• 9.380.004 stemmen

Genre: Thriller / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe en Joseph Gordon-Levitt

IMDb beoordeling: 8,8 (2.783.288)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 22 juli 2010

Plot Inception

"Your mind is the scene of the crime."

Imperial Figure

Ben nog steeds niet naar deze film geweest, dacht zo zoetjes aan wel dat er wat dvdrips zouden zijn via internet, maar nee dus.

De film moet dan wel extreem goed zijn, de film draait sinds juli in de bios en nog niet op dvd.

Christopher Nolan is nog maar 40 jaar oud en nu al een indrukwekkende movie cv plus hoog gemiddelde.

Deze schaf ik dan ook gewoon aan in de winkels, balen dat ik gister naar RE 3D ben geweest.

avatar van chevy93

chevy93

DVD releases laten meestal lang op zich wachten. Inception draait trouwens nog steeds in de bios, dus die DVD release duurt nog wel even

Nog niet verschenen - reserveer een exemplaar Beschikbaar op 03.12.2010

(Bol.com)

This title will be released on December 6, 2010!

(Amazon)

MoFeDu

Da's vreemd, bol.com eerder dan Amazon.

Imperial Figure schreef:

Ik snap niet wat deze twee dingen met elkaar te maken hebben, horen goede films eerder uit te komen op DVD dan slechte films?

Nogal onlogisch als je over nadenkt dat de meeste winst uit de bioscoop kaartjes wordt gehaald, met als tweede plek de thuismedia release. Waarom dus eerder uitbrengen op DVD?

MartiN_

Als de film op Blu-ray uit is, ben ik van de partij in ieder geval.

Wel vreemd dat ze deze film niet in 3-D hebben gemaakt, maar ook wel weer verklaarbaar. Nolan houdt immers van 'puur', weinig special effects, de stunts zijn bijna altijd echt en niet met de computer gemaakt. 3-D is denk ik niet echt z'n ding, wat denken jullie?

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

3D zou totaal onnodig geweest voor deze film, het is sterk en krachtig het gewoon al in 2D te zien.

JigSaw_Doll schreef:

Ja ben ik met je eens, ik denk niet dat het een meerwaarde was geweest. Marketing-technisch was het misschien wel meer een 'lokkertje' geweest. Door het grote succes was een extra lokkertje achteraf gezien totaal niet nodig, de film verkocht zichzelf d.m.v. mond-op-mond reclame en positieve beoordelingen.

avatar van TimZor

TimZor

MoFeDu schreef:

Da's vreemd, bol.com eerder dan Amazon.

Bol.com veranderd altijd met de dag hoor heb daar bijna nog nooit gezien dat hun de juiste release op de site hadden staan

avatar van Reinbo

De studio wou het in 3d omzetten. Nolan heeft dat geweigerd. Dat was dan weer wel een goede beslissing.

Reinbo schreef:

Haha da's denk ik typisch Nolan

jacobine_rodijk schreef:

Waarom dus eerder uitbrengen op DVD?

Omdat ik dat kreng thuis met familie en al wil zien, heb nog nooit zolang op een dvd release moeten wachten, eerlijk waar.

06.12.2010 pas, Call of Duty: black ops komt zelfs nog eerder uit.

avatar van Bélon

Bélon

Woonplaats: Giekerk . Als 't niet bestond had ik 't verzonnen maar je verzint 't niet , echt priceless

Inception is niet vriendelijk voor de boer'n ik brom t U

Ben ik me daar een tig kilometers naar d'n Aldi gered'n om zón DVD spelert te halen en dan doen't Inception 't gewoon net

Imperial Figure schreef:

06.12.2010 pas, Call of Duty: black ops komt zelfs nog eerder uit.

Ah. Call of Duty Black Ops. Oké, ik trek mijn woorden terug in dat geval.

MartiN_ schreef:

Wat ik denk is dat deze film voor het grootste gedeelte vanachter een beeldscherm in elkaar is gezet natuurlijk.

