• 9.378.230 stemmen

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Sciencefiction / Fantasy | 140 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 19 mei 2005

Plot Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

"The saga is complete."

De Clone Wars razen naar hun hoogtepunt als Kanselier Palpatine wordt ontvoerd door General Grievous, een inmiddels bekende Jedi-doder. Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi strijden als broers in dit gevecht om hem te redden en ze gaan een laatste confrontatie aan met de leider van de seperatisten, Count Dooku. Maar als de Jedi Council eindelijk een manier heeft gevonden om de Clone Wars tot een einde te brengen en de vrede in het melkwegstelsel te herstellen, houden ze er geen rekening mee dat Anakin zich langzaam tegen de Jedi Council keert als hij een keuze moet maken tussen Obi-Wan en zijn heimelijke vrouw Padmé, die hij in een visioen heeft zien sterven. De mysterieuze Sith Lord Darth Sidious slaat voor een laatste keer hard toe en alle gebeurtenissen leiden naar de eerste Star Wars film uit 1977 als George Lucas het laatste hoofdstuk in zijn verhaal afsluit.

Anakin Skywalker / Darth Vader

Obi-Wan Kenobi

Padmé Amidala

Chancellor Palpatine / Darth Sidious

Senator Bail Organa

Yoda (stemrol)

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Aktie, aktie en nog eens aktie.

Heb me geen moment verveeld. Natuurlijk is het verhaal een beetje dunnetjes op sommige plekken, maar ja dat lijkt me haast onvermijdelijk als je deze film aan een van de meest bekeken SF legendes moet knopen.

Gelukkig heeft Lucas overal aan gedacht.

Toch blijf ik een grotere liefhebber van de oude starwars films. Special effects zijn leuk, maar met goed acteerwerk is spanning net zo goed te brengen, Het lijkt haast wel of ze na Revenge of the Sith R2-D2 uit elkaar geschroefd hebben en met slechts 20 % v/d onderdelen weer in elkaar gezet hebben. Die robot heeft bijna een hoofdrol

avatar van Lord Vader

Lord Vader

hahahaha, inderdaad.

vergeleken bij de Revenge of the Sith-R2D2, is de 'klassieke R2D2'maar ee nslome duikelaar.

Maar vergeleken bij Anakin, is de klassieke Dart Vader ook maar een lightsaber-vechter van niets. zo traag als dikke stront.

of....zou het toch de tand des tijds zijn ; >

DieGo

AHWA schreef:

avatar van Modar

Modar

Ik vind dit deel een erg goed deel. Je weet natuurlijk hoe het afloopt maar daardoor vind ik hem zeker niet minder worden. Ik hoorde van een vriend dat ie daarom niks aan zou zijn en dat de vliegkisten er heel onnozel uit zouden zien. Ben ik het niet mee eens. ik vind het een topper !

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Die geruchten over Episode 0, of hoe die ook zal heten, zijn zeer dunnetjes. George Lucas kijkt eerst hoe de Tv serie gaat, en dan gaat hij misschien eventueel overwegen om een verhaal voor Episode I te doen, mischien zoals KOTOR, maar misschien ook niet enz. enz.

vaag gedoe dat op een of twee zinnen is gebasseerd

avatar van mister blonde

mister blonde

tja, als je Lucas een beetje kent... ik denk dat ie geld ruikt.

avatar van aurora

aurora

Ik heb deze film gisteren gezien en ik ben helemaal weer star wars fan, geweldige film, heel mooi in beeld gebracht hoe anakin in een neerwaardse spiraal van achterdocht komt. Ik heb meteen weer zin om 4,5 en 6 te gaan kijken! 5*****

avatar van Remmmie

Remmmie

Tjah........gister gedload....russische versie wel leuk voor de verandering, idd je weet hoe die afloopt.........maar geen moment languit gezeten, het puntje van me stoel is bijna versleten........een goeiie **4** is het zekers waard.....

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Remmmie schreef:

Tjah........gister gedload....

avatar van Lotteke

Lotteke

Gister naar toe geweest. Ben n groot Star Wars fan, maar voornamelijk van de oude reeks, omdat de 2 nieuwe mij wat tegen vielen (II was al stukken beter) en het gewoonweg niet haalen bij IV V en VI.

Het nieuwe en tevens laaste deel dus nu. Ik had al mijn hoop op dit deel gevestigd en na voorstukjes en making offs gezien te hebben, had ik er heel veel van verwacht. Hij is niet slecht en absoluut de beste van de nieuwe reeks, maar mij persoonlijk viel ie toch n beetje tegen. Ik had op meer emotionele struggeling gehoopt bij Anikan, ik vond de hele transforming naar de ''dark side'' maar wat snel en heel simpel gaan. Ook het acteerwerk vond ik niet altijd even best.
En wat mij irriteert, er zitten gewoon wat foutjes in het verhaal die helemaal niet kunnen.
Een voorbeeld:

Dan denk ik, Lucas schrijft zijn verhalen nota bene zelf, dus vind dat n beetje knullig.

Verder erg vermaakt hoor, gelukkig een goede afsluiter aan de hele reeks. 3*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Pieter Montana schreef:

Lotteke schreef:

Kan het me even niet meer herinneren, maar is dit inderdaad zo? Als het zo is... best vreemd dan inderdaad. Iemand confirmation?

tovenaar schreef:

het klopt maar je kan het verklaren dat ze "door de force" herinneringen van dr had... net als anakin de toekomst kon zien van zijn moeder en zn vrouw

avatar van SilverGun

SilverGun

Lotteke schreef:
Gister naar toe geweest. Ben n groot In Star Wars III The Return of the Jedi, vraagt Luke op een gegeven moment aan Lea wat haar herinneringen aan haar biologische moeder zijn en Lea vertelt dan dat ze haar moeder herinnert als iemand die altijd verdrietig was.....vind ik knap, gezien we in deel III hebben kunnen zien dat Lea haar moeder nooit heeft kunnen kennen.

Leia heeft het over haar pleegmoeder lijkt me, de vrouw van Bail Organa dus.

nee heeft ze niet

avatar van tyleet11

tyleet11

Leia zegt als Luke vraagt of ze hun moeder herinnert:

"just images really, feelings".

Ze bedoelt daarmee dat ze haar moeder niet echt heeft gezien, maar een gevoel (waarschijnlijk door de Force) aan haar heeft overgehouden en daar een beeld van heeft gevormd.

avatar van Mischa

Mischa

Luke vraag haar naar herinneringen van haar 'real mother', dan mag je er van uit gaan dat hij het over Padmé heeft, en niet over Bail's vrouw. De werking van de Force is dan inderdaad een plausibele verklaring. Maarre...niet om t een of ander, maar deze discussie is op de site onderhand al tig keer gevoerd.

davidov

en niet alleen op deze site ben hem ook al op filmtotaal, en zo'n 30x op IMDB tegen gekomen

avatar van Lotteke

Lotteke

Tja, daar kom ik allemaal niet hoor, sorry. Maar ik dacht idd ookal dat het door de werking van de Force kwam, viel mij alleen op.

tovenaar

Geen excuus nodig Lotteke, ik had het ook nog niet gehoord. Ik kan niet alles bijhouden!

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Zo kun je dus elke fout in het SW-universum recht lullen: "Dat kwam door de werking van de Force". Geniaal!

Leuke RoS 'review'.

avatar van Keutul

Keutul

Dat doen mensen in deze 'echte wereld' toch ook: alles recht lullen met 'het staat in de bijbel' 'de kracht van God heeft ervoor gezorgt'

Zo geniaal doordacht vind ik dat niet...

Keutul schreef:

Net zo irritant inderdaad, maar dat is een héle andere discussie.

Of je het nou 'goed' kan praten met the force of niet, het blijft vreemd dat Lucas zoiets laat gebeuren in zijn films. Hij had toch al het hele verhaal uitgeschreven ten tijde van de eerste trilogie? Dan had hij zich ook wel even kunnen herinneren dat Leia haar moeder niet had kunnen herinneren.

davidov

ik vind het heel logisch dat het door de force komt, het klinkt dan wel als slap gelul maar ok, misschien deed lucas het juist expres om de nadruk erop te leggen dat leia ook sterk was met de force?

maar sommige mensen vinden dat zelf heel logisch, anderen zijn overtuigd dat het een fout is die met een slap praatje goed gemaakt is...

avatar van vince

vince

Heb hem gezien op het 21 meter brede scherm bij

Utopolis in Almere. Echt een aanrader, beter dan tpm of aotc, en net achter the empire strikes back.

avatar van Keutul

Keutul

tovenaar schreef:

Net zo irritant inderdaad, maar dat is een héle andere discussie.

Ik vind het net wel leuk in een film, maar in de 'echte wereld' absoluut niet. Maar dat is inderdaad een andere discussie. Al zet Star wars je natuurlijk wel aan het denken...

avatar van Respekked

Respekked

aurora schreef:

ik heb em net in de bios gezien en ben ook gelijk IV weer gaan kijken super heftig!

III vond ik dus erg goed. enige minpuntje was dat ik die spiraal nogal snel en makkelijk vond gaan en het begin van Darth Vader nogal houterig en nep vind overkomen, maar goed.. daar kijk je zo overheen. 4,0*