• 9.379.403 stemmen

Resident Evil: Apocalypse (2004)

Actie / Horror | 94 minuten

Genre: Actie / Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland / Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alexander Witt

Met onder meer: Milla Jovovich, Sienna Guillory en Oded Fehr

Releasedatum: 13 januari 2005

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Resident Evil: Apocalypse

"You're all going to die."

Nadat Alice op het nippertje kon ontsnappen uit het ondergrondse Umbrella laboratorium The Hive, werd ze opgepakt. Nu ontwaakt ze in een ziekenhuis en slaagt erin te ontsnappen. Ze bevindt zich in het verwoeste Raccoon City, waar ze het samen met een groepje overlevenden, waaronder agente Jill Valentine en huurling Carlos Olivera, moet opnemen tegen het gruwelijke kwaad dat daar rondzwerft. Dit keer zijn zombies niet het enige, want er zwerft nog iets veel gruwelijkers door de straten van Raccoon City: de Nemesis, een vreselijk monster dat alles op z'n weg wil vernietigen.

avatar van IcU

IcU

Nog eens bekeken en ik doe hem 0,5 * omhoog.

3* dus...

avatar van moviefreak1

moviefreak1

Vind het een goede actiefilm , maar geen goede horror , vond hem al vrij snel niet meer eng .

deel 1 is veel beter , maar daarentegen blijft het altijd leuk om naar milla jovovich te kijken en die andere chick mocht er ook wel zijn .

avatar van zombie

zombie

Wat een enorm slap excuus voor een zombie film zeg...

Special effects sucken behoorlijk (computer animated "lickers" zien er uit als paarse kikkers en "Nemisis" is Schwarzenegger in latex). Om maar te zwijgen over de acteer kunsten van Milla Jovovich...JarJar Binks is nog overtuigender. Alleen omdat ik compleet fan ben van het spel, voelde ik me enig sinds verplicht deze troep te kijken... 0,5 ster

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Hoop stereotypetjes, typische game film, maar daarom niet minder leuk om naar te kijken.

Als je er niet teveel van verwacht, maar gewoonweg 1,5 uur ( of iets langer ) hoopjes actie, zombies en een heel scala aan resident evil figuren wil zien zit je goed.

De special effects zijn ook best te pruimen, alhoewel het camerawerk met sommige vechtscenes echt uitermate slecht is.

Eindoordeel : 2,5 *

avatar van Sparkle

Sparkle

Ik vond het toch wel veel minder dan deel 1. Er zat bijna of geen spanning in en laat dat nu juist de reden zijn waarom ik 'm wou zien. En op dvd duurt hij nog geen anderhalf uur...

avatar van Nieke

Nieke

Dit vind ik dus absoluut geen zombie film. Toen de lange, rode tentakels in beeld kwamen, heb ik de film maar afgezet en m'n bed opgezocht.

Jammer, de eerste wist ik best wel te pruimen...

avatar van quake

quake

Slecht en nog slechter, Wat hebben we gezien: gewoon een 1:1 copy van de eerste film, maar deze is van veel slechtere kwaliteit.

De eerste film was nog een goed in beeld gebrachte en met een onderbouwde horror,... Maar deze is gewoon superslecht.

ALs je de trailer bekijkt zeg je: moet ik gezien hebben, na het bekijken: dit had ik beter niet gezien.

Het verschil tussen zombie's en mensen is altijd al niet duidelijk, de vechtscene's zijn veel te onduidelijk.

Neen, laat deze film links liggen...

avatar van Issie

Issie

Zeker geen toppertje maar leuk genoeg voor een rustig avondje film kijken.

Als je niets van de film verwacht is hij goed weg te kijken.

een 3-tje

avatar van goldberg

goldberg

een te gekke film veel aktie goed in mekaar gezet spannend eng en toch niet smerig nee een toppertje.

een dikke 4

maar dat komt ook omdat ik het spel op de playstation gespeeld heb en het veel overeen komt met de film

avatar van IcU

IcU

Iedere keer als ik hem kijk vind ik hem steeds beter. Aktie is echt vet. Dus ik verhoog hem maar (weer). 4*

avatar van Doom

Doom

Ik vond het gewoon een goede film, maar het was wel erg donker..... Heb instellingen van dvd wat lichter gezet om hem verder te bekijken, vond ik wel een erg minpunt.

Maar voor de rest een leuke film om te kijken, het eindigd gewoon goed vind ik, alles lijkt door te verwijzen naar een vervolg

avatar van Denno

Denno

Is me eigenlijk wat tegengevallen, slap verhaal, simpel vervolg op de eerste.

Kijk het principe van al die zombies kennen we nu wel, maar er had een beter verhaal in moeten zitten.

