• 9.379.095 stemmen

Geregisseerd door: Spike Lee

Met onder meer: Edward Norton, Philip Seymour Hoffman en Barry Pepper

Releasedatum: 10 april 2003

Plot 25th Hour

"Can you change your whole life in one day?"

De film vertelt over de laatste vrije dag van Monty Brogan, voor hij zeven jaar de gevangenis in moet wegens het dealen van drugs. Hij zwerft door de stad tot zonsopgang met twee goede vrienden en een vriendin. Hij overdenkt zijn leven en hoe hij in deze situatie beland is.

Monty Brogan

Agent Allen

Senka Valghobek

avatar van mister blonde

mister blonde

keeping the faith gezien?

avatar van braambes

braambes

nee eigenlijk niet, sorrie

zou kunne dat men conclusie voorbarig was !

Mister_Pink

Aardige film met een 'oke' rol van Norton. Ik vind dat de film erg slordig overkomt. Veel dingen slaan imo helemaal nergens op. Die zijweggetjes om de bijrollen wat meer diepte te geven is bijvoorbeeld te slordig. Die monoloog van Norton in de spiegel is nergens voor nodig.

Mister_Pink schreef:

Die monoloog van Norton in de spiegel is nergens voor nodig.

3,5 sterren

Dat vond ik nou juist net de sterkste scene.

avatar van FX

FX

T®inity schreef:

Dat vond ik nou juist net de sterkste scene.

Ik vond dat Norton die monoloog niet echt overtuigend bracht.Kwam op mij een beetje geforceerd over.

Kan ik begrijpen...

avatar van JakkeLuchtgitaar

JakkeLuchtgitaar

Mister_Pink schreef:

Die monoloog van Norton in de spiegel is nergens voor nodig.

3,5 sterren

Dit is net de sterkste scene uit de ganse film, en toont perfect aan hoe Norton zich in de film voelt. Zonder twijfel ook het hoogtepunt van de film waar naar toe gewerkt wordt. Hij zit de hele tijd maar de schuld bij anderen te leggen, maar aan het eind van deze scene geeft hij voor de eerste keer toe dat het, hoe je het nu draait of keert, eigenlijk vooral zijn eigen stomme schuld is. Als je zegt dat deze sequentie niet in de film hoort, heb je volgens mij niks van de film begrepen.

Mister_Pink

Riiite... Die scene was echt niet nodig om te laten zien hoe hij zich voelt. Waar slaat het op dat hij die oude vrouwtjes en negers beledigt?

T®inity

Hij beledigt alles en iedereen, hij schuift de schuld bij alles en iedereen. Later komt hij dan toch bij zichzelf.

avatar van miak

miak

ik heb de film niet eens afgeken... zo saai vond ik hem... zonde van mijn€2.50

avatar van Aerjen

Aerjen

Voor degene die het niet waard vonden om de film af te kijken.. Ga maar eens op zoek naar een stukje waar Edward Norton in het restaurant met zijn vader zit. Hij gaat naar de wc en gaat daar even een monoloog met zichzelf aan. Klasse acteerwerk! Ik zou geen andere acteur weten die dit ook zou kunnen!

Mister_Pink

Mischien moet je wat meer films gaan kijken.

avatar van Carry

Carry

Super film maar smaken verschillen gelukkige maar anders wordt het leven wel heel erg saai.

avatar van FX

FX

Carry schreef:

...En wat die monoloog betreft te gek, ik ben het hellemaal met je eens, nog nooit eerder gezien.

avatar van Icer

Icer

'life is all about decisions'

Goeie film.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik snap niet helemaal waarom zo veel mensen hier een open einde in zien. Het leek mij dat het laatste shot toch suggereerde dat Norton gewoon naar de gevangenis gaat. Ik schrok trouwens ook wel even bij dat zoetsappige einde maar uiteindelijk vond ik het erg goed gedaan. 11 September vind ik ook niet echt met de haren erbij getrokken. Kan me voorstellen dat dat nog steeds door de hoofden van New Yorkers spookt, zeker als je tegenover het voormalige WTC woont. En deze film wil toch zeker een beeld van New York schetsen. Verder is het allemaal uitstekend geacteerd en de referentie naar X-Men vond ik wel grappig aangezien er 3 acteurs in meespelen die ook in X-Men zaten. 4* en dat kan best hoger komen te liggen bij een volgende kijkbeurt.

avatar van neo

neo

Brian Cox, Anna Paquin en wie was die derde dan?

avatar van Diesel

Diesel

Aaron Stanford.

avatar van ophiel

ophiel

deze film heb ik gewoon eens op goed geluk gekocht omdat hij bij ons niet in de bioscoop was gekomen en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. norton acteerde op topniveau en het deel in de nachtclub was gewoon subliem... champagne for my real friends and real pain for my champ friends....

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Indrukwekkende en intrigerende film, die het vooral moet hebben van een aantal grote natuurtalenten op het gebied van acteren. Norton, Cox, Hoffman en Pepper laten geweldig werk zien en weten perfect te overtuigen. Met name Norton laat met 25th Hour weer op wonderbaarlijke wijze zien wat hij waard is. Verder is het verhaal prima uitgewerkt, Mr. Lee zorgt ervoor dat de kijker zich geen seconde verveelt. Daarnaast ziet zijn 'joint' er goed en verzorgd uit.

4 sterren.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Zeker een goede film! Uiteraard zeer goed geacteerd van alle acteurs,maar vooral Norton en Pepper vind ik persoonlijk erg sterk.

3,5 ster

avatar van Benninf

Benninf

In het begin moet je er even inkomen, maar vanaf de sublieme 'wc-scene' wordt de film beter en beter! Edward Norton acteert fantastisch!

avatar van Raspoetin

Raspoetin

De briljante scene waarin hoofdpersoon Monty een monoloog tegenover de spiegel houdt lijkt zeer op het verhaal Dokter Faust van Goethe. Hierin heeft de hoofdpersoon zijn ziel verkocht aan de duivel in ruil voor oneindige kennis en wanneer het onvermijdelijke noodlot toe gaat slaan (hij moet naar de hel) geeft hij alles en iedereen de schuld van zijn daad (zelfs de stand van de sterren). Pas aan het eind vindt hij de schuld bij zichzelf. In de film 25th hour is dit dan in een modern jasje gestoken.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Heb deze film gisteren gekocht en ga hem straks kijken, ben heel benieuwd maar tot nu toe nog niks met Norton gezien dat tegenvalt, heb in ieder geval hoge verwachtingen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dat komt wel goed hoor. Door vele bekritiseert, door mij bemint Vooral Pepper maakt het de moeite waard.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Naomi Watts schreef:

Dat hij goed acteert ben ik het mee eens, net als de rest van de cast, en ik vond het een goede film, toch raakte hij mij niet, en vond ik hem op sommige stukken(het nogal trage middenstuk) nogal saai, toch nog 4 sterren door het goede begin, het wel goede einde en de allemaal geweldige acteurs!

avatar van King Maikmen

King Maikmen

Hele goede film, het begin oogt wel een beetje saai, maar vanaf het moment dat norton, met zijn vader in het restaurant zit barst de film los. Erg goed acteer werk, norton schitterde weer, net als hij deed in fight club en American Historie X. 4*

avatar van Purmerend

Purmerend

Sinds tijden niet zo'n goede film gezien. Al zat er weinig echte actie in, mist ik de actie in deze film helemaal niet. 4*

Een jogger zegt tegen die rustige leraar als hij met z'n vriend zijn hond loopt: He wat een coole hond. Ja, een coole hond. En hij zegt het op zo'n droge manier, prachtig.

Is Edward Norton nooit bedreigd na wat hij in deze film zei over Bin Laden?

avatar van MWX

MWX

gewoon een goeie film. vond alleen jammer aan het begin zie je daar staan the next joint from Spike Lee nou nou wat een joint zeg.