• 9.378.163 stemmen

Faster (2010)

Actie / Drama | 98 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: George Tillman Jr.

Met onder meer: Dwayne Johnson, Carla Gugino en Billy Bob Thornton

Plot Faster

"Slow justice is no justice"

'Faster' vertelt het verhaal van Driver (Dwayne Johnson), een man die net vrijkomt na een jarenlange gevangenisstraf. Hij zat vast omdat hij tijdens een bankoverval erin is geluisd. Daarnaast is zijn broer toen vermoord. Nu wil Driver maar één ding; zijn broer wreken.

avatar van 606

Erg vermakelijke en harde wraak film met mooi achtervolging.

En deze keer was Dwayne eens een keer goed overtuigend.

3,5 ster

avatar van patrick17

patrick17

Slow Justice Is No Justice

Lekkere harde actiefilm die het daarvan vooral moet hebben.

The Rock speelt een prima rol in zo'n film als deze, en wat heeft

die vent een massa bij zich. Kolere das niet mis haha.

Het verhaal is opzich 13 in dozijn en welbekend. Voorspelbaarheid

in de film is ook groot te noemen. Er zat nauwelijks verrassingen in.

Dat had wat mij betreft beter gekunnen.

De actie daarin tegen, het brute compenseert dat toch wel weer gedeelte.

Wat mij betreft. Ik wou de film een 3.5 * geven maar dat vind ik toch

iets te veel van het goede!

3.0 *

avatar van Theunissen

Prima wraak film waarin de vaart goed zat. Gewoon lekker een simpel verhaaltje met veel actie en een lekker sfeertje. The Rock speelt zijn rol overigens prima en men heeft er goed aan gedaan om hem nauwelijks iets te laten zeggen in de film. Ook de rol van Billy Bob Thornton was wel aardig. Prima vermaak voor op een zaterdag avond.

avatar van gauke

gauke

Wat opgeblazen, duistere en uiterst geweldadig actieverhaal over wraak en vergeving, dat soms doet denken aan de spaghetti westerns. Een echte simpele popcorn film die vrijwel direct ter zake komt, zonder enige opbouwfase en de tegenstanders van de hoofdpersoon bieden nauwelijks verzet. Dwayne Johnson ziet er zo opgepompt uit als een bodybuilder. Ik heb er wel van genoten.

avatar van riinyosa

riinyosa

Lekkere wraakfilm die brengt wat het belooft; brute actie, weinig ruimte voor dialogen en een goede vaart. De twist richting het einde van de film vergt iets teveel van de geloofwaardigheid van de kijker maar dat neemt niet weg dat dit een vermakelijke 'no-brainer' is.

Dit zijn het soort films waarin we Dwayne Johnson willen zien.

So we got a telemarketer and a child molester, what's next, a lawyer?

Aardig maar cliche actiewerkje. The Rock doet waar ie goed in is en aardige bijrollen.

avatar van NovaChe

NovaChe

Leuke film, niet moeilijk. Gewoon lekker knallen en gaan met die handel. Duidelijk waar het over gaat, The Rock zit prima in zijn vertolking en Billy Bob deed het weer eens uitstekend in zijn rol.

Gewoon een film, kijken, niet nadenken.

schram101

Had ik pas nog een discussie met iemand over hoe cool The Rock was, bewijst ie in deze rol echt mijn ongelijk. Geniaal! De rol is hem op het lijf geschreven als een stalen spierbundel die met de slechterikken uit zijn verleden afrekent.

Visueel een pareltje, al komt dat mischien mede doordat ik een Bluray versie heb gezien, maar toch ook zeker door het mooie kleurgebruik. De muziek, de auto, de rol van Billy Bob Thornton. Alles is eigenlijk cool!

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Redelijk spannende en harde film met een goed verhaal !

Geen overdreven bloedige scenes en goed geacteerd ! De moeite waard !!

avatar van boemboem27

boemboem27

simpel maar niet onaardig filmpje.

eentje van 13 in een dozijn,maar ach aardig tijdverdrijf...

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Helemaal geen slechte actiefilm. Maar wat ik vooral kan waarderen, dat het verhaal ook nog eens klopt. Dat kun je lang niet van iedere actiefilm zeggen. Stoer mannetje, die hoofdrol-speler. Actiefilms zijn naast de spectaculaire actie ook vaak lachwekkend vanwege het slappe verhaal, zo niet deze film.

avatar van barcam

barcam

Degelijke wraak film met The Rock in een glansrol ook leuk om Billy Bob Thornton weer eens in actie te zien.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Prima actiefilm waarin The Rock de baas speelt.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Mooi film. The Rock doet weer zijn ding in deze film. Al ben ik van mening dat hij de vrouw van die politieman ook een bezoek had moeten brengen. Zij was de vriendin van zijn broer en zij heeft ze verklikt. Misschien heeft ie haar toch vergeven?

Voor de rest prima actie en een goed verhaal.

avatar van nextrow

nextrow

Wel een goeie film. Zelf had ik er meer van verwacht op het laatst krijgt i medelijden....... KILL EVERYBODY SPEAR NO ONE! Zoon type film had het moeten zijn Heb mij toch wel vermaakt 2.5

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Ik had hier erg hoge verwachtingen van, maar helaas.
erg jammer, nergens wordt de actie speciaal.
Driver loopt ergens naar binnen, schiet iemand neer en loopt zonder problemen weer naar buiten.
Dit word een aantal keer herhaald, tot er opeens de meest lachwekkende hitman ooit verschijnt.
Ook Billy Bob Thornton, wat een slechte acteur vind ik dit toch.
Nog geen 1 goede film op zijn naam staan en heeft in mijn ogen totaal geen uitstraling.
De film begint rauw in de gevangenis, maar na een uurtje gebeurt er nog amper wat en ook de twist zag ik al van halverwege aankomen.

2,5 tot grote spijt.

Iron Maiden schreef:

Ook Billy Bob Thornton, wat een slechte acteur vind ik dit toch

??

Vind je? Thornton, die ik eigenlijk helemaal niet ken, zet hier toch echt een geniale rol neer in mijn ogen!

avatar van vph1272qm

vph1272qm

billy bob is geweldig!!

beetje domme, maar lekkere actiefilm...

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

wat is er dan zo geniaal aan?

hij heeft totaal geen gezichtsuitdrukkingen behalve sloom uit zijn ogen staren.

zie je hem ooit zijn stem verheffen of iets anders, nee.

zelfde als bij Kevin Spacey het geval is.

schram101

Tja, mischien juist dat wel. Vind het een erg leuke rol van hem!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dwayne Johnson kan redelijk acteren, maar hier heeft ie toch wel een makkie. Hij heeft bijna geen tekst en het enige wat ie moet doen is boos kijken, schieten, autorijden en een paar klappen uitdelen. Het verhaal is eigenlijk als The Crow. Je gaat dood, maar je krijgt alsnog kans om voor eigen rechter te spelen en dan richt je gewoon ongegeneerd een slachtveld aan. Nu is The Crow natuurlijk vééél beter uitgewerkt. Met name The Crow 1 natuurlijk. Al vind ik deel 2 ook erg goed. Daarna wordt het huilen met de pet op.

Het schijnt een hommage te zijn aan de jaren 70 actiefilms en als je dus zin hebt in een vlotte macho actiefilm, dan moet je deze zeker even opzetten, want het is best een goede film. Ben je van jezelf een te realistisch ingesteld persoon, dan kan je deze film overslaan. Een erg interessant detail is dat het personage Driver 5 dagen lang met dezelfde onderbroek rondloopt, want als je oplet, heeft ie ook 5 dagen lang dezelfde kleding aan. Die kerel is gewoon heel erg toegewijd en zo zie ik het graag.

Een troef vind ik Billy Bob Thornton en ik had hem eerlijk gezegd al een tijdje niet meer gezien. Ik herkende hem zelfs niet eens de eerste keer dat hij in beeld kwam. Hij zet toch wel weer een prima rolletje neer. Maar goed, ook voor deze film geldt: Aangenaam in zijn simpelheid.

avatar van mock turtle

mock turtle

Goede wraak-film, die behalve actie ook nog een goed verhaal brengt, dat stukje bij beetje wordt prijsgegeven.

avatar van ssk

ssk

gewoon amazing wraak film, lekker wegkijken en genieten van Dwayne Johnson, zeker een aanrader!!!

avatar van ashiharry

ashiharry

vermakelijke film

avatar van gillie24

gillie24

Puur een wraakfilm, maar wel een hele goede en vermakelijke wraakfilm. The Rock (Dwayne Johnson) overtuigt in deze rol. Hiervoor had hij een aantal kinderfilms gemaakt, daar is hij toch niet op zijn plaats. Dit soort films ligt hem veel beter.

Geen topper, maar dat hoeft ook niet. Gewoon een goede wegkijker.

avatar van skidzo

skidzo

Leuk weg kijk filmpje maar toch verrassend. Zeker een aanrader als je een leuke film wil zien. opzich best goed opgezet alleen het eind vond ik een beetje zwakjes. Voor de rest veel plezier als je deze film wil zien.

avatar van mnvisser

mnvisser

Erg leuke film

avatar van mdrongelen

mdrongelen

Ik zag toch echt een kogel uit zn wang komen op t eind, die er 2 minuten later niet meer zat...??

avatar van ference-b

ference-b

leuke wegkijkfilm alleen na twee x te horen krijgen ''ik werd gedwongen'' moet er toch een belletje gaan rinkelen denk ik zo dat er misschien wel iemand achter zou zitten mja wie niet slim is moet sterk zijn zullen we maar zeggen

avatar van Basso89

Basso89

Niet erg bijzonder of diepgaand. Wel een leuk filmpje als je er niet al te veel van verwacht.