• 9.379.410 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.034.079)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Bellatrix Lestrange

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

nakada

Het deel wat je in spoilers wil zetten selecteren en vervolgens op het uitroep-icoontje klikken boven het bericht-vakje.

avatar van Gijs2

Dank je!

avatar van supermovieman

supermovieman

Kelly92 schreef:

Ik ben nu 19 jaar en Harry Potter heeft me heel veel plezier en vrienden opgeleverd. Ik zeg nu zeker geen gedag, voor mij blijft Harry Potter iets wat we moeten blijven koesteren. De boeken kunnen we blijven lezen en de films blijven zien. Nog een paar maanden en de collectie boeken/films is compleet en ze zullen zeker niet op de plank blijven staan.

Mooi gezegd! Dit is precies hoe ik er ook over denk!

avatar van AandF

AandF

Laatst gezien in de bios, en het was een mooie afsluiter van de harry potter films.
Een paar dingen waren echt wel wat minder.., Een stuk minder.
Wat ik ten eerste nogal raar vind is dat perkamentus weet met logisch beredeneren, enja de slimme man wist alles, dat er dus een gruzielement in Harry Potter zat. Daarom waren ze ook verbonden en konden elkaar horen blabla. Oke dat Harry hier nog niet had over nagedacht na weinig toverervaring. Maar dat Voldemort dit dan zelf niet wist? beetje raar als je het mij vraagt... Verder vond ik het dan ook goedkoop gebracht dat de goede man Harry natuurlijk niet echt stierf, maar even in een tussenwereldje was en daarna gewoon weer gezellig ging ademen.. Pff... was het in het echt ook maar zo gemakkelijk! Die scene was overigens nog saai ook!
Verder een paar kleine dingen dat er na een erge gebeurtenis, ze allemaal weer vrolijk met hun toverstokje zwaaide. Beetje overdreven, maar oke, dat zien we door de vingers. En dan het einde. Pfff tenenkrommend slecht, dacht op het begin dat het een grap was. Verder kwam Radcliffe vaak niet geloofwaardig over, zijn acteerskills zijn niet van topniveau

maar goed, al met al vermakelijk laatste Harry Potter deel. krijgt van mij 3*

avatar van Humortje!

Humortje!

De film is in twee delen gestopt, dan hadden ze net zo goed het hele boek kunnen verfilmen, want toch veel dingen mis ik in de film.

Het einde is veel te snel afgeraffeld.

avatar van Jonas Schiffer

Jonas Schiffer

een prima film maar voorspelbaar dat kan beter

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Een waardige afsluiter van de Harry Potter filmreeks. Vind overigens dat deze film verhaaltechnisch nergens op afgerekend kan worden aangezien het boek word gevolgd. Er zijn inderdaad een aantal plotgerelateerde zaken waar deze film eventueel op afgerekend zou kunnen worden maar dat is op het conto van J.K. Rowling te schrijven, niet op die van David Yates.

Anyway, vind het mooi dat deze film naast uiteraard genoeg actiescenes ook veel gebruik maakt van stiltes. Een stilte kan soms oorverdovend werken en dat is ook in deze film het geval. Mooi gedaan. Verder zijn de special effects weer uitstekend, alhoewel het me blijft verbazen dat mensen op een bezemsteel laten vliegen er toch weer onrealistisch uit ziet. Ondanks alle mogelijkheden van tegenwoordig. Ik heb overigens de 2D versie gezien, zag wel duidelijk in welke scenes 3D net dat beetje extra hadden gegeven maar heb er voor m'n gevoel niets aan gemist.

Goed, al met al een vermakelijke film en een prima afsluiter. Het is geen 5 sterren materiaal maar dat hoeft ook niet. De film voldoet in mijn ogen aan de verwachtingen en haalt daarmee een dikke voldoende.

DonPeliculón

Vanavond ga ik 'm eindelijk zien, kan nu al niet wachten haha. Eerst nog even Deathly Hallows: Part I kijken om goed in de stemming te komen en daarna het grote eindspektakel aanschouwen. In 2D wel te verstaan, de reis zal eindigen zoals hij in 2001 begon.

avatar van TheVoice

TheVoice

Ik heb 'm gisteravond in 3D gezien. Wat een spektakel! Het was de eerste film die ik 3D in de bios heb gezien en het hele 3D-aspect was geweldig. Komt er nog bovenop dat ik dit een geweldige film vind (alle Harry Potters zijn trouwens geweldig). Het einde was misschien wat voorspelbaar maar dat mocht de pret niet drukken.

