• 9.380.221 stemmen

Clash of the Titans (2010)

Actie / Fantasy | 106 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Louis Leterrier

Met onder meer: Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 8 april 2010

Plot Clash of the Titans

"Titans will clash."

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

avatar van clockwork72

clockwork72

Wat een slechte reactie hier zegs. Zal hem straks wel effe pidakaazen want Clash of the titans heeft hier wel een bedroevend lage score. Als ik hem gezien zal ik eens een review tikken over deze film.

avatar van dinhus

dinhus

Het eerste deel gezien, moet zeggen dat de film redelijke interesse bij mij opwekte. Boeiende onderwerpen kwamen aan bod, zal hier nog op terugkomen.

avatar van rep_robert

Naomi Watts schreef:

Dat heeft LOTR toch ook?

Special effects vond ik toch best wel aardig. Tja, was al bekend dat de 3-D conversies niet echt sterk waren. Daarom ben ik ook naar de 2-D geweest.

Ik had helaas niet de keuze om te kiezen tussen 2D en 3D helaas, als ik het gewoon in 2D had kunnen zien was de ervaring zeker beter geweest. Toch vind ik het een kritiekpunt die de makers van de film zich zeker mogen aantrekken, dat ze op zo´n gemakzuchtige manier geld proberen te verdienen.
Het moraal in LOTR is lang niet zo storend als hier, Worthington loopt echt rond als een betwetertje met een zuurpruim gezicht. Alles vervloeken van de goden, nooit een god willen worden, maar toch wel de attributen van een (half) god gebruik om vervolgens Zeus weer af te wijzen op het einde. Beetje kort door de bocht en nergens op gebasseerd vind ik. De mensen hebben er immers zelf voor gezorgd dat de goden boos werden met hun acties.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

SzJoowNiejCah schreef:

geef mij nog liever percy and the lighting thief

Leuk dat je daarover begint. Met name Hades vond ik in die film veel toffer.

avatar van MdR14

MdR14

Niet normaal wat een but film dit is, slecht geacteert, en het 3d effect is storend. Voorbeeld: enorm grote dingen horen vanaf zo'n afstand wat vager te worden, maar alles is heel scherp, dat samen met foutieve mythologie maakt het plaatje compleet. Als je erover denk om deze in de bioscoop te zien: NIET DOEN!!!!!

avatar van Centurion

Centurion

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Centurion schreef:

Niet bij nadenken gewoon op de autopilot! Dan komt het vanzelf goed!!

Helemaal mee eens met Centurion (ook een fan van Galactica overigens).

Nu goed, om toch 'n beetje door te gaan: de film loopt over van de ene actiescene naar de andere. Tussenin krijg je aardige panorama's te zien. Boeiend vond ik ook dat je interesse in de Griekse mythologie wordt aangewakkerd, er passeren namelijk veel personages de revu. Minpunten zijn het miezerabele acteerwerk en de verschrikkelijke miscasting van het hoofdpersonage, net of hij uit een of andere Amerikaanse stormtrooperfilm werd geplukt.

Maar kom, 't is vergeven.

avatar van 606

Centurion schreef:

Stem je ook ?

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Film deed mijop sommige vlakken denken aan percy jackson and the lightning thief.

ik heb erg genoten van de mooie beelden, vooral de pegasus en de schorpioenen.

Het verhaal was wat simpel, maar voor mij maakt sam worthington alles goed.

Het einde was voorspelbaar.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ik heb achteraf ook niet echt begrepen waarom ze voor deze film reclame hebben gemaakt op TV? werd aangekondigt als de nieuwe hit.... waarom doen ze dat toch? niet al te goede films aanprijzen...

avatar van foray

foray

3d viel me wat tegen. Verhaal is redelijk standaard. Ik vond hem in zijn geheel erg vlak. Acteurs zijn niet echt blijven hangen, muziek ook niet. Er zitten wel wat leuke effecten in.

TrickySmalls

Viel zwaar tegen. Had veel van deze film verwacht. Vooral na het zien van de trailer dacht ik dat dit nog wel eens een aardige film konden worden, maar helaas mocht het niet zo zijn.

Geen overtuigend verhaal, maar dat komt denk ik meer doordat ik niet zo geinteresseerd ben in de griekse mythologie.

Sam Worthington vond ik eigenlijk net zoals in Avatar maar tegenvallen. Ben niet zo gecharmeerd van deze acteur.

Ook de 'eind battle' was ontzettend zwak uitgewerkt.

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

beter dan het orgineel maar het orgineel is ook leuk

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Lichte tegenvaller. 3D effect was minimaal, het einde leek wat afgeraffeld en het verhaal zelf is imo niet helemaal goed uitgewerkt. Maw. er is meer van te maken dan dat ik voorgeschoteld heb gekregen. Ik had er gewoon meer van verwacht!

Positieve punten: een aantal effecten (mn. The Kraken is bijzonder mooi uitgewerkt) en ook Fiennes vond ik goed acteren.

Al met al een 2.5*

avatar van schram101

schram101

Ik had mijn hoge verwachtingen na de bedroevende recensies al behoorlijk bijgesteld, maar stiekem hoopte ik nog dat iedereen het mis zou hebben. Wat helaas niet zo bleek. Alhoewel, echt slecht was het zeker niet, maar ook niet wat de trailer doet vermoeden.

Het acteerwerk was verre van goed en zoals Olaf hierboven al zegt leek het einde wat afgeraffeld. The Kraken, welke bijzonder cool gemaakt was was wel erg snel dood en van dit 'gevecht' had ik dan ook veel meer verwacht . De overige gevechten, oa met de heksen en de schorpioenen zijn wel erg stoer en itt tot dat met The Kraken wel lang genoeg . Met de special effects zat het daarom ook dik in orde, behalve Olympia zelf. Ik dacht dat Zeus in een prachtige stad zou wonen, maar telkens wanneer hij en zijn stad in beeld kwamen leek er wel door een plastic boterhamzakje gefilmd te zijn en daarmee geprobeerd een 'stoere' waas te krijgen. Dit werkte helaas alleen maar averechts op mij.

Overigens is dit bedoeld als een spektakelfilm, en niet als een ijzersterk drama met prachtige uitgediepte personages en een ontroerend en meelevend verhaal (wat volgens mij veel mensen hadden verwacht als ik de gemiddelde reactie hier zo eens lees). En spektakel was het. Zoals gezegd waren de gevechten goed in beeld gebracht en zet Sam Worthington de rol neer die ik verwacht had; een veel te stoere gozer voor 'die tijd' maar erg vermakelijk!

BB1991

ooh gadverdamme, wat heb ik een opgegroeide haat voor deze film.

ik had al een recensie geschreven op deze site, maar ik kan deze film gewoon niet uitstaan..... elke euro die mensen aan deze film besteden is een regelrechte zonde.

leg die razzie maar klaar.......

TrickySmalls

Film was inderdaad niet bepaald goed, maar er moet toch wel een goed punt aan deze film zitten? De battle met de schorpioenen bijvoorbeeld.

BB1991

nee, dat gevecht was gewoon totaal niet spectaculair en werd op een slordige wijze gefilmd dat je totaal geen idee had wie nou met welke schorpioen vocht. als je uberhaupt al wist wie alle personages waren, aangezien bepaalde karakters gewoon plots en zonder pardon met minimale intro even de rest van de film mee gaan doen.

TrickySmalls

True, ik noem die 2 gasten (weet al niet eens meer wie het zijn) die o zo graag mee wilden en plotsklaps ten tonele verschijnen.

BB1991

niet zo gek hoor... als je de bioscoop uitstapt ben je wrs alles al weer vergeten.... ik moest een recensie schrijven, maar was van de meeste personages zelfs de naam vergeten...(terwijl mijn geheugen toch vrij goed is:))

TrickySmalls

Trouwens jammer ook van de 'eind-battle' die er ook zo veelbelovend uitzag in de trailer.

BB1991

wat kun jij mij er toch mooi aan herinneren wat allemaal slecht is aan deze film:P in de trailer zitten alle hoogtepunten al.....

Ik was in slaap gevallen in de bios bij deze film

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Q Jones schreef:

Ik was in slaap gevallen in de bios bij deze film

Dan moet je wel heel erg moe geweest zijn...

Klopt

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Ze verwachten een deel 2 in de lente van 2012.

Ten eerste hoe moeten ze dit verder uiterken.

Waarin moet die dan komen om veel geld op te brengen, 4D?

Deel 1 deze dus was al niks.

bron: hier

avatar van crazygermain

crazygermain

leuke film vooral in 3D

avatar van Minotaures

Minotaures

Actionfreak schreef:

Ze verwachten een deel 2 in de lente van 2012.

Ten eerste hoe moeten ze dit verder uiterken.

Waarin moet die dan komen om veel geld op te brengen, 4D?

Deel 1 deze dus was al niks.

bron: hier

Zo te lezen komt er ook een 2de film van Avatar

Preken wat ze in Godsnaam aan het doen zijn helpt toch niet, dus van mij horen ze niks en mogen ze doen waar ze het beste in zijn: verder de grond inboren...

Q Jones

Ze moeten tegenwoordig ook alles wat succes heeft uitmelken

avatar van huVILEub

huVILEub

Maar dit heeft geen succes... ze melken dus gewoon álles uit.