• 9.382.219 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Avontuur / Fantasy | 146 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Deathly Hallows / Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 17 november 2010

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

"Nowhere is safe."

Heel Groot-Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen.

Hermione Granger

Xenophilius Lovegood

avatar van Pepski

Pepski

Als Ron Weasley/Wemel kan toveren, waarom is t dan zo'n lelijke gast?

Als ik er zo uitzag en ik kon toveren, dan had ik toch wat veranderd aan mn kop. Of op zn minst n paar fusten wisseldrank ingeslagen.

avatar van Akkiej

Akkiej

Pepski schreef:

Als Ron Weasley/Wemel kan toveren, waarom is t dan zo'n lelijke gast?

Ron is best wel mooi, of ben ik de enige die er zo over denkt? Harry is veeeul lelijker

avatar van Seifer

Seifer

Ik vind ze beide niks, Hermelien is toch wel heel wat leuker.

avatar van Nicholas

Nicholas

Prachtige meid inderdaad, die Emma Watson.

avatar van namingway24

namingway24

Nog volwassener is deze Harry Potter, maar ik vond dit een niet al te interessant deel, daarvoor lag het tempo te laag en gebeurde er iets te weinig. De betekenis van de Deathly Hallows is fraai bedacht en de scène die op hun oorsprong in gaat was het beste deel van de film.

Qua acteertalent is er weinig op deze film aan te merken; na al die jaren hebben de acteurs hun personages kunnen perfectioneren. Emma Watson is inderdaad uitgegroeid tot een prachtige jonge vrouw, en het is grappig om te zien hoe die kleine tovenaartjes nu echt baardgroei beginnen te krijgen.

Het verhaal was niet echt heel interessant en sommige plotwendingen kwamen erg plotseling. Humor was er trouwens genoeg, ondanks de zware toon van de film. Die zware toon is er al vanaf minuut één, op de vergadering van zwarte tovenaars, tot aan het treurige einde.

Oké, het einde is het natuurlijk niet, want er komt nog een deel twee, en ik hoop dat de reeks een spectaculair eind zal krijgen, want dit deel was iets te duidelijk het eerste deel van een tweeluik.

avatar van Akron777

Akron777

Eindelijk een film van Potter met wat pit erin. Na die twee hiervoor had ik de hoop al een beetje opgegeven.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, deel 5 was ook redelijk spannend en vol spektakel alleen het vervolg deel 6 viel idd tegen met actie. Terwijl dit deel ook niet vrij veel pit had hoor, maar dat betekent niet dat het tegenvalt uiteraard.

avatar van Esp

Esp

Erg spannend en sterk, en een goed begin van het einde van de reeks. Ik moest er wel een klein beetje aan wennen dat het zich na alle voorgaande delen niet op Zweinstein afspeelde.

avatar van roeleboel

roeleboel

goeie eerste deel ben benieuwd naar de tweede

avatar van Elineloves

Elineloves

Akkiej schreef:

Agree.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Pepski schreef:

Als Ron Weasley/Wemel kan toveren, waarom is t dan zo'n lelijke gast?

laat anders ff een foto van jezelf zien want vaak hebben mensen met een hoop kritiek op andere zelf een uiterlijk om voor te schamen. En Ron die heeft wel wat, ik denk dat ie meer aandacht van vrouwen krijgt als jij ooit hoopt te krijgen

avatar van reviewer17

reviewer17

ik vind dit een zeer geslaagde goede film erg cool gemaakt met die special effects. Het lijkt net alsof ze bij deel 6 ze extra voorzichtig zijn geweest zodat ze alle effecten en actie in deze film konden gebruiken. Kwa acteerwerk is het ook behoorlijk goed vooruit gegaan als je trug kijkt naar de afgelopen 6 films bij de steen der wijzen vond ik het acteerwerk behoorlijk slap en niet alleen van de kinderen ook de volwassenen zoals hagrid en sneep en perkamentus. Dit vind ik een stuk beter en ik verheug me op the deathly hallows part 2.

avatar van *film fan*

*film fan*

erg goede film, zeer spannend. alle delen trouwens!

avatar van puckb96

puckb96

Ik kijk al Harry Potter sinds ik denk ik 6 was. De eerste Harry Potter film was tegelijk de eerste film die ik in de bioscoop zag. Deze was gewoon super, alleen jammer dat het na 147 minuten al afgelopen was. Ik was serieus bereid om nog 2 uur lang in die stoel te blijven zitten en het vervolg te zien. Maar ja, ik wacht met smart op part 2.

avatar van Ilyaz

Ilyaz

Aardige film, het plot in het boek is beter maar de film heeft de fantastische effecten mee.

Bellatrix zoals altijd een komische maniak, geweldige prestatie van Helena carter. Vooral dat deel dat ze ontdekt dat die bandieten haar zwaard hebben en hen aanpakt.

Zelfde geldt voor Voldemort aan het begin:

Lucius: My lord?

Voldemort (spottend): My lord?

Hehehe

avatar van Knisper

Knisper

Off-topic verwijderd.

avatar van essepluisje

essepluisje

Ik heb het een beetje gehad met de HP films. Ik vond het vorige deel al tegenvallen en dit was echt het dieptepunt voor mij. Ze bouwen veels te lang op naar het eindgevecht tussen Harry en Voldemort waardoor er voor mij persoonlijk te weinig gebeurt in deze 'tussendelen'

Ik vond de film eerlijk waar slaapverwekkend.

Wat erg jammer is want van de eerste paar delen heb ik echt genoten.

Ik ga het laatste deel dan ook niet in de bios bekijken.

avatar van nakada

nakada

nakada schreef:

Dan mis je naar alle waarschijnlijkheid de beste Potterfilm van allemaal

Moet ik mezelf weer quoten.

Wie gaat er nou 7 films in een serie bekijken en laat de laatste dan varen ?

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Je kan de film toch ook gewoon thuis kijken bijvoorbeeld? Dat je de film niet in een bioscoop kijkt, betekent niet dat je de film niet kijkt.

avatar van nakada

nakada

Dat is waar.

Maar van alle Potter films is deze waarschijnlijk juist degene die je in de bioscoop moet zien.

avatar van Genre

Genre

nakada schreef:

Dat is waar.

Je hebt volkomen gelijk. Het volgende deel van deze film gaat zo spectaculair en spannend worden.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ik denk dat HP prima te zien is thuis, met een beetje hard geluid zit je evengoed wel in het verhaal. Natuurlijk heeft de film meer waarde in de bioscoop, maar dat geld voor heel veel films.

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Met bluray tegenwoordig heb toch ook al een andere thuis- kijkervaring.

avatar van edgerick

edgerick

Wat een slechte film.. Spijt dat ik er heen ben gegaan..

De film duurt erg lang en in die tijd gebeurd er niet veel.. Het begin stuk is het enige spannende waarbij Harry word ver TIGvoudigd.. Je moet duidelijke alle delen hebben gezien om hier fan van te zijn.

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

edgerick schreef:

Je moet duidelijke alle delen hebben gezien om hier fan van te zijn.

Dat is inderdaad zo, als je de vorige delen hebt gezien snap je deze film beter en is het automatisch een stuk spannender, ik kan me ook voorstellen dat je moeilijker kan meeleven met de personages als je bepaalde achtergrond informatie niet hebt/kent...

avatar van olbo

olbo

Niet mijn ding blijkbaar. Ik dwaal steeds met mijn gedachte weg naar andere dingen (wat niks met de film te maken heeft). Te langdradig voor mij dus. Nu maar hopen dat ze Harry vermoorden in part 2

avatar van Ninto

Ninto

Vond het maar een belachelijke film. Dat depressieve, pretentieus diepe geleuter. Gadverdamme. Waar is de geweldige sfeer van de eerdere delen gebleven? Ongelooflijk dat ze een o-zo geniale serie zo kunnen verprutsen.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Niet mijn ding,nooit geweest.

Maar kan hem wel waarderen,het ziet er visueel allemaal gelikt uit.

Ik snap dat mensen dit helemaal te gek vinden.

Maar ikke niet.

avatar van Akron777

Akron777

Wow, vandaag maar liefst drie mensen die de film niet hun ding vinden. Kwestie van smaak natuurlijk, maar wel toevallig.

avatar van sofripa

sofripa

Zo, na 10 jaar eindelijk de sfeer waar ik op zat te wachten. Hulde ja . De kleuterschool is uit en uberhaupt dat schoolse gefrobbel is verdwenen. Alles was fijn grauw, duister en troebel en daar fleurt de boel lekker van op. Prima spanningsopbouw met soms een beetje onlogica (heb de boeken niet gelezen, vandaar denk ik dan maar). Maakt allemaal niet uit. Zo moet een fantasy film zijn. Op naar het slot. Ben na het zien van dit voortreffelijke deel wel heel benieuwd!