- Home
Releasedatum: 20 mei 2010
Bekijk via Videoland
Plot A Nightmare on Elm Street
"Never sleep again."
Nadat de tuinman van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), door een groep boze ouders levend verbrand wordt, omdat hij kinderen seksueel misbruikt zou hebben, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn. Hij hangt rond in het onderbewustzijn van de tieners, waarna hij hen met zijn vlijmscherpe messen vermoordt. Maar was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd?
Freddy Krueger
Dr. Gwen Holbrook
Nora Fowles
Little Kris
LOTR-lover
Niet slecht voor een remake maar het is wel overduidelijk dat er maar één echte Freddy Krueger is en dat is Englund. De Freddy uit de remake vind ik meer categorie enge man in een spookhuis op de kermis.
Tja, geef mij maar 't origineel...
Apollinisch
Doet niet onder voor het origineel.
Niet dat dat zo'n prestatie is, maar vooral de speciale effecten zijn subliem en leveren enkele scènes op die in de jaren tachtig nooit mogelijk waren geweest.
Spannend is het helaas niet. Die stem van Krueger alleen al. Ook in Hollywood zou het inmiddels doorgedrongen moeten zijn dat zo'n vervorming niet angst- maar lachwekkend is. Verder jammer dat er zoveel wordt stilgestaan bij het verleden van Krueger en zijn slachtoffers. Niet alleen omdat het essentiële "Waarom valt hij ze nu pas lastig?" onbeantwoord blijft, maar met met name omdat het zo duidelijk Jackie Earle Haley is die Krueger vertolkt. Op de momenten waarop de hoofdpersonen tegen hun slaap vechten vroeg ik me af hoe hij het vindt meermaals als pedofiel gecast te zijn.
De meeste droomscènes zijn gelukkig wel de moeite waard. Dat industriecomplex levert enkele sfeervolle plaatjes op en sowieso maakt de film een verzorgde indruk. Reden genoeg om anno 2010 geen aandacht meer te besteden aan het gedateerde origineel, maar gewoon deze ongeveer even matige remake te gaan kijken.
Fortune
Nog nooit een Nightmare on elm street gekeken, dus gisteravond deze maar geprobeerd. Freddy en dat hij je in je droom kan afmaken, leek met altijd wel een redelijk goed concept.
Maar waar het verhaal wel redelijk is want het was nieuw voor mij, is de rest gewoon ontzettend slecht met als grootste minpunt dat de film gewoon niet spannend is. Het acteerwerk is ontzettend middelmatig en de moorden waren ook redelijk tam.
Zou ik het origineel nog wel kunnen waarderen?
filmfreakzz
ik vond het persoonlijk een goede film goede scenes,
goed acteer werk en het is en blijft hetzelfde idee achter de vorige films de verhaal lijn blijft hetzelfde nu word alleen duidelijk gemaakt hoe hij zo geworden is,
zeker het kijken waard daarom 4 sterren
Angrod_Pallanén
Zachte horror voor Halloween.
'A Nightmare On Elm Street' is het zoveelste herkauwde idee van horror dat Hollywood geproduceerd heeft. Een TV-cast en een hoop cliché's later ben je nauwelijks bang geworden.
De film had een verrassende wending, maar verder erger je je kapot aan de hoeveelheid flauwe, middelmatige scènes die je zo gezegd bang moeten maken. Daarbij komt dat deze Freddy ronduit lachwekkend is. Telkens als hij iets dreigend zegt krijg je spontaan een glimlach op je gezicht. Goedkope CGI en een "modern" plot helpen ook niet. Al was ik doorgaans wel benieuwd naar hoe het deze keer in elkaar zat. Jammer alleen van de ontknoping en het ronduit stomme einde.
Edit: Als minpuntje die het stemmen eigenlijk niet mag beïnvloeden, maar het toch doet; na 'Inception' kan je de regels van deze droomwereld niet serieus nemen.
Mislukt idee van een horror.
1,5
kalehein
hele matige remake.. met slechte CGI en een als Davy Jones ogende Freddy Krueger..
