• 9.376.808 stemmen

Faster (2010)

Actie / Drama | 98 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: George Tillman Jr.

Met onder meer: Dwayne Johnson, Carla Gugino en Billy Bob Thornton

Plot Faster

"Slow justice is no justice"

'Faster' vertelt het verhaal van Driver (Dwayne Johnson), een man die net vrijkomt na een jarenlange gevangenisstraf. Hij zat vast omdat hij tijdens een bankoverval erin is geluisd. Daarnaast is zijn broer toen vermoord. Nu wil Driver maar één ding; zijn broer wreken.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Kom op zeg, wat een zooitje flauwekul bij elkaar is dit! Dwayne Johnson met zijn opgeblazen nek en overdreven misplaatste acteer prestaties en een plot dat ongekend voorspelbaar is.

Het ligt er toch van begin af aan al dik op dat die rechercheur oorzaak van het probleem is.
Kwam voor mij echt niet uit de lucht vallen.

Na 20 minuten ging het nog even de goede kant op en bleek het zelfs even spannend, maar zodra Dwayney boy in beeld komt is dat weer over.

Te voorspelbaar, te flauw, te overdreven.

Jammer!

avatar van Number23

Number23

Keek enorm uit naar deze actiefilm! Valt lichtjes tegen ondanks wat bekende koppen, waaronder Gugino, Grace en Awele Aginnuobehje of hoe die gast uit Lost ook heet.

Verhaallijntje van die moordenaar begon zeer interresssant, maar zakt aant einde ver naar beneden. Jammer had meer wow-momenten verwacht.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Kan er mee door deze 'No-Brainer'...

Cliché wraakverhaaltje waar nog geen seconde verder of dieper over hoeft worden nagedacht. Film heeft de neiging om zichzelf net wat te serieus te nemen maar dat komt nogal onbeholpen over.
Ik bedoel in hoeverre moet je een Engel des Wrake in een Chevy Chevelle Muscle Car en een op hem jagende hitman in een dikke Ferrari serieus nemen... Niet bepaald Low Profile zal ik het maar noemen

Geheel is wel aardig vormgegeven en dat doet de wat krampachtige manier van acteren iet wat vergeten. Thornton is echt zwaar onder niveau en bovendien te jong om bijna gepensioneerd te zijn. Muziekkeuze was ook behoorlijk cliche (nummers uit The Big Lebowski en Lock, Stock... bv).
Jammer genoeg nauwelijks vrouwelijk schoon om van te genieten maar goed een Oranje Pontiac GTO als vluchtwagen maakt dan weer veel goed

Faster, niet onaardig voor de vrijdagavond.

avatar van filmamator

filmamator

Lekker wraakfilmpje dat prima wegkijkt. Deed me bij vlagen ook wel aan Kill Bill denken. Bijvoorbeeld met dat schot door z'n hoofd en dat die dan, hoe wonderbaarlijk genoeg, niet doodgaat, maat 'opstaat' en de moordenaars achterna gaat. De koelbloedigheid van 'The Rock' was ook mooi om te zien.

Voldoende.

avatar van DragQueen

DragQueen

Hoewel het verhaal nogal standaard is, valt de film toch wel te genieten. Johnson speelt zijn rol aardig, en zorgt voor de nodige actie. Het rolletje van Thornton is ook wel aardig. Verder zag het er visueel goed uit, en de actie is vermakelijk. 3 Sterren.

• 1948 berichten

"God can't save you from me." Wat een wereld film vond ik dit zeg.Het was heel lang geleden dat ik zo'n goede aktie film heb gezien.Alles zat erin.Ok het eind was overdreven, maar wat een film zeg. 5*

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

m1chel schreef:

SnakeDoc schreef:

Ach komop gewoon top entertainment. Ik ben zowieso al een fan van The Rock.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Actiefilmpje dat lekker vlot wegkijkt. Het verhaal is voldoende voor een actiefilm, al is het wel jammer dat je de plotwending al van mijlenver ziet aankomen. Positief punt aan Faster is Dwayne Johnson, of zal ik hem maar noemen bij zijn bijnaam: The Rock. Want als je hem daar zo ziet rondlopen in de film, lijkt het wel een levende blok beton. Met zijn imposante verschijning vind ik hem dan ook altijd een geweldig figuur voor een actiefilm (alleen jammer dat dat niet volledig tot zijn recht kwam, door hem zo weinig te laten knokken in deze film).

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijke actiefilm, met 'The Rock' in een rol die hem op het lijf is geschreven.

Maar het scenario is niet hoogstaand en viel me toch wel wat tegen.

Had van deze film meer verwacht.

avatar van cor1946

cor1946

Best een goeie actie film met the Rock. Recht voor zijn raap en geen gelul.

cor1946 schreef:

Best een goeie actie film met the Rock. Recht voor zijn raap en geen gelul.

Kijk en dat voor een man met een hele mooie avatar

avatar van Zeriel

Zeriel

Doorsneefilm met aardige momenten. Dwayne Johnson is fysiek indrukwekkend, en kan ook nog eens heel goed auto rijden. Verder heeft het allemaal niet veel om het lijf.

avatar van Justinw

Justinw

Aardige poging maar toch te simpel. Je zit er meteen in door een badguy die dwars door de laatste door naar de vrijheid loopt en vervolgens heroïsch begint te rennen.

De montage is aardig evenals de filters. Het lijkt alleen of ze een volwassen film willen maken waar eigenlijk cheesy meer op zijn plek is. Dwayne Johnson hoort in cheesy actie films. De regisseur wil echter met een goed in elkaar stekende thriller plot op de proppen komen. Dit werkt niet omdat het plot zowel slecht als niet op zijn plaats is. De hele rol van Thornton is puur op die laatste twist gebouwd en komt totaal niet hard aan. Je weet namelijk na een tijdje wel dat er toch wel meer zal schuilen in zijn character aangezien het nogal wat screentime krijgt.

Dwayne Johnson is door dit plot ook totaal niet op zijn plaats. Had de regie het puur een simpele actiefilm laten worden was het geen probleem. Maar er moest zo nodig karakter ontwikkeling zijn, waar een stoere jongen ook een zachte kant heeft en kan vergeven.

Nee de film heeft toch echt 2 dingen willen combineren die normaal gesproken niet echt samengaan.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Faster. Per ongeluk briljant, of gewoon ordinair slecht?

Je kunt je afvragen of de film een briljante les is in moraal: schuld en vergiffenis, goed en kwaad. Misschien is dat neveneffect wel per ongeluk, door een slecht geschreven script. Een korte analyse.

The Rock opent de film met veel vaart en vastberadenheid. Waarom? Zijn broer is omgelegd. Hoe kan dat ? Het waren allebei bankovervallers. Risico van het vak, lijkt me. Vervolgens ontvouwt zich een wraakfilm a la The Punisher (compleet met gestaar naar een oude foto) waarbij het lijkt alsof zijn gezin is afgeslacht. Nee, zijn criminele broer legde het loodje omdat zijn vriendin hen verraden had. Die vriendin komt overigens nergens in de film voor, maar wel de boeven die toevallig net even slimmer waren dan The Rock en zijn broer.

De goodguy (is hij dat wel?) opent vervolgens een genadeloze klopjacht en deinst er niet voor terug ijskoud te executeren, zelfs na smeekbedes pompt hij mensen kogels tussen de ogen. Als hij zijn vader wil executeren volgt een compleet overbodige scène met zijn moeder. Echt een dood verhaallijntje. Maar als een neger ineens met een bijbel gaat zwaaien, toont hij genade. Zijn hele handelen in de film heeft evenveel samenhang als een varken in een moskee.

Ondertussen volgen we Cop, een sleazy agent die enerzijds wordt neergezet als corrupt, anderzijds als aardige man met een dik zoontje. Je weet halverwege de film al wel waar dit naartoe gaat, en ook voor hem geldt: is hij nou goed of slecht?

Dan die malle hitman, die de hele film rondvliegt als een vuurpijl zonder stokje. Hij is er voor wat actie, verder een totaal overbodig personage. Zijn hele achtergrond en relatie met Maggie Grace is volkomen overbodig. Gek genoeg wordt zijn personage nog meer uitgediept dan dat van de hoofdpersoon.

Is de film een les in goed en kwaad? Nee. Was de schrijver high, en zijn pagina's van verschillende scripts samen in 1 schoenendoos bij een filmproducent belandt? Absoluut.

Camerawerk, montage en acteerwerk dikke voldoende. Maar niemand wist ècht waar hij mee bezig was.

avatar van PaPaSvEn

PaPaSvEn

Goede film

Captain Pervert schreef:
Faster. Per ongeluk briljant, of gewoon ordinair slecht?

Ja ik kan de film ook wel zo kritisch bekijken, maar dat kan ik dan ook net zo goed bij de smurfen doen. Kom op, het verhaal is bijzaak. Als dit soort dingen in Die Hard (ook een briljante aktie film hoor) gebeurd dan is iedereen er laaiend enthousiast over. Bottom line, The Rock whoops everybody's candy ass. Dit is toch top aktie of niet soms? Ik geef 5* niet omdat het verhaal nou zo super was en ook niet omdat de acteurs nou zo goed waren, maar omdat de aktie zo goed was en daardoor klopte het hele plaatje voor mij. Camera werk en montage waren ook prima en ik denk niet dat dat perongeluk is gegaan hoor. Ik denk dat je dit soort films gewoon lekker moet bekijken zoals je naar een heerlijke bull shit film kijkt, niet gaan bekijken alsof je naar "Schindler's List" zit te kijken, of verwachte je van te voren dat je zwaar onder de indruk zou zijn van deze film. Nou ik niet hoor. Met Dwayne "The Rock" Johnson weet je precies wat je krijgt, dat weet ik ook als ik naar Seagal of van Damme ga kijken. Mooi toch?