'Puur' is deze film geenszins.

MoFeDu

Niet dus, is al eerder voorbij gekomen. Nolan gebruikt dus nauwelijks CGI, zelfs de zweefscéne is met cameratrucs gemaakt.

MoFeDu schreef:

Er zitten nogal wat fantasierijke decors in deze film , daar doel ik met name op.

avatar van Reinbo

Deel twee gaat 'Conception' heten, speelt zich af in een erotische droom. Ze moeten dan ervoor zorgen dat de vrouw denkt dat haar kind van iemand anders is..... gebeurd allemasl tijdens een groepssex sessie. Gaatveen stuk verder dan een droom in een droom in een droom.

Dridge

Ja en Clint Eastwood gaat hem regisseren geloof ik.

Soort tegenhanger van 'Changeling' als ik het goed begrepen heb.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Bélon schreef:

Inception is niet vriendelijk voor de boer'n ik brom t U

Je zou ook nog de bus naar de bios kunnen nemen. Of de trekker.

Dridge schreef:

Ja en Clint Eastwood gaat hem regisseren geloof ik.

Soort tegenhanger van 'Changeling' als ik het goed begrepen heb.

Geloof dat Chuck Norris als hoofdrolspeler is gecast. Dat zullen wel wat roundhouse kicks worden.

sinterklaas schreef:

Je zou ook nog de bus naar de bios kunnen nemen. Of de trekker.

Ja of gewoan rinne nei de bios

@Bélon, dat is een stereotype en leuk geprobeerd om de fries taal te benaderen maar het lijkt nergens op

En sinterklaas, zoals al had vermeld, ging jammer genoeg naar resident evil 3d toe en om weer 10 euro uit te geven aan een film die al op dvd uit had moeten zijn doe ik niet aan. (nieuwe dvd films zijn bij mediamarkt 13 tot 15 euro)

Wacht wel op de Inception dvd release, en oh ja, ik rijd gewoon met mijn auto naar de bios toe want mijn trekker staat nog steeds bij de garage

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De film is eigenlijk gewoon zo'n 55 jaar te laat. Toen zou ie baanbrekend zijn geweest, maar helaas.

YouTube - INCEPTION Trailer - 50's Version!

avatar van yacoub

yacoub

Reinbo schreef:

HAHAHA Erg origineel! Ik ga deel 2 dan zeker zien! Goed concept voor een 18+ film!

avatar van chevy93

chevy93

Reinbo schreef:

Als ze dat nou bij À L'intérieur hadden gedaan, had het niet zo'n bloedbad geworden.

avatar van Jesse93

Jesse93

jacobine_rodijk schreef:

Een film die slecht is komt meestal niet in de bioscoop, maar gaat direct op dvd. Dus het heeft eigenlijk wel met elkaar te maken. En ja als een film goed is en nog veel bezocht wordt laten ze hem natuurlijk lekker draaien.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Imperial Figure schreef:

Langleve de dorpjes, boerderijen, Gehuchten. Woon zelf ook in een dorp zonder filmzaak of bioscoop.

Jesse93 schreef:

Dan hebben we het over DTV films, die zijn van een totaal andere orde. Overigens is 'slecht' nogal een afwisselend begrip, Transformers 2 was naar mijn mening ook niet al te best maar de feitelijke cijfers m.b.t. de opbrengst bewijst weer het tegendeel.

Maar ik reageerde puur op Imperial Figure's aanname dat "extreem goede films" normaal gesproken ook sneller op DVD uit komen, wat dus totaal los van elkaar los staat.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

zondag is het zo ver

avatar van misterwhite

misterwhite

Vanavond ga ik eindelijk deze eens kijken. Ben benieuwd wat Nolan deze keer te bieden heeft, hopelijk is het de moeite waard

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Sterkte . Ik hoop dat je er wat mee kan. Of je vind 'm geweldig of helemaal ruk, tussenweg zie ik er niet voor je in zitten.