• 9.380.493 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

dutchtuga

Het gaat niet zozeer om het meezuigen, maar vooral om het geweld dat op deze manier gewoon beter tot zijn recht komt. Een big gun klinkt gewoon beter op een systeem dat dat geweld recht doet. Net als dat je Metallica beter live kan zien dan thuis op een brakke Audiosonic.

Theunissen schreef:

Ik ga een film niet kijken voor het geluid. Het kan natuurlijk iets extra's toevoegen bij bepaalde films (zoals o.a. oorlogsfilms) maar dat vind ik van minder belang.

Hmm ik vind audio onnoemelijk belangrijk in een film, let onbewust heel erg op de geluidsband (maar dat komt misschien ook deels omdat ik een gehoor-aandoening heb). Een horror kan zelfs al veeeel beter worden als de score goed en spannend is. Je kunt er zo ontzettend veel sfeer en emotie mee scheppen, volgens mij wordt dat nogal eens onderschat.

avatar van Thorak

Thorak

Reinbo schreef:

Je zit er ook verder vandaan.

Dat is inderdaad ook nog en factor ja, laten we het dan op 10 keer minder houden

avatar van Thorak

Thorak

Natuurlijk is het geluid heel erg belangrijk voor een film! Kijk maar eens een film zonder geluid, daar is echt niets aan.

Op school (in een donker en grijs verleden) ooit een test gedaan met een scène uit een horror film, eerst zonder geluid en daarna met geluid. De eerste keer zaten we gapend te kijken wat er gebeurde en de 2e keer, ondanks dat je wist wat er ging gebeuren schrok je toch nog.

Geluid is zeker zo belangrijk als wat er gebeurt op het scherm, die 2 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Geluid is bepalend. Volgens mij is dat een feit. Stel dat de film The Rock niet die geweldige muziek zou hebben. Dat veranderd de film haast volledig.

Reinbo schreef:

In Hollywood (filmindustrie) is men het er anders over eens dat geluid voor 70% de filmbeleving bepaald. Wij ervaren geluid ook veel directer dan beeld. Geluid voel je ook.

Dat zou best kunnen maar als ik naar een film ga kijken dan komt nooit bij mij op dat het geluid wel eens geweldig zou kunnen zijn (bij "natuurfilms" al zeker niet ). Ik kijk meestal naar een film omdat de film me aanspreekt of dat het verhaal wel eens zeer goed kan zijn.

Dat was ook mijn insteek bij deze film. Ik verwachte gewoon een leuke actiefilm te zien (vooral vanwege de vele bekende acteurs) en ging niet kijken omdat het geluid wel eens geweldig zou kunnen zijn.

avatar van Reinbo

Een actiefilm moet je voelen. Die ga je toch niet voor het verhaal kijken.

avatar van Poppe

Poppe

Je bent echt een fanboy Reinbo Sjonge.. haha..

dutchtuga

Wat kan geluid toch flink onderschat worden Van een heel andere orde, maar neem eens een Mulholland Drive. Het 'verhaal' vraagt niet om karakteristiek geluid, maar wat geeft het sound-design daar de film een naar sfeertje mee, zeg! En enkel te horen met een beetje een degelijke transfer. Kan niet wachten op de BD die binnenkort uitkomt! Verhaal wordt inderdaad flink overschat.

heb je wel een goede geluidsinstallatie

avatar van Theunissen

Maar ik kan niet geloven dat iemand naar een film toegaat puur voor het geluid (musicals en muziekfilms uitgezonderd). Als de film je niet aanstaat en het geluid is geweldig dan ga je daar toch niet voor naar de bioscoop ? Je gaat toch in eerste instantie kijken (zeker in de bioscoop) naar een film omdat die je aanstaat.

Iedereen die voor deze film naar de bioscoop is gegaan is toch in eerste instantie gegaan vanwege de cast ? Of is er iemand geweest die dacht "hey een actie film die moet ik zien vanwege het geluid" ?

dutchtuga

Zegt iemand dat dan? Het enige wat gesteld wordt is dat geluid een belangrijke rol speelt bij The Expendables.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En Terry Crews benadrukt dat.

Theunissen schreef:

Dat weet je niet van te voren, maar je weet wel van te voren dat je het belangrijk vind dat het geluid goed is, dus je hoopt er wel op.

Bottleneck schreef:

heb je wel een goede geluidsinstallatie

Ik heb geen goede geluidsinstallatie. Ik heb wel een 5.1 set maar die bestaat uit een soundbar en een subwoofer. Ik heb daar bewust voor gekozen (dan zie je ook dat het geluid voor mij niet zo van belang is) omdat ik geen lelijke luidsprekers en draden in de woonkamer wil zien. Ik heb nu gewoon een soundbar met een draadloze subwoofer (de set is van LG) en het geluid is voor mij goed genoeg. Als ik een film op TV kijk (ik heb Film 1) kijk ik die altijd met het geluid van de TV (ik heb een LED TV en daar is van bekend dat het geluid niet al te best is) en dat is goed genoeg voor mij. Ik gebruik de geluidsinstallatie alleen voor de radio en als ik een film pindakaas.

