Genre: Actie / Horror
Releasedatum: 13 januari 2005
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Resident Evil: Apocalypse
"You're all going to die."
Nadat Alice op het nippertje kon ontsnappen uit het ondergrondse Umbrella laboratorium The Hive, werd ze opgepakt. Nu ontwaakt ze in een ziekenhuis en slaagt erin te ontsnappen. Ze bevindt zich in het verwoeste Raccoon City, waar ze het samen met een groepje overlevenden, waaronder agente Jill Valentine en huurling Carlos Olivera, moet opnemen tegen het gruwelijke kwaad dat daar rondzwerft. Dit keer zijn zombies niet het enige, want er zwerft nog iets veel gruwelijkers door de straten van Raccoon City: de Nemesis, een vreselijk monster dat alles op z'n weg wil vernietigen.
Alice
L.J.
Terri Morales
Nemesis
martinovitch
Jammer genoeg heb ik het eerste deel niet gezien. maar gisteren avond heb ik wel dit tweede deel gekeken. En ik vond het een zeer mooie film. goed gemaakt veel actie dus ik geef 4*
Graaf tel
is dit nou een verfilming van het spel RE 3?
De meeste RE spellen vind ik namelijk geweldig
Thomas83
Het eerste deel heb ik niet gezien, maar ik had me laten vertellen dat dat niet per se nodig was, en ik heb de film dus toch maar gekeken. En je kunt hem inderdaad nog wel prima los kijken. Al vond ik de film al heel snel erg rommelig worden. Waarschijnlijk werd dat gevoel versterkt omdat ik deel 1 niet heb gezien (en geen van de spellen uit de serie heb gespeeld).
De film ziet er best flitsend uit met al die high-tec moderne snufjes en presentatie etc, en de locaties en apocalyptische wereld zijn er erg goed uit en de film is lekker sfeervol, alleen heb ik zelden zoveel overkill in een film gezien. Overdreven veel hippe cinematografische trucjes, af en toe wat overdreven actie en een hoop gewichtigdoenerij. De acteurs spelen erg matig en dan werken al die ernstige koppen en hoofdknikjes vaak nogal op de lachspieren. De zombies en andere monsters zien er wel ok uit. De film bevat trouwens verrassend weinig gore en vooral veel actiescènes. Elke keer als het echt ranzig wordt is het eigenlijk zo dat de scène stopt of de camera wegdraait. Het camerawerk en de montage waren af en toe trouwens vrij irritant vond ik. Vrij druk zonder dat daar reden toe was. Overzichtelijk was het allemaal niet.
Daarbij is de muziek best bombastisch maar originaliteit ontbreekt. Het is typisch zo'n lopende band-Hollywoodsoundtrackje wat je direct na de film weer bent vergeten.
Best vermakelijke film om eens te kijken, maar veel bijzonders is het niet. Doe mij dan maar de Romero-films of de remake van Romero's Dawn of the Dead. Die kernexplosie op het einde vond ik trouwens nog best aardig. Maar er wordt vrij weinig mee gedaan. Veel meer dan zo'n explosiewolk en springende ramen zie je niet.
Vooruit, 2,5* dan nog maar net.
maxB
ja de actie is aardig maar een ongelofelijk slecht verhaal.
eigenlijk is het gewoon wat hersenloos geknal op zombies en orks met miniguns en rocketlaunchers en deacteurs waren ook maar matig,
verder dan 2* komt ie niet
Erg rommelige film met een verhaal dat voor degene die onbekend is met het spel moeilijk te volgen is. Het is ook geen film die je kijkt voor het verhaal en de diepgang, maar voor de actie en vermaak. Die actie was nog best wel aardig en die Nemesis is een mooi apart monster, maar verder stelt het allemaal weinig voor.
vooruit dan maar 2,0*
BoordAppel
De eerste Resident Evil kon ermee door, Apocalypse helaas niet. Vooral de actiescènes zijn beneden alle pijl, nogal funest voor een actiefilm. Compleet niet te volgen door het waardeloze camerawerk en de ridicuul snelle cuts. Ook het script is erg slecht, personages doen onlogische dingen en er zijn een aantal plotholes waar je in dood kan vallen: lijken die uit de grond omhoog kruipen? Leuk in een Michael Jackson clip maar hier nogal lachwekkend.
Het enige wat voor de film spreekt is het erg snelle tempo (dat mag best vaker in een actiefilm) waardoor het wel gemakkelijk wegkijkt.
Thomas83
Heb alweer spijt van de 2.5* die ik heb gegeven. Een voldoende verdient de film sowieso niet omdat hij me eigenlijk totaal niet heeft vermaakt. De film duurt 94 minuten maar dat was voor mijn gevoel zelfs nog veel te lang.
Tel daarbij op de slechte actiescènes. Dat ze slecht in beeld zijn gebracht had ik in mijn vorige post al aangegeven, maar de actie op zichzelf is ook gewoon niks. Geen originaliteit, goede choreografie of heerlijke over the top actie (of het moet die minigun zijn, maar dat vond ik ook allemaal maar saai uitgewerk). Bovendien begrijp ik dat de game niet goed verfilmd is. Nu heb ik die niet gespeeld, maar daarbij wil ik best uitgaan van de mening van de meeste bezoekers hier, en als een schijnbare topgame slecht wordt verfilmd kan je om wat minpunten niet heen vind ik.
MiranLovertje
Veel beter dan bijvoorbeeld het laatste deel wat pas is uitgebracht, want dat was echt bagger. Hier zat tenminste nog enig verhaal in en veel meer spanning!!
pinkpanther
gooi toch niet elke film op een spel man,er zijn ook films van boeken
Graaf tel
