Genre: Thriller / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Japans en Frans
Releasedatum: 22 juli 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Inception
"Your mind is the scene of the crime."
- Spoilertopic
- Inception: The Shooting Script (BoekMeter)
- Inception (MusicMeter)
Peter Browning
Mal Cobb
Maurice Fischer
AC1
Inspelen op de behoeftes van het publiek. En dan vooral die van de massa.
Hoe wisten de mensen dat op voorhand? Ik had het over de hype die ontstaat voor de film in de zalen is.
AC1
Dus jij wilt zeggen als nolan de film "vampire sucks" zou maken met een hype er omheen, dat deze ook een hoge score zou krijgen? Het gaat om de film en niet om de regiseur, meeste mensen weten niet eens wie dat is en gaan zo naar de film. Meeste mensen kiezen zelfs een film aan de kassa uit in de bioscoop! Ik kan het weten want ik werk bij een bioscoop!
Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat niemand weet wie Nolan of 'The Director Of TDK' is. We leven in een tijd van informatie overkill, mensen wonen niet meer op een afgelegen eiland. De naam 'Nolan' doet wonderen, net zoals dat bij Spielberg ooit het geval was.
AC1
Deze vergelijken met 2001.
Inderdaad, het is meer de anti-2001. Inception vertelt zo weinig met beelden dat elke vezel van mijn lichaam in opstand kwam.
Naomi Watts
Visueel was het degelijk, maar mag echt niet in één adem genoemd worden met 2001.
chevy93
Ik snap ook niet waar mensen dat vandaag halen. Dit bevat 0,0 diepere betekenis.
AC1
Je kunt ook overdrijven. Ik vond het visueel echt prachtig.
Jij mag diep onder de indruk zijn maar ik zag een ondermaatse Nolan. Ik kan het haast niet geloven hoe zwak het in beeld is gebracht. Geen enkele shot is in mijn ogen noemenswaardig. Indien het wel zo was, dan had ik meer sterren gegeven. In Inception is het beeld zeker niet de verteller.
AC1
Je kunt ook overdrijven. Het wil gewoon zeggen dat Inception voor sommige mensen de 2001 van deze generatie is, net zoals Blade Runner de 2001 was voor de Generation X.
Dat is ook volslagen onzin. 2001 introduceerde een compleet nieuwe beeldtaal. Inception laat enkel zien wat we al 10 keer eerder gezien hebben. Enkel wat verwarrender gebracht.... (Al doet het er alles aan om het duidelijk uit te leggen.) De impact van Blade Runner is ook totaal niet te vergelijken met 2001, was een behoorlijk flop zelfs. Enkel de art direction viel toen op.
chevy93
Blade Runner is net zo goed te vergelijken met 2001 als Inception dat is.
Blade Runner is net zo goed te vergelijken met 2001 als Inception dat is.
Enige overeenkomst met Blade Runner is dat ze ook hier iemand met de mimiek van een robot op een missie uitsturen.
AC1
Volslagen onzin! Jullie bekijken het veel te kortzichtig.
Maar goed, of Inception de nieuwe 2001 of Blade Runner is zal pas blijken na verloop van tijd. Reinbo gokt waarschijnlijk op Avatar (wat natuurlijk ook volslagen onzin zou zijn want Avatar is geen 'thinking man's sci-fi film' maar een domme blockbuster).
Ik gok helemaal niet op Avatar... Hoe kom je daar nu bij?
Zie nog steeds niet op welk vlak (de impact van) deze film mwt 2001 te vergelijken is. Eerder een soort Shawshank Redemption, hapklare alkemans kost.
AC1
Sommige denken/vermoeden dat het de nieuwe 2001 is in de zin dat het een gesofisticeerde, intelligente science fictionfilm is dat vele discussies zal doen laten ontstaan en dat waarschijnlijk een hele generatie zal inspireren. Ik ben niet van dezelfde mening toegedaan maar zie toch meer overeenkomsten met 2001 dan met Shawshank Redemption.
Jonesy
Supergoed concept, goede muziek maar erg slecht verhaal en setting.
Laoslander
Je kunt ook overdrijven. Ik vond het visueel echt prachtig.
knap gefotografeerd, maar wel met pijnlijk weinig fantasie
goede muziek
Ik begin met toch wel af te vragen wat mensen zo goed vinden aan die standaard bombastische soundtracks. Ook al vind je het goed, dan zou je toch moeten toegeven dat het compleet inwisselbaar is voor elke andere blockbuster. Inspiratieloos en vooral: vervelend en irritant.
Leland Palmer
knap gefotografeerd, maar wel met pijnlijk weinig fantasie
Beetje het verwijt dat alle hardrock herrie is.
En de reden dat het uiteindelijk weinig meer te bieden heeft dan een Ocean 12 of MI 3.
Naomi Watts
Maar Nolan vergelijken met Soderbergh is dan ook niet zo eerlijk natuurlijk.
Leland Palmer
Nou jah, ik hou het hier dus maar weer voor gezien. Gaat weer nergens over.
Amercianpie
Wat een film, geweldig!
Een droom in een droom ect.
Ik stond met de mond open te kijken...
Op het eerst was het nog even goed nadenken en door hebben waarmee je te maken hebt, maar daarna komt puntje bij paaltje en begint er zich een verhaal te vormen.
|Bazzie|
Zeker niet: juist dat het standaard muziekwerk in dit soort films een veilige keuze is om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken. Getuigt van weinig lef en creativiteit. Maar ik kan het opzich wel begrijpen: muziek in films wordt door velen als minder belangrijk gezien.
JamesB009
Een zeer, zeer goede film! Je moet wel goed blijven opletten want hij is wel wat "Wazig".
Maar over alles is nagedacht en goed verwerkt. Briljant in elkaar gezette film dus, zeker een aanrader!
jipt
Ik denk dat de makers zich juist zeer bewust zijn van de impact van muziek. Ik bedoelde met mijn vergelijking dat jij ten onrechte alle blockbuster muziek op een hoop gooit. Kijk Zimmer is nu eenmaal veel gevraagd, omdat hij goede bombast aflever. Dat jij het gevoel hebt dat het veel op elkaar lijkt is aan de ene kant logisch (het is immers vaak dezelfde componist), maar aan de andere kant zit er voor de goede toehoorder wel degelijk verschil in. Daarbij is het wel gewoon erg goed geproduceerd. En dan nog dit....
Toch minder inspiratieloos dan het op het eerste gezicht lijkt.
PS. Ik vind het overigens geen geweldige score, maar klaag er ook niet over, 't is namelijk wel effectief.
|Bazzie|
Toch minder inspiratieloos dan het op het eerste gezicht lijkt.
Ik bedoel eigenlijk dat het gros van het filmpubliek muziek als ondergeschikt aspect ziet in een film. Natuurlijk besteden de producten hier veel aandacht aan, maar juist doordat - zoals jij al aangeeft - iemand als Zimmer vaak de meest voor de handliggende keuze is, getuigt bij mij van een veilige, saaie keuze. Ze willen immers de massa niet belasten met een experimentele of zelfs ook maar een 'andere' muziekkeuze, het bombastische orkestwerk haalt veel risico's weg om beter te scoren bij de boxoffice. Dat is men nu eenmaal gewend.
Dat het verder goed geproduceerd is, vind ik minder interessant. I.c.m. de film vond ik het een dooddoener (veel te sterk aanwezig) en de film negatief beïnvloeden.
Heb even je recensie gemist, maar waar baseer jij jouw lage score eigenlijk op?

Wereldberoemde sciencefictionfilm 'Inception' van Christopher Nolan is vanavond op televisie

Wereldberoemde scifi-thriller 'Inception' van Christopher Nolan binnenkort te streamen op HBO Max

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Vijf Oscar-winnende films die op Netflix te vinden zijn

The Shawshank Redemption