Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Al Pacino, Sean Penn en Penelope Ann Miller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 10 februari 1994
Plot Carlito's Way
"He's got a good future if he can live past next week."
Dankzij het grote vakmanschap van zijn advocaat Kleinfeld, komt de harde crimineel Carlito Brigante na een aantal jaren in de gevangenis te hebben gezeten vrij. Deze keer is Carlito vastbesloten op het rechte pad te blijven. Hij wil zich terugtrekken op de Bahama's met zijn grote liefde Gail en de kost verdienen met het verhuren van auto's. De corrupte Kleinfeld wil hem wel helpen. Hij heeft een klusje waarmee Carlito een leuk startkapitaal kan verdienen.
Carlito Brigante
Vincent Taglialucci
Lalin
Pete Amadesso
Jordy
Mooie film, wordt een beetje als het officieuze vervolg op Scarface gezien. Ik vond de film af en toe wat saai, maar het goede ingetogen acteerwerk van Pacino, en de geweldige rol van Penn maken een boel goed. Mooi ook om te zien hoe het personage van Pacino het probeert goed te maken met zijn oude liefde. 3 en een halve ster.
neo
ik vind scarface toch beter dan deze.de climax in het trade center is heel goed.3.5 sterren
Armin
Goede film, maar zie het toch niet echt als een vervolg op Scarface. Prima rol van Pacino
***1/2
ichi
De eerste keer dat ik deze zag werd ik opgeslokt. Helemaal niet saai, vanaf begin tot eind boeiend. Om Pacino en Penn samen te zien is al super en dan ook nog een verdomd goeie film. Leuk om Pacino hier als een wannabe-excriminal te zien itt Scarface wat in principe compleet los staat van deze film. Op zich zou je scarface saaier kunnen noemen dan deze.
Vond deze film juist erg saai en Scarface heel erg goed
landrover
K vind deze absoluut beter als Scarface, al heb ik Scarface ook 5* gegeven.
Melkor
Memorabele film, ik heb Scarface wel nog niet gezien maar Carlito's Way is in ieder geval fantastisch !!!
PS: voor de mensen die GTA VC hebben: je moet er eens op letten hoeveel die advocaat voor zowel zijn uiterlijk als innerlijk gepikt is van Carlito's Way.
T.O.
Ik vond deze film een stuk beter dan Scarface...
landrover
Het huis uit Scarface is ook in GTA VC opgenomen
mafiabaas
Heeel erg goed geacteerd door Al Pacino, weer een meesterwerk van Al maar ik vind Scarface toch beter. Maar dit is ook een goede film. Vooral dat stukje was master toen hij een biljart trucje liet zien aan die gasten, deze film moet je een keer hebben gezien.
Diesel
weer een meesterwerk van Al
De Knip
Wel een aardige misdaadfilm met een van mn favoriete acteurs Al Pacino in de hoofdrol. Niet zo goed als het hierboven reeds vermelde Scarface, zou em uberhaupt niet met Scarface willen vergelijken.
Scarface vertelt de levensloop van een drugsbaron, hier komt Pacino uit jail en wil - maar kan niet - een normaal leven leiden.
Carlito komt ook een stuk sympathieker over dan Tony Montana.
***1/2
Quentin
Mooi, zeer goed geacteerde film (Penn en Pacino) en een aangrijpende einde. Was de late zit waard gister
4/5
Cheiz
Inmiddels enkele malen gezien, blijft een ijzersterke misdaadfilm met een overtuigende Al Pacino en een (bijna) onherkenbare Sean Penn.
sn@ke
- 2077 berichten
Idd , de gelijkenis is erg frappant.
esa loca
Deze film hoort veeel hoger te staan. hoe kan deze film nou zo laag staan en sommige kut films zo hoog.
FisherKing
Sure, Ik vind The Godfathers ook te hoog staan...
SSeagal
Idd , de gelijkenis is erg frappant.
Dit klopt, en er zitten in GTA VC nog veel meer verwijzingen naar films, dit is expres gedaan voor de gein, voor de humor.
SSeagal
Fraaie misdaad film met wederom een fantastische Pacino die weer helemaal in zijn rol is, man wat een acteur! Scarface kent dan wel meer geweld, maar Carlito's way doet op zijn eigen manier zijn ding en weet ook heel goed de kijker te vermaken. Goede film! ****
pikedre
schitterend verhaal
vind het persoonlijk geen pacino film, voor mij gaat deze film naar sean penn !!! dikke 5
Diesel
Opmerkelijk want Sean Penn is inderdaad erg geloofwaardig maar het is toch echt wel Pacino die de sterren van de hemel acteert.
Mudrlooz
het verhaal was goed, zowel penn als pacion speelden groots. helaas was het einde voor mij voorspelbaar. 3,5 sterren dus
eerdekes
schitterend verhaal
Inderdaad, Pacino die hier toch zo'n beetje de goede man uithangt vind hem daarin niet zo leuk, maar toch acteert hij de sterren van de hemel inderdaad. Penn met zijn prestatie brengt deze film naar 'n nog hoger niveau. Een dikke 4.5/5 en dan ben ik nog bescheiden. Zéér leuk en apart verhaal. Kapsel van Penn was btw veel leuker dan nu
Badalamenti
Schitterende film !
De laatste twintig minuten van Carlito's Way zijn onovertroffen. De beste De Palma !
pascal83
Toch wel een tragisch einde van Carlito. Ontloopt (ok, hij schiet ze neer
alle 'big guys', maar uiteindelijk gaat hij wel ten onder door een 'small time crook' naar aanleiding van een 'klein' voorval (in vergelijking met de dubbele moord op de Taglialucci's).
donnie B.
let ook op Luis Guzman, de puertoricaan die het hulpje speelt van Al Pacino. Goede acteur, speelt in veel (grote) films regelmatig goede bijrollen.
mafiabaas
Carlito's Way is een hele goede film maar ik vind Scarface toch wel wat beter en wat gekker dan Carlito's Way. Al Pacino ziet in Scarface er lauwer uit.
Dead01
- 1976 stemmen
Gewoon weg zalige film maar ja dat is niet moeilijk met Al Pacino
,zeker een 5 waard.
mikey
Soort van een deel 2 van scarface. net ietsjes beter. mooi camarawerk en aardige lokaties maar een zwak script. goed acteerwerk van penn.

Carlito's Way: Rise to Power
2005