Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci
Gesproken taal: Engels, Kantonees en Mandarijn
Releasedatum: 6 augustus 1998
Plot Lethal Weapon 4
"The faces you love. The action you expect."
De rechercheurs Martin Riggs, Roger Murtaugh en Lorna Cole zijn terug, samen met de hyperactieve Leo Getz. Het viertal wordt ditmaal bijgestaan door assistent-rechercheur Lee Butters in hun onderzoek naar de mensensmokkel die georganiseerd wordt door een Aziatische misdaadorganisatie. Ze worden al snel geconfronteerd met Wah Sing Ku, de harde man in de organisatie. Dan blijkt al snel dat het oprollen van deze Chinese maffia-bende een zware, dodelijke klus zou kunnen worden voor Riggs en Murtaugh.
Martin Riggs
Rianne Murtaugh
Benny Chan
Captain Ed Murphy
IcU
Erg leuke film. Leuke humor en spetterende actie. Ik vind persoonlijk dit het leukste deel. Pesci vond ik iets te druk, maar dat werd nooit echt te irritant. Acteer prestaties waren erg goed, en de humor erg grappig. Veel explosies, vuurgevechten en achtervolgingen maken dit tot een hele leuke film. 4*
peter74
Deze vind ik toch wel de beste uit de reeks, mogen er van mij nog wel een vijfde deel achteraan maken
muismat
Erg vet voor een vierde deel en inderdaad misschien wel de beste, en ik lach me iedere keer weer kapot om Pesci, verre van irritant (al kan ik me wel voorstellen dat er mensen zijn die dat wel vinden) verder goede actie, en een vlot tempo, vier sterren!
Kricky
Jaa geweldige afsluiter. mooi rollen van rock en Li. Gibson en Clover weer op hun best. al is die scene met die tafel op de snelweg wel wat ongeloofwaardig maar wel lache.
dit deel is juist een pluspunt
ik bedoel hoeveel films zijn er nou waarbij het 4e deel zo goed is?weinig toch
lekkere actie,best goede humor en toch beter dan deel 3:)
vond ik ook super gewelig goed
hedkandi1
Gibson en Glover een goed duo om er een succes van te maken van mij een 4
Hoe zal ik beginnen
dit 4e deel zit weer boordevol actie maar het komt mij een beetje te 'snel in elkaar gefratst over'
ik had van het weekend weer eens de moeite genomen om alle Lethal Weapons eens te bekijken, dit 4e deel kan je wel de beste uit de reeks noemen, alleen het verassings effect begint er van af te vallen.
Ze kunnen beter niet beginnen aan een Lethal Weapon 5, het einde van deel 4 is een mooi einde en een goeie afsluiter voor de Lethal Weapon reeks, anders hadden ze beter een TV serie kunnen maken van Lethal Weapon maar dan heb je natuurlijk geen Gibson of Glover erin.
Chris Rock doet waar die goed in is en ook Joe Pesci is onmisbaar in dit 4e deel.
Dit 4e deel werd extra speciaal gemaakt door Jet Li, hij weet de film enigzins nog te redden.
maar ik zal niet te streng zijn
ze hebben er goed aan gedaan om dit de laatste in de reeks te houden
een 4.
tukkerstein
Hah, de beste film van de vier, en dan ook nog het laatste deel! Prima acteerwerk, af en toe best grappig, geweldige actie, en daarnaast ook nog kort wat leuke gevechtjes van meester Jet Li. Prima actiekomediefilm.
akira124
Dit is alles wat een film moet hebben.
Een goede cast!
Goede Actie, en goede comedie!!!!
5*****
Martinator
de 1e 2 zijn nog altijd de beste maar deze is beter dan de 3e die mij tog best tegen viel dan is dit een goeie opvolger van deze leuke trilogie
Van alle slechterikken in de Lethal Weapon reeks
is Jet Li veruit de coolste
Ook vond ik Mr. Jousha een goeie in deel 1
gespeeld door niemand minder dan Busey
maar Jet Li overtreft het met deze rol
echt een prachtrol !
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
natuurlijk net zoals ik inmiddels alle Lethal Weapon films vind: leuke actievolle film, met leuke grappen en humor erin. Iemand zei toevallig dat ze zo een lethal weapon 5 konden maken maar ik vrees dat ze dan totaal andere acteurs moeten nemen, want Mel Gibson is nu 51 jaar en Danny Glover is 61 jaar. Voor Danny zou het nog wel kunnen maar ik zie de rol van Gibson meer als jonge fysieke gast. En als hij 51 jaar is word hij toch echt "to old for this shit" Maar de vierde Lethal Weapon is weer helemaal top.
3.5 sterren.
nightbreed
Dit 4e deel was het begin van het einde, sterker, dit was het einde van de reeks.
