• 9.379.506 stemmen

Mystery / Thriller | 138 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 8,2 (1.620.711)

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 februari 2010

Plot Shutter Island

"Some places never let you go."

De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.

Chuck Aule

Dr. John Cawley

Dolores Chanal

Rachel Solando

Dr. Jeremiah Naehring

Deputy Warden McPherson

planet_of_death

Kijk uit voor je spoilers!

Ik denk dat het allemaal in zijn hoofd afspeelt. Het heeft te maken met zijn verhaal kloppend maken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

lol, direct twee verschillende meningen hierover... dat reflecteert weer maar eens wat een puzzel die film is.

planet_of_death

Haha inderdaad. De mijne is simpel, die van jou iets complexer. Welke is waar?

avatar van Rimko

Rimko

een woord, SUPER 5*

avatar van pie18

pie18

Leuke film voor 1 keer te zien.

Ik zij binnen 30min tegen mijn vriendin wat het einde was.Wat ik niet had gedacht dat ze alles hadden meegespeeld. Alleen de laatste 2 min niet gezien de film bleef hangen in de bios.

Goed geacteerd daarom 3*

planet_of_death

Hoe doen jullie dat toch? Ben ik nou zo dom?

avatar van rep_robert

Nee hoor, pie18 heeft gewoon het boek gelezen

planet_of_death schreef:

Hoe doen jullie dat toch? Ben ik nou zo dom?

Zodra je veel films kijkt, pak je vaker dingen op en worden vermoedens steeds acurater. Overigens moet je dan geen oppervlakkige, standaard Hollywoodfilms kijken.

De plot van deze film liet zich toch al voor een groot deel raden. Het is echter de minitwist op het einde die het nog zo leuk maakt.

avatar van Zinema

Vind die mini-twist zomogelijk nog flauwer dan de eigenlijke twist.

chevy93 schreef:

Ben van plan me te gaan verdiepen in de non-Hollywood films. Maar je ziet op internet allemaal verbaasde reacties. Ook zij zagen het niet aan komen.

chevy93

Define 'op internet'. Ik heb hier anders genoeg recensies gezien van mensen die het al redelijk snel doorhadden.

Ik denk dat deze je ook wel zal bevallen: Machinist, The (2004). Ik ben benieuwd of je die wel door gaat hebben.

planet_of_death

Ik zag hem liggen bij Free Record voor een prikkie. Halen dus.

avatar van Zinema

Hmmm..

Ik denk dat The Machinist met deze info alleen nog maar kan tegenvallen. Nu weet je immers dat je een twist kunt verwachten.

Had je dit niet geweten, had je het duidelijke verschil in klasse met deze film i.i.g. beter kunnen waarnemen.

chevy93

Die zijn er in vele soorten en maten. Ik geef hem ook expres geen tip die erg lijkt op deze film (daar ken ik er ook nog wel 2 van). The Machinist daarentegen is in geen enkel geval vergelijkbaar met Shutter Island.

avatar van lagaiske

lagaiske

Ik heb deze nu voor een 2 de keer bekeken en al snel zie je vrij veel dingen die je bij de eerste keer gewoon te weinig aandacht aan besteed hebt.

En ik denk inderdaad ook bij het herbekijken als je deze de eerste keer zeer aandachtig bekijkt dat je ook snel op het juiste spoor zit.

Er zijn enorm veel dingen die je reeds in de juist richting duwen.

Zoals wanneer ze hun wapen moeten inleveren bij het aankomen op het eiland en Chuck zijn holster niet weet los te krijgen!!!

En der zijn nog zoveel kleine details.

chevy93 schreef:

Oh jawel.

avatar van Betamax

Betamax

Deze viel me erg tegen.

Het sfeertje was ok maar het verhaal vond ik eigelijk maar matig en voorspelbaar.

Bartt88 schreef:

Oh jawel.

Stop met die stille hints.

Bartt88

Het was misleidend bedoelt...

planet_of_death

Dus het lijkt niet op Shutter Island...

Mmh-mmh.

avatar van Djaxx

Djaxx

Fantastische film! Enorme akteerprestatie weeral van Leonardo. Deze begint me steeds beter en beter te bevallen. Heel goede fim en beste die ik dit jaar al gezien heb.

avatar van Elegy

Elegy

Wat een mindfuck..echt een heel interessant verhaal.
Ik ga m binnenkort nogmaals kijken, volgens mij wordt het dan nog interessanter omdat je dan alles beter kunt begrijpen.
Ik had toch wel een 'I knew it!' moment toen de film zich richting de clue werkte. Maar sommige dingen blijven nog wat vaag.

De acteerprestaties en de setting zijn echt heel erg goed. Er zit een constante spanning in de film.

Enige minpunt vond ik dat af en toe de muziek ietwat storend was. Op sommige punten leek het niet te passen.

avatar van Revolt

Revolt

Vanavond nogmaals bekeken.. Werkelijk fantastische film, stem verhoogd van 4* naar 4,5*..

Er zijn een hoop dingen die je bij een tweede kijkbeurt opvallen, die je de eerste keer niet opmerkte. Deze tweede kijkbeurt werd het mij duidelijk dat dit echt een meesterwerk is, waar zo goed als alles klopt.

Nieuwe score:

9,1/10

avatar van Maphesta

Maphesta

Hele goede thriller! De film blijft je voor een lange tijd boeien al zou je zeggen dat er eigenlijk weinig gebeurt.

Helaas zwakt de film na de scene van de hevige storm op de begraafplaats erg af voor ongeveer een half uur, maar snel daarna wordt de film weer super!

Vanwege de afzwakking geen 4,5 of misschien zelfs 5 sterren.

AANRADER als je van thrillers houdt!

avatar van BillyMac

BillyMac

Goede mindfuck op het einde, ben er zeker van dat een groot deel van de bioscoopgangers hier echt hun tanden hebben op stukgebeten achterna.

avatar van CHecqer

CHecqer

Beetje de discussie gevolgd over het feit dat sommige mesen de film niet snappen en dat andere hun betichten van een laag IQ. De film niet snappen, tja hoe voorgekauwd wil je het hebben. Maar om de film meteen de hemel in te prijzen????? Na zo'n 20 minuten had ik al zo'n bang vermoeden hoe deze film ging eindigen en ja hoor, daar was dat zogenaamde "we blow your mind away" einde die we helaas al ruim een uur lang aan zagen komen!!. Voor alle mensen die het einde zo geweldig vonden, waar is JULLIE IQ??? Een uurtje of 1,5 niet op zitten letten of zo???

Anyway, Dicaprio zijn laatse zin:“Which would be worse, to live as a monster, or die as a good man?” is inderdaad en mooie phrase en is denk ik genoeg stof om over na te denken!

Mijn IQ is op vakantie.

CHecqer schreef:

Niet iedereen is zo geniaal als jou...

avatar van Revolt

Revolt

CHecqer schreef:

Dat hij zelf patient 67 was wist ik al na het zien van de trailer, maar je gaat mij niet beweren dat jij precies wist hoe het in elkaar stak, dat de hele zoektocht een rollenspel was.