Omdat ik geen vrijstaand huis heb zet ik ook nooit het geluid kei hard. Anders zou de buurman wel eens kunnen denken dat ik een gestoord persoon ben met al die geluiden van kettingzagen, machinegeweren, bovennatuurlijke geluiden en schreeuwende vrouwen (sommige van pijn maar soms ook van genot )

Theunissen schreef:

Als ik iemand een demo van mijn thuis bios geef zoek ik altijd een fragment uit met geweldig geluid, beeld is bijna bijzaak.

avatar van Theunissen

Kijk nu hebben we het ook over een groot verschil, jij hebt een thuis bios en ik heb gewoon een 40 inch TV met eenvoudige geluidsinstallatie en die staan beide gewoon in de woonkamer.

Laat me raden, als je thuis een demo geeft laat je vaak de geweldige helikopter (met Wagner muziek) aanval zien van de film Apocalypse Now. Daar was het beeld en het geluid ook inderdaad formidabel bij.

avatar van Reinbo

Maar jij kan ook naar de bios.....

Reinbo schreef:

Maar jij kan ook naar de bios.....

Ja en dat doe ik ook regelmatig. Maar ik ga niet voor iedere film naar de bioscoop. The Expendables hoef ik niet perse in de bioscoop te zien maar de film Machete wil ik wel perse in de bioscoop zien.

avatar van Reinbo

Nou, als je daarheen geweest ben, gaan we het over het geluid hebben.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vorige week in de bios gezien en eindelijk weer eens een ouderwetse actiefilm waarbij het verhaal nergens over gaat, top.
Sowieso is het echt heerlijk om al die helden van vroeger terug te zien, dat samen met leuke one-liners en cameo's.
Wat ik wel wat minder vond was de CGI, dat zag er soms wel erg fake uit en dan nog die ene scène een beetje aan het begin dat Stallone naar de vliegtuig rent en je ziet duidelijk dat hij misgrijpt, maar een scène later hangt hij er toch aan, had toch beter gekund.

En AA-12 ownt.

3, 5 Sterren.

avatar van Kricky

Kricky

WOHOOW gave film was dat zeg. Dit had ik in de eerste instantie helemaal niet vrwacht, omdat ik door de trailer een veel slechtere film had verwacht, maar in tegendeel. Deze film gaf mij juist weer het gevoel van de gouwe ouwe actie film terug. en dat was ook de bedieling hiervan. De film slaagt daar met vlag en wimpel in. Sylvester Stallone is echt weer goed bezig en samen met Jason Statham een goed koppel.

TOP FILM

Theunissen schreef:

ik heb een LED TV en daar is van bekend dat het geluid niet al te best is)

Nee zeker niet, daar hoor je die vrouwen nog maar net op

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Actie is tof, The Expendables is bij vlagen zelfs zeer tof. Was al een lange tijd benieuwd naar deze film. Niet dat ik deze film zó graag wou zien, maar na de trailer en wat stukjes bekeken te hebben, werdt ik toch wel erg nieuwsgierig. Uiteindelijk bleek The Expendables ook te zijn wat ik verwachte. Een erg lekkere actie film met een geweldige cast en een wat nietszeggend verhaal. Maar goed, wie let bij dit soort films nou op het verhaal. Verder was deze film dus erg leuk. De actie was bij vlagen echt heerlijk, met als toppunt toch de scene met de piraten. Maar het zijn toch ook de lekker lompe one-liners die deze film erg leuk maken. En natuurlijk was de cast ook erg goed. Sly had er inderdaad erg goed aan gedaan om Jason Statham te casten, die het uitstekend deed. Verder vond ik ook vooral Dolph Lundgrun het erg gaaf doen als Gunner. De scene in de kerk met Willis en Swarzenegger vond ik vrij nietszeggend eigenlijk.

In mijn recensie ben ik erg positief, maar ik vond wel dat de film wat miste. Ook was de CGI erg nep, zo was het moment dat Steve Austin in de brand vloog erg slecht. Maar verder dus best genoten van The Expendables. Voor nu een 3,5*, maar ik heb het gevoel dat er na herziening best eens een halfje bij zal komen.

avatar van paul83

paul83

Theunissen schreef:

Dan ben ik bang dat de buurman van mij denkt dat ik al een complete natie heb uitgeroeid hier....Ze slikken het maar even voor 1,5 uur.

tomola

nog even en we zitten op de 3,5.... die ik had voorspeld.

Nog nie slecht.. .

avatar van steventje

steventje

The Expendables II in aantocht ?

Stallone wil Willis als opperschurk Expendables 2 | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

Wanneer gaat Stallone dan tijd vinden om Rambo V te maken? :s

tomola

hij is met pesioen,hij heeft tijd zat...

avatar van yeyo

yeyo

steventje schreef:

Wanneer gaat Stallone dan tijd vinden om Rambo V te maken? :s

Die film komt er waarschijnlijk niet..

yeyo schreef:

Die film komt er waarschijnlijk niet..

is in pre-production..

avatar van Theunissen

Een Rambo V lijkt me wel gaaf met Sylvester Stallone achter een rollator. Op die rollator heeft hij dan een flink machinegeweer gemonteerd waarmee hij dan gedurende de hele film aan één stuk door schiet, min of meer wat ook het geval was bij Rambo IV. Dan is het geluid overigens wel van groot belang in de film.

Maar op een The Expendables deel 2 zit ik niet te wachten of mijn favoriete anti-held Chuck Norris moet erin meespelen. Natuurlijk wel met ringbaard.