• 9.385.499 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van Musicer

Musicer

Ik ben wel 's benieuwd naar de speelduur van de 2 films. Samen zouden ze toch mooi tegen de 5 uur mogen liggen.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

AHWA schreef:

Waarom denk je dat het twee films geworden zijn? Een film aanloop, een film Battle

Ik hoop het maar. Ben het wel is meer tegengekomen dat eindbattles maar kort duren.

Maar dan moet dan ook gewoon de climax van de 7 voorgangers zijn.

Revolt

Nou ik heb liever niet nog een aanloop-film van 2,5 uur. Deel 6 was namelijk geen reet aan, het leek wel een grote introductie voor dit laatste deel.

Ik ken het 7e boek niet, maar naar aanleiding wat er in deel 6 is aangekondigd lijkt me er genoeg actie inzitten voor 2 delen.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Dat moet volgens mij ook wel gaan lukken hoor. Ik hoop inderdaad ook dat ze de actie wel verdelen met aan het einde van deel 2 natuurlijk een geweldige grote battle. Maar ik heb een goed gevoel bij deze films, dus laten we hopen dat dat uit gaat komen

Jessen0wnt

Ik las laatst op msn.nl dat het eindgevecht een half uur zou duren. Dus lang genoeg. Alleen, msn.nl... Tja, een bron opzich

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Een half uur is wel erg lang.

88Fabian

Een gevecht van een half uur is mogelijk,ja de harry fans hebben wel natuurlijk 6 keer geld moeten neerleggen en willen nu wel voor dat zevende en achtste kaartje wel een behoorlijk spannend eindgevecht zien die ook wel even duurt,hahaha wat zullen ze teleurgesteld zijn als het net zo lang duurt als het eindgevecht in iron man 2

Revolt

88Fabian, heb jij ooit in je leven wel eens iets positiefs over een film geplaatst op heel MM? Ik ben je reacties persoonlijk een beetje zat.

Jessen0wnt

Ik zie een eind gevecht van een half uur wel gebeuren. Er gebeurd zoveel, met de nodige slow motion en je komt zo op een half uurtje. En daarbij moeten we ook niet vergeten dat het eind gevecht meer kent dan alleen het gevecht. Zo gaat Harry dood terwijl in het kasteel nog steeds word gevochten, praat hij met Perkamentus enz.. Genoeg dus om ruim een half uur te vullen voor Yates

• 2041 berichten

Ja, en je hebt ook nog de herinneringen van Snape tijdens the Battle of Hogwarts hè

Jessen0wnt

Ja, zat erover te twijfelen... Maar dat was er toch voor? Ach, wat maakt het uit. Ik ga het laatste boek voor november toch nog eens lezen. Voordat ik voorgoed mijn fantasie kwijt ben en alle filmmomenten mijn hersenen in beslag nemen.

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Ben ik de enige die de nieuwe trailer niet zo leuk vind.

Het zal wel met de leeftijd te maken hebben maar die oudere films van Potter kunnen mij ondanks de technologie meer bekoren.

Dit is gewoon afwachten, van de vorige film was ik ook niet weg.

Albus Dumbledore schreef:

Nope. Tijdens

avatar van Jules15

Jules15

Dat zei hij toch ook in zijn bericht?

of was het gericht op Jessenownt?

avatar van Kevin13

Kevin13

Hij heeft zichzelf gequote

• 2041 berichten

Ow xD. Ja, ik bedoelde JessenOwnt...

Jessen0wnt

Hehe, ach ik weet het allemaal niet meer. Heb het boek ook heel snel gelezen en dat was al weer een jaartje (of 2?) terug... Weet iemand toevallig waar deel 1 stopt, of is dat tot de première onbekend voor buitenstaanders?

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Vermoedelijk ligt de scheiding: net nadat het trio gevangen genomen wordt. DIt zou het Villa Malfidus hoofdstuk het begin maken van deel 2..
Als daar de scheiding wordt gemaakt dan stoppen ze natuurlijk be één van de grootste cliffhangers in het boek.
Daarnaast heeft Helena Bonham Carter in een interview gezegd dat al haar (Bellatrix) scenes in het tweede deel plaats vinden.

avatar van fcutrecht

fcutrecht

Hallo allemaal ik ben gestopt bij deel 4 is er reden om na deel 4 verder te kijken of niet ik heb de nieuwe trailer gezien ziet er heel goed uit maar ja ben bij deel 4 gestopt

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Hallo

Oke, dat is wel jammer dat je bij deel 4 al gestopt bent. Niet dat de daar op volgende delen zo goed zijn hoor maar ik zou het toch maar eens proberen.

Als je al vanaf deel 1 kijkt tot en met 4 dan kan je ze net zogoed allemaal kijken

Want dan weet je ook hoe het afloopt he,

Jessen0wnt

Als je deze trailer goed vond en van plan bent om HP7 te gaan kijken, raad ik wel aan om iig deel 6 te gaan kijken, 5 kan je nog missen... Maar anders kan je het een en ander niet begrijpen qua gruzelementen En daarnaast zijn ze ook nog heel leuk

avatar van Musicer

Musicer

lordsnoopy schreef:

Damn, had wel gehoopt dat Bella in beide films zou voorkomen. Beste villain van de hoop imo.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

is een heel leuke trailer. heel duister.

88Fabian

Hey potter fans,hier is een poster om jullie blij te maken

Das een prachtige poster

Breng je toch ook eens iets positiefs naar dit forum