Ik weet precies hoe de makers hebben gedacht, we gooien natuurlijk het succesvolle trio Mel Gibson, Danny Glover en Joe Pesci weer in de strijd, een flinke dosis aktie en humor maar het is ook hip om gevaarlijke Aziaten in een film te stoppen dus dat moet dan een hit worden (en dus de zakken vullen).
Dat soort succesformules zijn niet aan mij besteed, ik zie die mannetjes in dure pakken al brainstormen wat er wel en wat er niet in de film moet, jammer dat het overgrote deel van de films uit Hollywood zo wordt gemaakt.
Het had bij een trilogie moeten blijven.
eM!nence
Ik ga em vanavond mr es effe kijken dan. Ben benieuwd, toch wel aardig wat positieve reacties hier.
dijkieR
as je die film voor t eerst ziet en je houd vn aktiefilms zal je wel genieten denk ik.
topfilm,alleen een beetje vaak op tv geweest.
Burak18
Ik blijf het jammer vinden dat Jet Li dood gaat...
gizmo_o
Stoere actiefilm.
Erg goede chemie tussen Gibson & Glover, zoals in elk deel. Dit zorgt voor de nodige grappige scenes.
Jet Li was gaaf als 'bad guy' en kon weer wat mooie vechttechnieken ten toon spreiden.
Ik vnd Joe Pesci juist erg goed spelen, zijn rol was juist om wat irritant over te komen op Gibson & Glover, maar ze dan toch te helpen.
Voorlopig 3.5* kan 4* worden.
Die Hard,Willis
Super grappige film!
Ik heb heel erg moeten lachen om Gibson,Glover en Pesci vooral Joe Pesci was werkelijk hilarish in dit deel.
De film had ook nog hele goede actie..
Xainic
Aardig filmpje toch vind ik dat Joe pesci niet echt gemaakt is voor de rol en erger me soms aan zijn acteer werk. Niet echt van belang want de humor en actie maken veel goed ^^
niethie
De laatste uit de reeks van de lw films blijft een uitgeschieter voor mij, heerlijke-
(soms wat) over de top actie, weer veel humor en leuke rollen van de cast. 3,5 sterren
Een mooi einde van een geweldig grappige en sterke reeks. Deze haalt het niveau van LW 1, die ik het hoogste cijfer van de voorgaande 3 delen gaf.
Wederom prachtige momenten met Glover en Gibson. Het verhaal is dit keer best belangrijk. Het boeit, net als de gehele film.
Mocht er ooit een deel 5 komen dan vraag ik me af of ze in de buurt kunnen komen van de 1e 4 delen kwa niveau.
GinolaEHV
Heerlijk laatste deel van de quadrologie.
Nu naast Joe Pesci ook nog Chris Rock erbij. Die laatste vinden veel mensen irritant, en alhoewel ik me af en toe dood erger aan zijn rare stem, komt hij wel grappig over.
Verhaal was een stuk beter dan in deel 3, maar niet zo goed als in deel 1 en 2. Film als geheel tikje minder dan die 2 delen, maar wel beter dan deel 3.
Deel 1 en 2 gaf ik 4*, deel 3 3,5*...
Voordeel van de twijfel dan maar: ook 4* voor dit laatste deel.
Marintje
Ik vond het persoonlijk de mooiste deel van allemaal, Jet Li speelt heel goed in deze film, maar Chris Rock speelde fantastisch. Beetje slijmen bij de vader van zijn vriendin!
JTV-kijker
- 2017 stemmen
een film die ik ook nog absoluut wil zien maar het is best wel stom dat ze op de belgische VT4 elke zondag een lethal weapon film lieten zien en normaal gezien zou vandaag deze komen maar ze zijn blijkbaar deze film vergeten
Movie Jim
Weer 2 nieuwe acteurs in deze film Chris Rock erg komisch trouwens. En Jet Li maar die was eigenlijk de slechterik en hij had trouwens niet zo overdreven hoeven te doen in deze film met al die vechtkunsten die hij vertoonde. Die scene aan het begin is best grappig.
film_kaza
Een goeie afsluiting van de leuke reeks. Ieder Lethal Weapon deel zat vol zorgeloze humor en actie. Deel 3 was de enige die iets minder was.
De verschijning van Chris Rock en Jet Li was ook erg leuk, maar Mel en Danny als duo was toch waar het om ging.
Earth
Erg matig, veel te veel op de humor, et zat er te dik boven op.
Actie was aardig, het verhaal flinterdun.
Jeauhan
Vond de combinatie tussen humor en actie in deze film toch wel heel erg sterk, sterker dan in alle eerdere delen. De actie was vaak heerlijk komisch en over-the-top.
Enig minpuntje vond ik toch Jet Li, de man heeft in de hele film haast geen woord geacteerd. Niet dat dat de boedeling was maar toch...

Lethal Weapon 3
1992

Lethal Weapon 2
1989

Lethal Weapon
1987

Mel Gibson bevestigt dat hij terugkeert als Riggs in 'Lethal Weapon 5' en de film ook zal regisseren

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006