The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- IMDb (7,7 / 919314)
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Chow
Melissa
Mike Tyson
YTK999
Tja, een 4.08 gemiddeld, ik zal er maar geen oordeel aan verbinden, ook bij mij lag de halve zaal continu dubbel om alles, dus het zal wel werken, maar het is niet direct mijn komedie.
Toegegeven, echt slecht was het ook niet, heb me ook niet zitten ergeren ofzo, maar nee dit is ook niet geniaal, alles behalve. Vooral erg makkelijke en voorspelbare humor. Af en toe best geglimlachd of gegniffeld, maar veel verder kwam het nooit. Kan me nu eenmaal niet voorstellen dat een hele zaal dubbel ligt om een baby met een zonnebril of iemand die z'n hoofd stoot tegen een autodeur. Dit deden ze bij Laurel & Hardy nota bene al. Ook nog wel een hoop zware missers (net band wat 50 cent speelt, zwaar onorigineel en vooral erg suf, die Chinezen, na de eerste scene al niet leuk meer), maar daartegenover stonden wel wat aardige stukjes (Mike Tyson, veel scenes met Zach Galifianakis).
Verhaal kenmerkt zich vooral door een hoop leentjebuur. Verder een hoop scenes met onlogische dialogen om het verhaal te dienen, net als flauwige scenes die eigenlijk vooral erg stompzinnig zijn (- 'We willen Doug zien', halen ze 'iemand' met een zak over z'n hoofd uit de auto, 'hier is je geld ). Plotje is een beetje flauw, en vooral makkelijk, zoals eigenlijk de hele film nogal makkelijk is.
Beetje een doorsnee komedie wat mij betreft, maar gelukkig nergens erg vervelend (wat ik toch wel erg vaak heb bij hollywood-komedies), maar ook zelden echt humoristisch. Blijf dus een beetje neutraal, maar een komedie moet toch wel vooral grappig zijn.
2*-2.5*, hangt een beetje van af hoe ik hier de komende dagen aan terug denk. Zet wel laag in voorlopig.
Kan mij hierin wel vinden , al heb ik de laatste tijd weinig komedies gezien die mij echt van begin tot eind boeien, het zijn altijd de leuke stukjes in de film die je echt pakken. Er wordt wat mij betreft wat te gemakkelijk gezegd dat het maar flauwe humor is.
3,5 sterren.
freekoz
Ik heb lage verwachtingen, want elke keer als een komedie goed gerecenseerd wordt en hoge cijfers krijgt op IMDB, vind ik hem gigantisch tegenvallen xD Dus misschien valt het deze keer mee door met lage verwachtingen de film te kijken
Ik ga hem vanmiddag kijken.
riekeletrul
Voorspelbaarheid ligt natuurlijk niet alleen aan de opbouw
Maar zoals ik ook al zei, het is mijn humor niet echt, en dan vind je al snel iets redelijk voorspelbaar.
als dit niet jouw humor is dan zal ik als ik jouw was tog een afspraakje maken bij de psycho wegens zware depresiviteit .. de hele bioscoopzaal lag in een deuk.
GinolaEHV
En zo lag toentertijd bij Borat de zaal waar ik zat in een deuk... en jij geeft die film 2,5*. Zo heeft iedereen z'n eigen humor he...
Klopt, alleen heeft Borat toch een specifieke soort humor waarbij vaak de grens wordt opgezocht.
The Hangover bevat vele verschillende soorten grappen/situaties, waarbij ik haast zou denken dat je wel minstens een paar keer zou moeten (kunnen) lachen.
Ook als je een pessimist pur sang bent zou je hier wel een keer moeten lachen, anders weet ik het ook niet meer hoor haha.
Montorsi
Wat heb ik met de rest van een zaal te maken?
Ronnuz
Ik heb wel een aantal keren een glimlach gehad, maar kan me niet voorstellen dat mensen echt dubbel liggen door deze film. Ruim een 4* als cijfer vind ik dan ook erg overdreven.
Moet nog even denken wat ik de film geef.
JDSsmetje
Ksst. Ga eens ergens anders aandacht zoeken. 5 reactie's boven je laatste zeg je hetzelfde.
Gewoon per ongeluk. Vergeten dat ik die reactie al geschreven had en er zit ook al een dagje tussen hé. Danku om zo vriendelijk te zijn
Wel aardig.
Maar helaas niet steengoed. Sommige grapjes zijn erg sterk, maar ook net zoveel niet. Toch is het een enigszins onderhoudend geheel geworden.
