Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: George Tillman Jr.
Met onder meer: Dwayne Johnson, Carla Gugino en Billy Bob Thornton
Bekijk via Netflix
Plot Faster
"Slow justice is no justice"
'Faster' vertelt het verhaal van Driver (Dwayne Johnson), een man die net vrijkomt na een jarenlange gevangenisstraf. Hij zat vast omdat hij tijdens een bankoverval erin is geluisd. Daarnaast is zijn broer toen vermoord. Nu wil Driver maar één ding; zijn broer wreken.
Driver
Cohort #2
Cohort #1
Receptionist
cm_punk
Super film! Nog nooit een cam uitgekeken. In maart gaat deze jongen naar de bios!
Maar 1 ding snapte ik niet
Waarom gaat hij niet achter die vriendin van zijn broer? Hij wil toch iedereen afmaken?
Maar goed, er zaten ook een paar badass zinnen in om te citeren:
Sermon's over
Do what you need to do. You better be sure, cause its a long dark road you are hettin down.
Dwayne is terug in de actie genre!
hannes64
- 1926 berichten
De trailer moet je in feite ontwijken, een kleine sneakpeek was wel voldoende geweest.
Maar over de film zelf?
Geweldige actie met Johnson, perfect gecast in een actiefilm waar ie behoort te zijn.
Ik dacht even voor een moment dat Disney em in de hand had, maar had `t dus mis.
Dit soort goeie rauwe, harde actiefilms, daar hoort deze klerenkast in thuis.
En, ik vind deze ook nog z`n beste film tot nu toe.
Walking Tall was goed, samen met Welcome to the jungle.....maar deze slaat alles.
Als een soort van terminator roeit ie al zijn vijanden uit, op een bikkelharde manier.
Goed verhaal, snelle score, bloederige actie zoals `t hoort...eindelijk weer `s dè vertrouwde Rock in een verbazend goeie, snelle actiefilm.
Cop: "I created my own hell".
Driver: "And i am the demon who crawled out of it".

vrossi
Geef je helemaal gelijk, en over diepzinnige dialogen gesproken, flikker toch op en ga lekker stephen hawking kijken. daar zie je pas diepzinnige dialogen.
19dexter69
Idd een snelle film, lekkere actie & een goed plot. Zo zien we de Dwayne graag. Maar laten we eerlijk zijn, BIlly Bob zorgt ervoor dat deze film de A-status krijgt.
_Casper_
een vrij standaard maar wel lekkere snelle actie film, kijkt lekker weg en is prima om een keer gezien te hebben
mroffbeat
Gisteren "the kings speech" gekeken.. ik ben wel toe aan een makkelijke film vanaaf...
*rating komt later*
deGVR
Faster is een goede film die alleen net iets te veel op Kill Bill wil lijken (Vergelijk 'Driver' met 'the Bride' en het hele wraakverhaal), desalniettemin een actiefilm die er mag wezen.
Liakat
helemaal mee eens!!
super, super, super!!!
Maar over de film zelf?
Dit soort goeie rauwe, harde actiefilms, daar hoort deze klerenkast in thuis.
En, ik vind deze ook nog z`n beste film tot nu toe.
Cop: "I created my own hell".
Driver: "And i am the demon who crawled out of it".
Filmkriebel
Héhé, nog wel goed meegevallen. Zeker bovengemiddelde actiefilm met als rode draad een wraakverhaal die verzorgd geschoten is en met goed gedoseerde actie. Ook het vleugje drama en een onvoorziene twist op het einde ontbreken niet. De personages daarentegen zijn sterk eenzijdig en aan genreclichés ontbreekt het evenmin. Dwayne Johnson past inderdaad wel in zo'n film... acteren kan hij niet dus laat hem maar stoer doen. Grotendeels volgens het boekje en met weinig verrassingen, maar geen straf om te zien. 3*
teaser
Goede gerne film. Zonde dat de clou gelijk duidelijk is, maar voor de rest perfect uitgevoert.
Je had wellicht een vermoeden. Deze finale kwam nogal uit de lucht vallen want er was nu niet bepaald aanleiding om dit aan te zien komen, wel? Ik kreeg niet de indruk dat er een donkere kant aan Billy-Bob zat, anders dan zijn druggebruik. Agenten in films zijn nu eenmaal verslavingsgevoelig
De film keek verder wel lekker weg. The Rock is een van de weinige actie helden die wat meer kan dan alleen boos kijken
Ninto
Eindelijk! Dwayne in een rol die hem wel past. Hopelijk is die periode van fairy-tale films voorbij. Meer hiervan!
dennislaport
10 in een dozijn film, erg standaard en zeer voorspelbaar
verhaal komt zwak over, en de twist op het eind was WEL heel voorspelbaar en anders heb je niet opgelet
+ punten
mooie vrouwen, mooie auto's, keiharde actie, badguy tegen badguy
verstand op nul en gaan
3.0
Makkelijke vrijdagavond wegkijker.
En dat was nog eens mooi, laat ik hem nou net op een vrijdagavond gekeken hebben
Faster is als je de actiemomenten bekijkt best geslaagd. Lekker directe en brute actie wat prima te kijken valt. Dwayne ''The Rock'' Johnson doet het naar behoren. Ik ben blij dat hij weer terug is in het genre waarin hij wel weet te overtuigen. In al die zoetsappige Disneyfilmpjes was hij gewoon niet op zijn plek, met als dieptepunt zijn domme rol in het ongelooflijk treurige Tooth Fairy
In Faster mag hij weer lekker boos kijken, mensen kogels door de kop mag knallen en scherpe oneliners gebruiken. In die rol is hij wel goed te pruimen.
Aan Johnson ligt het dus niet, maar toch vond ik de film verre van bijzonder als je een paar aardige actiemomenten weg denkt. Een vrij standaard plot, wat onnodige, niet boeiende emotionele momenten en inwisselbare karakters. Ik heb eigenlijk teveel van dit soort filmpjes gezien om een standaard titel als deze nog echt te kunnen waarderen als het niet origineel wordt uitgewerkt. Maar voor de liefhebbers van een simpel knalfilmpje zou ik hem wel aanraden om eens een keertje naar te kijken. Heel slecht is Faster zeker niet.
mixmaster
ben het meer en deels wel met ajax&litmanen1 eens , alleen vind ik het niet 2,5 maar 3 sterren waard.
een heerlijke wraakactie film voor een vrijdagavond hahahaahaahahha.
mcdaktari
Ondanks het allemaal nogal voorspelbaar was en niks nieuws, heb ik me toch goed geamuseerd bij Faster. Gewoon een goeie aktie film met een rol voor Dwayne Johnson die hem op het lijf geschreven is. Zoals er hier al gezegd werd, een prima vrijdagavond film. Al moet ik zeggen dat ie op andere dagen ook niet verkeerd zou zijn.
mer1973
Leuk filmpje voor doordeweek, maar BIOSCOOP ONWAARDIG. ( in mijn ogen een B-film)
Script rammelde aan alle kanten, en dan hebben we het nog niet over het bedroefde acteergeweld.
Een zeer kleine 3 sterren.
Filmkriebel
Faster vind ik persoonlijk geen B-film. Hij is best aangenaam om naar te kijken en mist het schokkerige camerawerk die een film vaak verknallen. De actie is niet zo talrijk maar als er een actiescène komt, dan vond ik het wel dik in orde.
Eigenlijk mogen de bioscopen gerust eens terug wat goede actiefilms voorzien. Daar zijn er veel te weinig van.
GGG
Wat een geweldige heerlijke wraak/actie film. Was sceptisch omdat de vorige films met Dwane erg middelmatig waren maar na een paar minuten ben ik er echt goed voor gaan zitten en dat zegt genoeg! Dwane Johnson was echt goed. Lang geleden dat hij in mijn ogen zo uitblink. En wat een wraakblik... Ben het niet eens met anderen die het een B-movie vonden of een script dat rammelde! Film krijgt op IMDB 7 sterren van de 10 en dat zegt echt al genoeg dat je deze film zelf moet zien, ervaren, van genieten en beoordelen net als ik gisteren!
Waarom dan wel? Het enige pluspunt wat je uitlegt is dat je Johnson goed vond spelen. Dat deed ie op zich wel (al was zijn rol natuurlijk wel enorm makkelijk: boos kijken en schieten), maar dat maakt een film niet een topper. Helemaal niet 4,5*, wat jij ervoor geeft. Ik kan zo 50 films kijken die enorm op deze lijken en niet minder zijn.
mug13
Oke het verhaal is simpel,maar wat is dit een heerlijke film zeg(ik hou er zo van).En ja The Rock ik kan zijn films altijd wel waarderen.Acteren goed,keiharde actie en er hangt een lekkere agressieve sfeer rond in deze film.Van begin tot het eind geen moment verveeld.Aanrader(JA ZEKER).Naar mijn mening een uitstekende filmproductie.Veel kijkplezier mensen,want dat gaat deze film zeker opleveren.
Jij deelt alleen 4* en 5* uit zie ik in je profiel? Dit kan je toch niet serieus 5* geven....? 5* is perfectie. Nou, als dit perfectie is, dan kunnen we beter maar stoppen met films kijken.
mug13
Wat kan jou het schelen wat anderen doen.lekker op je zelf letten vriend.
Niks, maar het viel me op. Je hebt nu vanwege mij ook je stem met een vol punt verlaagd zie ik?
mug13
Nee zeker niet.Ik was al bezig met verlagen daarna las ik jou bericht pas,maar dat doet er niet toe.Zoals jij zei,je ziet alleen vieren en vijven in mijn profiel.Dat klopt.(1)Dat zijn voor mij films waar ik me eigen geen moment heb verveeld(2)het zijn films die ik vaker als een keer kan kijken zonder dat het irritant is/wordt.En als deze twee punten zich voordoen,dan ben je voor mij een 4 of een 5 waard.Ik vind het dus knap werk van een regisseur/acteur als ze dat voor elkaar kunnen krijgen.
mer1973
Prima idee.
Maar wel niet van dit niveau.
De GeuS
Een aardig 'revenge' filmpje, die sterk begint, maar naar het einde toe clichématig afzakt naar de middelmaat. Ik vond vooral de verhaallijn van de 'huurmoordenaar' onnodig en de gekozen acteur ervoor een totale 'miscast'. 'The Rock' deed het naar behoren; weinig praten, boos kijken en een beetje knallen; kleine 3*
lordhumangus
Eindelijk is ie weer thuis waar hij hoort te zijn aktiefilms van weinig woorden, moeilijk kijken en hoop daden i.p.v. rond te huppelen als een halve gare in achterlijke ballerina pakjes in Tooth Fairy.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Dear Frankie
Drama, 2004