The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- IMDb (7,7 / 919314)
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Melissa
Mike Tyson
maxwevalli
To Nomak:
Het gaat mij hier niet om een plot of wat dan ook, maar de film zit gewoon zo leuk in elkaar en de humor die erin voor komt waardeer ik zeker. En dan kijk ik nog niet eens naar de randzaken ik heb me echt goed geamuseert met deze film, en dan kan ik er niet meer over zeggen dan dat ik me kapot gelachen heb, het zal zeker geen algemene topfilm zijn maar in de komedie reeks heeft deze toch zeker naam gemaakt. En het gaat echt niet om Tyson hahaha die mocht ook weg blijven.
En natuurlijk heeft iedereen een ander gevoel voor humor mijn lachspieren werden goed getroffen dus de volle 5 sterren vanuit MIJ..!
christian
Eén klik op zijn naam en je kan zien dat hij The Dark Knight 5* heeft gegeven. Waarom zou hij dan zoiets zeggen??
Je kan best een 5 geven en verwachten dat een film kwa gemiddelde fors gaat dalen. Zo onlogisch klinkt dat toch niet?
Terry1985
Beetje tegenvallend, had er meer van verwacht na die goede score hier en op imdb. Maar nergens tijdens de film verder gekomen dan een kleine glimlach.
deReob
Hij was SUPER!
Tijd niet zo gelachen om een comedy, zag hem in de bioscoop en bij verschillende grappen klonk er applaus door de zaal..
4,5 ster!
MerLiNiuM
Hij was SUPER!
4,5 ster!
het is jammer dat nooit bij ons voorkomt in de bios ik sta meestal alleen te klappen. tja limburgskarakter denk ik. maar ben zelf 100% limburger. dikke 4* mega filmcomedey
Voorlopig blijf ik me afvragen wat er zo geweldig is aan The Hangover. Plot is niets speciaal en in de trailer is niets grappig te zien. Uit reacties als: "KAPOT GELACHEN!!!", "Vette komedie",.............. raak ik ook niet wijzer.
Klik eens op de recensie/meningen knop man. Ik heb toch echt wel een stel prima recensies gelezen die veel verder gaan dan jouw KAPOT GELACHEN verwijten.
gebruiker_56935
Eindelijk weer eens een echte goede komedie! Een dikke 4,5 want in bijna elke scene heb ik wel gelachen! Zeker de hoge score waard.
Spookje
Zeer vermakelijke komedie....Persoonlijk heb ik niet elke scene gelachen zoals de meesten hier....Maar ik had wel vaak een glimlach op me gezicht.....
De man met de baard en de tandarts stelen de show...De Chinees vond ik persoonlijk een beetje flauw...Hilarische scene als de mannen wakker worden en de ontdekking van de tijger en baby
Avitas Sibannac
De moeite waard, maar misschien toch wat overroepen. Heb zeker niet de ganse tijd in een deuk gelegen.
Eén keer dacht ik dat ik er zou inblijven, voor de rest waren het meer glimlachjes. Die foto's aan het eind waren ook geweldig.
Ik had eigenlijk verwacht dat de film vertelt zou worden aan de hand van flashbacks of iets dergelijks. Beetje jammer dacht ik na afloop dat we dus niet meer te zien kregen over die beruchte nacht.
Maar eigenlijk was het met die foto's alleen toch wel geslaagd en zeker ook wel wat origineler.
Dikke 3 *
Xx_se7en_xX
Dit is echt een goeie film! Net gezien, en je lacht je inderdaad doodt. Hij zit goed in mekaar en hij is onwijs grappig. Leuke personages en een goed verhaal. Zeker een film om naartoe te gaan. Deze krijgt zeker een plekje in de top 10!
Dutchmeister
Ik zal de film waarschijnlijk vroeg of laat weleens zien, maar ik vraag me toch af wat deze film zoveel beter maakt dan de ontelbare voorgangers.
Is het misschien de aanwezigheid van Mike Tyson?
