Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Gabriel Byrne, John Turturro en Albert Finney
Gesproken taal: Engels, Iers en Italiaans
Releasedatum: 8 februari 1991
Plot Miller's Crossing
"Up is down, black is white, and nothing is what it seems."
Leo is een gangster en politiek leider die samen met zijn vertrouweling en raadsman Tom Reagan de scepter zwaait over een in het oosten van Amerika gelegen stad. Hun controle wordt echter bedreigd door de Italiaanse gangster Johnny Casper en zijn meedogenloze handlanger Eddie Dane. Als Tom ruzie krijgt met Leo over een vrouw komt hij middenin de machtsstrijd terecht, met alle gevolgen van dien...
Tom Reagan
Frankie
Tic-Tac
Mayor Dale Levander
dttom
Ga ik binnenkort maar is huren. Je hebt niet zo heel veel films van ze gezien. Nep-fan
Jordy
zei ook: ben fan van de films die ik van ze ken. Heb er helaas pas 4 van de 8 gezien
(Man Who Wasn't There, die nog niet uit is, niet meegerekend)
Jordy
hudsucker is ook te koop, zal ik eerdaags even doen als ik weer geld heb, en dan zit ik al op 6
en daarna de special edition r1 van BLOOD SIMPLE (met dir. commentary, yeah!) in september
dttom
Ik had hem gelijk maar gehuurd en ik moet zeggen nu heb ik er weer een film bij die ik goed vind van de Coen Brothers. Hij is echt heel erg goed. Goede dialogen, goed geacteerd, erg goed verhaal. Topper.
vic
oooh gisteren op filmnet gegeken. Goede film zeg. Ben dol op die oude jaren twintig gangster films
Jordy
helemaal tegen m'n principes natuurlijk
maar toch maar even deze film en Barton Fink op vhs gehuurd...
over deze film: Niet m'n favoriete Coen-film. Slecht is hij niet (redelijk goed verhaal, goed geacteerd, jaren '30 sfeertje is mooi neergezet), maar ik vond 'm een beetje standaard en cliché. Ben beter gewend van de Coen-broers. Misschien is het een film die je vaker moet zien, maar tot die tijd: 3 sterren.
Ramon K
Een juweeltje van een gangsterfilm deze van de Coen Brothers. Een goed script met veel wendingen, verrukkelijke en originele actie scenes, een lekkere ironische ondertoon en een zeer goede cast, deze film heeft het allemaal. De scene waarin Leo even afrekent met een aantal killers is fenomenaal!!4,5 sterren.
FisherKing
Ik sluit me helemaal bij RamonK aan ..
Goodfella
De enige Coen die ik nog moest zien was dan vandaag eindelijk aan de beurt. Ontzettend goed weer, maar dat is bij een film van deze meesterregisseurs eigenlijk bijna onnodig om te vermelden. De film bevat werkelijk geniale scènes, de karakters zijn geweldig (leuk dat Steve Buscimi ook weer even langs komt draven...
) en het geheel is werkelijk fan-tas-tisch gefilmd. Ik miste af en toe gewoon een stuk dialoog omdat ik op dat moment even alleen oog had voor het zoveelste visuele hoogstandje dat in deze film te bewonderen is.
Dit bovenste is eigenlijk genoeg voor 4,5 of 5 sterren, maar er kleeft toch een nadeel aan de film vind ik. Er wordt namelijk in een hoog tempo zóveel karakters geïntroduceerd, dat ik af en toe tureluurs werd van al die namen, vetes en afrekeningen. Maar ik kijk 'm over een paar dagen nog wel een keer, en zeer waarschijnlijk zal m'n normering dan hoger uitvallen dan de 4 sterren die ik er nu voor geef.
De enige die ik nog moest zien van de Coen Brothers en hij viel zeker niet tegen. Met een paar geniale scene's wanneer leo (moet de film zeker nog een keer kijken, want met al die namen was het moielijk te volgen) wordt ingebroken met het doel hem te vermoorden, maar dat hij ze dan allemaal afknalt terwijl achter hem zijn huis affikt. en erg goed acteerwerk was het een zeer gaslaagde film. Na de eerste twee godfather's en goodfellas denk ik de beste gangsterfilm die ik ooit heb gezien. 4* (misscien meer als ik hem nog een keer kijk)
GerwinF
Jammer dat Joel & Ethan niet echt DVD fans zijn (tenminste zo lijkt het). Gelukkig is met The Man Who Wasnt There DVD verandering in gekomen. Wanneer komt deze film uit op DVD (iemand?).
Jordy
eind 2003 regio 1 hoorde ik een tijd geleden. Hoop het, de enige Coen die ik nog niet heb...
vraag me af of het ontbreken van deze film op dvd aan de broers ligt
vraag me af of het ontbreken van deze film op dvd aan de broers ligt
Ze hebben er denk ik wel invloed op. Ik mis ook vaak trailers + extra's op hun DVD. Nu komt er wel een special edition van Fargo.
Goodfella
Nu komt er wel een special edition van Fargo.
Regio 2?
GerwinF
Ice-bound Coen brothers masterpiece Fargo finally earns a long-awaited special edition next March 31st courtesy of MGM.
While the only available R2 edition is far from a disaster, this new package promises a remastered anamorphic transfer as well as a Dolby Digital 5.1 soundtrack and a plethora of special features, the full list of which can be seen below.
* New Documentary: 'Minnesota Nice' - an insight into the peculiarities of the region
* Interview with the Coen brothers
* Audio Commentary 1 with Producers Tim Bevan and Eric Fellner
* Audio Commentary 2 with Director of
* Photography Roger Deakins
* The Coen brothers repertory company - interactive guide focusing on regular collaborators Turturro, Goodman, and McDormand
* Photo Galleries with rare pictures from the set
* Trivia Tracks
* American Cinematographer article with detailed behind the scenes insights
* Trailers & TV Spots
Dat ik Fargo nog geen hoge score heb gegeven is omdat ik veel heb gemist door de ondertiteling (die ik meestal 1 keer aanzet bij de eerste keer kijken). Dat komt met deze versie helemaal goed!
Goodfella
Over goed nieuws gesproken... Holy shit!! Hartstikke bedankt Gerwin!!
FisherKing
Herzien en wat een geweldige rollen van Gabriel Byrne, Albert Finney en John Turturro. Schitterend gedaan door de Coens. Meesterwerk qua script,regie en spel.
Mik
Ik zet deze net als Barton Fink voorlopig op 4 sterren. Hele goeie maffia film (die Coens kunnen echt alles he?) met veel plot-changes. En geweldige uitdrukkingen en taalgebruik ook weer in deze Coen bros. productie.
Uit deze film kan ik nog veel meer halen denk ik.
ps. Echt super dat ze zo'n lange stamboom hebben m.b.t. de acteurs die in iedere film verschijnen.
Jordy
M'n dvdtje gekeken (yee! m'n Coen-collectie compleet), maar het deed me weer niet zo veel. Jammer.
Jos2
Crimewave?
GerwinF
Gisteren voor het eerst gezien, wel goede film! Alleen beetje veel namen, dus heb wel het een en ander gemist. Ook grappig dat er een pand in voorkomt die Barton Arms heet.
Goodfella
Klopt Gerwin, het is idd vrij lastig op na één keer kijken iedereen uit elkaar te houden. Ik zag 'm onlangs voor de 2e (of 3e?) keer en het verhaal is toch wel HEEL erg goed hoor!
Al die wendingen, al die karakters.. Dit is een van de beste Coen-scripts wat bij betreft.
Zeker weten dat je 'm bij herzien hoger waardeert!
GeeTee
Knappe film. Goed verhaal. Het begin is wat traag. Ik zal hem wel nog een paar keer moeten kijken want soms is het wat ingewikkeld met al die namen (en nog een keer kijken is zeker geen straf).
mister blonde
geweldige film. minstens net zo goed als blood simple, fargo of the big lebowski.
prachtige misdaadsfeer, goede acteurs (prachtige bijrolspelers, waaronder weer een aantal stamgasten van de coen's), voortreffelijke zwarte humor.
tom reagan werd om de vijf minuten op zijn bek geramd. op een gegeven moment kwamen we niet meer bij, althans tot de volgende legendarische scene kwam. want daar zat ie vol mee.
op naar barton fink. ik ben benieuwd.
de enige reden dat ik geen 5 sterren geef, is omdat ik niet vind dat ie bij dat illustere rijtje hoort. dus 4,5.
jokingsurely1
Hoewel de broertjes de laatste tijd het spoor wat bijster zijn ("The Man Who Wasn't There", "O brother Where art Thou" en andere Hudsucker Proxy's), blijft "Miller's Crossing" samen met "Blood Simple" (en ook wel "Fargo", "The Big Lebowski" en "Raising Arizona") een mijlpaal. Prachtige neo-film-noir, met een hilarische Byrne en een heerlijk overacterende Turturro. As for "Barton Fink", thanks but no cigar.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Komedie / Misdaad, 1998