Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Spike Lee
Met onder meer: Edward Norton, Philip Seymour Hoffman en Barry Pepper
Releasedatum: 10 april 2003
Plot 25th Hour
"Can you change your whole life in one day?"
De film vertelt over de laatste vrije dag van Monty Brogan, voor hij zeven jaar de gevangenis in moet wegens het dealen van drugs. Hij zwerft door de stad tot zonsopgang met twee goede vrienden en een vriendin. Hij overdenkt zijn leven en hoe hij in deze situatie beland is.
Monty Brogan
Agent Allen
Senka Valghobek
braambes
nee eigenlijk niet, sorrie
zou kunne dat men conclusie voorbarig was !
Mister_Pink
Aardige film met een 'oke' rol van Norton. Ik vind dat de film erg slordig overkomt. Veel dingen slaan imo helemaal nergens op. Die zijweggetjes om de bijrollen wat meer diepte te geven is bijvoorbeeld te slordig. Die monoloog van Norton in de spiegel is nergens voor nodig.
3,5 sterren
T®inity
Dat vond ik nou juist net de sterkste scene.
FX
Dat vond ik nou juist net de sterkste scene.
Ik vond dat Norton die monoloog niet echt overtuigend bracht.Kwam op mij een beetje geforceerd over.
JakkeLuchtgitaar
Dit is net de sterkste scene uit de ganse film, en toont perfect aan hoe Norton zich in de film voelt. Zonder twijfel ook het hoogtepunt van de film waar naar toe gewerkt wordt. Hij zit de hele tijd maar de schuld bij anderen te leggen, maar aan het eind van deze scene geeft hij voor de eerste keer toe dat het, hoe je het nu draait of keert, eigenlijk vooral zijn eigen stomme schuld is. Als je zegt dat deze sequentie niet in de film hoort, heb je volgens mij niks van de film begrepen.
Mister_Pink
Riiite... Die scene was echt niet nodig om te laten zien hoe hij zich voelt. Waar slaat het op dat hij die oude vrouwtjes en negers beledigt?
T®inity
Hij beledigt alles en iedereen, hij schuift de schuld bij alles en iedereen. Later komt hij dan toch bij zichzelf.
miak
ik heb de film niet eens afgeken... zo saai vond ik hem... zonde van mijn€2.50
Aerjen
Voor degene die het niet waard vonden om de film af te kijken.. Ga maar eens op zoek naar een stukje waar Edward Norton in het restaurant met zijn vader zit. Hij gaat naar de wc en gaat daar even een monoloog met zichzelf aan. Klasse acteerwerk! Ik zou geen andere acteur weten die dit ook zou kunnen!
Mister_Pink
Mischien moet je wat meer films gaan kijken.
Carry
Super film maar smaken verschillen gelukkige maar anders wordt het leven wel heel erg saai.
FX
...En wat die monoloog betreft te gek, ik ben het hellemaal met je eens, nog nooit eerder gezien.

BoordAppel
Ik snap niet helemaal waarom zo veel mensen hier een open einde in zien. Het leek mij dat het laatste shot toch suggereerde dat Norton gewoon naar de gevangenis gaat. Ik schrok trouwens ook wel even bij dat zoetsappige einde maar uiteindelijk vond ik het erg goed gedaan. 11 September vind ik ook niet echt met de haren erbij getrokken. Kan me voorstellen dat dat nog steeds door de hoofden van New Yorkers spookt, zeker als je tegenover het voormalige WTC woont. En deze film wil toch zeker een beeld van New York schetsen. Verder is het allemaal uitstekend geacteerd en de referentie naar X-Men vond ik wel grappig aangezien er 3 acteurs in meespelen die ook in X-Men zaten. 4* en dat kan best hoger komen te liggen bij een volgende kijkbeurt.
ophiel
deze film heb ik gewoon eens op goed geluk gekocht omdat hij bij ons niet in de bioscoop was gekomen en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. norton acteerde op topniveau en het deel in de nachtclub was gewoon subliem... champagne for my real friends and real pain for my champ friends....
Chainsaw
Indrukwekkende en intrigerende film, die het vooral moet hebben van een aantal grote natuurtalenten op het gebied van acteren. Norton, Cox, Hoffman en Pepper laten geweldig werk zien en weten perfect te overtuigen. Met name Norton laat met 25th Hour weer op wonderbaarlijke wijze zien wat hij waard is. Verder is het verhaal prima uitgewerkt, Mr. Lee zorgt ervoor dat de kijker zich geen seconde verveelt. Daarnaast ziet zijn 'joint' er goed en verzorgd uit.
4 sterren.
TheRisingSun
Zeker een goede film! Uiteraard zeer goed geacteerd van alle acteurs,maar vooral Norton en Pepper vind ik persoonlijk erg sterk.
3,5 ster
Benninf
In het begin moet je er even inkomen, maar vanaf de sublieme 'wc-scene' wordt de film beter en beter! Edward Norton acteert fantastisch!
Raspoetin
De briljante scene waarin hoofdpersoon Monty een monoloog tegenover de spiegel houdt lijkt zeer op het verhaal Dokter Faust van Goethe. Hierin heeft de hoofdpersoon zijn ziel verkocht aan de duivel in ruil voor oneindige kennis en wanneer het onvermijdelijke noodlot toe gaat slaan (hij moet naar de hel) geeft hij alles en iedereen de schuld van zijn daad (zelfs de stand van de sterren). Pas aan het eind vindt hij de schuld bij zichzelf. In de film 25th hour is dit dan in een modern jasje gestoken.
feanaro surion
Heb deze film gisteren gekocht en ga hem straks kijken, ben heel benieuwd maar tot nu toe nog niks met Norton gezien dat tegenvalt, heb in ieder geval hoge verwachtingen.
Naomi Watts
Dat komt wel goed hoor. Door vele bekritiseert, door mij bemint
Vooral Pepper maakt het de moeite waard.
feanaro surion
Dat komt wel goed hoor. Door vele bekritiseert, door mij bemint
Vooral Pepper maakt het de moeite waard.
Dat hij goed acteert ben ik het mee eens, net als de rest van de cast, en ik vond het een goede film, toch raakte hij mij niet, en vond ik hem op sommige stukken(het nogal trage middenstuk) nogal saai, toch nog 4 sterren door het goede begin, het wel goede einde en de allemaal geweldige acteurs!
King Maikmen
Hele goede film, het begin oogt wel een beetje saai, maar vanaf het moment dat norton, met zijn vader in het restaurant zit barst de film los. Erg goed acteer werk, norton schitterde weer, net als hij deed in fight club en American Historie X. 4*
Purmerend
Sinds tijden niet zo'n goede film gezien. Al zat er weinig echte actie in, mist ik de actie in deze film helemaal niet. 4*
Een jogger zegt tegen die rustige leraar als hij met z'n vriend zijn hond loopt: He wat een coole hond. Ja, een coole hond. En hij zegt het op zo'n droge manier, prachtig.
Is Edward Norton nooit bedreigd na wat hij in deze film zei over Bin Laden?
MWX
gewoon een goeie film. vond alleen jammer aan het begin zie je daar staan the next joint from Spike Lee nou nou wat een joint zeg.

American History X
Misdaad / Drama, 1998