Haha Davy Jones, ik moest er ook aan wennen. Als je de oude Freddie vergelijkt met deze dan is het eerder een gesmolten babyborn. Ik heb me ook mateloos geïriteerd aan de duffe stem van Freddy, er zat totaal geen emotie in, geen humor, geen sfeer, gewoon doods monotoom saai.
Er zitten hier en daar wel wat redelijke stukken in, maar over het algemeen bekeken is het verhaal slaapverwekkend (misschien is dat ook wel het doel en komt Freddy je in je slaap halen)
Ooit heb ik het vermoeden dat acteurs niet gekozen worden voor hun acteerkwaliteiten maar meer om het smoeltje.
Nee, mijn inziens leuk voor iemand die nog nooit een eerder deel gezien heeft, maar als je er eerder een deel van gezien hebt dan is dit absoluut een tegenvallen.
Jessen0wnt
Hhm...
Eerlijk gezegd heb ik, als genieter van slasher-films, Nightmare on Elmstreet nog nooit gezien (dan heb ik het over het origineel). Vandaag maar mijn kans genomen om een eerst de nieuwe versie te kijken. Misschien gemakzucht van mij, een 2010-versie kijkt denk ik makkelijker weg. Maar ja, na deze filmervaring mag ik hopen dat het origineel beter is. Ik kan mezelf meestal wel op niveau 0 zetten, als het gaat om dit ''soort'' films, maar deze cast bakte er niks van. Ik denk dat ze puur zijn gecast op hun schreeuw en op hun uiterlijk, dit was als enige een voldoende waard, maar het talent ontbrak in alle opzichten. Het verhaal was nieuw, en dus wel leuk voor mij. Hoewel het eigenlijk een draak van een film was, toch een aantal geslaagde schrikmomenten (helaas ook een paar flinke missers) en het sfeertje wist wel door te komen.
2,5 ster
Buitengewoon slappe remake.
Freddy is niet eng en er wordt nauwelijks iets gedaan met de kracht dat hij geen gewone slasher is maar meer bovennatuurlijk (alles kan in een droom).
Uiteraard voegen de knappe maar niet met al teveel acteertalent bedeelde tieners ook weinig toe.
TinkerTex
Na alle stortvloeden van negatieve kritiek waren mijn verwachtingen beneden het nulpunt. Ik vond de film uiteindelijk best meevallen. Bepaalde scènes zijn op leuke manier gereconstrueerd, de film kent een aardige opbouw en de nieuwe Freddy Krueger mag er wezen.
Helaas biedt de film niets nieuws en kan in het lange rijtje van sequels geplaatst worden. Aardig om eens gezien te hebben
otherfool
Zeker geen onaardige remake, als stand-alone film had ik dit zelfs best goed gevonden denk ik, maar helaas is dit verhaal ook alweer een kwart eeuw oud. Krueger blijft een enge meneer (al kan Haley niet in de schaduw staan van Englund) en het sfeertje houdt een prettig evenwicht tussen naargeestige hel en niets aan de hand suburbia. Ik wil al die remakes niet te veel aanmoedigen maar deze slaat in ieder geval geen modderfiguur.
3*.
jordandejong
Redelijke remake van een beter origineel. Dat Freddy er anders uitzag maakt me niet zoveel uit, hij wordt gespeeld door een andere acteur dus kan je ook niet verwachten dat hij de zelfde stem, of hetzelfde eruitziet als het Robert Englund type. De gore was niet speciaal, gewoon erg degelijk maar ook niet slecht of matig. Degelijk,.... dat is eigenlijk het woord voor deze film. Nergens wordt het ergens bijzonder of vernieuwend, maar nergens wordt het ook niet saai of ergerlijk. Wel jammer dat sommige scene's bijna identiek waren aan scene's in het origineel. Schrikeffecten waren daarin tegen wel goed.
3*. Voldoende maar zeker niet meer dan dat.
