• 9.379.546 stemmen

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Avontuur / Fantasy | 141 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson

Releasedatum: 2 juni 2004

Plot Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

"Something wicked this way comes."

Het is Harry's derde jaar op Zweinstein. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de Azkaban-gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Zwarts, en zijn connecties met Harry's familie.

Ron Weasley

Severus Snape

Draco Malfoy

avatar van eeflien

eeflien

Maar we hebben het nu over deel 5 en dat komt pas in 2007 uit geloof ik... dus dan lopen ze inmiddels wel achter en dat is blijkbaar een probleem voor bepaalde mensen.... Maar nogmaals, niet mijn mening!

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

eeflien schreef:

Maar je hebt ook allerlij make-up en zo om ze wat jonger te laten lijken.

doen ze ook bij de film Cry Baby daar is Johnny Depp al 30 jaar,en hij ziet eruit alsof hij 18 is,wat je allemaal niet kunt doen met make-up.

avatar van eeflien

eeflien

Tja, het kan natuurlijk ook een smoesje zijn omdat ze van Daniel Radcliffe af willen na alle kritiek

persoonlijk den beste van de 3 vind ik, het is een stuk meer volwassener dan de andere 2. het boek vind ik toch zeer goed terug tegenover wat andere beweren.kblijf ook de leeftijden goed gelijk lopen met hun klas.

ik verheug mij al op hp 4.

3 en halve op 5

avatar van radiohead

radiohead

een soort tussendoortje tussen het grappige deel twee en het spannede in boekvorm deel 4

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Ik hoorde die reclame gisteren, schitterend: "Een monster is ontsnapt: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban"

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

eeflien schreef:

Ja dat kan ook nog wel de reden zijn.

avatar van Lillytjuh

Lillytjuh

Ik vond dit echt de leukste film van alle 3!

Ook omdat ik het boek gelezen had, is het leuk om die dingen echt te zien. Ik kan daarom ook niet wachten tot deel 4 uitkomt(volgend jaar november pas:() En voor de mensen die de boeken hebben gelezen, ik ben benieuwd hoe ze die dingen gaan doen..ik zal er niets bijzeggen, dat verraad te veel.

avatar van mikey

mikey

Ik vond de weerwolfscene, ook al was hij digitaal, aardig Moeilijke film met allerlei accessoires die ik niet kan handelen althans niet in 1 beeld: spookridders, levende schilderijen, trappen die dingen deden, uilen, spiegels met rare reflecties, zwevende kaarsen. Daarnaast ook nog eens een langdradig en ingewikkeld verhaal over lelijke pubers met toverstokjes. 2.

avatar van wackyboy

wackyboy

Best een aardige film, maar ik ben nog steeds niet geraakt door de Harry Potter magie, ondanks het feit dat er dit keer een duister randje zat aan de film en ik uiteindelijk zelfs verrast werd door het plot.

Maar misschien moet je de boeken lezen om echt fan te worden. Op aanraden van mijn vriendin ben ik in een ver verleden maar eens begonnen aan het eerste deel, maar werd op de helft zo getroffen door de gaap en slaapziekte dat ik het maar weer naast me neer heb gelegd. Uiteindelijk interesseert Harry en die hocus pocus school me toch niet genoeg om daar nou eens lekker enthousiast over te raken.

Ik vind alle 3 de delen wel leuk. Mooi gemaakt en leuk verhaal. Deze krijg van mij een 4*

HALLOWEEN schreef:

Waarom dan dat slaat nergens op wij worden toch ook ouder,en in de Harry Potter boeken worden de hoofdrol spelers ook ouder en groter,dus waarom veranderen van spelers?????????

Daar ben ik t mee eens heb ook al ghoord dat ze bean erin willen mee laten spelen ..... hoop dat ze t gwoon zo laten je moet niet zomaar aan een film die t al 3 delen goed doet gaan veranderen

eeflien schreef:

Tja, volgens de makers zijn ze een jaar of 2-3 te oud. Maar verbeter me als ik het mis heb! Het zou mij niet storen, iig minder dat nieuwe acteurs!

dan hadden ze bij deel 1 al acteurs moeten nemen die 2 a3 jaar jonger waren

( mischien raar gedachte van mij maar zal t er niet mee te maken hebben dat de acteurs ouder worden dus ook duurder ... dus weer een geld kwestie )

avatar van FisherKing

FisherKing

skapig schreef:

dan hadden ze bij deel 1 al acteurs moeten nemen die 2 a3 jaar jonger waren

Productietijd van de filmreeks is natuurlijk moeilijk te voorspellen, en bovendien hadden ze voor de eerste film natuurlijk geen kleuters van 8 jaar kunnen casten.

skapig

dan ben ik t met halloween eens met make up kunnen ze een hoop

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Kan deze regisseur niet goed vinden, sorry. Vind hem veel slechter dan de eerste 2. Als deze regisseur deel 4 ook zo maakt is voor mij de lol eraf. Toch jammer dat mijn lievelingsboekenserie zo word afgemaakt.

avatar van Uma Oldman

Uma Oldman

Bioscoopfilm schreef:

Bij 'Harry Potter and the Goblet of Fire' zal Mike Newell de regie op zich nemen, dus wees gerust...

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Ben ik de enige op de wereld die alles van Harry Potter HAAT?

avatar van Wouter

Uma Oldman schreef:

Jammer. Azkaban is duideloijk geregisseerd door iemand met talent en visie, in tegenstelling tot de eerste twee.

Anne_Girl schreef:

Ben ik de enige op de wereld die alles van Harry Potter HAAT?

je kan niet alles goed vinden ik heb ook wel eens t gevoel dat ik enige ben die lotr niks vind

avatar van mikey

mikey

Wouter schreef:

Waar! Maar ik zie zijn talenten niet terug in deze film.

Dan heb je behoorlijke oogkleppen op.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

skapig schreef:

Laat ik lotr ook haten

avatar van MarkFish

MarkFish

Wel aardig, maar het blijft een kinderfilm. Het kon me niet echt boeien.

skapig

ik haat t niet dat is wel een erg groot woord maar ik kon gwoon niet in de film komen

Anne_Girl schreef:

Laat ik lotr ook haten

avatar van eerdekes

eerdekes

Puike Potter film.

Ik kan er niets aandoen maar deze film heeft zoveel andere aspecten dan de eerste 2.

Deze komt duisterder, spannender, etc.. over.

En hij duurt ook niet te lang, wat ook een pluspunt is.

avatar van GerwinF

GerwinF

Ik ben helemaal geen harry potter fan, eerder anti-harry potter. Maar ik moet toegeven dat dit echt een leuke spannende (voor de kids) film is die eigenlijk geen moment verveelt, dit vooral door door de lekkere vaart die er in zit en er een aantal aangename verassingen (vooral richting het einde).

Harry potter...ik kan natuurlijk een laag cijfer gaan geven, maar deze verdient gewoon 4 sterren.

avatar van lionking

lionking

een prachtige film, mooie scenario,mooi geluid etc

avatar van Sjan

Sjan

Eerste anderhalf uur ergerde ik me om de een of andere reden: allemaal te flauw en kinderlijk, maar de laatste drie kwartier heb ik me toch wel vermaakt: mooi sfeertje en spannend.

Ook leuk om te weten dat Bombarda niet alleen goed is in voetbal, maar ook in het openen van deuren. 3*

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vond dat de nieuwe regiseur het veel beter deed. Niet dat de vorige twee films slecht waren, maar deze was duidelijk mooier en beter gemaakt. Dit was naar mijn mening het beste boek, dus het hoogtepunt hebben we bereikt. Het dieptepunt is naar mijn mening deel 5, dus er is nog tijd.

4 sterren.