Gast, waarom denk je dat hij goed scoort? In de bios deed de 5/6 deel van het gehele publiek hard lachen bij bijna alle grappen. Het is de HUMOR die deze film de score geeft. Blijkbaar vinden veel mensen deze humor gewoon goed. Het doel van een komedie is lachen lijkt mij. Dus wat denk jij nou dat hem beter maakt dan andere doorsnede komedies?
raymon
Vond het gewoon top! De beste komedie voor een avond met vrienden!5*****
foxone
geweldige comedie! er komen niet veel comedies meer uit waar ik nog goed mee kan lachen, maar deze zeker wel! en de aftiteling heeft me nog nooit zo kunnen boeien:D 4.5 *
sss123
die film is me niet echt bijgebleven eigenlijk
vind beetje onrealistisch eigenlijkk
Montorsi
Tja, een 4.08 gemiddeld, ik zal er maar geen oordeel aan verbinden, ook bij mij lag de halve zaal continu dubbel om alles, dus het zal wel werken, maar het is niet direct mijn komedie.
Toegegeven, echt slecht was het ook niet, heb me ook niet zitten ergeren ofzo, maar nee dit is ook niet geniaal, alles behalve. Vooral erg makkelijke en voorspelbare humor. Af en toe best geglimlachd of gegniffeld, maar veel verder kwam het nooit. Kan me nu eenmaal niet voorstellen dat een hele zaal dubbel ligt om een baby met een zonnebril of iemand die z'n hoofd stoot tegen een autodeur. Dit deden ze bij Laurel & Hardy nota bene al. Ook nog wel een hoop zware missers (net band wat 50 cent speelt, zwaar onorigineel en vooral erg suf, die Chinezen, na de eerste scene al niet leuk meer), maar daartegenover stonden wel wat aardige stukjes (Mike Tyson, veel scenes met Zach Galifianakis).
Verhaal kenmerkt zich vooral door een hoop leentjebuur. Verder een hoop scenes met onlogische dialogen om het verhaal te dienen, net als flauwige scenes die eigenlijk vooral erg stompzinnig zijn (- 'We willen Doug zien', halen ze 'iemand' met een zak over z'n hoofd uit de auto, 'hier is je geld ). Plotje is een beetje flauw, en vooral makkelijk, zoals eigenlijk de hele film nogal makkelijk is.
Beetje een doorsnee komedie wat mij betreft, maar gelukkig nergens erg vervelend (wat ik toch wel erg vaak heb bij hollywood-komedies), maar ook zelden echt humoristisch. Blijf dus een beetje neutraal, maar een komedie moet toch wel vooral grappig zijn.
2*-2.5*, hangt een beetje van af hoe ik hier de komende dagen aan terug denk. Zet wel laag in voorlopig.
GregNeck
Vind het echt een geniale film. Ze maken van alles wel iets grappigs. Vind het vaak niet eens flauwe, droge of zwarte humor, maar het is gewoon goed. Heb nog nooit zo hard en vaak gelachen om een komedie dus de 5* die ik m geef volledig waardig wat mij betreft.
Minotaures
Zozo, interessante gemiddelde. Dit lijkt dus echt dé beste komedie van 2009. Binnenkort ook maar eens kijken.
Is het ook.
Montorsi
Zat er maar wat zwarte humor in.
Ceeda7
Zat er maar wat zwarte humor in.
Zoals ik al zei, een Big Lebowski wordt het nooit, maar probeer de rest eens te overtuigen...
Montorsi
Ik hoef niemand te overuigen, als veel mensen dit leuk vinden best toch.. Alleen werkte het voor mij allemaal niet zo, niet echt mijn humor.
paul83
Dus als het geen zwarte humor bevat, vallen jullie al af?
Ceeda7
Dus als het geen zwarte humor bevat, vallen jullie al af?
Afvallen is een groot woord. Ik kon wel lachen met momenten in deze film, maar er kwamen ook beschamende momenten in voor diedan weer voor het evenwicht zorgen (zoals die chinees wtf eigelijk)
Maar ik heb het eerder voor cynische zwarte tot absurde humor zoals Fear and Loathing, Fargo, No Country, Lebowski en ja zelfs parodien zoals Young Frankenstein, Hot Fuzz, Shaun Of the Dead, en hopelijk op de toekomstige parodie van Transformers.