Jammer dat hiermee de reeks ten einde komt. Maar misschien komt er nog eens een soortgelijke serie, al is dit fenomeen moeilijk te evenaren.

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

Hm, je bent een van de eersten die zegt dat het 3D-effect wel leuk is. Naja, heb hem nu in 2D gezien, ga hem dan ook nog maar eens kijken in 3D. Ben eigenlijk wel benieuwd. Ik denk dat ik morgen ga!

DonPeliculón

Dit is het dan. Bijna een decennium nadat het allemaal begon mocht ik vandaag de laatste Harry Potter-film aanschouwen. Omdat ik de reis wilde eindigen zoals hij begon, wilde ik de film in 2D zien. De grote bioscoop werd daarom verruild voor een klein theater, en dat was zeker geen verkeerde keuze. Met een beetje fantasie zag ik een prachtige Potter-locatie in het gebouw met zijn smalle, donkere trappen en de sfeervolle verlichting.

De film is één grote aaneenschakeling van hoogtepunten. In snel tempo komen er emotionele scènes, actiescènes en vreugdevolle momenten voorbij. Fantastisch acteerwerk, uiteraard een zeer sterk verhaal, prachtige locaties en mooie muziek. De kijker wordt meegevoerd in een bevredigend slot van het verhaal waarmee een generatie opgroeide.

De slotscène is prachtig, vooral door de muziek van John Williams die terugkomt. Als vervolgens de aftiteling in beeld komt en Hedwig's Theme begint te spelen, is de reis voltooid. Terwijl ik de trappen afloop voel ik de violen me bijna begeleiden en besef ik dat het een voorrecht is geweest in deze tijd op te groeien.

Is dit dan het einde? Ja en nee. Er zal geen nieuw boek meer komen, en ook geen nieuwe film. Hooguit een uitgebreidere versie van elke film over een aantal jaar, iets waar ik zeer naar uitkijk. Maar voor hen die het willen zal het verhaal en de betekenis ervan altijd voortleven. De herinnering blijft. De volgende generaties kunnen ermee opgroeien. Onze kinderen kunnen ermee opgroeien. Het eindigt niet hier.

'You'll stay with me?'

• 2048 berichten

Mooie woorden, DonPeliculón. Zo heeft elke generatie wel z'n hoogtepunten

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ben 43 jaar oud (net) en mensen mina wat heb ik genoten van Harry Potter. Vanmiddag heb ik hem eindelijk gezien in 3D in Vlissingen en wat een film hebben ze ervan gemaakt. Natuurlijk mis je een aantal dingen uit het boek, maar dat is in elke boekverfilming.

Dat Rowling zo'n fenomenaal verhaal heeft kunnen verzinnen is werkelijk een wonder te noemen. Alles komt in het laatste deel netjes op z'n plaats en alle beginnetjes krijgen allemaal netjes een einde. Rowling mag zich wat mij betreft meten met grote verhalen-vertellers als Stephen King en Roald Dahl. De boeken zijn werkelijk heerlijk om te lezen en ik heb ze dan ook daadwerkelijk verslonden. Ik raad dan ook iedereen aan om in ieder geval de eerste twee delen te lezen; vind je het dan niks, dan moet je stoppen, maar niet stoppen na het eerste deel. Het eerste deel is slecht een introductie! Ik raad aan, als je Potter leuk vind en je hebt de boeken nog niet gelezen, omdat je misschien niet graag leest... Kan, maar probeer ze eens te lezen. Je zult merken dat je heel snel een boek uit hebt!!

De films zijn ook goed, maar veel minder "rijk" als de boeken. Bij de eerste film wist ik dat ze goede hoofdrolspelers hadden gekozen en het was verbazingwekkend om Radcliffe volwassen te zien worden! (en de andere spelers ook natuurlijk...) Wat zullen de drie hoofdrolspelers spijt hebben dat het allemaal voorbij is aan de ene kant, aan de andere kant zijn ze misschien ook wel weer opgelucht en dat ze verder kunnen in hun carrière. Ik hoop dat Radcliffe het Potter-imago van zich af kan spelen.

Het 3D effect in deze film is erg goed toegepast. Mooie diepte in de beelden en spetterende effecten. Ook prachtig is het einde van Voldemort, die uit elkaar bladderd.... Erg goed gedaan.

Rowling kan zeer zeker trots terugkijken naar de films die gemodelleerd zijn naar haar boeken. Eén ding uit de hele Potter-mania begrijp ik niet: waarom hebben ze er in Godsnaam zulke beroerde games van gemaakt? Dat is, wat mij betreft, een gemiste kans!

Prachtig verhaal, prachtige finale, prachtige effecten, prachtige 3D-effecten en niet te vergeten: prachtige muziek! In één woord samengevat: fenomenaal!!

5 *

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

Ik ben er vandaag voor de tweede keer geweest, nu in 3D, omdat ik daar toch wel benieuwd naar was. Het moet gezegd, zo erg was het niet. Het went snel, en bij sommige stukjes is het gewoon echt wel leuk en mooi. Soms is het een tikkeltje corny en lelijk, een beetje alsof je in een Eftelingattractie zit, maar een spektakelfilm als deze kon het eigenlijk best wel hebben.

Het einde vond ik helaas toch nog steeds minder, ik had gehoopt dat het me dit keer allemaal beter zou bevallen, maar helaas.

Maar laten we bij het begin beginnen.

Het komt wat traag op gang. Niet per se erg, maar ik kwam er tenminste niet meteen helemaal lekker in.
Dat komt helemaal goed vanaf Gringrotts. Prachtige graphics, prachtige muziek.

Nog even een klein inzakkertje bij Aberforth, hij stribbelt een minuutje tegen, en heel het 'twijfelen aan Dumbledore' gegeven wordt er nog even aan de haren bijgesleept, terwijl dat absoluut niet nodig was geweest voor het verhaal en voor het tempo van de film.

Eenmaal op Hogwarts is het genieten geblazen. Waar ik het de eerste keer nog wat rommelig en chaotisch vond allemaal, viel dat nu reuze mee. Er gebeuren wat dingen naast elkaar, maar dat is eigenlijk best prima uitgewerkt.

Wel iets teveel stomme grapjes op het verkeerde moment. De zaal kon weer even opgelucht lachen, maar eigenlijk vond ik het soms nogal misplaatst gezien de serieuze situatie waar ze inzitten.

Nog een klein puntje dat me opviel; het rondrennen van de studenten zodra de strijd begon. Waar renden ze allemaal heen, door elkaar? Had het niet wat georganiseerder gemoeten? De regisseur zal wel een chaotische sfeer hebben willen scheppen, maar puur logisch is het nogal raar.

Een stuk waar ik me dit keer toch ook best wel aan stoorde was Kings Cross. In het boek werkt het best prima, maar nu, -vooral bekeken vanuit de ogen van de niet-lezer, wat ik weleens probeer te doen- is het eigenlijk nogal een corny geheel. Zoals iemand al schreef, je verwacht bijna dat Morgan Freeman er nog even bijkomt. Niet erg denderend geacteerd en tekstueel ook niet al te sterk.

Net als de vorige keer vond ik, zoals ik al zei, het einde toch niet erg geslaagd. Het grootste minpunt vind ik nog steeds wel de manier waarop Voldemort sterft. Er is niemand bij, geen groot episch gejuich, dat had toch echt wel gemoeten vind ik, dit is een moment waar 8 films naartoe geleefd is. Ook de manier waarop hij sterft is zeer jammer. Ik had een lijk willen zien, maar nee hoor.

Het lijkt nu alsof ik de film helemaal niks vond, maar dit zijn gewoon alle minpunten opgesomt. Alles bij elkaar heb ik er heus wel van genoten, zaten er prachtige momenten in, en zag het er allemaal prachtig uit.

Toch zal 7.1 altijd mijn favoriet blijven. Zelf ben ik geen al te grote liefhebber van actie en epische gevechten en destructie, en de rust en de 'arthouse'sfeer in 7.1 lag helemaal in mijn straatje.

Ik ben tijdens de aftiteling nog zo lang mogelijk blijven zitten, om alle namen voor de laatste keer op het grote doek te zien verschijnen, onder begeleiding van het meesterlijke Hedwigs Theme. Voor de laatste keer.

avatar van bloodymagic

bloodymagic

Erg matige verfilming, veel te weinig aandacht geschonken aan de details. Doet het boek geen eren toe. Des al niet te min, toch een leuke film om weg te kijken.

avatar van Nigelwestland

Nigelwestland

Deze film geef ik een 4 en deze was gewoon beter dan deel 1 van relieken van de dood. Er zat veel actie in en ik heb echt genoten. Alleen sommige dingen had ik wel verwacht. Dus een 4

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

beste potter film naar mijn mening!

avatar van filmfilmfilm

filmfilmfilm

Ben geen potter fan maar na het zien van deel 1 moest ook deze even gekeken worden! Goed laatste deel!

