• 9.374.079 stemmen

Met onder meer: Gabriel Byrne, John Turturro en Albert Finney

Gesproken taal: Engels, Iers en Italiaans

Releasedatum: 8 februari 1991

Plot Miller's Crossing

"Up is down, black is white, and nothing is what it seems."

Leo is een gangster en politiek leider die samen met zijn vertrouweling en raadsman Tom Reagan de scepter zwaait over een in het oosten van Amerika gelegen stad. Hun controle wordt echter bedreigd door de Italiaanse gangster Johnny Casper en zijn meedogenloze handlanger Eddie Dane. Als Tom ruzie krijgt met Leo over een vrouw komt hij middenin de machtsstrijd terecht, met alle gevolgen van dien...

Liam 'Leo' O'Bannon

Johnny Caspar

Verna Bernbaum

Bernie Bernbaum

Eddie Dane

Mink Larouie

Mayor Dale Levander

avatar van Wouter

De uitdrukking is; 'Close, but no cigar'....

ben het verder wel met je eens, behalve dan dat ik BF wel bij hun geweldige films vind horen.

avatar van jokingsurely1

jokingsurely1

Toch ? Mij lijkt BF een opeenstapeling van weliswaar straffe shots, maar uiteindelijk een lege doos. Zitten misschien meer klassieke scènes in dan in bvb MC (de brand in het hotel, de scènes met de studiobaas, alles met John Goodman), maar het geheel laat geen blijvende indruk na. Eyecandy.

avatar van Wouter

Oneens. Als je het over een lege doos hebt komt Lebowski eerder in aanmerking. BF vind ik een inhoudelijk sterke film hoor. terechte winnaar van de Palm D'Or, vind ik.

avatar van renske

renske

Zeg Wouter, als jij mensen gaat verbeteren over het danken of het dicht bij zijn van sigaren: het is 'Palme d'Or' en niet 'Palm d'Or'. Of Gouden Palm natuurlijk.

Sorry...

FisherKing

Zeg Renske , alle slakken zout leggen gaat pijnloos. ?

avatar van Mischa

Mischa

Wouter schreef:

De uitdrukking is; 'Close, but no cigar'....

Precies, en dat geldt óók voor de Hudsucker Proxy! Kijk 'em nog maar eens, zou ik willen zeggen

(en is het niet óp elke slak zout leggen?)

avatar van Freud

Freud

Erg knappe film, goed opgebouwd scenario (leuk dat je in het begin niet kunt volgen, maar dat je de meeste namen nog nét kunt onthouden om dan later alles op zijn plaats te zien vallen!) en het bewijs van wat een goede regisseur kan doen met zijn acteurs (je ziet ze gewoon ter plekke geinspireerd raken en naar een hoger acteerniveau opklimmen, om het zo te zeggen) Ander soort humor dan gewoonlijk (de zaal lachte ook niet zo heel veel) maar de bijtende ironie is misschien niet voor iedereen weggelegd.

De beelden zijn natuurlijk ook schitterend, de personages legendarisch en de dialogen hilarisch en o zo cool, maar bij de Coen-brothers verwacht een mens niets anders.

Ik heb meer genoten van Blood Simple en O Brother, maar 4 sterren kunnen hier zeker wel af.

avatar van PatrickL

PatrickL

Zeer vermakelijke film, met leuke shots en goede humor, en bovendien een knap plot. Byrne en de rest van de cast leveren prima acteerprestaties af, en verheug me erop binnenkort nog meer films van de Coen broertjes te gaan bekijken Ik moet hem binnenkort nog maar eens kijken om het plot echt goed door te krijgen.

avatar van Diesel

Diesel

Heb de film net gezien en ben echt helemaal overdonderd.

Sublieme gangsterfilm met geweldige personages, adembenemende beelden, fantastische actiescènes en meeslepend muziek die nog steeds door m'n hoofd spookt.

Verbluffend gewoon.

