• 9.383.196 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Kreacher (stemrol)

Xenophilius Lovegood

avatar van johanneman

johanneman

Prima film maar geen topper in mijn ogen,de hoofdrol spelers waren prima met uitschieter hermelien. Het waarom ik het geen topper vind is sommigen in beeld kwamen en ineens verdwijnen zoals die persoon die de knijster en dobby hebben gehaald, ineens was die verdwenen. Verder von ik dat spiegelstukje zeer storend.Nergens in de andere films was duidelijk waar die vandaan kwam. En natuurlijk raar dat als je in het ministerie bent met 1000den mensen niemand helpt om ze te pakken voor ze verdwijnselen.Ze zonder te worden herkent zomaar op veel plaatsen kunnen rondlopen. En dat stuk met de zweinstein express, geen idee wat daar de bedoeling van was,tevens hoe kon potter weten de naam van die man over die toverstokje terwijl hij hem nooit gezien heeft Het tussen stuk is saai maar dat is in het boek ook. Mooi waren de effecten en de omgeving echt hele mooie beelden.Maar als je de boeken hebt gelezen kan je het redelijk volgen maar soms roept dat helaas meer vragen op.

avatar van Film Pegasus

Eén van de mindere delen uit de reeks. Je voelt dat het een verplicht hoofdstuk is in aanloop naar de echte finale. Veel zaken hebben we al een keer gezien en het verhaal is niet echt verfrissend. Bovendien ontbreekt het magische dat zich rond film 3 is beginnen settelen en het kinderlijke achter zich had gelaten. Je verwacht dan meer actie of diepgang van de karakters, maar daar blijf je ook met een leeg gevoel zitten. Ik heb nog wel hoop op een mooie finale in het laatste deel, al vraag ik me af of het wel een goed idee was om het laatste boek in twee delen te verfilmen...

avatar van MBMTx

MBMTx

Geweldige film !!! Wel 1 minpuntje:

Ik heb het boek eerst gelezen en snapte de film volledig, maar mijn vriendin heeft het boek niet gelezen en snapte niet alles van de film. De filmmakers zouden eigenlijk een beetje meer duidelijkheid moeten brengen.

Een pluspuntje is, dat, in tegenstelling tot de vorige films, hier je echt voelt wat de acteurs voelen. Er zit diepgang in deze film !!

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Tja, dat blijf je houden met boekverfilmingen. En zeker met deze!

Ben ik blij dat ik het boek gelezen heb...

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

Na alle HP-films nog eens opnieuw bekeken te hebben, moet ik concluderen dat ik deze de beste uit de reeks vind. In tegenstelling tot Yates' vorige pogingen kunnen ze - door het splitsen in 2 delen - ditmaal wel rustig het verhaal vertellen. De films van Order en Prince knipten zodanig veel weg dat er maar een geraamte meer overbleef van de inhoud van de boeken. Geen Gambon meer als Dumbledore is ook een pluspunt; die vent was compleet ongeschikt om de rol van zo'n legendarisch personage te vervullen en bovendien heeft hij blijkbaar zelfs nooit de moeite gedaan om de boeken te lezen. Bonnie Wright is m.i. ook geen goeie Ginny en de "romantische" scènes uit de vorige film waren gewoon pijnlijk om te zien. Dat ze hier maar een minieme rol heeft, is iets waar ik niet treurig om ben.

avatar van blurp194

blurp194

Is alweer een tijdje geleden dat ik het boek gelezen heb... misschien had ik dat toch eerst even moeten herlezen. Sommige stukjes in de film kon ik niet helemaal plaatsen. Of is dat omdat ik af en toe een beetje doof ben door een oorontsteking, en in de war raak door de nederlandse ondertiteling (zwijnstein??? perkamentus??? verdwijnselen???).

De acteurs vind ik best goed, duidelijk te zien dat ze heel goed weten welke rol ze spelen. Dat doen ze ook al bijna hun halve bewuste leven, als ik het even makkelijk uitreken - dus dat kan je dan ook wel wat verwachten.

Wat ik wel wat jammer vind is dat de wat duistere sfeer in het boek vooral wordt overgebracht doordat de hele film wat aan de donkere kant is. Qua sfeer werkt het wel, maar ik zit wel de helft van de tijd te turen wat er nou eigenlijk gebeurt. Misschien dat dat in de bioscoop beter werkt... op mijn tv en overdag in ieder geval niet echt.

avatar van DragQueen

DragQueen

De reeks nadert zijn ontknoping. en dit eerste deel van het laatste tweeluik is best geslaagd. weer erg goede special effects, een prima verhaallijn, en een vermakelijke portie actie. ook acteert de cast goed, en overtuigend. 3,5 ster.

avatar van Magru

Magru

Ik vind persoonlijk dat Harry Potter zijn beste tijd wel heeft gehad. Ik snap uiteraard dat de ontknoping nog MOET komen, maar ik vind de films steeds minder worden...

Heb mezelf met deze film ook minder vermaakt dan met de andere delen.

avatar van Chupacabras

Chupacabras

Ziet er allemaal leuk uit, verhaal blijft moeilijk te volgen (komt omdat ik geen freak ben die de boeken leest, en alle delen tig keer kijkt en verder niet een geheugen heb (of gebruik) om films die ik 5 jaar geleden heb gezien nog precies te kennen.)

Op zich zelf staande films spreken mij meer aan.. had hetzelfde met de lord of de rings serie.

Terwijl het fantasiegenre me zeker wel aanspreekt...

Maar wel vermakelijk om te zien, dat zeker wel.

avatar van erpunited

erpunited

Het ziet er allemaal super vet uit. Super mooi gemaakt en ik heb zin om te zien hoe het allemaal afloopt. Ook goed geacteerd. Ik houd alleen niet zo van fantasie maar ik kan het enorm waarderen hoe ze deze film hebben gemaakt.

avatar van Raffael77

Raffael77

Magru schreef:

Heb mezelf met deze film ook minder vermaakt dan met de andere delen.

Daar ben ik het het zeker mee eens. Het reeks begint te vervelen. Eigenlijk gebeurde er niet echt veel waarbij je zou denken dat het nog beter kan worden. Bij eerdere delen werd al vrij snel duidelijk dat er dingen weg gelaten zijn die wel in de boeken voorkomen.

De film is nergens echt geweldig en wat als maar duidelijker wordt is dat Harry en de rest hier een beetje uit groeien.

Op naar het laatste deel dat hopelijk een goede verlossing zal zijn.

avatar van Sutherland

Sutherland

Ik ben een Harry Potter liefhebber, heb alle boeken gelezen en ben fan van de vorige films. Ook naar deze film keek ik weer heel erg uit, ondanks dat het uit 2 delen bestond. Je kunt merken dat zo naarmate het einde alles grimmiger wordt. Het is donkerder, er is minder humor aanwezig, het is heel serieus. De karakters blijven echter goed, ook de bijpersonages al heeft niet iedereen een even grote rol als voorheen.

Ik miste wel een beetje de 'magische sferen' zoals die zo aanwezig waren in de voorgaande delen. Maar zoals eerder gezegd, dat is misschien niet mogelijk doordat het in deze film erg echt op draait..het gaat naar het einde toe. Daarom is het ook maar goed dat er nog één laatste deel gaat komen en dat het dan klaar is. Alles is wel een beetje verteld en gedaan. Ik kijk echter wel uit naar het laatste deel.

Voor dit eerste deel:

avatar van bakatje

bakatje

Na de erg slechte delen 4, 5 en 6, eindelijk weer eens een goede verfilming van het boek. Door de opsplitsing van dit laatste deel komt het verhaal stukken beter uit de verf!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Zeer goed. Het deel 7.1 die na vorige 2 teleurstellende verfilmingen eindelijk nog eens het niveau haalt van het sublieme deel 3: Prisoner Of Azkaban.

Rauwe regie, goede montage, prachtige stills die me vaak aan LOTR deed denken, degelijk acteerwerk, dreigende soundtrack. Enkel het tempo kan misschien wat hoger, maar verder geen problemen.

Geen flauwe grapjes, noch kinderachtig gebrabbel. Harry Potter is eindelijk volwassen geworden, en maar goed ook.

Ik kan niet wachten tot de definitieve finalé ,waar ik na de lange reeks stiekem toch op zit te wachten.

4 sterren.

avatar van Blur

Blur

Weet iemand de functie van het huis op het strand, aan het slot van DH.p1.

Ik heb geen clu kunnen ontdekken.

nakada

Het is een toevluchtsoord voor Harry en zijn vrienden. Verder geen functie.

avatar van qwertzu

qwertzu

Het is het huis van Bill Wemel en zijn vrouw Fleur.

De schelp wordt het huis geloof ik in het boek genoemd, hier heeft Ron zich ook schuil gehouden in de tijd dat hij niet bij Harry en Hermelien was.

avatar van wimnoot

wimnoot

Vind hem tegenvallen. Het leuke van de andere delen vind ik de grote epische toernooien en de gevechten. Dat miste ik in dit deel. Verder wel leuk dat ze de films steeds duisterder maken, maar deze blijft toch een beetje saai.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Eén van de betere (beste) HP-films, dat moge duidelijk zijn. De acteurs groeien, niet alleen letterlijk ook figuurlijk. Geen storende factoren meer, in de voorgaande delen vond ik Radcliffe een zeer irritant ventje. Hier is het veel maar dan ook veel beter. Uitschieter is zonder twijfel Grint. Ook visueel is dit deel de beste van de reeks. Toch wist Deathly Hallows: Part 1 me teleur te stellen op bepaalde momenten. Weggelaten stukken of juist het omgekeerde, eigen inbreng van de regisseur. Het 'intieme' dansmoment van Potter en Hermelien kan met gemak de meest imbeciele scene van de gehele Harry Potter reeks genoemd worden. De weggelaten scenes (of de stukken die wat aangepast zijn) waren ook zeer storend. Hedwig die zich plots komt moeien in de strijd, het gevecht op de begane grond tussen Hagrid, Harry en de dooddoener, het gesprek met Lupos, het gesprek met Knijster en de uitschieter: Wormstaart. Dit kost de film punten, een hogere score had er zeker ingezeten. 4.0*

Stu-Pot schreef:

Echt ? Ik vond dat juist 1 van de geslaagde toevoegingen. Mooie scene, mooi gefilmd met de perfecte muziek erbij. Voor mij gaat die titel naar de aanval op het nest uit de vorige film. In tegenstelling tot deze scene voegt die, buiten wat actie, helemaal niets toe aan de verhaal.

Jessen0wnt

Alsof een scène perse iets aan het verhaal moet toevoegen, die scène in deel 6 zorgt voor de nodige spanningen en is gewoon een manier om nog een beetje de donkere kant van het verhaal erin te houden. En in deze film is het gewoon een pracht plaatje, voegt het diepgaand veel toe aan de vriendschap tussen Harry en Hermelien en daarnaast smullen hier de Potter-fans van. De liefde die helaas nooit opbloeide.

nakada

Hoeft niet perse. Maar die actie en die donkere kant had ook in het eindgevecht kunnen zitten tussen de strijders van Perkamentus en de dooddoeners. In die zin vond ik de toevoeging van de aanval op het nest misplaatst.

Jessen0wnt

Tja, dat zijn keuzes die ik niet afweeg om een film te bekritiseren. Ik vind het juist tof dat Yates in elke film een eigen scène toevoegt, en dan al helemaal als het zo'n krachtige en uitdagende is.

nakada

Mijn kritiek op die film zit niet zozeer in de extra scene ( hoewel die voor mij niet hoefde ) maar in het ontbreken van het eindgevecht ( wat ik, zeker bij de eerste keer, erg gemist heb ).

Maar over deze film zijn wij het zeker eens : de dansscene is sterk en past prima in het verhaal.

Jessen0wnt

Misschien hebben ze het juist expres gedaan om het eindgevecht in part 2 extra episch over te laten komen, het is nou eenmaal adrenaline-gevend, als Zweinstein anders wordt vertoond dan een school.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Jessen0wnt schreef:

Het probleem is, de scène hád wel iets aan het verhaal toe kunnen voegen. Wat als de Death Eaters daar waren om Harry te ontvoeren en hem naar Voldemort te brengen? Als ze dat duidelijk aan het proberen waren was de scène dubbel zo sterk en dubbel zo spannend geweest.

Jessen0wnt

Was dat dan niet duidelijk?

nakada

Dat kwam bij mij ook niet echt overtuigend over.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Jessen0wnt schreef:

Was dat dan niet duidelijk?

Eh... nee. Ze verschenen en ze verdwenen weer. Ze zorgden er heel de tijd voor dat Harry hen achterna liep. Het sloeg nergens op. Het was pas gaaf geweest als het de Death Eaters bijna was gelukt om Harry te ontvoeren, dat ze hem vast hadden gegrepen en dat hij dan op het laatste moment nog net wordt gered.