Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci
Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn
Releasedatum: 6 augustus 1998
Plot Lethal Weapon 4
"The faces you love. The action you expect."
De rechercheurs Martin Riggs, Roger Murtaugh en Lorna Cole zijn terug, samen met de hyperactieve Leo Getz. Het viertal wordt ditmaal bijgestaan door assistent-rechercheur Lee Butters in hun onderzoek naar de mensensmokkel die georganiseerd wordt door een Aziatische misdaadorganisatie. Ze worden al snel geconfronteerd met Wah Sing Ku, de harde man in de organisatie. Dan blijkt al snel dat het oprollen van deze Chinese maffia-bende een zware, dodelijke klus zou kunnen worden voor Riggs en Murtaugh.
Martin Riggs
Rianne Murtaugh
Benny Chan
Captain Ed Murphy
doodah
Dat hij zo goed als niets zei in deze film, hoort volgens mij bij het karakter dat hij hier vertolkt: de man die iedereen (terecht) vreest die en nergens woorden aan verspilt.
Wel heb je gelijk dat hij in deze film niet zijn sterkste rol neerzet. Maar ik ergerde me niet aan zijn acteerwerk.
dikkop
Meestal gaan vervolg films op een gegeven moment vervelen, maar deze deel vind ik persoonlijk toch het best. Vooral dankzij nog meer geweldige acteurs...
sinterklaas
Ook niet vergeten deze te verhogen naar 5 sterren. Na 4 jaar weer eens herzien. (eindelijk deel 3 en 4 gevonden op dvd) en deze werd na de tweede kijkbeurt ook veel beter. Naast Gibson, Glover en Pesci ook nog prachtige rollen van Jet Li en Chris Rock. Deel 5 moet btw ook maar eens een keertje komen.
Miami Heat
Ik vond Jet Li zo phat in deze film, ook al zei hij zowat niks
Voor de rest standaard actiefilmpje, maar wel leuk vermaak voor op een saaie avond
Nomak
Ik vond Jet Li zo phat in deze film
Je vond hem wat??
coldheaven
Je vond hem wat??
'n hippe manier om dat toch al hippe woord "vet" te spellen
Muijs
Deze vind ik persoonlijk de beste van de 4
Zeer dolkomische en "Heavy" actiescenes. Dikke 5 sterren waard.
De hele serie bij elkaar is meer dan het bekijken waard. Gewoon genieten geblazen.
Kr!kke
Ligt zoals verwacht in de lijn van de eerste 3 films, de 4 was wederom de moeite waard. Met dank aan de geweldige cast uiteraard.
Reservoir Dogs
Ik vond Jet Li zo phat in deze film
What's up home boy, some chillin and smoking a patty in your crib
PEN15
Ik heb de hele reeks films maar even snel achter elkaar gekeken, leuk om het zo te beleven, maar misschien spijtig om te zien dat mel gibson nu echt -too old for this- werd. En dan bedoel ik de star himself en niet Martin Riggs. Ik vind deel 2 nog wel steengoed, deel 3 heeft een flinke terugval, waardoor ik vermoed dat ze dit met deel 4 beter wilden afsluiten. Dat is wel goed met Jet Li als bad ass killing machine. Iets meer dan 10 jaar geleden wilden mijn maat en ik deze film per se meteen zien en na afloop dachten we hetzelfde, jaja die twee oude knarren die even jet li verslaan, zo is het niet eerlijk.. maar uiteindelijk moeten Martin en Roger het natuurijk wel winnen. Wat ik echt minder vind is dat chris rock in deze film zit hij is de jar jar binks van de lethal weapon reeks, met alle opgebouwde personages en het eindfragment van deze film vind ik het karakterbestand iets teveel "futurama" gehalte krijgen, met een zeer irritante pesci. Ik moest me echt inhouden, om me niet aan hem te ergeren. Het verhaal vond ik deze keer het beste uit de reeks, bad ass valsmuntende chinezen.. maar dat einde was me iets te zoetsappig. 4 sterren voor deze en voor deel 1 en 2, 2 voor deel 3.
Oh ja nog een ding, een giegelmoment: als je bij die scene bent waarbij Riggs tijdens dat bokspartijtje zijn beruchte "arm uit de kom" simuleert en ze zitten zo in de kleedkamer, let dan op die lap vlees van een kleerkast die voorbij komt lopen voor zijn 1,5 seconden roem. Waar is dat goed voor?
vond ik wel lachhuh
Chris Rock in dezelfde film met Pesci zetten vraagt om extra drukte. Misschien niet slecht nu Riggs en Murtaugh wat ouder geworden zijn, maar ik heb graag dergelijke drukte van de scènes en niet van ratelende 'komische' acteurs. De schrijvers blijven wel de reeks hoog houden door opnieuw de personages te blijven uitdiepen qua karakter zodat je blijft meevoelen met de hoofdfiguren. Maar net als in deel 3 heb je wel eens het gevoel dat je dit al eerder gezien hebt. Gelukkig zijn de bekende elementen er nog altijd zodat ook dit deel de moeite is om te kijken.
charmed one
dit is een geweldig vervolg van de reeks. ik vind alle vier delen heel erg leuk.alle delen zit een goeie spannende sfeer in. en ook de goeie humor zit in alle delen. dat maakt de films ook wel weer heel leuk. want ik vind dat een beetje humor ook wel bij die soort films hoort.
erik1677
hoop echt dat deel 5 er ook komt.
werkelijk verslaafdt aan dit geniale duo
chevy93
En het amusantsgehalte zakt nog steeds niet!
Nog steeds een goede film.
Net niet genoeg voor een 4, maar wel het een na beste deel!
Ik wacht op deel V
RSmovie91
Erg leuke film als je ff een avond je verstand op 0 wil zetten.
De actie zit ruimschoots in de film verwerkt. Samen met wat flauwe humor en een dun verhaaltje maakt dit een film met een erg hoog amusamentgehalte (zoals mijn voorganger ook zegt).
De combinatie van Gibson en Glover komt goed tot zijn recht in deze reeks.
Weertenaar
Die laatste tien minuten had men wat mij betreft wel weg kunnen laten: 2.00 (1.90)
Men is er nog eens goed voor gaan zitten om de reeks waardig af te sluiten, hetgeen redelijk geslaagd mag worden genoemd. De kenmerkende grappen en grollen zijn weer terug die mij ditmaal zelfs een kleine lach op het gezicht hebben weten te toveren en is ook Donner terug aan het front, hetgeen de grootste winst genoemd mag worden. Al het goede uit Lethal Weapon twee is overgenomen en waar nodig aangevuld en waren er zelfs een paar momenten terug te vinden waarbij de magie uit de eerste twee delen terug herleefde. Minpunten zijn er natuurlijk ook, waarbij met name Gibson opvalt die de grootst mogelijke moeite heeft om na al die jaren weer in het personage van Riggs te kruipen. Verder komen er een aantal ongeloofwaardige scenes voorbij en valt de zwakke montage op, maar dat moet Donner maar vergeven worden, hij is nu eenmaal geen groots visueel kunstenaar gebleken…
Kijk jouw stemmenlijstje eens Weertenaar.
Ik concludeer dan 2 zaken. Je bent echt een film aan het overanalyseren en hebt denk ik weinig plezier tijdens het kijken van films gezien je scores die bijna altijd een onvoldoende opleveren EN je kiest steeds films uit die je niet leuk lijkt te vinden om maar weer onvoldoendes uit te mogen delen.
Iets anders kan ik er niet van maken.
vantagev82
Echt een topper. Weertenaar geniet inderdaad niet van films. En dat is nou juist de bedoeling van de hele lethal weapon reeks. Genieten van actie en komedie. Ik heb de box en kijk ze vaak!
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Dit vind ik persoonlijk de beste Lethal Weapon van de hele reekst, lekker veel actie, een goed verhaal en goede acteerprestaties.
Nomak
Alweer een leuk vervolg met zowat dezelfde formule als de voorgaande delen. Mel Gibson en Danny Glover vormen zoals steeds een erg goed duo en gelukkig is ook Joe Pesci weer van de partij. Wat een ongelooflijk grappige kerel is dat toch. Chris Rock is een leuke toevoeging en vond vooral zijn discussies/dialogen met Joe Pesci erg vermakelijk. En dan is er ook nog eens een geweldige rol voor Jet Li die een uitstekende slechterik neerzet.
We krijgen heel wat scènes met actie en humor te zien, dus vervelen lijkt me onmogelijk bij deze film.
Maar de allerbeste scène is voor Joe Pesci. Ik heb het over het moment tegen het einde van de film wanneer hij een verhaal over zijn kindertijd vertelt. Dat vond ik toch wel een heel erg mooi moment. Helaas werd dat net daarna tenietgedaan door dat belachelijke gedoe in het ziekenhuis.
domkey
Even op letten, het woord''Riggs'!
Hoeveel komt dit voor in deze film?
Men mag er 150 keer naast zitten.
Maximilian
Even op letten, het woord''Riggs'!
Hoeveel komt dit voor in deze film?
Men mag er 150 keer naast zitten.
Maar goed, heb je ook iets nuttigs te melden? Wat doet je die 1,5* geven?
domkey
Na 3 avonturen van onze wilde cop & brave bijna op pensioen cop heb ik het wel gehad.
De figuurtjes hebben hun humoristische magie verloren!
Nuttig genoeg?
Cheapcaster
Ik ben zeker een LethalWeapon fan, maar wat me opvalt is dat jammer genoeg Danny Glover echt wel verouderd hier in het 4e deel, ook zag ik hem nog in Saw, in 2004 opgenomen, is een echte oude vent gekomen
Jammer wat Danny Glover is een fantastische acteur, Mel Gibson is zelfs één van mijn favoriete acteurs.
Cheapcaster
Daarom dat ik vind dat er zeer vlug een deel 5 moet komen, als ze nog 5 jaar wachten zal het denk ik voor beide acteurs, vooral voor Danny Glover niet zo geloofwaardig zijn als hij op z'n (hoeveelste ondertussen?) nog flik zou spelen...
horror3d
Vind deze slechtste van de 4 maar toch het is een goede film.
Ik vond Mel Gibson toch beter met Danny Glover in eind jaren 80.
Poeha
Ik ben zeker een LethalWeapon fan, maar wat me opvalt is dat jammer genoeg Danny Glover echt wel verouderd hier in het 4e deel,... is een echte oude vent gekomen
Gek he, als die films niet jaarlijks na elkaar uitkomen.
Veel van mijn favo acteurs ziijn zelfs al dood.
Tja da's een proces (veroudering) dat niet te stoppen valt, helaas.
the new guy
De leukste van het stel vind ik. De humor is wel ongeveer hetzelfde, veel damn en sarcasme enzo. Maar met de toevoeging van Jet Li, de witte ninja, is de actie toch wel echt een stuk heftiger.
Ik ben eenmaal een fan van Jet Li en Jackie Chan, dus dit kon voor mij niet misgaan.
Dr. Salvador
Het blijft mijn favoriete Lethal Weapon!
Echt een heerlijke film, ik kan er moeilijk wat negatiefs over zeggen!
4,0 / 5,0
Ps, komt morgen ook op tv
GuyB
If you get Johnny Cochran, i'll kill you!
Hele sterke reeks, die mijn inziens niet verouderd. Heerlijk kijkvoer.

Lethal Weapon 3
1992

Lethal Weapon 2
1989

Lethal Weapon
1987

Mel Gibson bevestigt dat hij terugkeert als Riggs in 'Lethal Weapon 5' en de film ook zal regisseren

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006