vond ik wel een (sub)top game
Ik vond het wel grappig dat ze ook scenes uit het spel hebben verfilmd en tot mij verbazing konden ze in het begin wel een beetje spanning en de actie van het spel in de film laten zien maar dat werd al snel van de baan geveegd door idiote hollywood actie.
Door de laatste paar scenes werd de film helemaal voor mij verpest eigenlijk.
Toch maar 2*
Ik vond dit 2e deel best geslaagd. Het was minder verhaal en meer actie. Deel 1 had het ondergrondse Umbrella complex, dit deel doet het met de volledige stad daarboven. De film is minder spannend omdat het meer stoere gevechten zijn die de makers wilden laten zien dan de spanning die men in deel 1 wilde stoppen. Toch beviel de film me best.
En de quote ''GTA motherfocker!'' tijdens 1 actiescene met een auto was wel lekker.
Verder niks bijzonders aan de film. Het acteren was niet echt super trouwens.
andnino
Die persoon van die 'GTA motherfucker' maakte overigens nog een hoop meer grappige one-liners.
naar mijn mening dan
john constantine
Goed vervolg op het 1ste deel, Meer actie dat sowieso, en inderdaad leuke onliners tussendoor vooral die donkere man:D
GinolaEHV
Zeer aardig vervolg: iets minder dan het eerste deel. Zoals al aangegeven: het verhaal is wat minder, maar er zit betere actie in.
3*.
Quaest
Eindelijk compleet:)
vond deel 3 de beste. Maar het verhaal lijn tussen 3 delen is super.
Even over deze film. Het is mooi gemaakt. En het verhaal lijn is wat minder.
Quaest
GTA for the win.. vind ik beter
ninoboy1
Doet me direct denken aan het oudere playstation spel!
Bangelijke film met zeeer veel actie!!
kleez
Verder niks bijzonders aan de film. Het acteren was niet echt super trouwens.
Ook helemaal mee eens!
Vond dit ook zeker een goede film
Juanito
Nog triester dan de eerste verfilming. Als je een titel van een spel pakt, maak het dan ook als een spel. Gebruik anders een andere naam. Het spel is een survival/horror game. Mensen die de film zien en vervolgens het spel willen kopen zullen erg teleurgesteld zijn. Omdat het GEEN actiespel is. De naam Resident Evil is gewoon verkracht dankzij deze belachelijke verfilming. (De fans weten waarover ik praat, en zullen ook zwaar teleurgesteld zijn in de film.)
0.5
sinterklaas
Leuk vervolg maar toch helaas niet beter en goorder dan deel 1. In Apocalypse moet je bij meerdere dingen wel denken aan The Terminator en is het meer van spannend naar een uitgebreid pief paf poef generatie. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik me weer zeer vermaakt hebt want die actiescenes zagen er wel mooi uit. Dit keer niet ondergronds maar in Raccoon City zelf. Mila Jovovich maakte er weer wat moois van en ook Sienna Guilory als een 2de moordbabe Jill. Verder vond ik dat negertje ook best wel grappig en wat al helemaal geweldig was was ie Terminator-achtige zombie dat later de echtgenote van Alice bleek te zijn. Verhaal was natuurlijk weer flinterdun maar ach... zoals vaker gezegt moet je dit soort films absoluut niet voor het verhaal kijken. Wat ik wel een beetje raar vond was dat: nadat Raccoon city door een atoombom werd verwoest dan nog Alice en de rest weer reincarneert in die labaratorium onder de stad en als ze even later buiten komen staat de stad er gewoon nog.
Maar desalnietemin een prima vervolgje en deel 3 ga ik ook nog zien.
the new guy
minder goed dan 1, maar zeker een onderhoudende film. Ik vind project Nemesis een beetje overdreven, verder veel overeenkomsten met 28 weeks later.
Muzzie
Sinterklaas, je spoiler over Nemesis klopt niet, en het is bovendien geen vrouw.
Grandioze 'lekker knallen'-actiefilm (ken de game niet), de beste van de 3 RE-films. Het stukje waar Milla (stuntvrouw, dat wel, maar wel echt gedaan) een gebouw afrent is onovertroffen, zo spectaculair. Een topper in zijn genre.
G to the J
Slechtse van de 3..
Nemesis is te nep..
Niet eng, niet spannend..
svenn.dhert
3*.
Uw mening volg ik!
Ik zag ze alle 3 en vond deze kwa "randopties" beter dan de eerste, groter geheel, in het eerste deel volg je meerdere groepen wat de spanning doet oplopen, tot alles bijeen komt, en alles beetje voorspelbaar word. Ik vond deze goed maar enkel omdat ik 1 en 2 na elkaar zag, anders is het beetje verwarrend. Hier zitten echter enkele onlogische gevolgen/resultaten in, maargoed ik vond het een leuke film.
Sjoerdow
Vind het jammer dat de film niet echt eng is, dit had ik wel met de game.
Wel leuke actie verder en het genre bevalt me wel.
Al DeNiro
Ik kijk graag naar deze trilogie.
Veel actie, zombies en natuurlijk powerbabe Milla Jovovich.
Deze herriner ik me als de minste van de drie.
Vanavond nog maar eens kijken en dan beoordelen.
etel
De film is nu op tv, ben em aan het kijken en vind em tot nu toe erg gaaf!
Leuke film! Lekker veel actie en een leuk verhaal. Er zijn hier alleen meer zulk soort films van gemaakt. Ach ja... het is ook moeilijk om iets nieuws te verzinnen

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Resident Evil: Extinction
2007

Resident Evil
2002

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix