Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Gabriel Byrne, John Turturro en Albert Finney
Gesproken taal: Engels, Iers en Italiaans
Releasedatum: 8 februari 1991
Plot Miller's Crossing
"Up is down, black is white, and nothing is what it seems."
Leo is een gangster en politiek leider die samen met zijn vertrouweling en raadsman Tom Reagan de scepter zwaait over een in het oosten van Amerika gelegen stad. Hun controle wordt echter bedreigd door de Italiaanse gangster Johnny Casper en zijn meedogenloze handlanger Eddie Dane. Als Tom ruzie krijgt met Leo over een vrouw komt hij middenin de machtsstrijd terecht, met alle gevolgen van dien...
Tom Reagan
Frankie
Tic-Tac
Mayor Dale Levander
Badalamenti
Daar wacht ik al lang op !
Al vind ik (zeker Intolerable Cruelty) toch geen niemendalletje
Naomi Watts
Intolerable Cruelty vond ik best vermakelijk maar the Lady Killers was inderdaad erg zwak, vooral voor Coen begrippen.
JP
Al was Intolerable Cruelty inderdaad wel vermakelijk, ik vond het zeker een niemendalletje. En de Ladykillers... tsja.... die vond ik in vergelijking met het gebruikelijke Coen geweld dus echt niet te pruimen.
Kalou2005
saai, triest, landradig...NIET leuk om te zien...redelijk geacteerd dat wel!
2,5 ster
feanaro surion
Ga je nou en Miller's Crossing en The Big Lebowski afkraken
Het moet niet gekker worden...
Madecineman (moderator films)
Als ik de vorige posten doorneem komt mijn mening nog het dichste bij die van Mr. Rogers en The One Ring. Zeker geen slechte film maar voor een Coen film toch een beetje een lichte teleurstelling.
De film mist de echte bijzondere personages uit de vorige films van de broertjes Coen die ik heb gezien ( met uitzondering van Intolerable Cruelty, die ik helemaal niet zo bijzonder vond). Er wordt zonder meer goed geacteerd maar het blijft in Miller's Crossing toch wat meer de archetypische italiaanse/ierse, New York in de jaren '30 gangster die ten tonele verschijnt. Jammer want hierdoor zijn de personages in mijn ogen toch wat vlakker. Zo mist de film ook de typische humor die de andere films juist zo aangenaam maakt.
Daarbij komt het wat traag op gang komend verhaal, erg veel personages worden voorgesteld in het eerste half uur maar er gebeurt verder bar weinig. Daarna blijft het verhaal vaak ook erg verwarrend, was soms echt het spoor bijster met wie Tom Reagan nu weer een deal aan het sluiten was. Uiteindelijk komt het wel mooi samen dus dat spreekt dan ook voor het goed uitgedachte script van de broertjes. Neemt niet weg dat ik soms maar met moeite mijn aandacht erbij kon houden.
Miller's Crossing heeft visueel voldoende moois te bieden maar schiet mijns inziens een beetje tekort door de combinatie van ietwat vlakke personages en een vaak net iets te verwarrend verhaal. Uiteindelijk is deze Coen zeker nog wel goed voor 3,5*.
wesbrina
Geweldig !!
Vooral het zwarte humor en de scene in het bos !
Een echte aanrader !
4,5 punt
Erg goede gangsterfilm waar je toch wel je hoofd moet bijhouden. Het is een erg goed verhaal dat ook mooi gefilmd is. Er zitten enkele mooie scenes en shots in (zoals die hoed die wegwaaid in het bos) prachtig. In het begin is er van een beetje actie of geweld nog geen sprake, maar eens dat het gekomen is, blijft het ook wel komen.
Erg goed geacteerd ook door Gabriel Byrne.
4 sterren.
boerenpummel
Vond dit de beste Coen-film die ik gezien heb. Blijft boeien van begin tot eind. Vooruit, 5 sterren.
raymon
*****KUT FILM! OOO zo Saai, het mooiste van deze film was toen hij afgelopen was!!!!!!**********
Het was vreselijk, niks bijzonder, de acteurs deden het goed maar dat was het, ze hebben zelf wat gejat van ''Scarface ( paul muni)" als die ene, ik weet niet hoe hij heet een sigaret aan steekt en zijn lucifer aansteekt door over de penning van een politiman te gaan, GEJAT! echt saai! Ik vond er niets aan maar dat is mijn mening
**2,5** en dat is het laagste wat ik ooit heb gegeven!
Ramon K
Misschien kun je Men in Tights nog eens zien en kijken of je onder die 2,5* beoordeling kan komen.
SmuttWars
...ze hebben zelf wat gejat van ''Scarface ( paul muni)" als die ene, ik weet niet hoe hij heet een sigaret aan steekt en zijn lucifer aansteekt door over de penning van een politiman te gaan, GEJAT!
