• 9.378.044 stemmen

A Nightmare on Elm Street (2010)

Horror / Thriller | 95 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Samuel Bayer

Met onder meer: Jackie Earle Haley, Rooney Mara en Kyle Gallner

Releasedatum: 20 mei 2010

Plot A Nightmare on Elm Street

"Never sleep again."

Nadat de tuinman van een school, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley), door een groep boze ouders levend verbrand wordt, omdat hij kinderen seksueel misbruikt zou hebben, keert hij terug als een moordenaar met een verbrand gezicht. Freddy wil wraak nemen op de kinderen, die nu rond de 18 zijn. Hij hangt rond in het onderbewustzijn van de tieners, waarna hij hen met zijn vlijmscherpe messen vermoordt. Maar was Freddy wel echt schuldig, of werd hij vals beschuldigd?

Freddy Krueger

the-hague-pride

yeyo schreef:

Heiligschennis!!

echt he

niks kan tippen aan de originele texas chainsaw massacre en halloween.

vind ik ook van nightmare btw

het ergste is nog freddy

man wie heeft dat uiterlijk verzonnen

faal van het jaar als je het mij vraagt

SaNDuTjE

Wederom een bedroevend slechte remake van een klassieker. Weer presteert men het om een goede film door het slijk te halen.

Snel vergeten deze miskleun.

avatar van Pistons

Pistons

Geen verhaal, gare Freddy en ordinaire moordscènes. Die Everly Brothers song vond ik wel leuk verzonnen haha.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

wat een waardeloze onnodige remake, TCM en halloween remakes vond ik persoonlijk nog wel om aan te zien, maar dit is gewoon WAARDELOOS.

avatar van mroffbeat

mroffbeat

stom! ga er niet eens over uitweiden!

avatar van Cobusss

Cobusss

Pff, slap filmpje hoor.

Vooral omdat Freddy gewoon Freddy niet is.

Kijk nou eens naar die karakteristieke houding van de echte Freddy!!

Hij ziet er niet uit als DE Freddy en zijn karakter is ook anders.

Er is maar 1 Freddy en dat is Robert Englund.

IcU

Ik vind het gewoon tof om horror 'iconen' als Myers, Leatherface, Freddy en Jason te zien. Daardoor zijn de eindeloze vervolg films zeker te pruimen. Daardoor vond ik de remakes geslaagd (waarvan Zombíe's eerste Halloween en de Texas Chainsaw uit 2003 zeer geslaagd) Er kon dus weinig 'echt' fout gaan voor mij bij deze film. Maar man, wat hebben de makers er hier een zooitje van gemaakt. Ik kan er gewoon niet bij. Wat een onwijs slechte film. En dat de nieuwe Freddy schim is van wat hij ooit geweest is, is tot daar aan toe. Maar deze film faalt op ieder apect. On origineel Camerawerk. Een scenario waar je suicidaal van wordt. Acteurs die niet weten waar ze mee bezig zijn. Een regisseur die er nog minder verstand vanheeft. En een lelijke, kat achtige ( wtf) Freddy. Wat een drama, wat een ramp.

Na het zien van deze film kun je alleen maar het origineel nog een keer bekijken. En hopen dat je deze draak zo snel mogeijk vergeet.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Pff ze hebben het imago van Freddy Krueger compleet verneukt met deze film. What the fuck is er met zijn hoofd gebeurt!?!?!?!? En zijn stem??? Complete afbreuk van het personage Freddy. Ik moest gewoon serieus lachen toen ik zijn hoofd goed in beeld zag. Verder alles wer zo voorspelbaar als wat dus krijgt van mij niet hoger dan 1,5.

Damn wat zonde

Desmo

Eindelijk gezien, en is me zeker niet tegengevallen (ben waarrschijnlijk een van de weinigen). Ten eerste wil ik meteen benadrukken dat ik voor ik van de "reboot" (ja, die fout maken veel mensen, dit is namelijk GEEN remake!) gehoord had, nooit de oude versie van Anoes had gezien. De reboot klonk erg vet en daarom wou ik natuurlijk graag eerst de oude versie zien, en die vond erg grappig, en ook wel leuk. Dus ik heb de oude versie gezien, en weet waar ik over praat.

Ik zeg het dan maar meteen, deze versie is mij veel beter bevallen. Het nieuwe verhaalaspect dat toegevoegt is, voegt voor mij ook echt iets toe en ik vind deze versie echt een stuk aanjagender dan de oude versie nu is. Ik kan begrijpen dat de oude versie echt vreselijk eng was vroeger, maar die stelt nu gewoon niks voor. De acteurs uit deze versie vond ik even goed als die uit de oude (Dit acteerwerk is zeker niet goed, net voldoende, maar dat was de oude ook) en dan kom je uiteindelijk uit bij Freddy.

Vergeet nogmaals niet, dit is een Reboot, geen remake en geen nieuw deel. Je zal dus eigenlijk naar deze film moeten kijken alsof je de oude versie nog nooit gezien hebt. Reacties als Robert Englund moet terug en dit is afbreuk op Robert Englund vind ik dan soms ook misplaatst. Dit is een totaal nieuwe Freddy, ook als Robert Englund wel mee had willen spelen had hij een andere Freddy moeten spelen. Deze Freddy is duisterder en gevaarlijker/enger dan oude Freddy. De oude Freddy was meer een grapjas dan een echte moordernaar. Beide Freddy's vind ik leuk, maar deze Freddy maakte meer indruk op mij, want men, deze is gewoon eng. Dus voor mij: Jackie Earle Haley, duimpie omhoog. Je moet het namelijk ook maar durven te spelen.

De special effects vond ik erg goed, met name de stukken dat de wereld ineens overslaat naar de droomwereld (bijv het stuk in de apotheek). Een puntje van kritiek is De moord van Chris. Het stuk wanneer ze door de kamer vliegt is erg lachwekkend, maar dat vond ik ook al bij de oude versie. Ik vind het wel goed dat ze die moord erin gehouden hebben, aangezien dat een van de bekende was uit de oude.

Iets wat me nog even zal bijblijven is het einde: Ik begrijp zeker dat mensen dit een slecht eind vinden, maar denk dan maar is aan de oude versie. Daar kwam hij uiteindelijk ook weer gewoon terug. En dit vraag uiteraard voor een vervolg.

Ik heb deze review o.a. geschreven voor mensen die zich laten afschrikken door vele negatieve reacties. Maar ook om deze film toch wat credit te geven. Erg knap dat ze het gedurft hebben een reboot te starten.

Bekijk hem maar gewoon, maar dan met in je hoofd: Het is een reboot, oftewel, andere Freddy, ander verhaal, andere tijd. Dan zul je pas inzien dat de film niet zo slecht is.

Desmo schreef:

Vergeet nogmaals niet, dit is een Reboot, geen remake en geen nieuw deel.

Een wat oudere film is toch opnieuw gemaakt, of niet? Reboot of niet, een remake is het 100%

avatar van Poppe

Poppe

Aanfluiting op de Nightmare-serie...

IcU schreef:

Dat misschien wel, maar een remake is het namaken van een film die rond de 90/100% hetzelfde blijft. Een reboot is de serie/de film opnieuw maken, met daarin vele veranderingen in verhaal, uitstraling enz. Toch wel een verschil.

Desmo schreef:

Zo groot is het verschil tussen re- make en boot niet hoor.

Een `remake` is in de filmindustrie een term gebruikt voor een nieuwe versie van een al eerder gemaakte film. De term remake wordt vooral gebruikt voor films die een oudere film als basis hebben en hetzelfde verhaal aanhouden als die oudere film.

`Reboot` is een term die slaat op het verschijnsel dat in een mediafranchise of andere mediareeks (filmserie, stripserie, boekenreeks) weer van voor af aan wordt begonnen met het verhaal. De continuïteit van alle eerder verschenen delen in de reeks wordt grotendeels of zelfs geheel verworpen zodat weer opnieuw kan worden begonnen met deze reeks.

Maar het blijft een nieuwe versie van een oudere film. Remake dus.

avatar van zorro

zorro

ik Heb me Aardig Vermaakt met Deze Film Begon Gelijk goed

en Bleef goed Zaten Goeie Schrik momenten in nu weer wachten op een Vervolg

avatar van Colombo

Colombo

Bagger film, voorspelbaar, cliche en absoluut niet eng, eerder grappig die freddy. 1,5*

IcU schreef:

Zo groot is het verschil tussen re- make en boot niet hoor.

Maar het blijft een nieuwe versie van een oudere film. Remake dus.

Sorry, dat zat die fout bij mij.

Wat ik in ieder geval wil duidelijk maken is, dat dit een nieuwe versie is, maar dan ook echt nieuw, dus met vele veranderingen. Verwacht niet dat dit dezelfde freddy zal zijn enz. Die is gewoon niet meer, niks aan te doen.

avatar van Waku

Waku

Remakes maken van eerdere successen is altijd een moeilijke opgave.

Heel vaak missen deze hernieuwde kennismakingen de orginaliteit en vooral de chemie van de originele produkties.

( Friday the 13th, Halloween) En dan hebben we nog niet eens over de nostalgische uitstraling die de eerdere films sowieso hadden en misschien nog steeds hebben ondanks gedateerd te zijn inmiddels.

Dit geldt ook voor “A nightmare in Elmstreet”

De oude reeks laat toch meer indruk achter dan deze nieuwe uitvoering.

Al is het misschien alleen al door Robert Englund die een Freddie Kruger neerzet die nauwelijks te evenaren is.

Englund was echt bijna de alterego Kruger die hij speelde, op het enge af.

Zijn Kruger had humor en was tegelijkertijd te creepy voor woorden.

Ondanks dat de nieuwe dreamkiller serieuzer is en uiterst zijn best doet om huiveringwekkend over te komen, de film en Kruger kunnen niet tippen aan de

jaren 80 reeks. Ook mist de film het typische” Nightmare” sfeertje van de originele serie.

Echt slecht is de griezelfilm niet maar hij blijft toch een aantal details missen om een kraker te worden en een blijvertje te zijn.

Zoals eerder gezegd is de belangrijkste reden,”A nightmare on Elmstreet” mist de echte engerd…de echte Kruger…..Robert Englund!. .

2.5*/3*

avatar van Jason28

Jason28

remake of niet. Een vergelijking kan je beter niet maken. Ik heb de oude versie vaak gezien en vond deze daarom behoorlijk slecht. Mijn vriendin daarentegen had nog nooit een deel gezien uit de reeks dus vond de film wel goed. Conclusie: kijk deze gewoon niet als je een stukje nostalgie zoekt. Kijk dan gewoon de ouwe versie nogmaals. Robert Englund is gewoon cult, die kan je niet vervangen! Tenzij je Englund niet kent.

SaNDuTjE

Nu lift de film nog mee op het succes van zijn voorganger omdat de titel alleen al een bepaalde sfeer oproept.

Als ik de film los zou zien van het origineel dan zou de score nog lager uitkomen vrees ik.

avatar van RickZ

RickZ

Overbodige horrorthriller met een paar rake kills maar verder vrij standaard

avatar van demcon

demcon

dit is slechtste remake die ik onlangs gezien heb

Jason28 schreef:

Helemaal mee eens! Ik ga deze remake dan ook niet kijken. Weet nu al genoeg na alle reacties.

moviemafketel schreef:

Als liefhebber moet je deze juist gaan kijken, want je zult het origineel dan alleen maar meer gaan waarderen

• 19752 berichten

Nee, ik heb Freddy vs.Jason dan nog bekeken en ook de opvolgers van Predator bijvoorbeeld, maar het is echt om pissig van te worden wat ze je voorschotelen. Ik weet dat Nightmare on Elmstreet geweldig is en ik heb daar geen slechte remake voor nodig met een andere Freddy om dat nog eens te zien. Ik vind het pure geldklopperij en een belediging aan het adres van de originele reeks.

SaNDuTjE

Dit is gewoon weer een kwestie van makkelijk scoren over de rug van een klassieker.

Elineloves

Ik was gewoon al blij verrast Thomas Dekker te zien! Wat een lekker kereltje is dat toch zeg. Recensietje volgt!

Elineloves schreef:

Ik was gewoon al blij verrast Thomas Dekker te zien!

Die heeft voorlopig toch niets meer te doen.

'' How's this for a wet dream? ''

Waarom rennen mensen die op de vlucht zijn voor iets of iemand toch altijd de kast in? Ik snap het niet..

Maar verder is deze remake zo slecht nog niet. De tieners zijn stukken mooier dan die in het origineel, aan eye-candy geen gebrek. Ook de terugblikken naar het levensverhaal van Krueger is een stuk uitgebreider dan wat ik me herinner van het origineel. Je krijgt meer flashbacks te zien naar wat er die bewuste dag, toen de tieners nog peuters waren, gebeurde. Voor mij is dat toch wel een prettige toevoeging geweest. Hoewel ik me kan voorstellen dat dit voor mensen die het origineel NIET kennen, wat nauwelijks voor te stellen is, wel een spannings-killer is.

Maar eng? Nee, dat is het niet. Enkele spanningsmomenten die je wel aan ziet komen, maar 'puntje op je stoel' is het nergens. Maar ach, moet dat per se? Je kent de grote lijnen van het verhaal tenslotte al, zoveel verrassends en vernieuwends kun je dan ook niet verwachten.

Af en toe komt er een gestoord grapje uit de mond van Krueger (''I was just petting him!''), maar daar blijft het dan ook bij. Sadistisch is het nergens. En tóch wist het me best te vermaken. Alleen las ik dat er hoogstwaarschijnlijk hier weer een nieuw vervolg op zal komen, of we daar nou zo blij mee moeten zijn... We wachten het maar af terwijl de e remake-trein vrolijk verder rijdt.

• 19752 berichten

Heb je recensie/mening gelezen Eline, maar ben helaas nog niet overtuigd. Freddy moet gewoon een sadistische klootzak zijn die mensen op een zo gruwelijk mogelijke manier moet afmaken.

Elineloves

Voor een echte fan en/of liefhebber kan ik dat wel begrijpen ja. Ik vind het vernieuwde sfeertje wel iets hebben, stukken minder oubollig.