Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 8 april 2010
Bekijk via Prime Video
Plot Clash of the Titans
"Titans will clash."
Geboren als een god, maar opgevoed als een mens probeert Perseus (Sam Worthington) hulpeloos zijn familie te redden van Hades (Ralph Fiennes), de wraakzuchtige god van de onderwereld. Perseus biedt zich vrijwillig aan om deel te nemen aan een levensgevaarlijke missie om Hades te vermoorden, voordat die de macht van Zeus (Liam Neeson) kan grijpen, om zo de aarde in een hel te laten veranderen en prinses Andromeda (Alexa Davalos) van haar leven te beroven. Bijgestaan door Io (Gemma Arterton), een mysterieuze spirituele gids leidt de missie Perseus en zijn groep strijders op een gevaarlijke reis diep de verboden wereld in. Daar moeten ze vechten tegen heidense demonen en andere beesten die geen gevaar vrezen. Perseus zal zijn bestaan en zijn macht als die van een god moeten accepteren en zijn eigen lot moeten creëren, wil hij het uiteindelijk gaan redden...
Perseus
Spyros
Cassiopeia
Ozal
Naomi Watts
Wereldwijd al bijna 150 miljoen dollar opgebracht. Productie budget lag rond de 125 miljoen, heb je toch al een goede winstmarge.
Q Jones
Ja en waarscheinlijk zal hij nog wel een tijdje draaien die film haalt de 250 miljoen wel denk ik
nokkie335
mooie film
erg dicht bij de mythologie gebleven
The Almighty
Goede film. Het verhaal was goed, maar jammer genoeg wel erg voorspelbaar. Verder waren de acteerprestaties prima en de special effects geweldig. Het eindgevecht duurde naar mijn zin veelste kort. Al met al 3.5*
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Ik had eerlijk gezegd meer verwacht. Het verhaal was voorspelbaar, acteerprestaties gewoon goed, de gevechten ook redelijk alleen duurde het gevecht met Hades veelste kort. Special Effect waren super, wat je eigenlijk wel kon verwachten, 3D voegde helemaal niks toe aan de film.
eltorro
Ja hij heeft nu al 390 miljoen opgebracht. Maar ja daar is het ook een blockbuster voor.
thunderball
Deze vandaag in Antwerpen gaan zien, de gewone versie (3D vind ik niks).
Aardige pulpfilm, leuk om een keer gezien te hebben, maar niets speciaals en er had toch wel meer in gezeten.
Verhaal stelt niet veel voor, maar helaas zijn de actie scene's ook niet echt er uit springend.
De vechtscene's zijn veel te onduidelijk en schokkerig in beeld gebracht (Michael Bay zou er jaloers op zijn!) en de op zich spannende gevechten met de schorpioenen duren veel te lang.
Wanneer je hem vergelijkt met het origineel uit 1981 vond ik die film veel meer "ouderwets avontuur" hebben en vooral de scene met Medusa maakte bij het origineel veel meer indruk. Dat was behoorlijk eng en nagelbijtend toen, terwijl bij deze nieuwe versie het niet meer dan wel aardig spannend is.
De acteerprestaties vallen, gezien de sterrencast, ook behoorlijk tegen:
Neeson acteert zelfs voor zijn doen erg ongeinspireerd,
Fiennes staat er behoorlijk op los te schmieren,
Gemma Arterton kan nu eenmaal niet acteren (zie ook Quantum of Solace)
en last but not least ook Sam Worthington is niet bepaald werelds beste acteur en -hoewel qua uiterlijk tamelijk passend in deze rol- heeft te weinig charisma om werkelijk een film als deze te dragen.
Conclusie:
aardige tijdpassering, maar verwacht er niet te veel van.
Een goede zeven, ofwel 3,5 ster.
Turkse gast
hopsakee weeral een remake maar ja hé waarom niet als ze een vervolg wouden maken waarom maakten ze dan geen vervolg op den originele film was beter geweest
DavyJones
- Clash of the Titans - Helaas .. Voordat ik deze ging bekijken (3D) had ik al mijn twijfels en dat was achteraf terecht. Verhaal vind ik interessant, maar de uitwerking minder geslaagd. Al met al toch wel genoten en de animaties waren voor mij redelijk en vernieuwend. De 3D techniek had verder niet zoveel toegevoegde waarde en leidde alleen maar af.
Dus ..
lowiekeke
Meest waardeloze film die ik ooit heb gezien in de bios. Wat een draak van een film. Het is er gewoon aan af te zien dat het gauw is gemaakt om nog op Avatar's succes mee te liften.
Mister_Movie
Ik denk niet dat deze film gemaakt is om op het succes van Avatar mee te liften. Het enige raakpunt dat de twee hebben is het spektakel. Maar spektakelfilms zijn er tegenwoordig frequent.
Fixi88
Na al de slechte recencies hier toch maar naar de bios gegaan en hij viel me reuze mee. Sterker nog ik vond hem goed. Ja hoor echt goed. Ik heb me goed vermaakt. Wel was de 3d techniek af en toe minder dat gewend maar toch een zeer sterke film. Als je naar de bios gaat voor een diepzinnig verhaal met veel dialoog dan ben je niet aan het juiste adres. Maar voor veel actie en dergelijke dat zit je wel goed bij clash of the titans. Vooral de mythogie vind ik interresant. Daardoor ook wel mede de 4*.
DavyJones
Zeer nice neergezet ..
Minotaures
Hoe ik het zo lees, voegt 3D weinig tot niets toe. Ik wel deze graag in 2D zien, maar is het mogelijk? Zonder dat fluitbril van 3kg.
Ik kan alleen nergens informatie vinden dat het zowel 2- als 3D te bekijken is. Ik denk dat ik niet goed zoek. Iemand die hier iets meer van weet?
Iron Maiden
2D is ook mogelijk en aan te raden.
Valt er toch nog iets aan te raden bij deze film.
Minotaures
Dan 2D, want bij Avatar kreeg ik al pijn aan m'n neus om die bril voor 2,5 uur op te zetten.
Ik heb al een aantal clips, waaronder die van Medusa... wat een mislukte gedrocht
Ik weet dat ze lelijk moet voorstellen, maar persoonlijk vond ik die oudere een stuk mooier en enger voorkomen.
Maargoed, morgenavond heen hoop ik. Ben benieuwd wat ik tegenkom. Dioskilos uit 't originele in ieder geval niet
Iron Maiden
Het is een vermakelijk film hoor, zoals Fixi88 het verwoord zou ik het zelf ook zeggen.
Maar die 4 is dan weer overdreven, want de top 250 is dit zeker niet waard.
Minotaures
Ik zal het (hopelijk) snel zien. Waarschijnlijk kalk ik nog een recensie hierover.
Freckles
Ik had hier zo naar uitgekeken!
Absoluut tegen mijn verwachtingen, vond er zeer weinig goed aan.
De scéne met Medusa is best leuk en het einde is matig.
Het acteer werk en verhaal trekken op niks.
Zeer onorigineel 2 *
sjonnie40
Leuke film , mooi decor , leuke special effects. Volwassen versie van Percie Jackson. De 3d hadden ze beter kunnen laten dat leek nergens op.
Avatar65
Viel tegen.
Met Liam Neeson en Sam Worthington in de cast had ik er meer van verwacht.
Matig verhaal
Matig geacteerd
Redelijk tot goede Special Effects
Niet waard om een 2e keer te zien.
moniekje1980
Ik kijk al enkele jaren op moviemeter en ben het vaak eens met de commentaren. Na het kijken van clash of the Titans gisteren en het zien van de lage score besloot ik me te registreren. Ik heb de film in 3D gekeken en ik vond het een top filmpje. Ik heb me geen minuut verveeld. Ik vond het optreden van Sam ijzersterk en de special effects waren prachtig. Ik zou deze film aan een ieder aanraden!
1907
Ik ga morgen naar deze film.
Kan je kiezen of je hem in 3D of 2D wilt zien of bepalen zij het voor je?
Sasja
hangt er vanaf welke de bios laat zien. Er zijn maar een aantal die de film in 3D laten zien, maar de meeste laten deze film in 2D zien
Fixi88
Maar die 4 is dan weer overdreven, want de top 250 is dit zeker niet waard.
Nee , top 250 is hij ook niet waard. Maar dat zijn voor mij sowieso alleen maar films van 4,5 ster of meer. Maar een 8 wil ik hem wel geven hoor.
1907
Ik vond het een echte spektakel film, kijkt lekker weg met al die gevechten.
Geen inhoud maar wel veel actie en effecten.
Pantoffel
Vermakelijk filmpje.
Alles volgde mekaar goed op, de meesten zagen er Grieks uit (behalve het hoofdpersonage)
Kon er wel niet tegen toen ze doodleuk gingen uitleggen waarom ze muntstukken op de dode legden.
Dat is als hier uitleggen waarom een auto stopt bij rood licht.
vogeltje
In dit genre ben je voor dit soort films ofwel totaal tegen. Heb de film gezien en het is uitstekend werk! Voor die van het genre houden zou ik zeggen, vlug kijken, je verveelt je niet en veel spektakel wat bij zulke films bijhoort.

Wrath of the Titans
2012

Clash of the Titans
1981

De goed scorende westernserie 'Dark Winds' krijgt nog een nieuw seizoen

'An Cailín Ciúin' nog niet gezien? Pak nu je kans op NPO Start Plus, HBO Max of Videoland

Romantisch drama serie 'From Scratch' is een kijktip voor Netflix-abonnees: ‘Je voelt gewoon alles’

Hoe Netflix altijd weer unieke beelden weet te bemachtigen

Voces Inocentes

Film noir / Drama, 1955

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Avontuur / Fantasy, 2013

Actie / Oorlog, 2006
hades mythologiegreek mythologyzeusmedusamythological beast sea monsterperseus krakengodsancient greecebased on myths, legends or folklore3d