Genre: Avontuur / Fantasy
Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: David Yates
Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint
Releasedatum: 17 november 2010
Bekijk via HBO Max
Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
"Nowhere is safe."
Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.
- Trailer (YouTube)
- Harry Potter and the Deathly Hallows (BoekMeter)
- Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Rufus Scrimgeour
Kreacher (stemrol)
Xenophilius Lovegood
LOTR-lover
Ontzettend moeilijk om dit boek goed verfilmd te krijgen. Al zou je het in 4 films opsplitsen, dan nog kan je niet alle details erin verwerken op de juiste manier. Toch vind ik het in dit 1e deel van The Deathly Hallows het erg goed gedaan. De sfeer is zoals ik het verwacht had, somberder, duisterder, zwaarmoediger. Ook het einde is perfect getimed en doe me echt verlangen naar deel 2. Prima film, ga 'm zeker nog een paar keer kijken om alles goed in me op te nemen.
Keane1983
Erg goede film met voldoende vaart. Gezien in het laatste boek erg saai vond en niet vooruitte branden was ik een hard hoofd in de film.
Toch bleef de film mij boeien. Het goede acteerwerk werd mede ondersteund door een prachtige soundtrack.
De film is inderdaad trouw gebleven aan het boek en ademd een erg duistere sfeer uit. Mijn complimenten.
Wat ik wel "soms" een beetje tegen vond vallen waren de SFX (met name als harry samen met Hagrid in die motor onder de tunnen rijden en Harry half uit dat dat ding viel omdat Hagrid op de kop reed.... Maar dat was voor mij het enige.
Het einde naar deel 2 toe is goed gedaan en niet storend...
Ik ben erg benieuwd naar deel 2 en kijk hier dan ook naar uit.
Van mij een 4.0*
Pkunk
Net als alle andere delen maar matig. Het verhaal ligt mij gewoon niet. Dat domme gedoe met die toverstafjes.. En dat zal ook wel de reden zijn dat ik er telkens de ballen van snap. De film zit vol met referenties naar vanalles en nogwat waar ik elke keer me bij afvraag wat ik nu weer gemist heb. Tel daarbij op dat ik de acteer prestaties van de hoofdpersonen maar matig vind, en CGI van bijvoorbeeld Dobby tegen het onacceptabele en dan vallen die 2* nog eigenlijk best mee.
Timothyvdmeer
heb je de voorgaande delen wel gezien? Ivm dat je er de ballen van snapt?
Zelf gek op Potter. Wel meer van de boeken...dit deel moet ik nog bekijken.
charmed one
dit deel is beter dan het vorige 2 delen.
ik vond hem ook spannender.
ik heb hem al 2 keer gezien en hij blijft spannend.
op naar het 2de gedeelte.
jeroenboeve1
Een probleempje met de dvd:
Het menu is bij mij in het Duits, ongeacht de taal je die daarvoor selecteert. Het is wel gewoon de Nederlandse dvd, aangezien de tekst op de hoes ook in het Nederlands is. De film zelf kan wel gewoon in het Engels met Nederlandse ondertiteling worden afgespeeld. Hebben meer mensen dit?
OT: Gisteren dus voor de tweede keer gekeken. Erg sterke film, maar toch vind ik het vervelend dat de film zo'n abrupt einde heeft. Logisch, dat wel, maar toch maakt het het wachten op deel 2 er niet makkelijker op.
Suleika1
Kreacher heeft in de film uitgelegd dat hij het medaillon van Regulus kreeg en in het vorige deel was al uitgelegd (d.m.v. die brief) dat Regulus het uit de grot had gestolen. Hier is dus geen te kekort aan uitleg, maar je hebt gewoon niet goed opgelet
. En ik snap eerlijk gezegd niet wat je bedoelt met: er missen zoveel belangrijke dingen. Als je daarmee de tweede helft van het boek bedoelt, dat komt in juli XD. Er zijn een paar kleine dingen weggelaten, zoals het grootste deel van de geschiedenis van Perkamentus, maar dat is opzich moeilijk te verwerken in een film en niet essentieel voor het verhaal.
En de dansscène is niet overbodig. Iets is overbodig als het niet belangrijk is voor verhaal of karakters. Dit was juist een erg belangrijk karaktermoment en laat zien dat deze helden tijdens hun gevecht tegen het duister ook een erg sterke vriendschap hebben. Ik vond die scène júíst erg hartverwarmend, sfeervol en goed bedacht door de regisseur/scriptschrijver/producer/whatever. Maar als je het een kutscène vind, hij duurt nauwelijks een halve minuut, dus ik kan me niet voorstellen dat je dat dan zo'n groot minpunt vind.
Zeggen dat ik niet opgelet heb, is een beetje snel oordelend als je het mij vraagt. Ja, Kreacher heeft uitgelegd dat hij het medaillon van Regulus kreeg, en je weet dat Regulus het uit de grot heeft gehaald. Dat is dan ook het enige wat je te weten komt, terwijl het in het boek zo'n belangrijk punt is. Nu kom je verder niks te weten over Regulus en hoe hij op het laatst zich tegen Voldemort keerde, hoe naar die grot ging en Kreacher heeft meegenomen, de angst van Kreacher en hoe hij zijn meester Regulus verloren heeft. Voor mij was dit een van de hoogtepunten van het boek, iets dat de geschiedenis en de diepgang van het personage Kreacher goed uitdiepte. Naar mijn mening dus zeker een groot minpunt dat dit mist. Dit zomaar afdoen als: 'Regulus was de broer van Sirius, heeft het medaillon gestolen en zo is Kreacher eraan gekomen' is echt te weinig. Maarja, misschien heb ik me zo diep ingeleefd in de boeken dat de films wel tekort móeten schieten. En ja, ik zei inderdaad dat er zoveel meer dingen missen uit de boeken. Om die allemaal op te gaan noemen, gaat me wat teveel tijd kosten. Punt blijft dat deze film me een erg incompleet gevoel gaf over het algemeen. En tja, de dansscene vond ik inderdaad nogal nutteloos, omdat deze bijna doet suggereren dat Hermione en Harry verliefd op elkaar zijn. Ik vond dit geen goede toevoeging aan de film, dat jij dat wel vindt, mag natuurlijk. Maar ik vind echt niet dat je hoeft te zeggen dat ik niet opgelet heb. Alleen omdat jij de film zo goed vindt, hoef ik em nog niet super te vinden. En ik heb de film nog een 3.5 gegeven hoor, dus zo slecht is dat niet. Ik ben en blijf een Harry Potter fan. Ik vond de boeken gewoon een stuk fenomenaler. En goede boeken zijn echt wel beter te verfilmen, kijk maar naar de geweldige LOTR reeks.
-M-
Misschien wel de beste tot nu toe qua effecten en actie. Kan niet wachten op de laatste.
Thorongil
Die spiegel van Sirius daagt ook plots op, zonder uitleg hoe Harry er aan gekomen is. Ze hadden van Deathly Hallows best één film kunnen maken, maar ja geld hé, ze persen het uit tot op de laatste cent. Het boek is namelijk erg repetitief, ze gebruiken Verwisseldrank en glippen het ministerie binnen, ze gebruiken nog eens Verwisseldrank en weten ook in Goudgrijp binnen te geraken. En je zou toch denken dat het ministerie na de coup wat beter beschermd zou worden, maar ze lopen rustig buiten, slechts één man neemt de moeite hen te achtervolgen.
Jessen0wnt
Het is ook alles behalve een geheim dat deze film-serie winstgevende doeleinden heeft, het werkt en doet het goed naar mijn mening.
dartviper
Helaas vondt dit het minste deel in de hele reeks. Maar eerlijk is eerlijk een goede voorzet voor de volgende film.
gauke
Het rustige, dreigende, gepassioneerde, dramatische en soms serieuze, droevige, sombere begin, vol stilte, naderend onheil en verdere karakterontwikkeling (de film is trager, bedachtzamer dan de vorige delen) belooft een zinderende finale. Ook in dit deel zijn de visueel sterke actiescènes weer om je vingers bij af te likken. Het 'kinderlijke' is definitief afgeworpen in een sfeer vol spookachtigheid en achtervolging.
Betamax
Lekker geen afgerond deel maar gewoon stop, we gaan volgende keer verder.
Dat vond ik dus het minpuntje aan deze film.
Verder was het verhaal wat meer volwassen, maar is dat een pluspunt?
Ik zie dat er veel regeageerd en geknipt en geplakt word over deze film.
Eerst maar eens de hele film zien en dan zeggen wat ik e van vind.
voorvanallus
Vond dit deel een beetje tegen vallen, Helemaal wanneer je het boek hebt gelezen.
Steeds denk je ja nu komt het en dan komt het NET niet.
Verder was het op zich wel een vermakelijke film, vandaag de Blue-ray gekocht beeld is zoals je gewent bij bij blueray natuurlijk top, maar ik snap nog steeds niet waarom moeten die ondertitels nu weer lager, heb je weer zo'n klote zwarte balk onder en boven.
Zoiets kunnen ze toch gewoon netjes in het beeld zetten zodat je gewoon fullscreen naar de film kan kijken. snap zoiets niet hoor koop je een 16:9 tv de film is ook 16:9
dan zou de film toch gewoon mooi in het beeld moeten kunnen passen inclusief de ondertiteling ??!!!
hoop dat het laatste deel gewoon fullscreen te kijken is inclusief de subs en film makers hou je een beetje meer aan hoe het boek is (die paar minuten meer film die het kost vinden wij helemaal niet erg)
stkolaf
zonder twijfel de beste van de reeks. Goed dat ze de laatste 2delig hebben gemaakt, nu wordt er (bijna) niks overgeslagen! ik zou wel kunnen begrijpen dat mensen die het boek niet hebben gelezen bepaalde dingen moeilijk te volgen vinden, want ik mis zo af en toe toch nog wel wat dingetjes uit het boek. Maar dit is toch de eerste waarin ze geen superbelangrijke dingen hebben weggelaten! mooie plaatjes als ze met z'n 3en rondreizen, (wat een mooi land is brittanie) als ze worden achtervolgd door snatchers en ook het verhaal van de 3 deathly-hallows-broeders is erg mooi geanimeerd
geef tegenwoordig geen sterren meer, maar deze is iig de beste uit de reeks, benieuwd naar part 2
must see in hd
mixmaster
saai , langdradig en slaapverwekkend , deze was nog slechter als de vorige.
elk deel word slechter en slechter , de eerste 2 waren nog te pruimen maar verder is het allemaal maar saai en langdradig.
menno-76
must see in hd
gewoon een vraagje maar waarom geef je geen sterren meer?
Mandyxxxjes
Super film
Het boek had ik binnen twee dagen uit, kan niet wacht op het laatste deel!
RSmovie91
Meeste mensen hebben wel gelijk, als je het boek niet hebt gelezen, mis je soms hele delen van het verhaal.
Hetgene waar ik het meest over nadenk, waar komt dat spiegeltje ineens vandaan? Heeft iemand hier een antwoord op?
Minotaures
Genre
Dit zal in het volgende deel worden uitgelegd. DIt is bevestigd door de test-screening van deel 2.
qwertzu
Als je het boek leest dan weet je dat het een tweeweg spiegel is die Harry van Sirius heeft gekregen in deel 5, dit is een spiegel waarvan er 2 zijn een setje dus, de twee mensen die zo´n spiegel hebben kunnen via die spiegel contact met elkaar opnemen, als je er dan in kijkt zie en hoor je de ander, hoop dat het een beetje duidelijk is zo.
maerk
Was het vorige deel een toevalstreffer?
De eerste Harry Potter film van Yates viel me tegen. Harry Potter 5 was gewoon een stuk minder leuk dan de andere films. Veel vertrouwen had ik niet in deel 6, maar die bleek dus weer een stuk leuker te zijn. Nu vertrouwde ik erop dat Yates van zijn fouten had geleerd en vol vertrouwen ging ik Harry Potter 7.1 zien.
Terug bij af. Weer een teleurstelling. Dit is echt een tussenverhaal. Heel veel informatie in een film gepropt, zodat we genoeg weten voor de grand finale. Voor de rest gewoon veel minder sfeervol dan zijn voorganger. De cast zit weer vol met Britse beroemdheden en is erg aangenaam om te zien, maar het acteerwerk overtuigt niet altijd. Soms komt het gewoon veel te gespeeld over, dit is vooral aan te merken bij de hoofdrolspelers en niet de bekendere namen. Vooral Radcliffe viel tegen. Wel tof dat hij verandert in die ene Schot!
Visueel ook een hele stap terug in vergelijking met deel 6. Die was verrassend goed op dit gebied. Het camerawerk is hier vooral omslachtig en soms erg rommelig. Helaas.
Ook vond ik het vervelend dat er soms teveel op de emotionele toer wordt gegaan, want met die slijmerige muziek werkt het niet zo goed. Voor de rest ook niet zo spannend.
Ik hoop dat 7.2 een knaller wordt en dit als opwarmertje diende. 3*.
Ik met mijn grote mond. Dit is niet de beste Potter, maar toch zeker een heel vermakelijk deel. Op het kleine scherm komt de film voor mij veel beter tot zijn recht. Erg leuk allemaal en toch redelijk sfeervol. En visueel ziet het er meer dan prima uit. Alleen soms wat te emotioneel.
Gewoon goed dus! 3,5*.
RSmovie91
Bedankt
Apster
Viel me behoorlijk tegen. Voor een slotstuk verwacht je toch dat de makers wat meer uit de kast trekken. Kan natuurlijk ook te maken met het boek, wat ik overigens niet gelezen heb. Middenstuk is dodelijk saai, kreeg meer het gevoel dat de boel behoorlijk uitgerekt werd doordat het nu twee films zijn geworden. Ik denk dat een film wel meer dan voldoende was geweest, maar het is nog even afwachten op het laatste deel. Ik loop nu echter niet echt warm voor de finale.
tal1b
dit vond ik wel een ok om te zien, de beste tot nu toe eigenlijk.
mooie beelden, camerawerk tijdens de achtervolging in 't bos was ook tof gedaan.
zeer vermakelijk, kijk uit naar part 2.
anne J
Ik weet nog steeds niet wat voor een punt ik in hemelsnaam aan deze film moet geven. Ik heb hem zojuist herzien voor een tweede keer (de eerste keer was destijds in de bios).
Er zitten voor mij een aantal hele grote no-go's weer in deze film, maar daarentegen heb ik een meer tevreden gevoel als de film is afgelopen ter vergelijking met de andere Potter-films (in ieder geval met 3, 4, 5 en 6).
De dingen die ik heel raar vind:
- WAAR is de onzichtbaarheidsmantel??? Dit is zo'n ontzettend belangrijk attribuut die onmisbaar is geweest bij bepaalde gebeurtenissen in deel zeven (overigens in alle delen)! (SPOILER) En natuurlijk dé echte hallow. De enige echte onverslijtbare onzichtbaarheismantel in de hele tovernaarswereld en een eeuwenoud erfstuk. Prachtig stuk in het boek als ze bij Xenofilius Lovegood zitten en alledrie elkaar aankijken, denken en weten dat zij die mantel bij zich hebben waar Xenofilius zo enthousiast over spreekt. Overigens stoor ik mij er ook aan om Harry en Hermelien open en bloot te zien rondlopen in Godric's Hollow in de film. Het eerste waar ze namelijk aan dachten is dat Harry onder de onzichtbaarheidsmantel zou gaan.
- Het slaat nergens op dat Harry hier lukraak steeds zijn spiegeltje pakt. Er is nergens in voorgaande delen uitgelegd dat dit om de spiegel van Sirius gaat en dat Harry hem kapot heeft gegooid in zijn frustratie. Maar een scherf dus nog heeft, omdat het toch waardevol is voor hem. Voor niet-lezers lijkt het me ontzettend vaag wat hij in dit deel opeens doet met een scherf spiegel en waarin je soms een 'random guy' ziet.
- Erg.. De scène dat Harry, Ron en Hermelien gepakt worden door de snatchers. In het boek is het zo dat de situatie die zich voordoet ervoor zorgt dat Harry, Ron en Hermelien niets meer kunnen doen. Ze kunnen gewoonweg niet vluchten. In de film echter hebben ze de kans gekregen om weg te rennen, nota bene met zijn drieën dicht bij elkaar. Waarbij ik dan denk: dan kunnen ze net zo goed elkaar snel vastpakken en verdwijnselen. Erg spannend bedacht allemaal deze scène. Maar erg onlogisch. In elke andere scène in de film pakken ze elkaar vlug vast en verdwijnselen als een speer. In deze scène echter besluiten ze zogenaamd om domweg te gaan rennen, terwijl ze alle tijd krijgen om...
- Hetgeen waar boek nummer zeven ontzettend om draait is de strijd die Harry levert met zichzelf over Perkamentus. Ik vind het onuitgewerkt in deze film. Je ziet er niks van terug. Alleen objectieve, feitelijke informatie over dat bv. nodig is voor de Hallows.
- De flitsen naar de activiteiten van Voldermort door Harry's hoofd vind ik erg onduidelijk en storend. Ik weet dan wel waar het over gaat en ken het verhaal 100%. Maar voor niet-lezers lijkt het me snel gaan en onvolledig. Zij krijgen maar 5% gepresenteerd. Sowieso ben ik geen fan van even snel met flitsen tussendoor iets laten zien (en daarmee halve bak iets uitleggen en duidelijk maken).
Toch ben ik hiernaast ook wel overwegend positiever over dit deel. Het is niet zo erg als ik had gedacht en het blijft al ietsjes minder aan de oppervlakte qua diepgang. Goh, ik kijk zelfs een beetje uit naar deel twee.
Harry Potter and the Deathly Hallows is spannender en volwassener. Ik was erg tevreden hoe dicht sommige scènes bij het boek kwamen en de extra 'dansscène' vond ik passend. Goed bedacht.
Over het begin was ik wel te spreken. Scrimgeour die spreekt, Hermelien die het geheugen wist van haar ouders en de Duffelingen die vertrekken. Ik vond het een wat sterker begin. Andere scènes die ik geslaagd vond waren die van het vernietigen van het medaillon, huize Malfidus (begin en einde) en de 'operatie Omber' in het ministerie. Met de laatstgenoemde als de sterkste naar mijn mening.
Maar goed. Ik weet het niet. 3? 3.5? 3 lijkt me te laag, maar 3.5 is weer net te hoog voor mijn gevoel. Maar ik kan er moeilijk tussenin gaan zitten
Nog even over nadenken.
Op naar Part Two. (En daarin zal het hard gaan misschien! Er is nog erg veel in het verschiet over een korte tijdspanne dus ik ben benieuwd...)
NightSpirit
Mmm, het duistere stuk was zeker gaaf in deze film. Toch vond ik hem duidelijk minder dan voorgaande films. Het is naar mijn idee toch een beetje uitmelken! Ze hadden dan beter 2 films van the order of the phoenix kunnen maken!
Toch jammer. 3*
4 goed
5 zeer goed
doe 's gek
Kinderachtige volwassenen.
Ondanks dat Potter en de zijnen er iets volwassener uitzien, blijft ook dit verhaal een beetje kinderachtig. Maar het is misschien wel juist datgene wat goed werkt als tegenhanger van de duistere poging van de verhaallijn, waarbij niet alle personages even goed afsteken. Een voldoende verdient dit deel dan weer wel, ondanks het feit dat het eigenlijk het onaffe eerste deel van een dubbele aflevering is.
Goed.

2002

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001

Daniel Radcliffe deelt schokkende anekdote: 'Ik was doodsbang voor hem'

Alec Baldwin en het schietincident op de set: Dit zijn vijf andere ernstige ongelukken

HBO Max lanceert in VS met complete Harry Potter-franchise in aanbod

The Lord of the Rings: The Return of the King