Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Al Pacino, Sean Penn en Penelope Ann Miller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 10 februari 1994
Plot Carlito's Way
"He's got a good future if he can live past next week."
Dankzij het grote vakmanschap van zijn advocaat Kleinfeld, komt de harde crimineel Carlito Brigante na een aantal jaren in de gevangenis te hebben gezeten vrij. Deze keer is Carlito vastbesloten op het rechte pad te blijven. Hij wil zich terugtrekken op de Bahama's met zijn grote liefde Gail en de kost verdienen met het verhuren van auto's. De corrupte Kleinfeld wil hem wel helpen. Hij heeft een klusje waarmee Carlito een leuk startkapitaal kan verdienen.
Carlito Brigante
Norwalk
Vincent Taglialucci
Lalin
Pete Amadesso
Berichten verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > top-lijsten (centraal topic)
Minotaures
En die achtervolging eey op het station lelijk man
de hele italiaanse maffia word gewoon voor Lul gezet.. en wie draagt nou een zonnenbril in het donker.. pff
Penelope acteerd als een aap trouwens..zieligste film ooit gewoon..
DePalma zuigt gelukkig mog hij niet American Gangster regisseren hij bakt er niets van
Haha grappen maker? DePalma is een geweldige regisseur! Een van de beste maffia films allertijde! Ik kan niet weerstaan om dit te zeggen, maar je moet wel erg dom zijn om deze film zo slecht te vinden alswel als DePalma, de maker van Scarface :s!
Stijntje
Toppertje.
Je wordt bijna woest op de rol van Penn, zo ijzersterk zet hij zijn karakter neer. Al Pacino doet zijn uiterste best en haalt zijn kwaliteiten uit Scarface met gemak.
Een mooie herhaal oefening van de 2 grootheden na Scarface, een prachtige film.
FinkPloyd
- 1964 stemmen
Onderhoudend en met goed acteerwerk, maar wel zéér voorspelbaar. Na alle lovende commentaren had ik iets meer verwacht van deze film.
3,5 en meer zal het nooit worden
Minotaures
Ik ook, maar toch kwam de film goed af bij mij, hij heeft iets wat het toch zo leuk en boeiend maakt bij mij.
Ik weet het niet, tevens is Sean Penn uiteraard ZEER meesterlijk in deze film, haalt echt de bloed onder je nagels vandaan, met z'n keuzes, ach ja. Palma had het niet beter kunnen plannen
!
Joyy
een genot om weer eens te zien
typerend dat in scarface en in deze, beide een Saso zaten
bootylicious
Wat een film zeg.
Geweldig.
Het was spannend/boeiend van het begin tot het einde!
Al Pacino vertoont natuurlijk weer meesterlijk acteerwerk.
Ik zat hem op het einde aan te moedigen joh, niet normaal.
Demoniac
Zeker een goed film. Al Pacino schittert als slechterik die zijn leven beteren wil, maar niet gemakkelijk uit de onderwereld komen kan. Verder een geweldige eindscene met een tragisch, voor mij toch onverwacht, einde.
orbit
- 12092 berichten
Absoluut een onderhoudende film die weer veel moet hebben van het acteerwerk van Pacino, de rest is eigenlijk middelmatig, sets, belichting en muziek.. Penn is in principe best okee, maar erg geloofwaardig is zijn powertrip toch niet uiteindelijk. Ik ga hier toch maar een halfje afdoen en een halfje bij Scarface denk ik, beslist de betere van deze twee.
Mug
Vond het maar slappe hap, zeker de finale die ontaardt in soap-kitsch en Joe Cocker. Niks nieuws onder de zon in het genre. Een kabbelende film die door een goede cast gered wordt. De Palma gebruikt nog steeds dezelfde trucjes als in zijn oude films, we kennen het ondertussen wel. Prachtige beginscene en finale (die helaas verneukt wordt). Alles daar tussen is niet echt om wakker van te liggen. Ik kom niet verder dan 3*.
Minotaures
Gelde ook voor mij, was toch nooit te verwachten
Demoniac
.[Ik bedoelde niet dat hij werd doodgeschoten. Dat was de opening van de film, maar niet dat hij door Benny Black werd doodgeschoten en dat Pachanga hem had verneukt.
JohnStacks
Benny Blanco(niet Black) from The Bronx.
*Nientjah*
Mooie film. Al Pacino acteert weer geweldig. Spannend verhaal ook, vooral de showdown aan het eind
. Dat Pacino dood zou gaan kon ik wel voorspellen (en dan ook zonder het voorstukje), anders zou het veel te zoetsappig worden. Goed verhaal, prachtige film!
4,5 sterren.
DaantjeE
Prachtige film.. vooral hoe Carlito die zijn leven wil beteren toch weer de onderwereld ingetrokken wordt.
Het einde was vrij voorspelbaar vanaf het moment dat hij die Benny liet gaan dacht ik al dat hij vast later terug zou komen om Carlito terug te pakken. Toch zat ik nog wel te duimen voor Carlito, maar tevergeefs xD
FinkPloyd
- 1964 stemmen
Hoezo onverwacht? Aan het begin van de film wordt toch getoond dat ie wordt neergeschoten (je weet enkel niet zeker of ie doodgaat, maar dat het het einde vd film is kan je wel raden). Dit stukje aan het begin had trouwens echt niet gehoeven voor mij, zonder dit had je idd ook wel geraden dat het niet goed zou aflopen zoals Nientjas zegt.
Verder had ik echt wel van mijlenver zien aankomen dat het Benny Blanco from the Bronx zou zijn die hem die kogel zou toedienen, wat voor mij toch wat afdeed aan de film.
MorrisJ
Wat een schitterende film, de palma op zijn best, met een schitterende pacino en een geniale penn.
Bobby Digital
Aardige film dit.
Pacino doet het weer goed maar zeker ook Sean Penn, met zijn rol als de gluiperige Kleinfeld.
Fets
een genot om weer eens te zien
typerend dat in scarface en in deze, beide een Saso zaten
Saso in Carlito's way, maar Sosa in Scarface toch?
JohnStacks
Daarom haat ik deze film zo he
Carlito wil zich verbeteren ! Correct?
Wat doet hij dan stoer van ik heb echte mensen gekend blabla en disst hij criminelen alsof hij er 1 grote is
wat is dan verbetering en dan maar zeggen dat deze film meesterlijk is
My ASSS!!
Minotaures
Saso in Carlito's way, maar Sosa in Scarface toch?
Klopt.
Het is Saso in Carlito's Way en Scarface bevat een Alex Sosa
Lord Flashheart
Goede misdaadfilm, maar nu niet direct top-250 materiaal. Drijft vermoedelijk mee op de misdaad-hype van de laatste jaren, want het niveau van bekendere maffia-klassiekers wordt nimmer gehaald. Pacino acteert zoals gewoonlijk erg goed, maar de rest van de cast is wat minder overtuigend. Het rommelige verhaal draagt daar zeker niet aan bij evenals de matig geslaagde '70-ties sfeer. Pas halverwege komt de film écht op gang, worden deze mindere punten naar de achtergrond verdrongen en werkt het verhaal naar een prima climax toe. 3,5*
Leland Palmer
saso, sosa, allemaal hetzelfde tuig
Haha, zeg dat wel
Haha, zeg dat wel
Tja.. Ze spelen in ieder geval allebei de "machtige" drugsdealer. Alhoewel Saso minder groot is als Sosa, en een zeer kleine rol heeft.

Carlito's Way: Rise to Power
2005