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

SnakeDoc schreef:

Kwam voor mij echt niet uit de lucht vallen.

Te voorspelbaar, te flauw, te overdreven.

Jammer!

Ik vond Dwayne Johnson echt wel vet!! Altijd al gevonden, echt een ruige vent voor een ruige rol

avatar van teigertje

teigertje

• 2077 stemmen

Snoei harde aktie film met thriller elementen.

Met Dwayne Johnson in vorm cool en onverschrokken personage.

Hele goede film in zijn genre.

Voor de aktie liefhebber.

Een heuse aanrader vol spanning op het puntje van je stoel.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Degelijke actiefilm. Het is geen hoogvlieger, maar meer een standaard actiefilm. Dwayne 'The Rock' Johnson is het grootste hoogtepunt in deze film. Zijn houding in deze film is ijzersterk en gecombineerd met vrijwel geen emotie is hij een zeer interessant personage.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Aardige actiefilm die probeert er ook nog wat diepgang in te brengen. Drie verhaaltjes, maar alledrie te kort en te dun om het geheel te dragen. De actie als sausje erover en potdorie, het wordt toch wel smakelijk.

avatar van Arrakis

Arrakis

Goede verstand-op-nul actie film. Biertje en chips er bij

En de Rock is gewoon cool!

Arrakis schreef:

Goede verstand-op-nul actie film. Biertje en chips er bij

En de Rock is gewoon cool!

Yeah the rock rules!!!!

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Prima actiefilm!

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

5 sterren is overdreven, maar een goede actiefilm is het wel! Niks op aan te merken! Veel beter dan ik verwacht had. Dwayne Johnson laat hier zien dat hij kan acteren.

Verwacht alleen geen wonderen.

Sjoerdow

Faster is allereerst al een belachelijke titel voor een film die continue geremd wordt door niet boeiende zijplotjes. Elk karakter dat er niet toe doet, moet een langdradige uitleg krijgen. Iets wat totaal niet werkt in een wraakfilm.

De actie blijft beperkt: een paar slecht in beeld gebrachte auto-achtervolgingen, mis schieten op 5 meter afstand en een warrig messengevecht.

Dwayne Johnson acteert matig, alleen de scene met de bijbelverkoper vond ik wel aardig.

Het verhaal is verder walgelijk voorspelbaar. Alle clichés die je kan bedenken komen voorbij. Van de agent die van de drugs snoept, tot aan de huurmoordenaar die naar een carriereswitch snakt.

Wat mij misschien nog het meest stoort, is dat je voortdurend opgewarmd wordt voor rauwe en keiharde actie, maar steeds weer bedrogen uitkomt. Een lekkere montage waarbij we overspoeld worden met glimmende spieren en vuurwapens, wordt teniet gedaan door een slap en kort vuurgevecht.

Er zijn nogal wat andere dingen op te noemen, waar ik mij vreselijk aan stoorde, maar ik wijt er liever niet teveel tekst aan.

Zwaar onvoldoende.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Sjoerdow schreef:

Zwaar onvoldoende.

Een 1 geven vind ik zo ongelofelijk overdreven. Ik snap dat je dit niet geweldig vond, maar er zijn slechtere films.

Dit is gewoon puur een persoonlijke vendetta tegen Dwayne Johnson of tegen B-films, wat ik echt zwak vind.

o0Timmy0o schreef:

Onzin.

Ik heb allereerst helemaal NIETS tegen Dwayne Johnson (zie mijn recensies bij Walking Tall of Southland tales). Sterker nog, ik ben stiekem een fan, want ook in The game plan vind ik hem een leuke rol spelen.

Heb ik wat tegen B-films? Tja, als het script niet naar behoren is, kan je dat niet afschuiven op het feit dat het om een B-film gaat. Daarnaast moet je bij het maken van een B-film altijd in je achterhoofd houden, wat er zoal mogelijk (lees: betaalbaar) is, en schijnbaar waren goeie actiescenes niet betaalbaar.

Daarnaast kan ik voorbeelden noemen van wraakfilms die (veel) beter zijn dan deze (Man on Fire, Payback, Dead man's shoes, Harry Brown en Kill Bill.

Er zijn inderdaad slechtere films; daarom krijgt deze film van mij 1 ipv 0,5 ster.

Sjoerdow

Trouwens, bij een budget van 24 miljoen is er geen sprake van een B-film imo.

avatar van rep_robert

Laat imo maar weg, je hebt gelijk.