• 9.373.561 stemmen

Faster (2010)

Actie / Drama | 98 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: George Tillman Jr.

Met onder meer: Dwayne Johnson, Carla Gugino en Billy Bob Thornton

Plot Faster

"Slow justice is no justice"

'Faster' vertelt het verhaal van Driver (Dwayne Johnson), een man die net vrijkomt na een jarenlange gevangenisstraf. Hij zat vast omdat hij tijdens een bankoverval erin is geluisd. Daarnaast is zijn broer toen vermoord. Nu wil Driver maar één ding; zijn broer wreken.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Gezien tijdens een trip in New York. Keiharde actie afgewisseld met humor en drama. Een prima B-film die lekker weg kijkt. Dwayne Johnson acteert cool en hij heeft fijne oneliners. Vooral de achtervolging scènes zijn erg stoer gefilmd. Dit is weer eens een ouderwetse actiefilm die niet leunt op CGI effecten; dat is ook wel weer eens fijn. Ook Billy Bob Thornton heeft een lekkere foute rol als bad cop.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Héhé, nog wel goed meegevallen. Zeker bovengemiddelde actiefilm met als rode draad een wraakverhaal die verzorgd geschoten is en met goed gedoseerde actie. Ook het vleugje drama en een onvoorziene twist op het einde ontbreken niet. De personages daarentegen zijn sterk eenzijdig en aan genreclichés ontbreekt het evenmin. Dwayne Johnson past inderdaad wel in zo'n film... acteren kan hij niet dus laat hem maar stoer doen. Grotendeels volgens het boekje en met weinig verrassingen, maar geen straf om te zien. 3*

avatar van The Oceanic Six

Makkelijke vrijdagavond wegkijker.

En dat was nog eens mooi, laat ik hem nou net op een vrijdagavond gekeken hebben

Faster is als je de actiemomenten bekijkt best geslaagd. Lekker directe en brute actie wat prima te kijken valt. Dwayne ''The Rock'' Johnson doet het naar behoren. Ik ben blij dat hij weer terug is in het genre waarin hij wel weet te overtuigen. In al die zoetsappige Disneyfilmpjes was hij gewoon niet op zijn plek, met als dieptepunt zijn domme rol in het ongelooflijk treurige Tooth Fairy

In Faster mag hij weer lekker boos kijken, mensen kogels door de kop mag knallen en scherpe oneliners gebruiken. In die rol is hij wel goed te pruimen.

Aan Johnson ligt het dus niet, maar toch vond ik de film verre van bijzonder als je een paar aardige actiemomenten weg denkt. Een vrij standaard plot, wat onnodige, niet boeiende emotionele momenten en inwisselbare karakters. Ik heb eigenlijk teveel van dit soort filmpjes gezien om een standaard titel als deze nog echt te kunnen waarderen als het niet origineel wordt uitgewerkt. Maar voor de liefhebbers van een simpel knalfilmpje zou ik hem wel aanraden om eens een keertje naar te kijken. Heel slecht is Faster zeker niet.

avatar van mer1973

mer1973

Leuk filmpje voor doordeweek, maar BIOSCOOP ONWAARDIG. ( in mijn ogen een B-film)

Script rammelde aan alle kanten, en dan hebben we het nog niet over het bedroefde acteergeweld.

Een zeer kleine 3 sterren.

avatar van james_cameron

Vlotte aktiefilm, visueel indrukwekkend: veel coole shots en een hippe montage. Johnson is prima in de overwegend zwijgzame hoofdrol. Inhoudelijk stelt de film helaas teleur. De makers vonden het blijkbaar nodig om het eenvoudige gegeven op te moeten leuken met allerlei onnodige subplots. Vooral het subplot met de huurmoordenaar die achter Johnson aanzit is op het belachelijke af. Er wordt ook teveel achtergrondinformatie verschaft, zodat er niets aan de verbeelding wordt overgelaten. Jammer, want een wraakfilm als dit werkt doorgaans beter met zo min mogelijk plot. Onderhoudend genoeg, dat wel, maar hier had meer ingezeten. Belachelijke titel, overigens. Dekt de lading absoluut niet.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Vlotte actiefilm met een zeer goeie Dwayne "The Rock" Johnson als Ex con...

Verhaal wordt simpel dat zelfs de personen met een IQ van een aardbei super vinden

Alleen de namen..

Driver,Cop,Killer Hoe simpel is dat gemaakt..=)

Scenes komen zeer snel op gang, geen trage emotionele scenes (af en toe eentje) maar het merendeel is boem baf...zo heb ik het graag soms...maar het spijtige is dat de twist wel héél erg duidelijk te merken valt...

4/5.0*

avatar van Zinema

Luchtige actie.

Die deels om zeep wordt geholpen door de verplichte en voorspelbare twist. Toch weten de acteurs het allemaal redelijk goed te doen en helpt het tempo, op een paar kleine inkakkertjes en wat flauwe zijplotjes na, mee aan een prettige zit.

Goed.

avatar van stinissen

Redelijke aktiefilm met en groot nadeel, vervelende personages er is er niet een waar je beetje symphatie voor hebt.

avatar van dave

dave

Hersenloos vehikel dat door een prettige cast en overzichtelijke regie van de middenmoot wordt gescheiden. Geen warrige, onduidelijke beelden tijdens achtervolgingen of confrontaties. Au contraire, met gevoel voor ritme en inzicht geschoten, wat een verademing biedt tegenover andere films uit deze stal. De actie wordt gelukkig ook recht voor de raap gebracht. Het verhaal rommelt weliswaar een beetje en het einde komt niet totaal onverwacht aangevlogen, maar een luchtig gebakken script kan blijkbaar evenzeer smaken. Johnson speelt zoals vanouds, met zijn gespierde gezicht op automatische piloot. Thornton kan daarentegen iets meer met zijn personage aanvangen, hetgeen hem zonder meer lukt. Enkel de Britse 'Killer' blijkt een groentje te zijn en wekt eerder ergernis op, terwijl zijn rol tot grotere zaken in staat is.

Lekker borrelhapje.

3,00 (3,25)

avatar van Macmanus

Macmanus

Jammer.

Weer een film die het maar niet weet door te zetten. Het begint als een vlot actiefilmpje. Wat karakters worden geïntroduceerd en we komen er achter dat Dwayne Johnson wraak gaat nemen op de gasten die zijn broer hebben vermoord. Verre van origineel, maar als de maker het gaspedaal ingedrukt houdt hoor je mij 90 minuten niet klagen.

Helaas neemt hij steeds meer gas terug en is van het Faster waar de titel van spreekt weinig over. Vervelendste was ook vooral dat de rust niet werd gezocht bij Johnson zijn karakter. Dat had nog best kunnen werken. Maar de rust komt van allemaal bijkarakters. Hitman gaat trouwen (niet grappig en saai intermezzo) Agent heeft vrouw/zoon problemen (uiteindelijk zo mager uitgewerkt dat het er beter helemaal uit had moeten blijven.) en zo gaat de film alle kanten op.

Het is jammer, want het had makkelijk met meer power en focus op 1 persoon in de buurt kunnen komen van recente goede USActiefilms.

Nu is er niet meer dan 2.5 sterren. van te maken.

avatar van blurp194

blurp194

De eerste paar minuten zijn geniaal en beloven een meesterwerk van spanning. Maar helaas verslapt het verhaal bij het eerste zijplotje. Toch blijft er nog steeds een goede film over.

Met een paar goeie oneliners, en een paar mooie scenes is dit toch echt wel vakwerk, en een mooie film om te gaan zien als je iets met dit genre hebt.

avatar van 606

Erg vermakelijke en harde wraak film met mooi achtervolging.

En deze keer was Dwayne eens een keer goed overtuigend.

3,5 ster

avatar van patrick17

patrick17

Slow Justice Is No Justice

Lekkere harde actiefilm die het daarvan vooral moet hebben.

The Rock speelt een prima rol in zo'n film als deze, en wat heeft

die vent een massa bij zich. Kolere das niet mis haha.

Het verhaal is opzich 13 in dozijn en welbekend. Voorspelbaarheid

in de film is ook groot te noemen. Er zat nauwelijks verrassingen in.

Dat had wat mij betreft beter gekunnen.

De actie daarin tegen, het brute compenseert dat toch wel weer gedeelte.

Wat mij betreft. Ik wou de film een 3.5 * geven maar dat vind ik toch

iets te veel van het goede!

3.0 *

avatar van Theunissen

Prima wraak film waarin de vaart goed zat. Gewoon lekker een simpel verhaaltje met veel actie en een lekker sfeertje. The Rock speelt zijn rol overigens prima en men heeft er goed aan gedaan om hem nauwelijks iets te laten zeggen in de film. Ook de rol van Billy Bob Thornton was wel aardig. Prima vermaak voor op een zaterdag avond.

avatar van schram101

schram101

Had ik pas nog een discussie met iemand over hoe cool The Rock was, bewijst ie in deze rol echt mijn ongelijk. Geniaal! De rol is hem op het lijf geschreven als een stalen spierbundel die met de slechterikken uit zijn verleden afrekent.

Visueel een pareltje, al komt dat mischien mede doordat ik een Bluray versie heb gezien, maar toch ook zeker door het mooie kleurgebruik. De muziek, de auto, de rol van Billy Bob Thornton. Alles is eigenlijk cool!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dwayne Johnson kan redelijk acteren, maar hier heeft ie toch wel een makkie. Hij heeft bijna geen tekst en het enige wat ie moet doen is boos kijken, schieten, autorijden en een paar klappen uitdelen. Het verhaal is eigenlijk als The Crow. Je gaat dood, maar je krijgt alsnog kans om voor eigen rechter te spelen en dan richt je gewoon ongegeneerd een slachtveld aan. Nu is The Crow natuurlijk vééél beter uitgewerkt. Met name The Crow 1 natuurlijk. Al vind ik deel 2 ook erg goed. Daarna wordt het huilen met de pet op.

Het schijnt een hommage te zijn aan de jaren 70 actiefilms en als je dus zin hebt in een vlotte macho actiefilm, dan moet je deze zeker even opzetten, want het is best een goede film. Ben je van jezelf een te realistisch ingesteld persoon, dan kan je deze film overslaan. Een erg interessant detail is dat het personage Driver 5 dagen lang met dezelfde onderbroek rondloopt, want als je oplet, heeft ie ook 5 dagen lang dezelfde kleding aan. Die kerel is gewoon heel erg toegewijd en zo zie ik het graag.

Een troef vind ik Billy Bob Thornton en ik had hem eerlijk gezegd al een tijdje niet meer gezien. Ik herkende hem zelfs niet eens de eerste keer dat hij in beeld kwam. Hij zet toch wel weer een prima rolletje neer. Maar goed, ook voor deze film geldt: Aangenaam in zijn simpelheid.

avatar van wwelover

wwelover

Prima actiefilm, geen hoogstaand plot maar wel eentje die gewoon boeiend is gedurende film, enige wat jammer is zijn sommigen subplotjes die of niks toevoegen, of zo matig zijn uitgewerkt dat ze alsnog niks toevoegen. Daarentegen zag het er visueel heel strak uit, fijne camerashots ook. En Clint Mansell deed de muziek, had ik niet verwacht voorafgaande, maar je merkt het wel, hele strakke score weer. Ik moet wel zeggen dat ik een groot liefhebber van Dwayne 'The Rock' Johnson ben, en ook hier laat hij zich van zijn beste kant zien, nou was deze rol dan ook niet heel lastig. De bijrollen zoals Billy Bob waren ook prima.

avatar van Insignificance

Insignificance

Verrassend aardig actievehikel, al moet het na verloop van tijd wat terrein prijsgeven. Van het verhaal hoef je uiteraard niet veel te verwachten, maar het opent in ieder geval veelbelovend. Fraai camerawerk, dito gekleurd, lekkere muziek en zolang Johnson niet al te veel tekst, drama of iets soortgelijks krijgt toebedeeld, is 'ie imposant en meedogenloos. Jammer dat het eigenaardige sfeertje nogal eens plaats moet maken voor de nodige plotterij.

Wat dat betreft net iets teveel vet om het lijf. Killer lijkt een markante verschijning, maar blijkt uiteindelijk toch niet zo'n succes te zijn en richting einde wordt het steeds een tikkeltje moeizamer. Het zijn de momenten wanneer Johnson aan het werk wordt gezet, die 't 'm doen. Misschien niet al te spectaculair, maar Tillman Jr. neemt het op best coole wijze onder de lens. Levert een aantal sierlijke duels op, waaronder een paar op wielen.

avatar van El ralpho

El ralpho

Hapklare Rock

Al mist deze film wel de nodige originaliteit in de opzet van zijn verhaal de twist aan het einde is leuk gevonden. Jammer dat de film verder de nodige actie ontbeert: bij een film met Dwayne Johnson in de hoofdrol verwacht je gewoon meer. Het gaat hem allemaal wel erg gemakkelijk af, en van echte actie scene's is nauwelijks sprake en als ze er eenmaal komen vraag je je af waar het échte vuurwerk nu blijft.

Opzet is leuk en prima voor een actiefilm, jammer dat deze actie grotendeels achterwege blijft. Volkomen begrijpelijk dat deze van de release lijst van Pathé afgehaald is. Dit noemt men nu namelijk van een koude kermis thuiskomen.

avatar van Minotaures

Minotaures

''I created my own hell.''
- And I'm the demon who crawled up out of it.''

Een uitstekende wraakfilmpje van Johnson.

Naast zijn WWE carrière, heeft die ook geweldige rollen in films op z'n CV staan. Ik heb zijn meeste films gezien en ik vond hem elk rol goed spelen en er goed bij passen. Best een goede acteur dus.

Het verhaal is niet zo bijzonder. Erg simpel, maar het is spannend en bomvol actie en achtervolgingen. Nadat Driver, zijn broer en de overige bendeleden werden belaagd en, op Driver na vermoord, heeft die nog maar één doel; wraak op z'n ouderwetse manier. Zo spoort die dus zijn belagers één voor één op en vermoord die hun in koelen bloede. Nadat er een paar andere personen hiermee bemoeien, wordt het een spannende kat-en-muisspel.

De personages zijn boeiend om te volgen, ieder met z'n eigen probleem. Zo heb je een politieveteraan met drugs- en relatieproblemen, een huurmoordenaar die aan andere dingen denkt en hem van zijn werk belemmert en een geweldige personage die door 'The Rock' wordt gespeeld. Elk personage met een criminele achtergrond die hij moet vertolken zijn altijd geweldig en dat allemaal aan de houding en uitstraling van Johnson te danken.

De actie zit goed in elkaar, het is niet altijd super overdreven. Er zitten ook wat achtervolgingen in, met een paar mooie auto's. De speelduur en tempo zijn prima, het werd nergens saai of langdradig. Dat is allemaal in balans. Dus qua al die dingen is het prima te volgen en enorm vermakelijk om naar te kijken.

De afwerking van het verhaal is, voor een simpele, goed gedaan. Met hier en daar wat emotionele momenten (Driver's confrontatie met een belager, die nu over God preekt) en natuurlijk wat wendingen en twists (hoe het echt in elkaar zat tijdens de roof, wat voor rol had elk belager, wie was het meesterbrein, etc.). Het is dus aan de kijker de taak om er goed bij te blijven en niet af te dwalen...

Zulke actie-types zijn meestal interessant om een keer te zien, maar deze maakt het extra speciaal vanwege 'The Rock' die een goed personage neerzet.

avatar van Number23

Number23

Keek enorm uit naar deze actiefilm! Valt lichtjes tegen ondanks wat bekende koppen, waaronder Gugino, Grace en Awele Aginnuobehje of hoe die gast uit Lost ook heet.

Verhaallijntje van die moordenaar begon zeer interresssant, maar zakt aant einde ver naar beneden. Jammer had meer wow-momenten verwacht.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Kan er mee door deze 'No-Brainer'...

Cliché wraakverhaaltje waar nog geen seconde verder of dieper over hoeft worden nagedacht. Film heeft de neiging om zichzelf net wat te serieus te nemen maar dat komt nogal onbeholpen over.
Ik bedoel in hoeverre moet je een Engel des Wrake in een Chevy Chevelle Muscle Car en een op hem jagende hitman in een dikke Ferrari serieus nemen... Niet bepaald Low Profile zal ik het maar noemen

Geheel is wel aardig vormgegeven en dat doet de wat krampachtige manier van acteren iet wat vergeten. Thornton is echt zwaar onder niveau en bovendien te jong om bijna gepensioneerd te zijn. Muziekkeuze was ook behoorlijk cliche (nummers uit The Big Lebowski en Lock, Stock... bv).
Jammer genoeg nauwelijks vrouwelijk schoon om van te genieten maar goed een Oranje Pontiac GTO als vluchtwagen maakt dan weer veel goed

Faster, niet onaardig voor de vrijdagavond.

avatar van filmamator

filmamator

Lekker wraakfilmpje dat prima wegkijkt. Deed me bij vlagen ook wel aan Kill Bill denken. Bijvoorbeeld met dat schot door z'n hoofd en dat die dan, hoe wonderbaarlijk genoeg, niet doodgaat, maat 'opstaat' en de moordenaars achterna gaat. De koelbloedigheid van 'The Rock' was ook mooi om te zien.

Voldoende.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Actiefilmpje dat lekker vlot wegkijkt. Het verhaal is voldoende voor een actiefilm, al is het wel jammer dat je de plotwending al van mijlenver ziet aankomen. Positief punt aan Faster is Dwayne Johnson, of zal ik hem maar noemen bij zijn bijnaam: The Rock. Want als je hem daar zo ziet rondlopen in de film, lijkt het wel een levende blok beton. Met zijn imposante verschijning vind ik hem dan ook altijd een geweldig figuur voor een actiefilm (alleen jammer dat dat niet volledig tot zijn recht kwam, door hem zo weinig te laten knokken in deze film).

avatar van Zeriel

Zeriel

Doorsneefilm met aardige momenten. Dwayne Johnson is fysiek indrukwekkend, en kan ook nog eens heel goed auto rijden. Verder heeft het allemaal niet veel om het lijf.

avatar van Justinw

Justinw

Aardige poging maar toch te simpel. Je zit er meteen in door een badguy die dwars door de laatste door naar de vrijheid loopt en vervolgens heroïsch begint te rennen.

De montage is aardig evenals de filters. Het lijkt alleen of ze een volwassen film willen maken waar eigenlijk cheesy meer op zijn plek is. Dwayne Johnson hoort in cheesy actie films. De regisseur wil echter met een goed in elkaar stekende thriller plot op de proppen komen. Dit werkt niet omdat het plot zowel slecht als niet op zijn plaats is. De hele rol van Thornton is puur op die laatste twist gebouwd en komt totaal niet hard aan. Je weet namelijk na een tijdje wel dat er toch wel meer zal schuilen in zijn character aangezien het nogal wat screentime krijgt.

Dwayne Johnson is door dit plot ook totaal niet op zijn plaats. Had de regie het puur een simpele actiefilm laten worden was het geen probleem. Maar er moest zo nodig karakter ontwikkeling zijn, waar een stoere jongen ook een zachte kant heeft en kan vergeven.

Nee de film heeft toch echt 2 dingen willen combineren die normaal gesproken niet echt samengaan.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Faster. Per ongeluk briljant, of gewoon ordinair slecht?

Je kunt je afvragen of de film een briljante les is in moraal: schuld en vergiffenis, goed en kwaad. Misschien is dat neveneffect wel per ongeluk, door een slecht geschreven script. Een korte analyse.

The Rock opent de film met veel vaart en vastberadenheid. Waarom? Zijn broer is omgelegd. Hoe kan dat ? Het waren allebei bankovervallers. Risico van het vak, lijkt me. Vervolgens ontvouwt zich een wraakfilm a la The Punisher (compleet met gestaar naar een oude foto) waarbij het lijkt alsof zijn gezin is afgeslacht. Nee, zijn criminele broer legde het loodje omdat zijn vriendin hen verraden had. Die vriendin komt overigens nergens in de film voor, maar wel de boeven die toevallig net even slimmer waren dan The Rock en zijn broer.

De goodguy (is hij dat wel?) opent vervolgens een genadeloze klopjacht en deinst er niet voor terug ijskoud te executeren, zelfs na smeekbedes pompt hij mensen kogels tussen de ogen. Als hij zijn vader wil executeren volgt een compleet overbodige scène met zijn moeder. Echt een dood verhaallijntje. Maar als een neger ineens met een bijbel gaat zwaaien, toont hij genade. Zijn hele handelen in de film heeft evenveel samenhang als een varken in een moskee.

Ondertussen volgen we Cop, een sleazy agent die enerzijds wordt neergezet als corrupt, anderzijds als aardige man met een dik zoontje. Je weet halverwege de film al wel waar dit naartoe gaat, en ook voor hem geldt: is hij nou goed of slecht?

Dan die malle hitman, die de hele film rondvliegt als een vuurpijl zonder stokje. Hij is er voor wat actie, verder een totaal overbodig personage. Zijn hele achtergrond en relatie met Maggie Grace is volkomen overbodig. Gek genoeg wordt zijn personage nog meer uitgediept dan dat van de hoofdpersoon.

Is de film een les in goed en kwaad? Nee. Was de schrijver high, en zijn pagina's van verschillende scripts samen in 1 schoenendoos bij een filmproducent belandt? Absoluut.

Camerawerk, montage en acteerwerk dikke voldoende. Maar niemand wist ècht waar hij mee bezig was.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Snoei harde aktie film met thriller elementen.

Met Dwayne Johnson in vorm cool en onverschrokken personage.

Hele goede film in zijn genre.

Voor de aktie liefhebber.

Een heuse aanrader vol spanning op het puntje van je stoel.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Faster is allereerst al een belachelijke titel voor een film die continue geremd wordt door niet boeiende zijplotjes. Elk karakter dat er niet toe doet, moet een langdradige uitleg krijgen. Iets wat totaal niet werkt in een wraakfilm.

De actie blijft beperkt: een paar slecht in beeld gebrachte auto-achtervolgingen, mis schieten op 5 meter afstand en een warrig messengevecht.

Dwayne Johnson acteert matig, alleen de scene met de bijbelverkoper vond ik wel aardig.

Het verhaal is verder walgelijk voorspelbaar. Alle clichés die je kan bedenken komen voorbij. Van de agent die van de drugs snoept, tot aan de huurmoordenaar die naar een carriereswitch snakt.

Wat mij misschien nog het meest stoort, is dat je voortdurend opgewarmd wordt voor rauwe en keiharde actie, maar steeds weer bedrogen uitkomt. Een lekkere montage waarbij we overspoeld worden met glimmende spieren en vuurwapens, wordt teniet gedaan door een slap en kort vuurgevecht.

Er zijn nogal wat andere dingen op te noemen, waar ik mij vreselijk aan stoorde, maar ik wijt er liever niet teveel tekst aan.

Zwaar onvoldoende.

avatar van Legan

Legan

Op mij komt Faster over als een soort ode aan de coole B-actiefilms van weleer. Helaas blijft het maar bij een halfslachtige poging. Dwayne "The Rock" Johnson doed gewoon zijn ding, maar andere belangrijke cast members als Billy Bob Thornton en Oliver Jackson-Cohen zijn gewoon zwaar ruk. De eerste is een slechte grap waarbij je direct al doorhebt dat hij de slechterik is terwijl de tweede... Wel, ik weet niet was hij was, maar zeer zeker geen Killer. Slechter kom je ze niet vaak tegen.

Wat ik mis zijn sterke en aangedikte personages, sterke coole muziek (laatste song is wel top (The Heavy met Short Change Hero; ook bekend van hun hit How You Like Me Now?)), de vette oneliners, … Desondanks goed genoeg bevallen voor een kleine voldoende.