Badalamenti

Sommige films worden gedomineerd door een ijzersterk scenario, andere door de emotionele kracht van de vertolkingen, nog andere door de visuele verbeelding van de regisseur. "Miller's Crossing" is een magistrale combinatie van deze drie factoren !!!

avatar van Diesel

Diesel

Erg treffend Badalamenti.

avatar van De GeuS

De GeuS

Prachtige film; ik heb echt een haat/liefde verhouding met deze broers.

Mooi aangekleed, sterk geacteerd met een mix van comedie en kilheid. Sommige momenten waren wel iets "over the top" zoals de inval van de politie met een gatlinggun, maar verder niks op aan te merken; 4,5 ster....

FisherKing

Briljant weer bij herziening, en wat speelt vooral Gabriel Byrne een glansrol. 5* staan natuurlijk al.

FisherKing

Degene die Steve Buscemi bij de cast heeft gekregen hier is hartstikke krankjorum. Heb Albert Finney weer teruggezet.

Badalamenti

Als er een perfecte film bestaat komt deze aardig in de buurt. Gewoon in je TOP 10 zetten ! Daar hoort hij thuis !

Vind dat Jon Polito er bij mag of Marcia Gay Harden

avatar van De GeuS

De GeuS

Voor de vierde keer in korte tijd gezien en hij blijft even prachtig; verhoogd naar 5*....

Mooi

avatar van Raspoetin

Raspoetin

Briljante gangster film. Ik vind vooral de tijdsperiode waarin de films van de Coen brothers zich afspelen zeer sfeervol. Zo rond het interbellum en de depressie: Miller's Crossing, Barton Fink, O brother where art thou? en The Man Who wasn't there.

avatar van JP

JP

En weer een indrukwekkende film van de Coens! Nu ontbreekt alleen Hudsocker en Barton Fink nog in mijn collectie. En o ja, The Ladykillers, maar dat vond ik zo'n tegenvaller dat ik daar waarschijnlijk nooit aan ga beginnen...

Zijn er hier meer mensen die hun Coen collectie (bijna) compleet hebben, maar zich niet willen wagen aan Ladykillers?

avatar van mister blonde

mister blonde

Ladykillers was idd. wat minder maar nog steeds ver boven het gemiddelde. heb alle films van de Coen's en dus ook LK...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Weer een erge sterke Coen Brothers film, prachtige beelden, erg goed geacteerd, sterk script. Eigenlijk alles wat een film moet hebben, een dikke 4 sterren!

avatar van West

West

Mooie beelden en aardig acteerwerk, maar verder valt deze Coen film mij behoorlijk tegen. Met name het scenario: onnodig ingewikkeld en met een slap einde. Niets voor de Coen broers. Deze film komt niet in buurt van bijvoorbeeld Fargo en The Big Lebowski. 3* dus.

avatar van Reinbo

West schreef:

...onnodig ingewikkeld...

Dat vind ik nu juist typisch de Coen Brothers

avatar van mister blonde

mister blonde

ingewikkeld? the Coen brothers? of zelfs deze film?vertel!!

avatar van Goodfella

Goodfella

Redelijk wat acteurs en plotwendingen. Normale reacties vind ik.

avatar van xangadix

xangadix

Ik heb hem nergens in Nederland voor onder 24 Euro kunnen vinden. Bij dvdsoon.com kost ie gelukkig maar 6,20...

avatar van maurice74

maurice74

Bij Mediamarkt onlangs gekocht voor 10 euro 50. Gelijk meegenomen. Gelijk gekeken, maar wel in etappes. Een echte speelfilm! Begin is alleen wat traag, waardoor die niet zo toegankelijk is als het voortreffelijke The Big Lewbowski of O Brother. Ligt meer in lijn van Blood Simple, met The Godfather als inspirator.

avatar van xangadix

xangadix

10,50 is redelijk ja. En dat zit er nog zo'n mooi kartonnen hoesje omheen. Dat heeft de Amerikaanse versie niet...