De Mike Tyson-episode was erg matig. Ik vond zowiezo sommige acteerprestaties erg onder de maat. De vuilbekkende weddingsinger was wel weer geinig.
Redelijk.
demorge
Wat een heerlijke film is dit zeg! Sommige scenes zijn een beetje over de top maar er zitten zoveel herkenbare dingen in, echt geweldig!
WB
Erg leuke film. Vol van de humor, veel geweldige personages, inderdaad veel herkenbare situaties en natuurlijk het verloop van defilm, waarin alles pas langzaamaan duidelijk wordt.
maxcomthrilla
Helaas wel zo overgenomen uit Old School, waar ik het meer kon waarderen.
sandesh036
Vannacht gekeken met mijn vriendin en we hebben allebei genoten van deze film. 5*
pimpamhenk
Lichtelijk overschat, want ik heb niet het idee dat dit echt legendarisch materiaal is, maar al met al toch wel een erg vermakelijke film die over de gehele lengte 'wel leuk' is met enkele hilarische uitschieters. Een baby vasthouden zal in ieder geval nooit meer hetzelfde zijn voor mij
tyler-durden
Echt geniaal vond ik het niet, maar zitten zeker leuke grappen in, en hij heeft me van begin tot eind geboeid. In zijn genre is dit best goed, stuk leuker dan pak hem beet American Pie, Role Models, knocked up etc.
Toch vind ik de personages beetje stereotiep, en het verhaal was ook erg simpel. Ondanks dat 3,5 ster.
paul83
Stereotiep? Welke personages waren stereotiep?
Misschien alleen de excuusneger op het einde.
Verder vind ik het allemaal verre van stereotype!
Vaak zie je in dit soort films jongeren richting Las Vegas Gaan, nu gaan een stel (uitgebluste)dertigers die kant op, heerlijk toch?
Waar vele films verzuipen in de seksistische grappen in dit genre, weet juist the Hangover dit te vermijden(op de aftiteling foto's na dan).
Dat maakt de film voor mij wel origineler dan anderen in dit genre. Voor zover je het dezelfde genre kan noemen, aangezien deze tien keer beter is dan de rest.
Montorsi
Stereotiep? Welke personages waren stereotiep?
Allemaal.
Die stoere bink, de sullige tandarts (volledig onder de plak), de mafkees, misschien dat de bruidegom nog de minst stereotype was, dat was een 'normale' kerel. Niet erg verder want anders kan je zo'n film als deze uberhaupt niet maken.
Allemaal.
Ieder personage kan als stereotiep bestempelt worden in elke film. Dat vind ik wel erg kort door de bocht en makkelijk zeggen. Geen goed argument denk ik dan.
En inderdaad, je hebt ze nodig net als elke andere "roadmovie".
Montorsi
Ieder personage kan als stereotiep bestempelt worden in elke film.
Dat is natuurlijk niet waar. Althans, dat kun je doen, maar het klopt niet altijd.
freekoz
Ik vond deze echt saai, heb misschien 2x moeten lachen, 1x toen ze die Stu dokter homo ofzo noemden en 1x bij die chinees.
2.0
Boxmeer
2.0
Toevallig in slaap gevallen omdat je te moe was?
Ik heb niet veel over deze film te zeggen waarom?
Omdat hij simpel weg een van de beste (zoniet de beste) comedie van de laatste jaren is.
Deze film moet je zien !!
freekoz
Toevallig in slaap gevallen omdat je te moe was?
Ik heb niet veel over deze film te zeggen waarom?
Deze film moet je zien !!
xD
Nee man, dit is gewoon totaal niet mijn soort humor, ik houd meer van flauwe en droge overdreven humor xD
xentos
wauw 729 stemmen met een gemiddelde van 4.03
klinkt goed
was net van plan hem te gaan kijken
Mr_White
- 2067 berichten
En inderdaad, je hebt ze nodig net als elke andere "roadmovie".
Je hebt stereotypes helemaal niet nodig. Maar de vraag die hier echt van belang is, is het erg dat het stereotypes zijn? Zo moet ik zeggen dat hier de stereotypes niet allemaal hun rol vervullen (natuurlijk, de sul moet op het einde de man worden maar ook dat was niet zo erg als het had kunnen zijn). Het is in ieder geval geen high school movie gedoe, waarin elk personage een specifieke functie heeft en daar geen seconde van afwijkt.
Montorsi
Ze storen in deze film in ieder geval absoluut niet als stereotype, dat lijkt me veruit het belangrijkste.
paul83
Daarom zeg ik: zo kan je elk personage als stereotiep bestempelen.

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator