• 9.380.080 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van Spiff

Spiff

Het eerste half uur van deze film vat perfect de hele "nieuwe" SW-trilogie samen: veel laserheibel en hoogdravende pietpraat, flinterdun verhaal.

Het is duidelijk dat George Lucas in de eerste plaats het (weinig veeleisende) tienerpubliek wou bekoren met deze saga: lachwekkende dialogen (vooral bedroevend zijn die tussen Padme en Anakin), acteurs die zich meer thuis zouden voelen in Melrose Place dan in een duistere SF film, en hyperkinetische speciale effecten.

Desalniettemin, omwille van het donkere moment dat de titel van de film verklaart, en omdat zo'n films nu eenmaal horen bij een - hopelijk - lange, leuke zomer: ***

avatar van Ivettetjah

Ivettetjah

misschien ben ik wel zo'n 'weinig veeleisende tiener' maar ik vond deze film erg goed, de beste van de 1e 3, je ziet hoe hijverandert in slecht, de redenen de manier alles, ik vind het een heel mooie gemaatke film, alleen vond ik de gil diej die geeft als hij er achter komt dat padmé dood is erg nep maar voor de rest vind ik het ene klasse film, 4 sterren.

avatar van Leno

Leno

Na twee films is Lucas het eindelijk geluk het niveau van de eerste 3 films te benaderen. Het eerste uur is redelijk, waarbij de scenes tussen Anakin en Padme matig geacteerd zijn met houterige dialogen, maar daarna is het fantastisch. "De transformatie" is erg mooi gedaan met enkele indrukwekkende scenes. Vooral de scene tussen Windu en de Sith Lord, waarbij Anakin definitief overstapt is erg mooi gemaakt. overigens heeft 'the dark side' ook positieve invloed op zijn acteerprestaties. De climax is prima geacteerd
De prachtige beelden spreken voor zich.

Knarf Kenobi

Zeker een zeer mooie film (ik blijf het maar zeggen ) En ook zeer mooi gemaakt. Het begin gaat inderdaad ietwat snel, maar ik vind de acteerprestaties in deze film wel beter als in de vorige en ik stoorde me er ook totaal niet aan. Echt een aanrader! 5*!!

avatar van gerardo

gerardo

Prachtig! Maar ik blijf erbij, en dat is vloeken in de kerk, dat oorspronkelijk bij part I begonnen had moeten en geeindigd bij part VI

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Wat een suffe film, misschien beter dan deel I en II maar WAT een slecht acteerwerk, en WAT een dom verhaal.

Alles wordt maar bij elkaar verzonnen zodat anakin in elk geval maar darth vader kan worden, anders klopt deel IV niet.

De jedi-council had MAKKELIJK kunnen voorkomen dat anakin zoveel rondhing met de evil uberlord himself, en waarom hadden ze dat eigenlijk niet door ???? Ze 'voelen' dwars door het hele universum heen of er een jedi doodgaat, maar als ze gewoon PAL NAAST de grand-evil-uber-sith-lord staan, daar voelen ze niks van!

bah...

davidov

duidelijk snap je het niet echt...

Het vehaal was al lang voor de andere delen ook bedacht...

De council gebruikte anakin juist to spy on the bad guy...

En de evil sith lord is minsters even krachtig als de sterkste jedi dus die kan prima zijn eigen macht verhullen...

Dat is het idee van de hele serie, dat het recht onder hun neus afspeelde, en als je dat dom vind dan denk ik hoe kan je nou weer een fantasy verhaaltje niet realistisch noemen...

Ik zeg toch ook niet dat die reuzen olifanten in LOTR onwaarschijnlijk zijn met die gigantische slagtanden omdat hun nekspieren het niet aan zouden kunnen?

kom nou...

avatar van tovenaar

tovenaar

davidov schreef:

Kun je de Force verhullen?

davidov

het idee is van wel ja... idee is dat Sith meesters zijn in het beduvelen van mensen, met name de emperor...

Jedi's zijn er minder sterk in, vandaar dat ze skywalker naar tatooine sturen waar zn moeder is overleden (darkside verhult de goodside) en Yoda naar degobah gaat waar uberhaupt de darkside al sterk is...

Ik bedoel maar, darth maul zagen ze ook niet aankomen, dat count dooku overliep had ook niemand door...

Je kan het ook ontiegelijke laksheid noemen

avatar van J.S.

J.S.

davidov ik heb 5 woorden voor je : The Dark Side clouds everything.

ghehe nog beter

avatar van tyleet11

tyleet11

Master Yoda heeft het antwoord op al uw problemen

avatar van 007

En erg goede film, de laatste 40 minuten toch. Het begin van de film was nogal flauw. Slecht gefilmd, saaie dialogen, slecht geacteerd. En die domme dorids waren niet meer grappig zoals in de vorige films, maar gewoon belachelijk grappig, echt stom, twas precies een comedy. Maar de laatste 40 minuten (schat ik, had geen horloge aan) waren fenomenaal. echt prachtig in beeld gebracht. Enkele scenes met de gevechten met de lightzwaarden waren echt wel shik. Mooi einde ook.

voor de laatste 40 minuten krijgt em 4 sterren toch wel, als de rest ook even goed was geweest kreeg em er 5

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Zat net weer de soundtrack te beluisteren en die is gewoon briljant. Net als de film, nu ik er na een tijdje(dus niet gelijk na de film) aan denk ik is gewoon alles goed aan deze film, het enige nadeel is dat hij soms iets langzamer had gemogen en ook het acteren van Nathalie Portman is nogal wisselvallig.

avatar van garlic-jr

garlic-jr

het is mijn beste film ooit ik vond starwars al mijn beste film maare deze is voor miijn de beste van de reeks MEESTERLIJK een grote ster 5

avatar van garlic-jr

garlic-jr

knarf kenobi echt hou op echt dom wat je zegt het is een practhige film en je lult uit je nek en je weet echt niet wat je zegt

avatar van J.S.

J.S.

Knarf Kenobi is een diehard Star Wars fan die zal hier geen slecht woord over zeggen en we zijn hier om onze mening te geven over films .

avatar van Patat

Patat

Goede science fiction van de bovenste plank. De film verveelt op geen enkel moment en het verhaal wordt langzaam opgebouwd naar een geslaagde climax.

De actie-scenes vond ik soms wel wat lang. Ik vond de dialogen en de evolutie van Anakin's character veel interessanter dan de overdosis aan sensationele computer-effects en ruimtegevechten. Ik vond het liefdesverhaaltje erond wel mooi, je snapt Anakin's keuze om zich tot het slechte te bekeren helemaal. Zijn motief is toch wel hartverwarmend. Mijn favoriete character is toch wel Yoda: wat een schattig oud groen wezentje.

Ik vond het begin en het einde van de film wat abrupt, maar dat heeft wellicht veel te maken met het vorige en volgende deel uit de reeks. Al bij al een geslaagde science fiction, en alhoewel het niet helemaal mijn smaak is qua genre, heb ik ervan genoten.

Mijn oordeel: een goede 3,5/5.

avatar van Xalibertofislak

Xalibertofislak

Knarf Kenobi schreef:

garlic-jr schreef:

Kijk Garlic, Knarf Kenobi vindt dit juist een goede film. Denk de volgende keer even na voordat je iemands woorden afkraakt. Of kraak ze gewoon niet af, wel zo aardig.

Knarf Kenobi

Ach, neem hem het niet kwalijk, hij heeft waarschijnlijk het IQ van een zwakbegaafde koe. Ik ben laatst voor de 2e keer geweest en toen het begon was ik weer helemaal in de wolken, wat een prachtig begin! En dan heb ik het nog niet over de rest van deze enorm mooie film die je de hele tijd gekluisterd aan de buis houd. Oh, ja en dat parchtige stuk dat Ki-adi Munid wordt neergeschoten, echt zo geweldig mooi in beeld gebracht! Maar laat ik de film verder maar niet de grond in stampen anders wordt Garlic-jr weer boos

avatar van Xalibertofislak

Xalibertofislak

Ik deel je enthousiasme, hoewel ten dele: ik vond de film ook prachtig, maar dan vooral visueel gezien. Ook het acteerwerk en verhaal waren over het algemeen prima. Het zijn de dialogen waar ik me vooral af en toe aan ergerde. Ik heb hem nu 2 keer gezien en blijf bij 4*

Superfan

prachtig, absoluut prachtig. alle stukjes kliken nu in elkaar. De geboorte van luke en leia, wat er gebeurt met yoda en obi-wan, nu zijn er soms van die hele kleine dingetjes die niet helemaal meer in de andere films ermee kloppen. ZOALS obi wan die in deel 4 luke een laserzwaard geeft en zegt, "youre father wanted you to have this when you where old enough". Maar dat kan anakin niet gewild hebben want obi wan wist eerst niets over de baby, en toen die het wist werd anakin darth vader. dus kon anakin niet tegen em hebben gezegd, geef dit zwaard even aan dat jochie van me. Maar da maakt verder niet echt uit.

de gevechten uit de laatste films waren geweldig, general grievous ziet er goed uit, de droids waren nu best grappig met hun nieuwe stemmetjes en grappjes: "youre welcome", of als een super battle droid R-2 omschopt.

Geweldige film!

avatar van tyleet11

tyleet11

Superfan schreef:

Zelfs een Jedi kan wel eens een leugentje om bestwil vertellen...

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Die notie was met de twist van episode V eigenlijk al onzinnig, maar je moet die delen gewoon los van elkaar zien (IV is immers bedoeld als een zelfstandige film, niet als eerste deel van een trilogie). Blij toe dat ze dat niet ook nog eens veranderd hebben in de Special Edition.

tyleet11 schreef:

Zelfs een Jedi kan wel eens een leugentje om bestwil vertellen...

yup idd, zo zijn er meer dingen die mensen in de films verdraaien omdat het zo voor hen beter uit pakt.

Want je zegt wel dat Obi daar liegt, maar Obi zegt ook dat zijn vader vermoord is door Darth vader, terwijl Obi donders goed weet dat het dezelfde persoon is...

In alle films verdraaien mensne continu de waarheid om de ander een richting op te laten sturen (Emperor, Darth Vader, Obi, Yoda....iedereen verteld wel eens een leugen in de loop van de films)

Queto Yurlunyur schreef:

ik wist dat wel, dat het 1 film moest worden, maar je verdient er miljoenen aan, wat doe je eraan, dus makk je nog meer kaskrakers..........erg goede kaskrakers, zeer goede zelfs, ach wat... HET ZIJN DE BESTE FILMS OOIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......>hijg

juist

Superfan

jazeker juist... Hij is gewoon heel erg goed, en een aanrader

avatar van ehuurman

ehuurman

Aardige film... niet meer dan dat. Ik ben op zich een aardige fan van de SW-reeks, maar de manier waarop Lucas zeker op het eind wanhopig nog wat eindjes aan elkaar wilde knopen kwam wat knullig over.

Verder prima vermaak, maar hierboven staat alles al genoemd over de soms belabberde acteerprestaties.

davidov

lol er zijn helemaal geen eindjes aan elkaar geknoopt op een wanhopige manier.

Het einde is net zo rap en vreemd als luke die even snel een arm krijgt in V, en het spontane einde van de oorlog in deel VI...

zeg dan ook ff welke slappe eindjes je bedoelde ...