Roel Bogers
Net terug van de Pathé. Heb erg gelachen! Bij tijden hilarisch, lig je in een deuk, maar eigenlijk heel de film door heb ik gelachen.
Verwacht niets revolutionairs, maar daarvoor ga ik ook niet naar een komedie. Er zitten veel grappen in die erg orgineel zijn, maar sommige aspecten van de film komen wat cliché over. Maar ook hier geld, dat maakt niet uit bij een komedie.
Lachen doe je zeker. Lekkere film, lekker fris.
Heb je hem ook weer
Snap je uberhaupt wel wat ik bedoel?
Het leeuwendeel van de mensen in dit forum snapt jou blijkbaar niet. Maar nee, leg uit.
Knisper
Nadat door het gemiddelde hier en op imdb en de recensies mijn verwachtingen flink gestuwd waren, was ik uiteindelijk toch erg teleurgesteld. Moet dit nou de beste komedie sinds tijden voorstellen? De film mist kortweg genoeg leuke grappen en is veel te puberaal.
Het begint nochtans aardig. De personages zijn redelijk en ook de situatie van de vergeten nacht en de opzet zijn behoorlijk grappig. Wat volgt is een matige uitwerking en een legioen aan gemiste kansen. Zo is die Chinese man echt te triest voor woorden en dan mis ik nog de klapper dat ze rondgooien met een gebruikte condoom. Nochtans is de richtingsloosheid waarmee ze het probleem op te lossen wel leuk, maar wordt hier verder nauwelijks gebruik gemaakt. Het idee om Mike Tyson te gebruiken is bijvoorbeeld erg goed, maar geef die man dan ook wat leuke tekst. En zo'n grap waar iemand een lied als In the Air Tonight zingt, is ook al zo onorgineel als wat.
Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Het potentieel is er, maar de uitwerking van Phillips is erg matig en die score is echt te verbijsterend voor woorden. Dan vind ik iets als Harold & Kumar nog wel een klasse beter.
Joakiem
Ik moet zeggen dath ij me tegenviel. Ik had er enorm veel van verwacht, vooral door de rating die hij hier krijg (4,08!!!)
Het is niet realistisch, er gebeurt té veel en het verhaal gaat eigenlijk te snel zo..
Desondanks, een knaller van een komedie, enorm leuk, veel grappige flauwe momenten.
Kan in mijn ogen niet op tegen de eerste American Pie, of bijvoorbeeld Home Alone I en II, maar desondanks..moeite waard
Montorsi
Het leeuwendeel van de mensen in dit forum snapt jou blijkbaar niet.
En waar blijkt dat uit? Uit je dikke duim?
Doorgaans zou lezen afdoende moeten zijn, dus eigenlijk heb ik weinig zin me te herhalen. Ik meen toch al 2x gezegd te hebben dat dit mijn humor niet helemaal is, vooral makkelijke oppervlakkige grappen. Zwarte humor ligt me doorgaans beter, dus wellicht had het er voor mij wat leuker op geworden. Wil niet zeggen dat ik álleen van zwarte humor zou houden, zoals jij stelt. Je trekt het meteen weer in het extreme, dat is voor jouw rekening dan. Tot nu toe zijn je bijdrages verwaarloosbaar geweest, niet alleen in dit topic. Lijkt wel of je niet eens leest wat ik schrijf, want telkens kom je met vragen die je linea recta uit mijn recensies of reacties kan halen.
paul83
En waar blijkt dat uit? Uit je dikke duim?
Uit mijn dikke duim? Blijkbaar heb jij moeite met lezen, want de score liegt er niet om. Beetje doordenken mag wel. Het leeuwendeel snapt jou niet met het toevoegen van zwarte humor. Ze vinden hem blijkbaar goed zoals hij is.
Kortom: Het gros mensen dat stemt is van een andere mening. Jij hebt ook je mening en had graag meer zwarte humor gezien. Basta.
Laten we het overigens niet over bijdrages gaan hebben.

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator