• 9.376.895 stemmen

Faster (2010)

Actie / Drama | 98 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: George Tillman Jr.

Met onder meer: Dwayne Johnson, Carla Gugino en Billy Bob Thornton

Plot Faster

"Slow justice is no justice"

'Faster' vertelt het verhaal van Driver (Dwayne Johnson), een man die net vrijkomt na een jarenlange gevangenisstraf. Hij zat vast omdat hij tijdens een bankoverval erin is geluisd. Daarnaast is zijn broer toen vermoord. Nu wil Driver maar één ding; zijn broer wreken.

avatar van erpunited

erpunited

Lekkere actiefilm. Geen moeilijk verhaal of moeilijke dialogen. Éenvoud en lekkere actie. Had er niet veel van verwacht maar ik werd aangenaam verrast.

avatar van Thorak

Thorak

Standaard werkje dat netjes de clichés van het genre volgt. Dwayne Johnson deed het erg goed in deze film, Billy Bob Thornton daarentegen kan aanzienlijk beter dan wat hij hier laat zien en valt dan ook zwaar tegen.

Voor een pretentieloze prent als deze is het zeer goed vermakelijk en daarom 3.5*

Ik verwachtte een zware B-film, maar dat viel heel erg mee. Het budget zal ongetwijfeld niet heel groot zijn geweest en daardoor dus een B-film, maar dat zie je er niet echt vanaf (behalve dan het acteren van Billy Bob).

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Toen ik de voorkant zag van deze, keurde ik hem direct af. Wat een hersenloze spierbundel lijkt ide "rock" toch. Maar ik vond deze echt heel sterk hoor. Gewoon niet te veel zinnen voor Rock, maar lekker rammen en brute actie....

avatar van @quikfit

@quikfit

Een lekkere simpele film....wraak....hij zal ook wel niet veel gekost hebben,desondanks prima vermaakt.

avatar van Melosi

Melosi

Aangenaam verrast door deze film.

Ondanks dat je al snel weet hoe het verhaal verloopt, kijkt de film goed weg door de actie, muziek en manier van filmen.

Daarom geef ik het ook een 4* omdat het niet vaak voorkomt dat een verhaal wat zo voorspelbaar is toch nog lekker weg kijkt. Zeker een aanrader.

avatar van sofripa

sofripa

Hallo zeg. Zelden zo een heerlijk wraakfilmpje gezien. Vooraf dacht ik dat alles 'B' was wat de klok sloeg. Feitelijk is dat ook zo, echter de uitvoering is super te noemen. Johnson overtuigd zeer als wraakbaas met weinig tekst. Ook de bijrollen zijn prima. Evenals camerashots en muziek. Heel, heel fijn. 4 sterren

avatar van Undertraxx

Undertraxx

Voorspelbare wraakfilm. Aktie was niet slecht, maar dat was het dan ook.

avatar van Noodless

Noodless

Vlotte, simpele wraakfilm die lekker wegkijkt. Niets meer of minder. 6,5/10

avatar van david123

david123

Goede wraakfilm. Hoop alleen dat Dwayne doorgaat met acteren. Of hij gaat dit combineren met wrestling.

Respect

avatar van wwelover

wwelover

david123 schreef:

Respect

The Rock is al jaren gestopt met worstelen, hoogstens enkele gastoptredens per jaar, maar dan worstelt hij in principe niet (behalve vorig week).

avatar van wwelover

wwelover

Prima actiefilm, geen hoogstaand plot maar wel eentje die gewoon boeiend is gedurende film, enige wat jammer is zijn sommigen subplotjes die of niks toevoegen, of zo matig zijn uitgewerkt dat ze alsnog niks toevoegen. Daarentegen zag het er visueel heel strak uit, fijne camerashots ook. En Clint Mansell deed de muziek, had ik niet verwacht voorafgaande, maar je merkt het wel, hele strakke score weer. Ik moet wel zeggen dat ik een groot liefhebber van Dwayne 'The Rock' Johnson ben, en ook hier laat hij zich van zijn beste kant zien, nou was deze rol dan ook niet heel lastig. De bijrollen zoals Billy Bob waren ook prima.

avatar van newG

newG

De coolheid van de 1ste 5minuten kan jammer genoeg niet standhouden gedurende de hele film. De dialogen zijn maar matig en de actiescene's zijn wel goed, maar wat kort meestal. Met een wat betere uitwerking had dit een pareltje kunnen zijn, nu enkel een goeie middenmoter...

avatar van leucomelas

leucomelas

Zeer matige film.

