The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- IMDb (7,7 / 919181)
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Chow
Melissa
Mike Tyson
jipt
jammer van die onderbroekgrap aan het begin, toen dacht ik effe dat de film niks ging worden
Bram87
Geweldige film was dit! Begin was een beetje twijfellend, maar na "the big party" was de film echt hilarisch! Heb dubbel gelegen in de bios. Zelfs de aftiteling was leuk. Echt een aanrader!
Wezze
Moest vooral lachen om de beelden van de avond zelf (bijv. bij Mike Tyson, en de foto's op het einde)..
Zonde dat je daar niet meer van krijgt te zien, had wel wat meer flashbacks willen zien bijvoorbeeld.
Niveath
Eén van de grappigste comedy's die ik zag. Die gast met die baard is ronduit briljant en de situaties waar ze in terecht komen geven aanleiding tot goede grappen. Veel grappen. En de meeste zijn ook nog eens raak.
Topper in zijn genre, gemiddelde is ietwat overdreven maar een kleine 4.0* zit er toch wel in.
Mat_
Ik stond eerst vrij sceptisch tegenover "The Hangover". Komedies zijn vaak een pak minder grappig dan ze op papier wel zijn en de trailer vond ik ook allesbehalve overtuigend. Maar wat was deze film enorm grappig. De film deed me op sommige momenten een beetje denken aan een mix van "Old School" en "Superbad", maar "The Hangover" laat beide films mijlenver achter zich. Eigenlijk laat "The Hangover" elke komedie van de laatste tien jaar mijlenver achter zich.
De humor is niet extreem flauw, droog of zwart, maar het werkt enorm. De chemie tussen de drie hoofdrolspelers is geweldig. Vooral Ed Helms als Stu vond ik bij momenten hilarisch. Het laatste kwartier is iets minder, maar dat wordt dubbel en dik goed gemaakt met de aftiteling. Zelden zo hard moeten lachen.
Door het iets mindere laatste kwartier hou ik het bij 4,5* maar de film is echt geweldig grappig. De hoge score hier is volledig terecht.
Angrod_Pallanén
IMDB heeft het al over een deel 2, iemand daar betrouwbare info over? Ik heb er nu al zin in, en als de opvolger van The Dark Knight ook in 2011 komt, mogen we 2010 wel overslaan
willem777
geweldige film
heb me helemaal rot gelachen
aanrader
dikke 5 sterren !
legian
kan me herinneren gelezen te hebben dat ze al over een vervolg nadachten voordat deze zelfs uit was, ze hadden zoveel materiaal wat ze konden gebruken dat ze nu nog steeds over hebben.
ik kan alleen niet meer vinden waar ik dat gelezen heb.
maar als 't waar is vraag ik me af hoe ze hier nou een vervolg op willen maken
JDSsmetje
The Hangover is toch weer minder grappig dan wat men hier op MovieMeter beweert. Ik kon er zo moppen/grappen bijverzinnen en de moppen die er waren kon ik toch niet echt mee lachen. De humor is zeker niet ongrappig maar toch zeker niet zo grappig dat ik mijn keel er mee kon openzetten. Matig.
JDSsmetje
ik kan alleen niet meer vinden waar ik dat gelezen heb.
maar als 't waar is vraag ik me af hoe ze hier nou een vervolg op willen maken
flipflop
Geniaal. Verwachtte een overschatte, slappe komedie met niet veel vlees om de botten, maar ik werd positief verrast. Misschien kende de film wat onlogische stukken en overbodige scenes, maar Ik heb me werkelijk kapot gelachen (vooral om de Jap, de vrienden en de aftiteling), en daar draait het om. Van mijn part een van de betere films in het genre.
MissyNador
GEWELDIGE FILM!! Heb me toch echt ziek gelachen niet normaal! Zach Galifianakis was geniaal!
JDSsmetje
Nr 2 in de top recent in nr 1 in de toplijst van 2009. Alsjeblieft zeg.
JDSsmetje
Nieuw forumtopic over de discussie/informatie als er een nieuwe hangover 2 komt of niet en wat dat zou geven.
Ksst. Ga eens ergens anders aandacht zoeken. 5 reactie's boven je laatste zeg je hetzelfde.
Ceeda7
Ten eerste: leuke film met echt wel grappige momenten en schaterlachpartijen. Ook saaie en overbodige scenes aanwezig zoals met diene chinees.
Kvond deze film best wel te vergelijken met "Superbad"humor, niet echt subtiel maar toch wel geniale typetjes en de typische "kom dat es tegen" verhalen die wel bij elke vriendschap horen.
Ten tweede: film word zwaar overgewaardeerd. Gemiddelde van 4.11 is er echt wel over en zal gedurende een grote periode dalen naar mijn aantal sterren of minder.
Valt wel te pruimen dus, maar een memorabele film zoals The Big Lebowski wordt het nooit.
christian
haha, grappenmaker. Het is de grote vraag of deze film nog onder de 4 sterren komt. laat staan onder de 3.5.
Ceeda7
Kom over een jaartje terug.
GuruNL
ik vond deze film helemaal niet zo grappig. en het ligt echt niet aan mijn humor. ik vond de grapjes een beetje kinderachtig.
de trailer zag er veelbelovend uit, maar helaas.
AmazingPP
dan ligt het dus wel aan je humor
Zeker weten...
Brooklyn
Daar ligt het helemaal niet aan. Gewoon simpele standaard humor met hoofdrolspelers wiens chemie niet werkt (itt Old School waar het wel aardig werkte). Flauw, gehyped en standaard, dat is dit
GuruNL
nou ik vind het echt niet grappig hoor als een autodeur tegen een kinderhoofd gestoten wordt. misschien jij wel.
de film bevat te veel van dit soort makkelijke grapjes.
Elmotje
de film bevat te veel van dit soort makkelijke grapjes.
... Komt over als een dood geen gevoel voor humor wil volwassen overkomen figuur...
Film was zoo geweldig echt super grappen! Sommige grappen simpel! MAAR wat maakt dat uit als je erom kan lagge? ik hoef echt niet van die vergezochten diepgegroeve humor in een film hoor, ten 2de het acteerwerk was ook klasse!
paul83
De chemie niet werkt!? Dan ben je nu toch wel een vreemde eend in de bijt. De chemie werkt juist zo goed in deze film.
Met een 8.3 op imdb lijkt me deze film ook allesbehalve standaard. En flauwe humor is Little Man, White Chicks, Scary Movie, Epic Movie en Meet the Spartans.
Denk dat nu een punt komt waarbij je je moet afvragen of je wel humor hebt.
christian
Kom over een jaartje terug.
jij was zeker ook degene die zei dat The Dark Knight onder de 4 zou eindigen?

Nomak
jij was zeker ook degene die zei dat the dark night onder de 4 zou eindigen?
Eén klik op zijn naam en je kan zien dat hij The Dark Knight 5* heeft gegeven. Waarom zou hij dan zoiets zeggen??
Over deze film blijf ik me trouwens elke dag verbazen als ik naar de score kijk.
Ik heb de film nog niet gezien, dus echt oordelen kan ik natuurlijk niet.
Maar als de score zo blijft, dan zou het betekenen dat dit één van de beste films ooit is. Niet dat ik iets om scores of toplijsten geef, maar puur statistisch gezien is het wel zo.
Voorlopig blijf ik me afvragen wat er zo geweldig is aan The Hangover. Plot is niets speciaal en in de trailer is niets grappig te zien. Uit reacties als: "KAPOT GELACHEN!!!", "Vette komedie",.............. raak ik ook niet wijzer.
Ik zal de film waarschijnlijk vroeg of laat weleens zien, maar ik vraag me toch af wat deze film zoveel beter maakt dan de ontelbare voorgangers.
Is het misschien de aanwezigheid van Mike Tyson?

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator