• 9.413.829 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.804.417)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een meesterdief, gespecialiseerd in het “stelen” van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt. Deze taak is niet het stelen van een idee, maar het plaatsen van een idee. Als ze slagen, dan kan het de perfecte misdaad zijn. Maar er is ook een levensgevaarlijke vijand, iemand die altijd Cobb's volgende zet lijkt te voorspellen...

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

Naomi Watts schreef:

Sterkte . Ik hoop dat je er wat mee kan. Of je vind 'm geweldig of helemaal ruk, tussenweg zie ik er niet voor je in zitten.

is 2 sterren dan niet zo ongeveer een tussenweg?:P helemaal ruk is 2 sterren nou ook weer niet

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Een 3* eerder, al kan er best een tussenweg zijn, al verwacht ik niet dat dat bij misterwhite het geval zal zijn. Inception is ook helemaal niet slecht, jammer dat Nolan verdrinkt in zijn eigen pretenties.

avatar van misterwhite

misterwhite

Naomi Watts schreef:

Ik hoop natuurlijk dat het men bioscoopticketje waard is maar tja ik weet niet wat mij te wachten staat. Zal morgen proberen een goede revieuw na te laten

misterwhite schreef:

Zal morgen proberen een goede revieuw na te laten

een goede revieuw....

avatar van misterwhite

misterwhite

Een film met toch wel een zeer leuk concept. Alleen mocht had het wat meer speelser gemogen. En daar bedoel ik mee dat het mij hier en daar nog deed denken aan een standaard aktiefilm, er mocht gerust wat meer leuke orginele scénes in. Maar toch heb ik mij erg goed vermaakt met deze film. Alleen begrijp ik nog steeds niet wat er zo vaag en moeilijk is aan deze film, heb toch zo goed als alles goed kunnen volgen.

Het verhaal is zeer leuk: dromen ontwerpen en die gebruiken om achter geheimen te komen. En dan nog eens dromen in een droom. Lijkt me niet zo een makkelijke klus om dat te goei uit te werken. Maar toch zeker niet slecht gedaan.

Het acteerwerk: hier en daar vond ik het iets minder en dan praat ik vooral over Marion Cotillard, kwam bij mij toch iets wat stroef over. Di Caprio deed het goed, leefde zich zo te zien erg goed uit in zijn rol. Joseph Gordon-Levitt deed het ook erg goed.

De soundtrack: is toch ook een pluspunt van deze film, klonk vaak mooi en bijpassend, bracht ook een beetje sfeer bij.

De aktie: mooi gefilmd maar soms een beetje overdreven voor het concept. Mocht toch iets wat realistischer zijn.

Cliché's: die zijn er ook wel aanwezig, maar viel eigenlijk goed mee. Hier en daar toch wel voorspelbaar en niet altijd even orgineel. Maar het stoorde niet erg hard.

Conclusie: zeer aardige film, maar om te zeggen dat het zo'n hoge plaats verdiend in de te top 250 dan zeg ik toch 'nee'. Maar ik geef hem toch een mooie 8/10. Was het bioscoopticketje wel waard

avatar van lobeko

lobeko

moest mijn aandacht er goed bijhouden. Goed gespeeld en apart gegeven. Zat even helemaal in de film. Heerlijke afleidng uit de dagelijkse routine.

avatar van stevyforello

stevyforello

Werkelijk een waanzinnige film. Origineel, creatief zonder bijster surrealistisch te zijn. Dicaprio had het weer eens helemaal aan het rechte eind maar ook zijn collega's verrichtten zeer goed werk. Verhaallijn dat men aan het denken zet en spanning die iedereen op het puntje van zijn of haar bioscoopstoel bracht. Ik begrijp best dat je met de intelligentie van een paasei deze film 2* of lager geeft, het is niet een film waarbij je in beschonken toestand achterover kunt zitten en die je maar eens van A tot Z volgt. Deze komt in mijn top 10, 5*.

avatar van Reinbo

Nou, een geniaal paasei dan maar.....

Maar aan de andere kant ik vond het niet moeilijk te volgen, je hoeft enkel tot 4 te kunnen tellen, lijkt mij....

avatar van Karl van H.

Karl van H.

De tweede keer dat ik deze film zag was ik zwaar onder invloed (om maar zo te zeggen), maar moeilijk vond ik 'm niet, integendeel. Nu helpt het ook wel mee dat het de tweede keer was, maar toch: alles wordt zo uitvoerig uitgelegd dat het bijna moeilijk wordt de film níet te snappen.

avatar van samslam

samslam

Goed, over de film: vrij zwaar teleurgesteld afgedropen na de voorstelling. Niet omdat het een slechte film was, integendeel, het betreft hier een bovengemiddelde blockbuster, wel omdat de verwachtingen torenhoog waren.

Er zitten veel positieve elementen in. Cast om duimen en vingers af te likken. Concept dat mij zeker aanspreekt en waar toch enig denkwerk achter schuilt. Een megalomane uitwerking van dat concept. En hoewel niet echt een persoonlijke interesse, maar de visuele effecten waren wat mij betreft even spectaculair als bij pakweg the matrix.

Ondanks dat alles kan niet worden verhuld dat dit een standaard actie-drama is met een sausje van droomstructuren er overheen om het niet Ocean's fourteen te doen lijken. De actie was trop maar wel cool, het drama volledig nietszeggend en overbodig... als je niets doet met je personnages (totaal geen uitwerking) kan een dramatische verhaallijn toch niet werken? Mede door de afwezigheid van personnages en achtergrond komt Di Caprio eigenlijk belabberd over, zeker niet zijn sterkste acteerprestatie. Om te zwijgen van dat knulletje uit third rock from the sun, miscast om u tegen te zeggen. En tot slot: de muziek die de film meekrijgt was gewoon lachwekkend en misselijkmakend tegelijkertijd.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Berichten verplaatst naar Film > Spoilers > Inception

avatar van Montorsi

Montorsi

stevyforello schreef:

Zo'n film is het nou net wel. Veel verhaal, weinig diepere betekenissen in beeldtaal en emoties van blockbuster-niveau.

avatar van Halcyon

Halcyon

Blockbuster met een bovengemiddeld script dat behoorlijk wat zand in de ogen strooit om het gebrek aan visie op andere vlakken te verbergen. Hoewel het verhaal het prikkelendste element is, blijkt de symptomatische afwezigheid van diepgang of het teveel daaraan nefast. Zo blijven de meeste personages gespeend van achtergrond, behalve dat van DiCaprio wiens verleden essentieel is voor de ontwikkelingen in de plot, maar meer screentime opeist dan nodig.

Voor een film die vlijtig met concepten als droom vs realiteit speelt, mag je anno 2010 een creatievere audiovisuele invulling verwachten. Sommige scènes zijn visueel vernieuwend, maar het gros blijft erg braaf, ongeïnspireerd zelfs. Daarbij wekken dromen/nachtmerries over het algemeen bevreemding op, of in elk geval toch sterke emoties, iets wat de beelden in Inception zelden doen, de soundtrack helaas nog minder. De enige droomwereld die me echt de adem benam (spreekwoordelijk tenminste), was Doms limbo: glanzende wolkenkrabbers die uit een kolkende oceaan rijzen onder een vanillekleurige lucht, knap.

Wat eigenlijk nog het meest van al tegen de borst stoot is dat allerlaatste shot: een regelrechte belediging voor elke kijker die twee uur en half in de film investeert, en dan met zo’n lauw, voorspelbaar einde het bos wordt ingestuurd. Alsof de makers het zelf niet meer wisten en het cliché bij uitstek kozen om hun verhaal niet te hoeven afronden.

INCEPTION

Tja wat kun je hierover zeggen in één zin daar zijn er geen woorden voor het was te mooi om in één zin te kunnen zeggen daarom besloot ik maar een review te schrijven.

Toen ik de bioscoopzaal binnen liep zat ik met de hoogste verwachtingen die ik al eens heb gehad voor een film.

Toen moest kinepolis nog eens voor de nodige reclame te zorgen .

De cast zit al zeker goed Leonardo speelde zeer overtuigend bij sommige blikken dacht ik echt dat hij het echt beleefde dat gebeurde bij mij ook en zonder die 3d

De droomwerelden waren super goed gevonden min 4 Cristopher Nolan film is al direct zijn beste.

De leukste droomwereld is net als hierboven word gezegd de laatse limbo.Tussen de droomwerelden zat ook veel themas tussen waardoor je geboeid blijft er zit ook niet zon saai moment in 2uur en 30 minuten blijf je geboeid door 1 film.

Ik snapte de eerste 20 minuten ook niets van deze film.

Na een halfuur snapte ik het al beter.

Ik vond de actie echt heel goed met de nodige angst geluiden van de bios.

De muziek is ook om te smullen.De nodige flauwe humor van Hollywood zit er ook in.Er zatten ook zeer origineele scenes tussen.

De special effects waren het beste dat ik al heb gezien.

Genoeg agrumenten verzonnen.

Dus Inception was zeer geslaagd komt direct op nr.1 in mijn top 10.

Als je Inception nog wil zien ga je het best naar de bios want met de

leuke muziek van de bios er bij word dit een onvergeetelijke ervaring.

Natuurlijk een dikke 5*

kobe bryant fan

Sorry voor de foutjes dien in mijn recensie staan heb ze pas daarjuist gezien.

kobe bryant fan schreef:

Sorry voor de foutjes dien in mijn recensie staan heb ze pas daarjuist gezien.

Gezien je leeftijd zal niemand je daar op afrekenen.

Je kunt je bericht nog een hele tijd na plaatsing veranderen hoor, onder de knop :bewerk .

avatar van Kadafi

Kadafi

Beste film die ik in de bios heb gezien dit jaar. Na afloop bleef de film nog uren spoken in m'n hoofd. Ik hou van dromen.

avatar van Steve026

Steve026

Kadafi schreef:

Dat kun je zeker zeggen! Origineel concept, goed geacteerd, een topper!

Kadafi schreef:

Eigenlijk best wel jammer dat je niet in je bioscoopstoel in slaap gevallen bent dan?

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Nou ik heb tijdens het kijken wel eventjes m'n eigen 2e dimensie bezocht hoor...

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Halcyon schreef:

Mooie recensie

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Ja inderdaad, 5 sterren recensie.

avatar van richardb

richardb

Fantastische film en een geweldig concept. Niemand heeft volgens mij gedacht dat je over "dromen" zo een goede film kan maken! Dit is toch wel één van de betere films die ik de laatste jaren heb gezien! Uiteraard heb je natuurlijk de klassiekers en de meete recente Tarantino film, maar dit is toch iets unieks.

Uiteraard speelt Di Caprio weer fantastisch en is het hele plot goed in elkaar gezet. De film heeft veel diepgang, zit qua specials effects goed in elkaar, en de muziek is goed gekozen. Het einde van de film, misschien wat cliche, zoals al eerder is gezegd, maar wel de goede versie van een cliche eind. Tegenwoordig eindigen zoveel films in een cliche, en zijn ze meestal wel voorspelbaar. De kunst hiervan is om toch een eind in elkaar te zetten die blijft boeien. Dit is bij Inception vind ik wel gelukt! De film wordt nog wel is vergelijken met Shutter Islands. De meningen, over welke film nou beter is, zijn verdeeld maar persoonlijk gaat mijn voorkeur naar Inception! Om het toch nog maar over het einde te hebben! Het einde van Shutter Islands is net zo vaag als het einde van Inception! Je weet gewoon niet wat werkelijkheid is!

avatar van Reinbo

Verder ken ik vooral heel veel betere films over dromen. Zelden werd een idee zo slecht uitgewerkt....

avatar van richardb

richardb

Reinbo schreef:

Noem is wat voorbeelden!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ink en Mulholland Drive bijv.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Heel wat creatiever dan dit werkje.

kobe bryant fan

De muziek is ook aan te raden leuk liedje is dream is collapsing.

richardb schreef:

La science des rêves

The Cell

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Owja, Nightmare on Elmstreet, hoe kan ik die vergeten Fenomenale klassieker.