DonPeliculón

Hm, hij is onder de 4 gezakt, voor het eerst volgens mij. Een absoluut dieptepunt op de vroege ochtend.

avatar van Mattiman

Mattiman

In de laatste film uit de reeks zijn Harry Potter en zijn vrienden op zoek naar de Gruzielementen, stukjes van Voldemorts ziel. Eens ze allemaal vernietigd zijn, kan hij het voor een laatste keer opnemen tegen zijn aartsvijand.

De acteurs in de hoofdrollen zijn gegroeid, ook in hun acteerkunsten. Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson verbleken echter bij namen als Ralph Fiennes, Maggie Smith en Alan Rickman die zowat elke scene stelen waarin ze spelen. De film is een reünie geworden voor alle grote Britse acteurs die ooit in Harry Potter hebben gespeeld, al komen ze soms maar een paar seconden voorbij.

De geweldige sfeer en prachtige beelden uit Part 7.1 maken plaats voor bijna continue actie, met slechts een paar rustmomenten. De ontsnapping uit Gringotts is fantastisch en alle actie komt natuurlijk samen in het ultieme gevecht op Hogwarts zelf. De special effects vliegen je om de oren. De mooie beelden worden ondersteund door schitterende muziek. De film scoort echter het meest op de, zoals altijd, fabelachtige en creatieve omgevingen. Dit alles ondersteunt het schitterende verhaal perfect.

David Yates heeft na 7.1 weer een pareltje afgeleverd, maar toch lijkt het alsof de goede man het nog altijd niet helemaal onder de knie heeft. Zo zijn er weer scènes die te kort of te lang duren, maar vooral: het had meer kunnen zijn. Het wordt nooit écht episch, en dat verdiende dit slotdeel toch wel. Om dan toch even de vergelijking te maken met het boek: waar waren alle magische wezens op Hogwarts? Voor het merendeel blijft de film loyaal aan het boek. Er zijn natuurlijk weer dingen die beter waren in het boek, maar enkele stukken zijn ook ten goede aangepast. En ja, het slot voelt net als in het boek vreemd aan, maar zo is de serie wel helemaal afgesloten.

Na tien jaar zit het er eindelijk op voor de filmversie van Harry Potter én voor de jongvolwassenen van vandaag die ermee zijn opgegroeid. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is een einde voor veel dingen en een tweede einde voor de lezers van de boeken. Fans mogen gerust zijn: dit is een volwaardige afsluiter van een fantastische reeks.

avatar van MovieDevil

MovieDevil

fuck die fucking harry potter die fucking bril van hem moet eg is weg

zo onrealistisch he want hij maakt al die gevechten en dan gaat ze bril nie eens kapot ofzo

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Hans Anders, jonguh!

nakada

Het is natuurlijk een toverbril.

Probeer deze spreuken eens : "reparo punttoets" en "accio spellingsboek".

MovieDevil schreef:

fuck die fucking harry potter die fucking bril van hem moet eg is weg

'Oculus reparo!' Schijnt altijd goed te werken.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

DonPeliculón schreef:

'Oculus reparo!' Schijnt altijd goed te werken.

Klopt, maar ik zou bij dit figuur de patronus gebruiken

avatar van Rodney9

Rodney9

ik ben er wel positief van
hoor veel mensen die zijn gaan janken over deze film, dat heb ik ook weer niet
ik heb me erg vermaakt met zowel de boeken als de films
met deze dus ook, ik ga het niet echt zo de film vergelijken met het boek (herriner ik me niet zozeer)
gewoon een goeie harry potter afsluiter

Paar dingen die ik niet mocht:

waarom sprong harry samen met voldemort naar beneden, sloeg helemaal nergens op, het had niets eens effect

Ron was veel te snel over de heen van zijn broer Fred heen

de kus tussen ron en hermelien was erg cliché

En gewoon dit is wel lollig:

in zowat elk minuut van de trailer hoorde je die domme schreeuw van voldemort, maar ik heb het helemaal niet gehoord in de film haha

avatar van ipman

ipman

dit bericht is gewoon zo dom dat ik wel een account moest aanmaken om te reageren

harry potter is gebaseerd op een boek dus ga niet zeiken dat het voorspelbaar is dat verwacht je dan toch ook als je een film kijkt die op een boek is gebaseerd OMFG

Jonas Schiffer schreef:

een prima film maar voorspelbaar dat kan beter

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Harry Potter is een sprookje... Dus het is logisch dat het zo vrolijk eindigt. Snap de mensen eerlijk gezegd ook niet die het einde dus cliché vonden.