Is het misschien weleens in je hoofd gekomen dat dit een hommage is aan de ouwe scarface? En ik heb het idee dat deze hele film een hommage is aan de klassieke gangster film!
Ik heb genoten! Echt Coen! Muziek, de karakters, de sfeer en het uiterlijk van de film. ****
mister blonde
Ik zie de vergelijking met Scarface niet. compleet andere film dit.
SmuttWars
Ohkay! Ik bedoel met "de klassieke gangsterfilm" het hele genre en niet scarface (beetje ongelukkig geschreven) en met die hommage aan de ouwe Scarface (1932) bedoel ik dus die ene scene met die lucifer...
Avitas Sibannac
We missen misschien wel dé typische Coen elementen in deze film, maar toch hebben ze hiermee weer een geweldig goeie film erbij. Heb nu 5 films (O Brother, Fargo, The Big Lebowski, Blood Simple en deze) van ze gezien.
Het verhaal is prachtig uitgewerkt, bevat heel mooie scènes en er wordt érg goed geacteerd.
Oh ja, mijn stem moet dus 4,5 zijn ipv 4. Weet niet goed wat ik allemaal aan het proberen was
sjoerd148
Dit is gewoon een goeie, vette gangsterfilm. Er zijn natuurlijk altijd wel overeenkomstem met andere films, maar dees is gewoon top.
sn@ke
- 2077 berichten
Fantastisch gangsterdrama zonder de gebruikelijke actie en coolness maar met een ingenieus script , een paar memorabele scenes , gevatte dialogen , karakter-acteerwerk , prachtige muziek en gepaste sfeer. Bryne is meesterlijk in z'n rol van manipulerende gangsterhulpje. De look in to your heart - scene is inmiddels al klassiek.
Perfectie in alle vorm van het misdaadgenre.
JB.
Na herziening is dit nu 1 van mijn favoriete films geworden.
De sfeer van de jaren 30, de film is zo mooi in beeld gebracht het camerawerk van Sonnenfeld is werkelijk subliem. De openingsscene is al geweldig.
Albert Finney, John Turturro en Gabriel Byrne zijn absoluut geweldig. Alle acteurs in deze film eigenlijk.
Muziek is ook super.
Look into your heart.....and you'll know this is a f***ing masterpiece.
djerk
Sterke film.
Oorlog tussen ierse en italiaanse mobsters, met een sterke Gabriel Byrne. Deed me een heel klein beetje denken aan state of grace maar een klasse of twee beter. Ook idd zoals JB zegt a masterpiece. Goeie muziek, choreografie, acteren, decors. Kortom een topper en zijn plaats in de top meer dan waard!
4,5
L0sT_R3B3L
**2,5** en dat is het laagste wat ik ooit heb gegeven!

otherfool
Schitterende misdaadfilm vol boeiende personages, briljante dialogen en prachtige muziek. Byrne is erg goed in deze eerste echte klassieker van de Coens.
4*.
The One Ring
Raising Arizona geniet (zeker bij de critici) ook al een grote status en was ook een grote hit en zeker een klassieker. En volgens mij wordt Blood Simple ook niet als een kleine speler gezien.
Blood Simple geniet bij de 'critici' volgens mij nog altijd de grootste faam van alle Coens (vreemd genoeg).
FisherKing
Blood Simple was een zodanig verrassende film dat hij die status terecht krijgt. Wat is er vreemd aan ? Uiterst beklemmende film.
The One Ring
Het valt me altijd op dat bij al die 'critici'-lijstjes je na Fargo meestal eerder Raising Arizona tegenkomt dan de andere Coens. Je hebt natuurlijk ook O Brother en Miller's Crossing, maar Raising Arizona heeft blijkbaar een grotere status (The Big Lebowski kom ik gek genoeg zelden tegen). Wat je verder met die status moet doen weet ik niet, maar het moge duidelijk zijn dat de eerdere Coens er ook bij horen.
jordybeukeboom
Erg boeiende en spannende film, met weinig karakterontwikkeling en weinig verhaal, maar wel met veel interessante verwikkelingen en gebeurtenissen. Daarnaast zijn bepaalde herhalende gebeurtenissen (zoals de burgemeester en politieofficier die steeds overlopen) erg grappig, net als enkele karakters. Verder een paar erg spannende en ijzersterke scenes (zoals de ene baas die in zijn 1tje iedereen overhoop knalt) en een erg overtuigend acterende hoofdpersoon.
JJ_D
Goeie acteerprestaties en een geniale plot zijn de grootste trouven van deze spitsvondige thriller.
Het einde riep echter wat vragen op: Waarom weigert de hoofdpersoon de herkansing van zijn baas? Behoort de moraal te zijn dat je altijd de pineut bent ofzo? Beetje ontgoochelend, eigenlijk... Maar verder een waarlijk genietbare film.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Misdaad / Komedie, 1998