Daarom een 2,5

avatar van filmfn19

filmfn19

Als diehard resident evil fan heeft deze film me zwaar teleur gestelt. deel was is gewoon veel beter deel twee ghad een slap verhaal had niets met de game te maken. Oke nemesis zat er in maar die werdt zo lief op het eind in de game is hij dat niet jammer......

avatar van Kintu

Kintu

In vergelijking met deel 1 is dit gewoonweg een grote teleurstelling. Bijna geen spanning, geen verhaal. Spijtig dak ik er geld aan heb uitgegeven. 0.5*

avatar van willbee

willbee

In vergelijking met deel 1, was dit echt een hele slechte film. Geen spanning in het film, je kreeg weining van de zombies te zien, alleen enige pluspunt is dat nemesis wel cool gemaakt is met zijn gun. Jammer maar ik geef er 2* voor.

avatar van Esteban

Esteban

Resident Evil Apocalypse **

It's a dumb mess! Waar 'Resident Evil' als popcornfilm moeiteloos kon overleven op de sfeervolle actiescènes, schiet 'Apocalypse' meer dan tekort. It seems like there is so much goin’ on, maar aan het einde van de ronduit vervelende rit blijft er alleen een knagend gevoel van leegte over. Hoe luid de film ook knalt, hoeveel kogels er rond je oren vliegen, niets werkt opwindend. De vaak lachwekkende actie werd mak en belabberd in beeld gebracht en ontbreekt duidelijk de touch van regisseur Anderson. Laat staan dat de gepantserde Shrek (Nemesis) enige indruk maakt. Daarbovenop mist het warrige scenario elke mogelijke vorm van structuur. Ditmaal ook al geen geweldige Mila Jocomilk, ze enerveert en ontdoet zich van alle sympathie als onmenselijk superwezen.

While watching this movie, I sure felt like a zombie. That’s a fact.

avatar van Remi

Remi

Het is inderdaad erg jammer. Deel 1 was veel beter en zat een veel beter verhaal in. En veel minder flauwekul, zoals dat gedoe over dat die vriend is gemuteerd in Nemesis enzo Als ze een deel 3 gaan maken, mogen ze meer hun best gaan doen.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Vond hem goed te hebben. Niet eng, maar leuke actie!

En het geluid is subliem!

avatar van Dementor_20

Dementor_20

Vond deel 1 beter dan deel 2. Vond vooral de zombies nogal nep, en de spannende momenten waren nogal voorspelbaar

avatar van Film Pegasus

Heel goeie film, maar toch wat minder dan deel 1. Deze film heeft minder spanning dan zijn voorganger en profileert zich als een ordinaire zombiefilm. Toch goed uitgewerkt zodat hij nog 3 sterren krijgt.

avatar van Banelion

Banelion

In tegenstelling tot de meesten vond ik deze een stuk beter dan het eerste deel. Juist het sfeertje kwam nu wel overeen met die van de spellenreeks. Ik denk dat het wel belangrijk is om niks van deze film te verwachten (zoals anderen schreven) en om de spellen gespeeld te hebben.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Iets minder dan deel 1, mist wat van de spanning. Vond die nemesis monster een beetje suf, maar voor de rest goede actie en goede cast.

Het kijken meer dan waard.

3,5

avatar van kamikaza_87

kamikaza_87

mmm ja ik weet dus niet wat ik hier van moet zeggen als trouwe horror van geef ik het 1 ster maar de film is echt beroerd

o die umbrela ridder was een monster als ze dat er nou gelijk bij hadden gezegd oke maar dat ze dit durven uit te zenden op tv als reclame er kijken kinderen mee hor

echt een zware teleurstelling

laten we hopen dat als ze 3 maken ze vier maken en op het spel van 4 basseren

avatar van FeRdY

FeRdY

Soms ken je het maaar beter gewoon houden bij 1 film en geen verolg maken dat is hierbij het geval.

Film sloeg nergens op

avatar van Jean76

Jean76

hmmm; er komt ook nog een derde deel; Afterlife. Ben erg benieuwd wat voor verhaal daar in zit.

Ik vond dit best wel een aardig vervolg op deel 1, maar deel 1 was een stuk spannender en origineler.

Blijft toch wel aardig vermakelijk dit soort films.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De eerste Resident Evil film was redelijk amusant, hoewel ik er niet echt weg van was. Dit vervolg was eigenlijk niets beter. Er zitten een aantal vermakelijke actiescènes in de film, maar verder heeft Apocalypse weinig te bieden en is het allemaal nogal standaard. Zo'n film die je naar een tijdje weer volkomen vergeten bent. Die uit de kluiten gewassen Chatterer Cenobite was wel geinig, overigens.

2,5 sterren.

avatar van rini1986

rini1986

Niet echt een vermakende film. Niet eng of niks, terwijl het spel zo geweldig is. Ze hebben er meer een actiefilm van gemaakt. Die ook nog eens mislukt is.

** sterren

avatar van otherfool

otherfool

Zeker niet onaardig vervolg op Resident Evil, zonder een genre-klassieker te worden. Daar zorgt het wanhopige gebrek aan een redelijk verhaal wel voor...

Op een 3e deel zit ook ik niet te wachten, en Apocalypse krijgt van mij 2,5*.

avatar van patrick17

patrick17

Dit is wel een doorsnee zombie film waar je van te voren al weet wat het gebeurd,zombie's afknallen!!!

1.5 sterren

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Ik vind het gewoon een super film, ik kan niet w8en op Resident Evil: Afterlife. Voor de mensen die het niks vinden; je moet gewoon van dit soort films houden,...om ze goed te vinden