Alleen het eind zorgt voor wat verrassingen.

Kijk redelijk weg, maar is zeker geen aanrader.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik ging zitten voor deze film met weinig verwachtingen. Goede verwachtingen waren er nauwelijks. De cast was nog de enige reden waarom ik ging kijken en natuurlijk het vrij aardige plot. Dwayne Johnson vind ik nog best redelijk acteren, en natuurlijk is hij ongelofelijk knap .

Maggie Grace die ik voornamelijk ken van Lost, vind ik altijd wat minder acteren, maar ze had toch wel een leuke bijrol hoor. Alleen had ik wel wat meer verwacht.

De rest van de cast was ook vrij aardig.

Het verhaal is niet moeilijk te begrijpen, en je krijgt een paar schokkende en spannende momenten te zien. En het einde stelt ook weer niet teleur. Die zit eigenlijk vol met voorspelbaarheid maar geeft toch een redelijke andere draai die ik niet zag aankomen.

Verder niet veel boeiend, je krijgt meer van hetzelfde te zien, maar de grimmige sfeer doet het daarom erg goed.

avatar van Insignificance

Insignificance

Verrassend aardig actievehikel, al moet het na verloop van tijd wat terrein prijsgeven. Van het verhaal hoef je uiteraard niet veel te verwachten, maar het opent in ieder geval veelbelovend. Fraai camerawerk, dito gekleurd, lekkere muziek en zolang Johnson niet al te veel tekst, drama of iets soortgelijks krijgt toebedeeld, is 'ie imposant en meedogenloos. Jammer dat het eigenaardige sfeertje nogal eens plaats moet maken voor de nodige plotterij.

Wat dat betreft net iets teveel vet om het lijf. Killer lijkt een markante verschijning, maar blijkt uiteindelijk toch niet zo'n succes te zijn en richting einde wordt het steeds een tikkeltje moeizamer. Het zijn de momenten wanneer Johnson aan het werk wordt gezet, die 't 'm doen. Misschien niet al te spectaculair, maar Tillman Jr. neemt het op best coole wijze onder de lens. Levert een aantal sierlijke duels op, waaronder een paar op wielen.

avatar van Pkunk

Pkunk

Deze film neemt zichzelf iets te serieus met als gevolg allerlei pogingen tot karakterontwikkeling die de film alleen maar onnodig traag maken.

avatar van eclipx

eclipx

Film daarnet bekeken, vond het begin wel goed ook de actiescenes, Verhaal boeide mij in het begin wel erg, maar plots krijg je dan een "geeuw" moment, en jah.. vond einde maar slapjes.

Heb toch wel de dialogen en de grappige The Rock gemist

Vooral op het einde toe zie je die andere huurmoordenaar zich drukmaken over zijn "job", ik vond hem niet geloofwaardig als karakter, was precies een man met een gespleten persoonlijkheid die de held wil uithangen met een missie lol

maar omdat ik Dwayne Johnson graag bezig zie, geef ik 3.5*

avatar van El ralpho

El ralpho

Hapklare Rock

Al mist deze film wel de nodige originaliteit in de opzet van zijn verhaal de twist aan het einde is leuk gevonden. Jammer dat de film verder de nodige actie ontbeert: bij een film met Dwayne Johnson in de hoofdrol verwacht je gewoon meer. Het gaat hem allemaal wel erg gemakkelijk af, en van echte actie scene's is nauwelijks sprake en als ze er eenmaal komen vraag je je af waar het échte vuurwerk nu blijft.

Opzet is leuk en prima voor een actiefilm, jammer dat deze actie grotendeels achterwege blijft. Volkomen begrijpelijk dat deze van de release lijst van Pathé afgehaald is. Dit noemt men nu namelijk van een koude kermis thuiskomen.

avatar van de paulus

de paulus

lekkere film.goede harde aktie. t verhaal zit ook goed in elkaar. plus de rock laat goed zien dat met emotie kan spelen

avatar van sjemmie

sjemmie

NightSpirit schreef:

ik dacht precies hetzelfde,

uiteindelijk viel de film zwaar mee

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Hoezo is de voorkant niet goed genoeg? Ik vind de poster namelijk wel erg mooi. En The Rock oftewel Dwanye Johnson is veel meer dan alleen spierkracht hoor. Hij kan ook aardig acteren, dus wel veel verzinnen voor hem. Zoveel actie zat er niet in.

avatar van Q Jones

Q Jones

In Gridiron Gang laat hij duidelijk meer zien van zijn kunnen

avatar van lelici

lelici

13 in een dozijn film.

Ik heb hem met veel moeite uitgekeken.

Als The Rock 2 volzinnen heeft gezegd, is dat veel. Hij kan wel erg boos kijken, en dat is al voldoende om een filmrol te krijgen.

avatar van akkerman20

akkerman20

Heerlijke pure actiefilm, geen gezeik, lekker verhaaltje en spierbundel Dwayne Johnson springt er door zijn weinige woorden echt uit, aanradertje.

avatar van mnrk

mnrk

Gewoon een leuke/prima actiefilm...

Het verhaal is gewoon lekker simpel en de actie is dik in orde...Dwayne Johnson is gewoon in orde als Driver en Billy Bob Thornton is een prima toevoeging aan deze film.

avatar van djginod

djginod

akkerman20 schreef:

Niets aan toe te voegen. Voor mij een 3.5 waard. Toch wel iets beter dan de meeste films in dit genre.

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

ik wou niet kijken toch gedaan geen spijt wel een echte actiefilm spuitje tussen de tenen grappig.3*

avatar van Atheistus

Atheistus

Boven verwachting goed, aanrader dus.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Vette film, ben sowieso een Dwayne Johnson fan!!

avatar van Minotaures

Minotaures

''I created my own hell.''
- And I'm the demon who crawled up out of it.''

Een uitstekende wraakfilmpje van Johnson.

Naast zijn WWE carrière, heeft die ook geweldige rollen in films op z'n CV staan. Ik heb zijn meeste films gezien en ik vond hem elk rol goed spelen en er goed bij passen. Best een goede acteur dus.

Het verhaal is niet zo bijzonder. Erg simpel, maar het is spannend en bomvol actie en achtervolgingen. Nadat Driver, zijn broer en de overige bendeleden werden belaagd en, op Driver na vermoord, heeft die nog maar één doel; wraak op z'n ouderwetse manier. Zo spoort die dus zijn belagers één voor één op en vermoord die hun in koelen bloede. Nadat er een paar andere personen hiermee bemoeien, wordt het een spannende kat-en-muisspel.

De personages zijn boeiend om te volgen, ieder met z'n eigen probleem. Zo heb je een politieveteraan met drugs- en relatieproblemen, een huurmoordenaar die aan andere dingen denkt en hem van zijn werk belemmert en een geweldige personage die door 'The Rock' wordt gespeeld. Elk personage met een criminele achtergrond die hij moet vertolken zijn altijd geweldig en dat allemaal aan de houding en uitstraling van Johnson te danken.

De actie zit goed in elkaar, het is niet altijd super overdreven. Er zitten ook wat achtervolgingen in, met een paar mooie auto's. De speelduur en tempo zijn prima, het werd nergens saai of langdradig. Dat is allemaal in balans. Dus qua al die dingen is het prima te volgen en enorm vermakelijk om naar te kijken.

De afwerking van het verhaal is, voor een simpele, goed gedaan. Met hier en daar wat emotionele momenten (Driver's confrontatie met een belager, die nu over God preekt) en natuurlijk wat wendingen en twists (hoe het echt in elkaar zat tijdens de roof, wat voor rol had elk belager, wie was het meesterbrein, etc.). Het is dus aan de kijker de taak om er goed bij te blijven en niet af te dwalen...

Zulke actie-types zijn meestal interessant om een keer te zien, maar deze maakt het extra speciaal vanwege 'The Rock' die een goed personage neerzet.