Heb alleen nog goede reviews gelezen hoor dus het zal wel mee vallen, alleen als je niet van dit soort genres houdt moet je er gewoon niet heengaan. Schijnt dat de openingscene alleen al de prijs van je kaartje waard is
En de film is niet 103 maar 110 minuten, mooie runningtime, deel 2 was misschien net iets te lang, maar deze vond ik echt geweldig samen met deel I, deel 3 voelde meer aan als een scooby doo film, het gemis van Kevin Williamson was duidelijk voelbaar...
Wes Craven gaf aan dat er maar liefst 8 deleted scenes op de bluray komen, of deze dan ook worden verwerkt tot een extended cut is nog niet duidelijk.
Niet stemmen als je de film niet gezien hebt!
TragieStar.*
Hoezo kan je al een review hebben gelezen terwijl de film nog niet eens uit is? Of is een review weer iets anders?

Scream 7

Horror, 1980

Horror, 1996

Final Destination
Horror, 2000
sheriffjaloeziecamcordermaskerboekvictimmesself-inflicted injuryvervolgsociopathmoordreddendonkere komediehouse partyseriemoordenaarauteurgemaskerde moordenaarziekenhuistiener filmslasherhuisinvasieself-referentialcousin relationshipphone callsatiricalmillennialspublicistfame-seekingnew generation horror iconmetacinematwist endingcrimecrimesreturn to hometownfilm within a film within a film masked killerabsurdjealous suspicionremakes amusedteen scream