• 9.381.118 stemmen

Clash of the Titans (2010)

Actie / Fantasy | 106 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Geregisseerd door: Louis Leterrier

Met onder meer: Sam Worthington, Liam Neeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 8 april 2010

Plot Clash of the Titans

"Titans will clash."

Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...

avatar van tommycool

tommycool

topfilm. zeer vermakelijk en spannend!

avatar van Brix

Brix

• 19685 berichten

Iets beter dan ik verwacht had.

Maar dat wil nog niet zeggen dat ik het een geslaagde film zou vinden.

Sommige CGI effecten zijn oké, andere weer niet, en plaatselijk is het veel teveel van het goede.

Als voorbeeld noem ik de scènes met de Medusa.

De versie uit 1981 kwam met veel minder toe, en het werkte voor mij beter.

De cast kan mij niet overtuigen, met uitzondering van Mads Mikkelsen, die speelt de rest gewoon helemaal van het scherm.

Gemma Arterton is leuk.

De grootste miscast vind ik Worthington.

Die man heeft geen greintje uitstraling (in deze film tenminste)

Het lijkt wel alsof de regisseur hem volledig genegeerd heeft.

Wat een ramp is me dat.

Met een betere acteur in de rol van Perseus zou deze film aan kracht hebben gewonnen.

Ik ben benieuwd hoe het vervolg gaat zijn, ik laat me verrassen, maar met dezelfde hoofdrolspeler moet de rest van de film wel erg veel beter worden dan deze om mij echt te kunnen overtuigen.

De versie uit 1981 blijft wel duidelijk mijn favoriet, ondanks de met grote sprongen vooruitgeschreden technieken.

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

ik heb me nog best redelijk vermaakt, ik had niet verwacht dat het grafisch er nog zo uit zou zien, na enkele voor stukjes, vooral in de onderwereld en het gevecht met de kraken vond ik best aardig. verder waren de karakters allemaal wel heel simpel, en worden deze niet echt uitgediept. maar zal ook wrath of the titans een kans geven:)

avatar van samuel10

samuel10

deze film was echt over te spreken maar het heeft net als elke film ook een nadeel bijv. is in film wordt echt tv veel gesporken en zie ik minder actie warom het van mij een 4 ster krijgt is om dat het gewoon weg een pratchige decor heeft echt groot respcet voor de mesnen die daar bezig mee waren je wordt gewoon meegesleept maar een vijf helaas net niet om dat het gewoon weg aan bepaalde eisen van een film niet voldoet maar het is wel zeker de moeite waard om er naar te gaan kijken

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Deze film viel me alles mee. Aangezien ik redelijk interesse heb voor Griekse en Romeinse goden leek dit me een film die me wel zou kunnen bekoren. Toen ik de score zag en wat recensies las was er van dat optimisme weinig over. Toch maar gewaagd en het heeft me zeker niet teleurgesteld!

Jammer dat Sam Worthington me voor geen meter overtuigd heeft. Waar ik me aan stoorde was dat hij constant enorm chagrijnig en boos van zich af keek. Vond het een beetje overacting.
Ralph Fiennes vond ik dan wel erg goed als Hades, Neeson als Zeus kon me ook niet bekoren eigenlijk.
De actie zag er zeer strak uit en gelukkig bleef ons als kijker een lang gevecht tussen Perseus en de Kraken bespaard. De strijd tegen Hades viel me toch een beetje tegen.

Al met al heb ik me prima vermaakt en ga ik me zeker aan het vervolg wagen!

ehs21

Had niet zulke beste verhalen over deze film gehoord maar het viel gelukkig nogal mee. Eigenlijk gewoon zeer vermakelijk zelfs en ook goede SE. Wel een paar Hollywood momentjes en het acteerwerk (idd vnml van Perseus en Zeus) was ook niet geweldig maar kon er net mee door. Als je een beetje geinteresseerd bent in de Griekse Mythologie, of bijv God of War gespeeld hebt herken je een hoop dingen (Pegasus, Medusa etc.). Eigenlijk kende ik alleen de Djinn niet, maar dit waren toch ook wel coole wezens. 3.5* en nu deze week op naar Wrath in de bios!

Overigens is een vloek vd eeuwige jeugd terwijl je gewoon dood kan gaan niet echt een logische vloek he

avatar van runescapemate

runescapemate

erg goede film in mijn ogen. heb er zeker van genoten

avatar van MDMovie

MDMovie

Redelijke film om te zien, had veel erger verwacht aangezien de vele negatieve reacties, dus ging ook met lage verwachtingen kijken, zodat het nooit tegen zou kunnen vallen. Integendeel, deze film heeft me juist wel weten te vermaken.

Het verhaal is op zich goed, alleen het lijkt wat te simpel uitgevoerd worden. Alles gaat precies goed, en het gaat wel erg snel in mijn ogen allemaal.

Veder vind ik af en toe dat het decor, voorral het gedeelte van Zeus, zit samen met al die andere, komt wat goedkoop over voor mij, evenals soms de visueel effects, jammer aangezien ik dacht dat de film toch wel een behoorlijk budget had?

Voor de rest is er niks mis met de film, en leuk om een keer gezien te hebben, dus laat je niet weerhouden door alle negatieve reacties over de film.

cijfer: 3.5*

avatar van zgfproduction

zgfproduction

dit is een film die zeker voor het herhaling vatbaar is

avatar van Flavio

Flavio

Niet zo slecht als ik dacht maar al met al toch redelijk matig.

De held komt totaal niet uit de verf en de monsters deden me weinig. Met name de Kraken leed aan de Godzilla-paradox: als monsters te groot zijn worden ze vreemd genoeg minder indrukwekkend.

De goden werden inspiratieloos geportretteerd en hadden rare pakjes die kennelijk hun onsterfelijkheid moesten aantonen (en kunnen die goden niet een keer een fijne bank toveren of zo, dat staan in een kring altijd).

Maar als je niet te veel nadenkt en je niet stoort aan de vele fouten prima film om avondje mee te vullen en hem daarna weer te vergeten.

avatar van benzoni

benzoni

Vond m best aardig. Als je van dit genre houdt is het gewoon een leuke film om naar te kijken. Film is best wel mooi gemaakt. Vind het alleen jammer dat het 'monstergehalte' zo hoog was. Je hoopt als je zo'n film kijkt toch wel op een beetje dat er een kern van waarheid in zat over hoe het vroeger is gebeurd.. dit lijkt me onwaarschijnlijk.

ehs21

Kern van waarheid? Enige waar je dan naar kunt kijken is de kostuums, decors hoe de boten eruit zien etc. Griekse mythologie gaat altijd over goden en monsters, dus daar zit weinig waarheid bij verder.

avatar van nakada

nakada

Zeg jij !

Ik ben een soort van Elrond en was erbij 3000 jaar geleden

avatar van Pim1993

Pim1993

Lekker filmpje, gezien in de bios

avatar van Suleika1

Suleika1

Hmm had er echt veel beter van verwacht..en als Griekse mythologie liefhebber vind ik het toch een beetje jammer dat er nog weinig van de mythologie klopt in deze film..

avatar van gauke

gauke

Een gebrek aan boeiende actiescènes (ze zijn ook nog eens rommelig) versterken de overdreven traagheid van deze opgeblazen spektakelfilm, gemaakt zonder passie. De regisseur lijkt zonder inspiratie te werk te zijn gegaan, de dialogen zijn naast verschrikkelijk en clichématig: lachwekkend en het verhaal is uitermate zwak. Hoewel de personages diepte missen, gedragen Liam Neeson, Ralph Fiennes en Danny Huston zich als gewichtige goden en da's op zich nog wel leuk. Neeson, tussen haakjes, is een perfecte Zeus: koninklijk, groots en beschermend.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Middelmatig filmpje. Ligt niet aan de acteurs, die doen hun best. Maar het verhaal is zo flinterdun dat ze weinig kanten op kunnen.

Na 2 dagen zowat vergeten waar de film ook al weer over ging, zegt een hoop imo.

avatar van Timba69

Timba69

Brix schreef:

Iets beter dan ik verwacht had.

Stem: 2,5

Flavio schreef:

Niet zo slecht als ik dacht maar al met al toch redelijk matig.

Stem 2,5

Ik vind dit altijd wel apart hoor. Je gaat dus een film kijken waar je dus van verwacht dat hij je niet gaat aanspreken en maximaal een 4 gaat scoren. Je kijkt een film toch voor je plezier?

Of moesten jullie verplicht met iemand meekijken?

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Redelijke actie film maar zal hem niet snel nog een keer gaan bekijken.

Wel erg mooi gemaakt. Helaas is de actie soms niet goed te volgen.

avatar van Brix

Brix

• 19685 berichten

Timba69 schreef:

Stem: 2,5

Stem 2,5

Of moesten jullie verplicht met iemand meekijken?

Een klein beetje vreemde conclusie, maar ik wil er wel wat uitleg bij geven.

In dit geval is het zo dat ik liefhebber ben van het genre ('Sword and Sandal' oftewel 'Peplum' films)

Ik wilde deze remake wel zien, om te kunnen vergelijken met de eerdere versie.

De trailer sprak mij niet erg aan, maar dat is nog geen reden om de film niet te bekijken.

Er zijn wel meer genres die mij interesseren, en waar een hele hoop films tussen zitten die niet hoog scoren.

Voor mij geen reden om die bij voorbaat niet te bekijken.

Wat dat betreft val ik onder de noemer 'completist'.

Het kan altijd nog meevallen, zoals in dit geval.

avatar van RuudC

RuudC

Een film als Clash of the Titans doet me er vooral aan denken dat ik het origineel nog altijd eens moet zien. Die leek me bij voorbaat al een stuk interessanter. Deze remake voldoet grotendeels aan wat ik er van verwacht had. Het is een verhaal dat van een flinke afstand lijkt op de oorspronkelijke mythologie. Hier een historisch/mythologisch correcte film verwachten is het toppunt van naïviteit. Met dergelijke decors en personages kan dit veel beter beschouwd worden als (pure) fantasy.

Het neemt niet weg dat ik me prima vermaakt heb. Deze remake zit toch tegen de maximale score aan. Dat wil zeggen dat dit soort nooit meer dan vier sterren zouden mogen halen. Dan is een beoordeling van drie en een halve ster een prima score. Deze blockbuster slaagt er in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Pirates of the Caribbean vervolgcrap wel in om een leuk avontuur te presenteren met een groots CGI spektakel. De hoofdkarakters zijn ook erg leuk. Ik heb genoten van Liam Neeson, Mads Mikkelsen, Jason Flemyng, Ralph Fiennes en Liam Cunningham. Sam Worthington is echt een overduidelijke smet op dit geheel. Hij zet juist een bijzonder saaie Perseus neer en valt compleet uit de toon bij de eerder genoemde acteurs. Een jochie tussen een stel mannen. Die laatste dragen de film verder prima. Voor de rest: schorpioenen, Medusa, goden, een gigantische kraken. Het is geen meesterwerk, maar de effecten in een kitscherige oudheidsetting zijn leuk. En dat geldt ook voor de vermaakwaarde.

avatar van Thorongil

Thorongil

Juist nog eens herbekeken en moet zeggen, hij bevalt me beter dan de de vorige keren. Special effects zijn goed, goede gevechten en zefs Worthington viel al bij al nog mee. 3 sterren dus.

avatar van Eliandjiee

Eliandjiee

Voldeed eigenlijk prima aan mijn verwachtingen. De meeste beelden en omgevingen zijn mooi, evenals de monsters en de kostuums e.d. doch soms iets overdreven. De actie is vermakelijk, het verhaal is redelijk onderhoudend doch cliché en voorspelbaar. Het acteerwerk is ook niet al te overtuigend, de personages hadden veel interessanter en beter neergezet kunnen worden. Al met al net goed genoeg om te vermaken, maar niets meer dan dat. Er kunnen in mijn ogen veel betere films met mythologie als verhaal en onderwerp gemaakt worden.

avatar van Perry Meer

Perry Meer

ehh voor zover het verschil.. 3 sterren!

leuke film er zit gang in, geen vervelende bijzaken maar recht op het doel af

mooie speciale effecten, de heksen, medusa, hades en natuurlijk de krak

avatar van cbokhove

cbokhove

BoordAppel schreef:

Alleen jammer dat we de Kraken recent nog zagen in de Pirates of the Caribbean films en dat het beest niets met de klassieke oudheid te maken heeft.

Klopt, maar het is dan ook een remake van een film die die 'fout' ook al maakte.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Op zich is dit genre altijd wel aan mij besteed. Heroïsme, verlies, dood, verderf, goden, mythologische wezens. Het was allemaal aanwezig. Niet in de kwaliteit die ik graag had willen zien, maar verder onderhoudend te noemen. Helaas spelen de 2 hoofdpersonen Worthington en Arterton erg vlak en inhoudsloos. Geen enkele chemie tussen de 2 en Arterton die constant op zoek lijkt naar hoe ze moet kijken in een scene.

De muziek is prima en ook de SE zijn hier en daar een lust voor het oog. De mythologische wezens lijken jammer genoeg teveel uit de computer gestampt te zijn, waardoor het soms meer een computerspelletje leek dan een film.

Wanneer er iets meer emotie en drama in was gestopt, had ik zeker een hoger aantal sterren kunnen uitdelen. Voor nu houd ik het bij 2,5 sterren.

avatar van ipman-99

ipman-99

"The Clash Begins." ... " !!!

Fantastische Fantasyfilm vol spektakel !!! Dit was voor mij mijn 2de kijkbeurt van deze visuele prachtige fantasyfilm die bol staat van de schitterende CGI effecten ! Als algemene filmliefhebber/verzamelaar van ieder land en ieder genre kan ik (ook) hier heel hard van weten te genieten ! Geweldige effecten film die vol zit met adrenaline actie scènes !

Stompzinning maar bij momenten nog wel oké.

Ik wist niet bepaald waar deze film over zou gaan, kan je nagaan dat ik vooraf dacht dat het één soort van retro-scifi zou zijn (ala Conan). Het was dus al snel de verwachtingen bijstellen wanneer bleek dat het om een of andere Griekse mytheverbastering ging. Niet bepaald mijn favoriete filmvoer, gelukkig laat de film het na om teveel stil te staan bij de historische achtergrond.

Leuk waren een aantal designs en creaturen. De schorpioenen in het bijzonder zagen er cool uit. Maar ook de Djinn en de heksen verdienden wat meer schermtijd. Illustere personages die de film wat extra flair geven. Daar staat tegenover dat Medusa was flauwtjes was, dat Kraken meer op familie van Gamera leek en dat die Pegasus véél te gay was voor een film als deze. En over sissies gesproken, het pakje van Zeus ... ugh.

Acteurs waren niet bijster goed. Worthington is een zoutzak, Neeson en Fiennes kunnen niet overtuigen en Mikkelsen vind ik sowieso zwaar overrated, het helpt hem niet om ook in dit soort filmpjes één of ander plat bijpersonage te spelen. Verhaaltje is verder ook zo simpel als maar zijn kan. Anderzijds zit het ook niet in de weg en houdt Leterrier het tempo er goed in.

Wat leuke creaturen en redelijk spectaculaire actiescenes. Verder is het niet de moeite, maar voor een keertje kan het er nog wel mee door. Helpt ook dat de film aardig onder de 120 minuten grens blijft. Dat is vaak anders bij dit soort epische ondernemingen.

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

niet genoeg actie, verhaal, niet echt samenhangend en het einde is matig!