Insignificance
Als je er maar niks van verwacht, valt het vaak alleszins mee. Vaak, maar niet altijd. De anderhalf uur zijn weliswaar zo voorbij, de film is nog sneller vergeten. Ik kan eigenlijk geen element noemen dat in het oog springt of dat het eigenzinnig maakt. Visueel doet het hier en daar nog wel wat aardige dingen. Zo is de opening in de diner nog best goed, maar als eenmaal het fundament gelegd is, blijkt meteen het tekort aan inventiviteit en lef van de makers. Dat de nieuwe Freddy problematisch zou worden, stond vooraf wel vast. Indruk maakt Haley ook niet echt, maar het scenario helpt 'm dan ook op geen enkele manier.
Het had al heel wat gescheeld als Freddy één echt smerige, lange en venijnige kill bijeen had mogen klauwen, maar het blijft bij wat braaf snijwerk. Dan gaat de rest vanzelf tegen werken. Fred ziet er al niet zo grof uit, maar zo'n lachje op de achtergrond gaat ineens ook erg mal klinken. Zijn achtergrond kan me eerlijk gezegd gestolen worden, maar er wordt ook niet veel meer mee gedaan dan wat uitleg geven. Wat is dan de toegevoegde waarde? De micro naps hebben dat op zich wel, maar echt veel effect wordt er niet uit gehaald. Deze Nightmare is qua beleving zo ongeveer hetzelfde als dat liedje van de Everly Brothers.
Zeriel
O jee Michael Bay is onder de producers.
Wat dat betreft viel het mee. Allemaal wel redelijk gemaakt, maar het heeft niks origineels.
Het vehaaltje was niet eens onaardig. Er was best wat van te maken geweest, als men had gewild.Maar met Michael Bay weet je, het gaat niet om de inhoud, maar om de poen.
Concluisie overbodige film.
Kr!kke
Het origineel heb ik (nog) niet gezien, dus een vergelijking maken kan ik niet. Deze versie vond ik redelijk goed. Het concept van de film is wel leuk, en toch wel redelijk origineel als je nog niet veel films in deze reeks (ik heb enkel deel 6 nog maar gezien) hebt gezien. Het is natuurlijk allemaal niet erg realistisch, maar daar stoorde ik me niet aan.
Freddy Krueger vond ik er wel netjes uitzien, met zijn verbrande gezicht en zijn vlijmscherpe messen. Het wordt wel nergens in de film ook maar een tikkeltje spannend, wat ik toch wel jammer vond.
Karl van H.
Zo slecht is deze film nog niet eens. Goed, de casting is belabberd en daarbij het acteerwerk ouderwets slecht, de opbouw is ook niet alles en de CGI is ronduit lelijk, maar over het algemeen kan ik niet zeggen dat deze remake zoveel slechter is dan het origineel. Sterker nog, Jackie Earle Haley doet het - ondanks dat hij een minder goede kop heeft - zelfs beter dan zijn voorganger; zijn stem is veel beter en de "twist" dat hij de kinderen daadwerkelijk ook heeft misbruikt maakt zijn personage des te enger. De moorden zijn best vermakelijk om te zien en de schrikeffecten leunen als vanouds vooral op harde geluidseffecten. Hier en daar zit er ook best een leuk surrealistisch elementje in verwerkt, zoals het tapijt dat in een plas bloed verandert. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met deze film.
moviemafketel
- 19752 berichten
Met tegenzin toch maar gaan kijken. Ik had al genoeg gelezen hier om te weten dat het hele dikke poep zou worden. Haley als Krueger met zijn vreselijk slechte masker en gezichtsuitdrukkingen verpesten alles wat deze klassieker zo mooi en ook grappig heeft gemaakt. Die stem klinkt nergens naar en zijn oneliners zijn vreselijk. Hij ziet eruit alsof hij door een zwerm bijen is gestoken en daar een allergische reactie van heeft gekregen.
Verder wordt alles van het origineel gekopieerd. Gebruik je fantasie eens makers! De slaapkamer-scenes, de klas-scene, de gevangenis-scene, het ketelhuis etc. etc.
Misschien als ik nu 15 of zo was dat ik deze film helemaal geweldig zou vinden, maar als je alle vorige delen meerdere malen hebt bekeken kun je dat gewoon niet zomaar even wegdenken. Je gaat toch vergelijken en je daardoor ergeren.
De film kijkt best prettig weg hoor, maar je zou het bijna een andere titel moeten geven, aangezien het sfeertje dat ik gewend was volledig verdwenen is. De special effects zijn verder in orde. Ook de geluidseffecten en het ouderwetse "One two Freddy's coming for you" waren leuk om weer te horen. Blijft een creepy deuntje.
Overall erg ontevreden, maar misschien ben ik wat vooringenomen. Voor mensen die de originelen niet of nauwelijks hebben gezien is het denk ik zelfs een aanrader. Voor mij helaas niet veel meer dan vergane glorie.
Boeikens
Best goed.
De Freddyfiguur is altijd een van men favorieten geweest. Haley doet het erg goed maar, en het zit misschien in m'en kop, het is geen Englund en Freddy is en blijft voor mij altijd verbonden aan Englund
De remake is best goed en is qua afwerking en kwaliteit zels beter dan het origineel. Maar het is nu eenmaal een remake en verliest zo weer aan originaliteit. Ook had ik bij het zien van de Freddy reeks iets meer sfeergevoel.
frolunda
Overbodige remake die na een aardig begin ver weg zakt met als dieptepunt haley als een zeer zwakke Krueger.Een magere 2.
Vond het maar een overbodige en flut remake met een uiterst matige gespeelde Freddy Krueger (Jackie Earle Haley). Een Nightmare on Elm Street zonder een Robert Englund (Freddy Krueger) is gewoon geen Nightmare on Elm Street. Het verhaal was ook nog eens aan de matige kant en wist nauwelijks te boeien laat staan dat hij spannend was. De cast was zeer matig en de kinderen irriteerden me mateloos. Nee dit was helaas een totaal overbodige remake die het aankijken nauwelijks waard was.
david bohm
Slappe hap. Heb eigenlijk geen moment echt in de film gezeten. Het verhaal is zo pover en eigenlijk er gebeurt vrijwel niets, het is allemaal suggestie. Ik vond de heer Krueger wel fraai eruitzien.
Frenetic
Geen enkele x geschrokken in deze film. Jackie Earle Harley acteerde matig. Acteerwerk van de overige acteurs/actrices was redelijk. Hoe Freddy zijn slachtoffers vermoordde, mocht van mij wel wat bloederiger.
Fran
- 1953 berichten
Vroeger was ik best wel onder de indruk van de originele Nightmare on Elmstreet. Dat had natuurlijk te maken met het feit dat het mijn eerste horror was die ik ooit gezien heb. Ook was het volgens mij voor de tijd toen het origineel uitkwam ook best een originele film. Ik weet wel dat er veel over gesproken werd en dat het een "must see" was in mijn omgeving.
Maar goed, nu dus de remake En die viel best wel wat tegen. Het acteerwerk vond ik niet echt denderend. De angst droop er nou niet bepaald af bij de mensen. Daarnaast waren de schrikeffecten best wel zwak. Ik ben van 2 dingen wel geschrokken maar de rest zag ik aankomen. Het verhaal wordt ook erg recht toe, recht aan verteld. Nergens een verrassing, plottwist of schrikeffect. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje een goedkope poging om een remake te maken.
Ik wil de film niet helemaal afzeiken. Hij kijkt best leuk weg maar het heeft toch een te groot popcorn gehalte om echt een goede horror / thriller te zijn. Dit soort films kennen we nu wel. Als remakte van "nightmare on elmstreet" vind ik hem absoluut te zwak.
Camorra
It hurts doesnt it? thats because your in my world now bitch!
A Nightmare of Elm Street.
Ik heb begrepen dat dit een remake is en heb het origineel niet gezien dus mijn mening word hierop niet gebaseerd.
Ik kijk eigenlijk nooit zoveel horror films en dacht hmm dit kan wel eens een leuke worden. Ben behoorlijk geschrokken van sommige stukken maar kan goed begrijpen dat de meer DIE-HARD horror fans, dit niet hadden.
Het acteer gedeelte is vrij aardig, het verhaal is vrij aardig, maar aan het einde toen dus die vent naar de echte wereld kwam dacht ik wat een kudt einde maar gelukkig kwam er nog iets dat ik niet verwacht had
Verder kan ik deze film dus niet echt vergelijken met de originele versie (daarom is de gemiddeld aantal sterren wss ook zo laag) misschien ga de originele binnenkort nog eens kijken en zal mijn mening totaal zijn veranderd.
Zonder enige vergelijking te maken met het origineel tot nu toe een verdiende'
ibendb
Don't fall asleep
Dat is precies waar ik moeite mee had tijdens het bekijken van A Nightmare On Elm Street. De film duurt maar 87 minuten, maar ik had het gevoel dat hij dubbel zo lang duurde. Dit was vooral tijdens de "Climax". Freddy zag er eigenlijk ook niet uit. Veel te CGI.
De meest memorabele scenes uit de originele Nightmare worden hier schaamteloos verpest of gewoon wezggelaten (zoals die gast die door het bed zakt, door de trap zinken, Freddy die door de gevangenistralies lopen, enz...).
De kills waren ook verkort of er werden onnodige toegevoegd (Beginscene!!!)
Ook ergerde ik mij aan hoe dat wijf (sorry) Nancy zo geforceerd doet. Ook Quentin sprak ze zo veel en zeer raar uit. Bwuha!
Sommige dialogen waren werkelijk lachwekkend, maar er was toch één stukje waar ik echt hardop van moest lachen: het einde!
De moeder die op het einde toch nog wordt vermoord door Freddy. En dan dat de Aftiteling komt en het liedje, Dreams, Dreams (of zoiets) Afspeelt
Een overbodige remake van een horrorklassieker. 2*
Alvast beter dan het origineel. Het clowneske van de originele film dat alles chemie gewoon weg nam, is hier iets beter uitgewerkt. Al blijft Freddy Krueger één van de watjes onder de slashers. Samuel Bayer zorgt anders wel voor een iets sterker figuur en zorgt ook voor een dunnen lijn tussen droom en werkelijkheid in de film. Dit geeft me al iets meer hoop in een eventueel vervolg, al zal ik die denkelijk pas zien als er A een vervolg komt natuurlijk en B als die dan ook toevallig m'n filmpad passeert.
Gon1234
Lang geleden in de jaren 90' heb ik de films van Freddy Krueger gezien, waar ik me niet al teveel meer van kan herinneren. Toch is Freddy Krueger als persoon me altijd wel bij gebleven omdat het de eerste 'enge' film voor me was, en bovendien is Freddy Krueger een van de bekendste horror iconen die er is! Om die redenen voelde ik me verplicht om de vernieuwde versie van A Nightmare on Elm Street gaan kijken, ondanks de betreurende lage score.
Het viel me op dat de film eigenlijk geen inleiding had, en ik na 15min al het gevoel had dat ik halverwege in de film zat. Bij de verschijning van Freddy Krueger viel het me al gelijk op dat hij er een stuk anders uit ziet, helaas is dat in negatieve zin. Die grote enge ogen maakten hem juist zo eng, en helaas hebben ze dat bij de vernieuwde versie weggelaten... Ook vond ik zijn stem niet mooi. Je hoorde duidelijk dat het er in geplakt is en niet echt in die ruimte bevindt.
Qua verhaal leken het wel allemaal losse stukjes film want de scenes hadden maar weinig met elkaar te maken. In principe hoef je alleen maar de eerste 10 en de laatste 30minuten te kijken om de hele film gezien te hebben, aangezien daar tussen in geen tot weinig verhaal zit.
Gek genoeg is het verhaal tegelijkertijd ook weer het sterkste punt van deze film!
Ik vind het een erg mooi en goed concept dat er een moordenaar is die tieners vermoord in hun slaap. Het mooiste hieraan vind ik dat je soms twijfelt of ze nou wel of niet aan het slapen zijn doordat de droom zich op exact dezelfde locatie bevindt. De overgang van realiteit naar droomwereld is trouwens erg mooi gemaakt, wat dan ook een groot pluspunt in deze film is, aangezien er veel gebruik van wordt gemaakt. Ook waren de overgangs-effecten en alle andere effecten erg mooi en creatief verzonnen, al was het niet altijd even realistisch. Als laatst vond ik de humor van Freddy erg leuk, en paste het gek genoeg perfect in het horror sfeertje.
Het was een leuke film om naar te kijken, en ik heb me onder het kijken niet verveelt. Helaas is de film niet zo goed als dat hij had moeten zijn, en krijgt deze film van mij een 3*
Desmo
Opnieuw gekeken, ditmaal op blu-ray (12 euro bij de mediamarkt
En ik blijf dit nog steeds een geweldige horrorfilm vinden.
Ik vind hem nog steeds veel beter dan het orgineel (inmiddels de bluraybox gekocht en kijk nu ook alle orginele) Alles is net wat gelikter en ik vind deze Freddy ook echt eng. Deze film is ook in het totaal een stuk enger (hoewel er soms zeker wat schrikmomenten inzitten die een beetje overbodig voelen)
Maar voor mij zelfs een van de beste horror's die ik inmiddels heb gezien. Alles is gewoon spannend en knap in elkaar gezet. Ik begrijp dan ook nog steeds niet waar alle negativiteit vandaan komt. Laat die oude film en de oude Freddy nou gewoon een keer los. Dan zie je pas hoe goed hij eigenlijk is.
halve ster verhoogd: 4,5*
Matige horrorfilm waarin een aantal tieners wordt geteisterd door levensechte nachtmerries. Een soort prequel alsmede een remake op de film uit 1984. Het toch al magere verhaal, komt wel erg langzaam op gang. De nachtmerrie scenes zien er wel aardig uit, maar worden op een gegeven moment wel repetitief. Spannend of eng wordt het nergens en uiteraard blijft Robert Englund onvervangbaar als Freddy Kreuger. Een nipte 2.5 sterren.
john mcclane 2
de originele reeks was vaak byzonder goed.
dit word nergens spannend of eng.niet onder de indruk van de "nieuwe"freddy.
de meeste dromen zijn totaal fantasie loos.
juist de kracht van de eerste versie.
jammer.
Lennert
Vermaakte me meer dan ik dacht, maar het blijft in veel opzichten een zinloze remake. Persoonlijk ben ik wel gecharmeerd van de nieuwe rol die men Krueger toedicht (een kinderverkrachter is ergens toch enger dan een moordenaar) en Haley's duistere performance. Englund is briljant, maar Haley zet absoluut een sterke en sadistische rol neer die toch in ieder geval duisterder genoemd mag worden dan de Freddy uit de andere films. Hier komt ook nog eens bij kijken dat de film in visueel opzicht een aantal mooie plaatjes levert.
Qua gore is het allemaal echter behoorlijk tam en het is moeilijk ook maar een moment iets voor de hoofdpersonen te voelen. Clancy Brown is wel weer gaaf in zijn kleine rol,maar te kort aanwezig om de film in dat opzicht bijzonder te maken. Zelfs Freddy komt veel te weinig in de film voor, dat is een absoluut gemis.
Verder moet ik wel zeggen dat het nergens verveelt en het allemaal makkelijk wegkijkt. Enkele overduidelijke hommages aan het origineel daargelaten ben ik in ieder geval blij dat men nog iets nieuws heeft geprobeerd. Nodig blijft het allemaal niet.

New Nightmare

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
1985

A Nightmare on Elm Street
1984

Rooney Mara stopte bijna met acteren na slechte ervaring op set van 'A Nightmare On Elm Street'

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy
Documentaire, 2010